jump to navigation

Εεει, μη ψάχνετε άλλο, βρέθηκε ο τάφος του Αλέξανδρου! 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Posted by μούργος in Garden, χα!, Κήπος, Ολύτσικα, Φωτογραφία, Photo.
trackback

a1

Σκάβοντας για τις φθινοπωρινές σπορές μου, η τσάπα χτύπησε σε μια μεγάλη πέτρα. Άρχιζα να σκαλίζω σιγά σιγά γύρω από την πέτρα και σύντομα συνειδητοποιώ ότι βρέθηκα μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Αφήνω τα βαριά σκαπτικά μου, τις μεγάλες τσάπες δηλ. και πιάνω τα μικρά σκαλιστήρια μου προκειμένου να αποκαλύψω χωρίς να κάνω ζημιά στην απαράμιλλης ομορφιάς περίτεχνα σκαλισμένη πέτρα. Εύκολα διακρίνεται το επιβλητικό κεφάλι αετού που απεικονίζεται στην κορυφή της πέτρας καθώς και οι εκτυφλωτικές πτυχώσεις που διασχίζουν τον κορμό της πέτρας. Ψάχνοντας όλη τη σχετική βιβλιογραφία σχετικά με τον τάφο του Αλέξανδρου σύντομα διαπιστώνω ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι βρίσκομαι μπροστά στον τάφο του Αλέξανδρου. Η πέτρα βρέθηκε στο σημείο του κτήματος που φυτεύω τα κρεμμύδια μου και είναι γνωστή η λατρεία που είχε για τα κρεμμύδια ο μεγάλος στρατηλάτης. Λάτρευε τους αετούς και το περίγραμμα της πέτρας είναι ένα ακόμη αδιάσειστο στοιχείο. Η συγγένεια του με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου, η καλοκάγαθη μάνα του Αλέξανδρου, η Ολυμπιάδα ήταν αδελφή της γιαγιάς του Πύρρου καθώς και η αγάπη του για την Ήπειρο τον είχε οδηγήσει από νωρίς στο μέρος που ήθελε να ταφεί και αναζητούσε ένα μέρος αντάξιο του ονόματος του. Γνωστό τομάρι ο στρατηλάτης δεν βρήκε πιο κατάλληλο μέρος από τις παρυφές του όρους Τόμαρος, όπου βρίσκεται και το κτήμα μου. Ένα τελευταίο στοιχείο δίνω για να σας κάμψω και την τελευταία αμφιβολία που ενδέχεται να έχετε και σταματώ προς το παρόν. Όταν ο στρατηλάτης ξεκουραζόταν μετά τις μάχες του συχνά πυκνά τραγουδούσε ένα άσμα, το «άνοιξε πέτρα για να μπω» που σε κανένα δεν άρεσε, εκτός φυσικά από τον Ηφαιστίωνα. Τυχαίο και αυτό;
Είμαι πολύ συγκινημένος, δεν μπορώ να γράψω άλλο, για ότι σπουδαίο βρεθεί κάτω από την πέτρα θα σας ενημερώσω. 😛

Υ.Γ.
1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άγγελο, ο οποίος προσέτρεξε χωρίς δεύτερη σκέψη να με βοηθήσει στην ανασκαφή.
2. Για να μην έχετε αγωνία για την τύχη του περιβάλλοντος χώρου, στο σημείο αυτό θα φυτέψω αρακά για παραλλαγή από τους επίδοξους κλέφτες και κυρίως γιατί έτσι και αλλιώς αρακά θα φύτευα.
3. Διάβασα ότι κάπου στη Μακεδονία αφήπολη, αμφίπολη, τέλος πάντων κάπως έτσι, σκάβουν και εκεί συνάδελφοι για τον τάφο του Αλέξανδρου. Ο κοσμοπολίτης στρατηλάτης δεν ήταν Οδυσσέας για να γυρίσει να ταφεί στα μέρη του, οπότε το πιο πιθανόν να είναι ο τάφος του αγαπημένου του Ηφαιστίωνα, τη Ρωξάνη ως γνωστόν την είχε για ξεκάρφωμα.
4. Τη φωτο με το baby καρπούζι την ανεβάζω για να δείξω τα μπρόκολα και τα λαχανάκια βρυξελλών μου. Μετά τη φωτογράφηση καταναλώθηκε από την πολυμελή ομάδα του συνεργείου [δεν κάνει να τρώνε βαριά, δεν μπορούν να σκάψουν μετά].

a5

a3

a4

Σχόλια»

1. Τσαλαπετεινός - 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Εύγε αρχαιολόγε Μούργο!
Στέλνω το ποστ στον σύλλογο αρχαιολόγων, στο μέγαρο Μαξίμου και στην κυρία Περιστέρη και στον Κατσαμάκη που τώρα διαβάζει Μπουκόφσκι. Στην Άννα δεν θα το πω απόψε. Αύριο και βλέπουμε.

Μήπως θέλεις να αναλάβω υπεύθυνος επικοινωνίας της ανασκαφής; Αμοιβή σε είδος, με προτίμηση στον αρακά.

Μου αρέσει!

2. silia - 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Εντάξει, είμαι μια μορφωμένη κοπέλα εγώ και τα κατάλαβα όλα…
Στις Ευρωεκλογές, ψήφισες Πύρρο Δήμα!
🙂 🙂 🙂
Επίσης, ότι αγαπάς τα Δημοτικά τραγούδια και ιδιαίτερα το «Ένας αητός καθότανε, στον ήλιο και λιαζότανε»…
————————
Τι να πει κανείς;…

Μου αρέσει!

