jump to navigation

Μέχρι τρεις είναι σχέση! (και φυσικά ΔΕΝ συμφωνούνε οι πελαργοί) Updated 26 Ιουλίου, 2012

Posted by μούργος in birds, φύση, χα!, Περιβάλλον, Πουλιά, Φωτογραφία, nature, Photo.
trackback

Τα ύστερα του κόσμου λέμε…. Το είδαμε και αυτό. Οι πελαργοί είναι, [λέμε τώρα], μονογαμικά πουλιά και μάλιστα φημίζονται για τη πίστη τους στην οικογένεια. Μάχες δίνουν για το σπιτικό τους, μαζί κλωσάνε τα αυγά, μαζί φροντίζουν τα μικρά, εναλλάξ τα ταΐζουν.
Και αυτό που βλέπουμε στις φωτο τι είναι; Για οικογένεια με μικρό δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Άρα; Το ζεύγος και ο κουμπάρος είναι!

Update 2/8/2012

Τα γραμμένα στο πόδι ποστ έχουν πολλά θετικά, όπως π.χ. ότι γράφονται και ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, αλλά έχουν και κάποια αδύνατα σημεία, όπως να είναι άλλα ντ΄αλλα της παρασκευής το γάλα.
Και πρώτα ήρθε η καίρια παρέμβαση του γνωστού πελαργολόγου Ανδρέα, ο οποίος με το σχόλιο του αποκατέστησε την τιμή και τις αξίες των πελαργών. Το αντιγράφω και εδώ και να υπάρχει στο κορμό του ποστ:
«Μην προσπαθείς να μας παραπλανήσεις με τις διαστροφικές σου σκέψεις!!! Τρία νεαρά πελαργάκια είναι που μαθαίνουν να πετάνε. Τα γκρι πόδια και ράμφη είναι σημάδι της νεαρής ηλικίας, τα ενήλικα έχουν πόδια και ράμφη χρώματος πορτοκαλί».
Μετά το σχόλιο ήρθαν και τα ντοκουμέντα. Την προηγούμενη βδομάδα που ξαναπέρασα είδα τα 3 μούλικα, που εγώ τα είχα περάσει για ενήλικα, μα καλά πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα σκασμένα, να τρώνε μέσα από το ράμφος ενός εκ των δυο γονιών τους.
Πάντως λογικό είναι να έχουν μεγαλώσει τόσο τα μικρά, αφού πολύ σύντομα, μέσα στον αύγουστο, θα την κάνουν πάλι για τα νότια, οι πελαργοί φεύγουν πολύ νωρίς, έχουν μεγάλο ταξίδι μπροστά τους και τα μικρά θα πρέπει να είναι έτοιμα και σε μέγεθος αλλά και να έχουν μάθει και να πετάνε.

υ.γ. εννοείται ότι άλλαξα και τον τίτλο από το ποστ.

Σχόλια»

1. Stavrula - 27 Ιουλίου, 2012

Μενάζ-α-τρουά;? Ω λα λα!

Μου αρέσει!

2. AndreasPap - 27 Ιουλίου, 2012

Μην προσπαθείς να μας παραπλανήσεις με τις διαστροφικές σου σκέψεις!!! Τρία νεαρά πελαργάκια είναι που μαθαίνουν να πετάνε. Τα γκρι πόδια και ράμφη είναι σημάδι της νεαρής ηλικίας, τα ενήλικα έχουν πόδια και ράμφη χρώματος πορτοκαλί.

Μου αρέσει!

3. silentcrossing - 29 Ιουλίου, 2012

Άσε μούργο χάνεις, βρήκα τρόπο να βγάλω χοντρά φράγκα! Που λες, σε μερικές μέρες θα φιλοξενήσω στο σπίτι μου μερικούς από τους θαμώνες της λάσπης κι αυτοί οι χαζοί το περιμένουν πως και πως γιατί αγνοούν τα υποχθόνια σχέδια μου, τα οποία είναι τα εξής: Αυτοί νομίζουν ότι θα κάνουν τσάμπα διακοπές κι εγώ τόσο καιρό τους ενθαρρύνω («ελάτε ελάτε, θα περάσουμε σούπερ, θα πιούμε όοοοολη τη ρακή της Κρήτης» κτλ. κτλ.). Αυτό που όμως δεν ξέρουν είναι ότι οι διακοπές τους ΔΕΝ θα είναι τσάμπα, θα κρατάω τεφτέρι και θα καταγράφω την κάθε τους μπουκιά (και γουλιά) και στο τέλος θα έρθει το μπουγιουρντί. Τώρα εσύ ξέρεις τι κοιλιόδουλοι είναι οι θαμώνες της λάσπης, οπότε θα βγάλω χοντρά λεφτά! Αυτές είναι μπίζνες μούργο,όχι σαν εσένα ταλαίπωρε που σπέρνεις ρεβίθια και στα τρώνε οι αλεπούδες!!

(τώρα όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την ανάρτηση αλλά τι να σχολιάσει κανείς, έτσι κι αλλιώς έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε πελαργούς εδώ μέσα, νισάφι πια)

Θα σε κρατάω ενήμερο γιατί εσύ είσαι ο πνευματικός μου δάσκαλος!

Μου αρέσει!

4. Stavrula - 29 Ιουλίου, 2012

Silent, σε βλέπω!

Μου αρέσει!

5. μούργος - 2 Αυγούστου, 2012

@1. Stavrula , renata την πατησαμε, οι πελαργοι ειναι πιστοι στις παραδοσεις των [με ξεγελασε που λειπαν οι γονεις και τα αναθεματισμενα μεγαλωνουν 10 ποντους την ημερα. δεν ειχε περασει πολυς καιρος που που ηταν κλωσσοπουλα]
.
@2. AndreasPap, καλα ντε μη φωναζεις το διορθωσα!
.
@3. silentcrossing , σαιλεντ δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να βαλω τις φωνες.
κατ΄αρχην να σου εκφρασω τα θερμα μου συλλυπητηρια για τις μαυρες μερες που σε περιμενουν.
επειδη ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ τι κοιλιοδουλες ειναι και επειδη ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ποσο ευαλωτος εισαι, σε φανταζομαι την τελευταια μερα εσυ φορτωμενος και καταιδρωμενος να κουβαλας τις νταμιτζανες με τις ρακες στην πλατη συν τα καλαθια με διαφορες λιχουδιες και μπροστα τη βελγα και τη ρενατα [αυτες θαναι ή θαχεις και αλλο κοσμο;] να σου φωναζουν: σαιλεντ παρε τα ποδια σου ντε, θα χασουμε το πλοιο λεμεεεεεε!
[λες και ειμαι μπροστα και το βλέπω, αφου το γραφω και ανατριχιαζω 😆 ]

υ.γ.
1. δεν ξερω πως θαμαστε του χρονου αλλα αν δεν θα εχουμε χτυπησει στα βραχια σαν ελλαδα, πρπει να κανονισθει συναντηση για να ειμαι και γω. [εμενα με φοβουνται]
2. καλα να περασετε 🙂
.
@4. Stavrula εχετε χαρη που δεν θα ειμαι γω, ετσι και αλλιως τον σαιλεντ ειναι σιγουρο οτι θα τον βγαλετε και χρεωμενο στο τελος!

Μου αρέσει!

6. Yoryia - 2 Αυγούστου, 2012

Ωραίες οι φώτο (και το τι κάνουν είναι δικό τους θέμα,τι σε νοιάζει εσένα? Στην τελική, ούτε καν εκβιασμός δεν παίζει εδώ, όλα φανερά τα κάνουν).

Καλές διακοπές σε όποιον κάνει.

Μου αρέσει!

7. Stavrula - 4 Αυγούστου, 2012

Φεύγοντας α΄π΄του Silent ένα τρίκυκλο χρειάστηκε για τα εφόδια. 😛 Σ΄εσένα θα ρθω με τριαξονικό :wicked:

Μου αρέσει!

8. faros - 4 Αυγούστου, 2012

Ζηλεύωωωωωωωωωωωω … 😀

Μου αρέσει!

9. fevga - 5 Αυγούστου, 2012

Απολαμβανω τα γραπτα σου,Μούργο(το ιδιο οπως του Μπαμπακη,
και του »Τα χαμενα επεισοδια »,»Τhe three wishes..».,»Kihli»…

Μου αρέσει!

10. αγκνιρα - 24 Αυγούστου, 2012

Ακόμα διακοπές είσαι Μούργε; Τσκ τσκ τσκ…. 😉

Μου αρέσει!

11. μούργος - 6 Σεπτεμβρίου, 2012

@6. Yoryia αστα γιωργια, μια φορα ειπαμε και μεις να γινουμε κουτσομπολιστικο ποστ και την πατησαμε!
.
@7. Stavrula, χοχοχο ρενατα αν ειναι ναθρετε καταδω αν θελετε να παρετε εφοδια πρεπει να εχετε μαζι σας πολυ βαρυ οπλισμο.
ο πολεμος ειναι ανισος με τα τερατα που εχουν κατακλυσει το κτημα μου.
θα ανεβασω ποστ και θα καταλαβετε [τωρα μου τρωνε τα συκα και τα σταφυλια και σε λιγο ξεκινανε τους ξηρους καρπους, τους λωτους και τα μηλα. [στο λαιμο να τους κατσουν] 👿
.
@8. faros, ωπα φαρε, δεν μας τα ειπες αυτα. 😆
[η φαραινα τα ξερει αυτα; 😆 ]
.
@9. fevga, ποιοι ειναι ολοι αυτοι οι τυχαρπαστοι; 😆
[καλα στα κειμενα το ξερω οτι ειμαι φοβερος, 3 λεξεις αλλα γεματες ζουμι και σοφια]
.
@10. αγκνιρα, αγκνιρα δεν ειναι διακοπες ακριβως, δεν εφυγα απο την εδρα μου αλλα δεν μουβγαινε τιποτα και οι λογοι πολλοι.
τελος παντων ουτε τωρα θα ειμαι συνεπης αφου ετοιμαζομαι παλι για μετακομιση.

Μου αρέσει!

12. σταυρούλα πετρίτη - 26 Σεπτεμβρίου, 2012

γεία σας ρε παιδιά ..ωραίο παρεάκι είστε.έψαχνα πληρ.για κάπαρη και τσουπ εσείς?γελάς πολύ με τα αστεία που γράφετε αλλά ενημερώνεσε κιόλας .ωραίες φωτό…..μπράβο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου αρέσει!

13. μούργος - 17 Νοεμβρίου, 2012

@12. σταυρούλα πετρίτη, xmmm σταυρουλα ε, οχι και παρεακι. απλα εχουν κατσικωθει στο μπλοκ της λασπης κατι μυστηριοι τυποι που η ευγενεια μου και η φιλοξενια μου τους κραταει εδω.
την μερα που θα ξεκουμπισθουν ανασταση θα ειναι για το μαγαζι!
[ευχαριστουμε παντως για τα καλα λογια]

Μου αρέσει!


Σχολιάστε