3. Καναλιώτης - 11 Σεπτεμβρίου, 2014

Έρχεται η Παναγιωταρέα ως εκπρόσωπος τύπου.

Μου αρέσει!

4. bibliothekarios - 12 Σεπτεμβρίου, 2014

έλα μωρέ…. ό,τι ήθελα να σχολιάσω, το είπατε…. δεν είναι δίκαιο

Μου αρέσει!

5. Stavrula - 12 Σεπτεμβρίου, 2014

Μπας και πέρασες το καρπουζάκι για λαχανάκι Βρυξελλών, γιατί δε βλέπω τίποτε από δαύτα στη φωτο.

Μου αρέσει!

6. Teo Kafouros - 17 Σεπτεμβρίου, 2014

Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε;
Είναι σημείο των καιρών όλοι να προσπαθούν με κάποιο τρόπο να μας δείξουν πως έχουν καταγωγή απ την αρχαία Ελλάδα. Κακόμοιρε γέροντα εξηνταβελόνη που μέχρι πρότινος αν σου μιλούσαν γρήγορα Ελληνικά έχανες το 90% των λέξεων, τώρα θες να μας πεις και καλά πως στο κτήμα σου θάφτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κάνεις λάθος για άλλη μια φορά. Και το τεκμηριώνω αμέσως:
1. Σιγά μην θάφτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος στο κτήμα σου.
Και μετά από την απόλυτα αυτή τεκμηριωμένη άποψη μπορώ να συνεχίσω να σε βρίζω γιατί έτσι πρέπει.
Για άλλη μια φορά μπερδεύεις τα κλασσικά εικονογραφημένα που διάβαζες στο δημοτικό με την επίσημη ιστορία του Ελληνικού έθνους. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που τα έχεις διαβάσει και τα έχεις ξεχάσει μαύρε μου. Άσε που η μετάφρασή τους στα Αλβανικά δεν ήταν και απ τις πλέον πετυχημένες (ο Καίσαρας με τον Καίσαρη που φτιάχνει τα κοσμήματα καμία σχέση, όσο για το ότι ο Θεός καταδίκασε τον Ιησού να κάνει πιλάτες δεν είναι ακριβής η μετάφραση και μην το λες γιατί γίνεσαι ρεζίλι, το σωστό είναι πως ο Ιησούς που ήταν Θεός τον καταδίκασε ο Πιλάτος).
Η γνωστός μισογυνισμός σου δεν έχει όρια για άλλη μια φορά. Την έχεις δει την Ρωξάνη αγόρι μου; Μόλις την είδε ο Φερέλ του έφυγε ο τάκος. Ξέχασε και τον Ηφαιστίωνα και την Ατζελίνα ( ίδια ηλικία με την Ρωξάνη, απίστευτο). Οπότε μην πας να μας πεις πως έκαιγε την βάτα ο Αλέξανδρος γιατί τότε δεν υπήρχαν ούτε βάτες ούτε τσιγάρα ( ούτε μέλωνε το μελομακάρονο, γιατί δεν υπήρχαν μακαρόνια ηλίθιε , τα έφεραν μετά οι Ρωμαίοι ).
Όσο για το τραγούδι δεν το τραγούδαγε ο Αλέξανδρος αυτό αλλά η Μαρινέλα. Που ως γνωστόν είχε γεννηθεί 20 χρόνια μετά τον θάνατό του. Άλλη μια ιστορική ανακρίβεια.
Τέλος θα ήθελα να δείξεις και το καπέλο σου ( ντεμέκ μας δείχνεις το μικρό καρπούζι για στάχτη στα μάτια) που βάζεις μέσα συνήθως 3 καρπούζια Αστακού ( απ τον Λεσίνι).

Μου αρέσει!

7. μούργος - 28 Σεπτεμβρίου, 2014

@1. Τσαλαπετεινός, τι να πω τωρα τσαλαπετεινε τα ειπαμε στο φεισμπουκ τοτε, καθυστερησα να απαντησω γιατι σκαβω νυχθημερον τον ταφο, ελπιζω να τον εχω ετοιμο σε λιγοτερο απο μηνα [ετσι για να την σπασω στην περιστερα]
.
@2. silia 😆 πως φαινεται ο μορφωμενος ανθρωπος [ολα ταπιασες σιλια, παιξε λοτο λεμεεεεεε]
.
@3. Καναλιώτης, καναλιωτη, το ασπρο τσουλουφι της τριχα τριχα θα της το βγαλω [εχω τον τσαλαπετεινο εκπροσωπο] αντε με τα σουργελα μια ζωη.
.
@4. bibliothekarios, για να καταλαβω βιβλιοθηκαριε ηθελες να γραψεις οτι εισαι μια μορφωμενη κοπελα και οτι τα καταλαβες ολα! εμ τι να κανουμε σε προλαβε η σιλια 😛 [δεν θα επειθες και πολυ με τις γαιδουροτριχες σου στα ποδαρια σου, ολο το καλοκαιρι αυτα φωτογραφιζες]
.
@5. Stavrula, ρενατα δεν τα εβαλα για να μη μου τα ματιασετε! 😛
[ενταξει δεν εδεσαν ακομη, συντομα ομως θα εχω την πρωτη συγκομιδη, το γραφω γιατι ενα αγχος θα το εχεις 😆 ]
.
@6. Teo Kafouros, ρε μπαρμπα τι ποταμος ειναι αυτος; θελεις απαντηση τωρα ε; να σου ανεβει παλι η πιεση και το σακχαρο και να σουρθει το εγκεφαλικο [αμαν συλλογη απο εγκεφαλικα κανεις, φανταζομαι σε τριψηφιο νουμερο θασαι]

Μου αρέσει!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: