jump to navigation

Σαρακοστιανό ποστ (ετοίμασε, κατόπιν εορτής, η Ιδιαιτέρα) 17 Φεβρουαρίου, 2010

Posted by μούργος in Cooking, Μαγειρική, Οι θαμώνες δημιουργούν, Παράδοση, Συνταγές, Recipes.
trackback

Κανονικά, την Καθαρά Δευτέρα, τρώγαμε λαγάνα, ελιές, φρέσκα σκόρδα, φρέσκα κρεμμυδάκια, (ναι, μοσχοβολούσε ο τόπος) άντε και λίγο χαλβά σιμιγδαλένιο για επιδόρπιο.
Όοολα τα άλλα είναι νεωτερισμοί και μοντερνιές που ξεφεύγουν της παραδόσεως, όμως, λόγω της πρόοδου της επιστήμης και της πλήρους δυσανεξίας των συνανθρώπων μας στην ευωδιαστή σκορδοαναπνοή, το μενού έχει αλλάξει ελαφρώς.
Έτσι, φτιάχνουμε γαριδούλες με πιλάφι, μια περιποιημένη μαρουλοσαλάτα, μανιτάρια τηγανιτά, και βεβαίως, βράζουμε κι ένα σκασμό σταμναγκάθια.

Γαριδούλες με πιλάφι:

Για τις γαριδούλες:
1. 1 κιλό γαριδούλες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
2. δύο κρεμμύδια ξερά
3. μια σκελίδα σκόρδο
4. 1 ποτήρι του νερού ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή τέσσερις ντομάτες ώριμες περασμένες στον χειροκίνητο τρίφτη (ναι, σιγά)
5. Ελαιόλαδο, ένα φλυτζάνι του τσαγιού
6. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
7. Καμιά δεκαριά κλωστές κρόκο
8. μια πρέζα ζάχαρη
Κλασσικά, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο νερό στο μπλεντεράκι, τα στραγγίζουμε και τα μαραίνουμε μέχρι να μισομαγειρευτούν στο ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί ελαφρώς στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τις γαριδούλες μέσα χωρίς πολλά – πολλά, όπως είναι κατευθείαν από τη σακκούλα και χωρίς, το τονίζω, να διαβάσουμε τις οδηγίες για το ξεπάγωμα του προϊόντος. Μια χαρά γίνονται κι έτσι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για κανένα τέταρτο και πολύ τους είναι.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες κι ένα φλυτζάνι τσαγιού από το ζωμό (έχει βγεί πολύ ζουμί λέμε) και τα κρατάμε σε μπώλ.

Για το ρύζι:

Μισό κιλό ρύζι Μπασμάτι
Το ζουμί από τις γαρίδες
Ολίγον αλάτι
Νερό, 3 φλυτζάνια τσαγιού
Όπως είναι το ρύζι, το βάζουμε στο ζουμί από τις γαρίδες που βράζει, το αλατίζουμε και το βράζουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό για δεκαπέντε λεπτά το πολύ. Γίνεται πολύ γρήγορα.

Για τα μανιτάρια:

Μανιτάρια (σώωωωπα!)
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Πλένουμε ελαφρώς τα μανιτάρια, ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι, πετάμε το σκόρδο βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο λεμόνι, ε, και μετά, αν μας αρέσουν, τα τρώμε κιόλας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τα πασαλείψουμε με όλα τα ανωτέρω, και να τα ψήσουμε στη σχάρα. Γίνονται σαφώς καλύτερα.

Για τα σταμναγκάθια:

Σταμναγκάθια (Ε, αυτό πιά δεν θα το πίστευε κανείς)
Πολύ νερό (ίσαμε δέκα φορές τα έπλυνα)
Λιγότερο νερό (για την κατσαρόλα)

Τους κόβουμε τις «ριζούλες» τα πλένουμε και τα βράζουμε.
Μίνιμαλ πράματα.
Τσακίζουμε κατά βούληση.
Προσωπικός τρόπος σερβιρίσματος: Καυτά, από την κατσαρόλα όπου έχουν βράσει με λίγο σχετικά νερό για να διατηρήσουν τη φυσική πικρίλα τους, στο πιάτο με λάδι και αλάτι μόνο. Όχι λεμόνι στα χορτάρια.

Για τη μαρουλοσαλάτα:

Μαρούλια (Ω, ναι!)
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Άνηθος
Αλάτι, λάδι, ξύδι

Νομίζω είμαι σαφής.
Άντε και Καλή Σαρακοστή.

Υ.Γ. Επειδή όμως αυτά τα φάγαμε σήμερα Κυριακή, αύριο που είναι Καθαρά Δευτέρα, σας έχω χταποδάκι στιφάδο, ταραμοσαλάτα και κάτι άλλα που δε θυμάμαι τώρα. 🙂

=====================================================================================================

Ψιτ, αφεντικό,

Το ψωμί είναι άσχετο, από τα Χριστούγεννα, απλά μου άρεσε η φωτογραφία.

Μετά τιμής,
Ιδιαιτέρα

Σχόλια»

1. Aura Voluptas - 17 Φεβρουαρίου, 2010

Κλαπ κλαπ κλααααπππ !!
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά . Όλα είναι επίκαιρα και εντός εποχής για εμάς καλέ ! Αρκεί να είναι και να φαίνονται τόσο νόστιμα ! 😀

Μου αρέσει!

2. faros - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Αύρα μας, μέσ΄το πνεύμα του … GAP σε βρίσκω !!! 😀 😀 😀

Απορία: Η Ι.Γ. έχει καμία σχέση με τη … Βέφα ;;;;;;;;;;;;;;;

υ.γ. αυτό δεν είναι ψωμί, μάλλον σε κομμάτι … πεζοδρομίου παραπέμπει !!!!!!!!!!!!!! 😆

Πολύ πολύ Καλημέρα !

υ.γ. ρε μούργε τόσα μου έχεις προσάψει, αλλά και … ινδιάνο έ δεν το περίμενα … 😀 😛 😆

Μου αρέσει!

3. MaRaGen - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Καλημέρα παιδιά!

Συγχαρητήρια στην Ιδιαιτέρα!Ευχαριστώ για την συνταγή,θα την κάνω την προσπαθειά μου σίγουρα.

Θα κάνω το τραπέζι σε φίλους το Σαβ/ακο (λόγω καινούριου διαμερίσματος) και είναι σαν ανέκδοτο οι διατροφικές τους προτιμήσεις….θα είναι μία φιλανδέζα χορτοφάγος, ένας από το trinidad που δεν τρώει χοιρινό, μία ισπανίδα και ένας βούλγαρος που τα τρώνε όλα και ένας κολομβιανός που δεν τρώει άσπρο κρέας.
Αυτό είναι πρόβλημα που μόνο εσύ μπορείς να το λύσεις Ιδιαιτέρα.Ό,τι συνταγή έχεις στο μυαλό σου να προτείνεις είναι ευπρόσδεκτη. Μία είναι σίγουρα η παραπάνω.

Αυτά, ας πάω να δουλέψω και λίγο….

Υ.Γ. γιατί όχι λεμόνι στα χόρτα??????

Μου αρέσει!

4. κόκκινο μπαλόνι - 18 Φεβρουαρίου, 2010

πω πω πω!!!!
Ιδιαιτέρα είσαι φανταστική…και γαριδούλες και μανιτάρια!!!
αχ, μου τρέχουν τα σάλια και είναι ακόμα πρωί

Μου αρέσει!

5. Кроткая - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Ιδιαιτέρα,δε μου αρέσουν οι γαρίδες!
Επίσης, έτσι που τα παρουσιάζεις, σα να είναι πανεύκολα, νιώθω τελείως ηλίθια!
Και τέλος, εγώ φέτος ξέχασα πως ήταν Καθαρά Δευτέρα!

Μου αρέσει!

6. renata - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Ιδιαιτέρα, πάντα άξιαααα! 😀 Ειδικά το ψωμί ποίημα!
Η μητέρα μου έφτιαξε φέτος θράψαλο με πιλάφι! Η εκλεκτή μου παρέα κι εγώ φάγαμε αλλού θαλασσινά (κυρίως) μέχρι σκασμού!

Κροτάκι μου, κι εγώ αν έβλεπα τα υπερμεγέθη κοψίδια θα το ξεχνούσα! 😉

Μου αρέσει!

7. faros - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Krot, πήγες στα … εξωτερικά και ξέχασες τα ελληνικά σου ;;;;;;;;

καθαρή δευτέρα … ΚΑΘΑΡΗ … Η … ΄ντάξ΄;;;;;;; 😀

ε, καλά, σου φάνηκε πανεύκολα … για … κάντο !!!!!!!!! 😛

renata, καλά δεν βλέπεις πως είναι σαν … τούβλο ;;;
ποίημα και … τούβλο, πάει ;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γεια σας !

Μου αρέσει!

8. Кроткая - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Φάρε, γιατί; Επειδή δεν είναι βρώμικΙΑ?! 😛

Mούργε, να πας στης Ρενάτας, στο τελευταίο ποστ, σου έχω αφήσει ένα μήνυμα, μουαχαχαχαχαχα!!!

Ρενάτα, φυσικά! Μην ακούς τι λέει ο Μούργος, τα σάλια του τρέχουν κι έχει καταπιεί τη χολή του από τη ζήλεια του!

Μου αρέσει!

9. renata - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Πάειειει, Φάρε, για πολλούς λόγους!

Μου αρέσει!

10. αγκνιρα - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Ιδιαιτέρα, ξελιγώθηκα!!! Πλερότους είναι τα μανιτάρια; Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Μια μικρή ερωτησούλα: Γιατί μπασμάτι; Πώς τα καταφέρνεις και δεν γίνεται λαπάς το πιλάφι με τέτοιο ρύζι;

Μαραγκεν, κάντους καμιά εξπρές-τυρόπιτα (δύο πακέτα έτοιμη σφολιάτα, 2 αυγά, 2 πακέτα φέτα, λίγο τριμμένο τυρί πρόβειο, ψήσιμο 25 λεπτά στους 220). Απλή συνταγή, αρέσει εδώ που την κάνω. Αν δεν τρώνε ούτε γαλακτοκομικά προιόντα οι χορτοφάγοι σου, κανε σπανακόπιτα (η Ιδιαιτέρα έχει ανεβάσει μια συνταγή μούρλια, νομίζω τον Οκτώβριο 08).

Μου αρέσει!

11. MaRaGen - 18 Φεβρουαρίου, 2010

Αγκνιρα έδωσες τρελή ιδέα.Πιτούλες, κλασσικές και λέω και καλά ότι είναι συνταγή της προγιαγιάς της μανας του θείου μου και παραδοσιακότατη ελληνική συνταγή!

Κ εγώ τα πλερότους ζήλεψα περισσότερο από όλα!Με ρίγανη και λεμονάκι.Ειδκά αν έχεις μπροστά σου την δανέζικη την κονσέρβα με κάτι γράμματα τ’ανάσκελα…..

Μου αρέσει!

12. faros - 19 Φεβρουαρίου, 2010

8 κροτ: Αυτό δεν το ξέρω … και γω την ίδια απορία έχω … χρόνια τώρα !!! 😀
Εγώ για … γραμματική μίλησα …

renata: περί … ορέξεως … κολοκιθόπιτα … 😆

Πολύ Καλημέρα σας !

Μου αρέσει!

13. Кроткая - 19 Φεβρουαρίου, 2010

Αγκνίρα και Μαραγκέν, εμείς εδώ έχουμε μια χαρά ελληνικά κέητερινγκς και δεν μπαίνουμε στον κόπο, χο χο χο!

Φάρε, με βάση τα θρησκευτικά, υποτίθεται πως εξαγνιζόμαστε για να ετοιμαστούμε για τη Σαρακοστή και το Πάσχα: αρχή νηστεία είναι η Καθαρά Δευτέρα.

Τωρα, καθαρά ή καθαρή αναλόγως αν μιλας δημοτική ή καθαρεύουσα. Εγώ γενικά προτιμώ στη γραμματική τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους τύπους, οπότε «καθαρά».

Ο Μούργος που στο καλό είναι;

Μου αρέσει!

14. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 19 Φεβρουαρίου, 2010

@ Aura 1 :
😀
Μάλλον θα πρέπει να ήταν νόστιμα, γιατί δεν περίσεψε τίποτε από το μεσημεριανό τραπέζι (σημειωτέον ότι: οι μαρουλοσαλάτες ήταν δύο, και είχα φτιάξει και ένα ταψί με τις γνωστές μελιτζάνες).
@ φάρο 2 :
Καλημέρα φάρε! 😉
Δεν έχω ευτυχώς καμία σχέση με την τηλεμαγείρισσα…

Το ψωμί που βλέπεις είναι από τα Χριστούγεννα, μαλακό κι αφράτο. Τα σχέδια δεν τα ξεσήκωσα από πλακά για πεζοδρόμια, έτσι το έφτιαχνε η μαμά μου από πάντα. 😆

@Maragen 3 :
Μικρή Μάρα: Καλή επιτυχία στο τραπέζι σου.
Δοκίμασε να φτιάξεις ρεβύθια «σαλάτα» με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, και φέτα. Χορταίνει κόσμο.
Προσωπική προτίμηση είναι το «όχι λεμόνι στα χόρτα» γιατί μου αρέσει η «γλυκιά» πικρίλα των χόρτων σε συνδυασμό με τη γεύση του αλατιού και του λαδιού. Να μουδιάζει η γλώσσα λέμε. 😉

@ Κόκκινο μπαλόνι 4 :
Μπορείς να μπεις το μεσημέρι στο ποστ, να σου τρέχουν τα σάλια την κανονική ώρα φαγητού.
Αν, και, τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να έκανα και κάτι με πρωινό?
Τι λες?

@Κροτ 5 : Κι εγώ θα το είχα ξεχάσει αν ήμουν εκεί που ήσουν, και δε θα με πείραζε κιόλας που θα το είχα ξεχάσει.
Δεν έχω προλάβει ακόμη να βολτάρω από το blog σου αλλά θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως μερικές φωτογραφίες.
Μη μασάς ταξιδιάρα Κροτούλα, εύκολα είναι, αλλά και χρονοβόρα.
Τα χόρτα τρώνε από μόνα τους γύρω στο δίωρο (βάλε και το μανικούρ που μουλιάζει στα νερά, άλλο ένα δίωρο να ξαναγίνει), βράστα κι άστα. 😉
Εσένα θα σου φτιάξω ρυζότο με λάδι λευκής τρούφας και μανιτάρια, αντί για γαρίδες, μη μου στενοχωριέσαι.

@ renata 6 : Θα ήθελα τη διεύθυνση του «αλλού» που φάγατε τα θαλασσινά, για να τη χρησιμοποιήσω του χρόνου, αντί να κάνω παρέα ΚαθαροΔευτεριάτικα με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. 😆

@ Φάρο 7 :
Καλημέρα Φάρε! 😉
Καθαρά Δευτέρα είναι, Φάρε, Καθαρά!!!

@ Κροτ 8 :

Γι’ αυτό, γι’ αυτό!
Πάντα Καθαρά Δευτέρα τη λέγαμε, τώρα θα το αλλάξουμε?

@ renata 9 :
Καλά, πάει, αλλά πες μας παρακαλούμε ένα λόγο.
Γίνεται να υπάρχει ποιητικό τούβλο?

@agnira 10:
Πλευρώτους είναι, όντως.
Τώρα, γιατί μπασμάτι, είναι απλό. Είναι το μόνο ρύζι που πετυχαίνω, γιατί το βράζω ακριβώς 12 λεπτά. (Εδώ ακολουθώ τις οδηγίες που έχει το πακέτο).
Όλα τα άλλα ρύζια είναι η αχίλλειος πτέρνα μου (εντάξει έχω πολλές πτέρνες).
Τα λαπαδιάζω ασύστολα. 😆

@Maragen 11:
Είναι εύκολα τα πλευρώτους, και συνδυάζονται και με πατατούλες στο φούρνο.
Βάλε σε ταψί τις πατατούλες να μισοψηθούν με λαδορίγανη αλάτι και σκόρδο, βάλε και τα μανιτάρια, και στο τέλος του ψησίματος, τρίψε από πάνω λίγη φέτα να ροδίσει.
Νομίζω αυτό καλύπτει πολλούς καλεσμένους.
Καλή επιτυχία!!!
@ Φάρο 12:
Καλημέρα Φάρε! 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

15. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 19 Φεβρουαρίου, 2010

@ Κροτ 13: Μαζί γράφαμε!
Το αφεντικό μάλλον προσεύχεται στον Όσιο Πατάπιο προστάτη των πεινασμένων να του έρθει και κανένα φαϊ κανονικό με κούριερ αντί για μέηλ. 🙂

Μου αρέσει!

16. Кроткая - 19 Φεβρουαρίου, 2010

Ιδιαιτέρα, χαχαχαχαχα!!!

Το γέλιο είναι πως την Καθαρά Δευτέρα είχα γυρίσει πια, αλλά και πάλι την ξέχασα. Το μυαλό μου είχε παραμείνει αλλού!

Φωτος μες το πσκ, το υπόσχομαι!!

Μου αρέσει!

17. μούργος - 19 Φεβρουαρίου, 2010

κατ΄αρχην μια δηλωση:
τα ποστ της ιδιαιτερας και της αγκνιρας ηρθαν σε υποδειγματικη κατασταση και γι’ αυτο φτιαχτηκαν σε 5 λεπτα.
αψογες φωτο και κειμενο.
.
η αουρα ξεσπαει σε αυθορμητα χειροκροτηματα ελπιζοντας σε μια γενναια κινηση της ιδιαιτερας να μας κανει επιτελους το τραπεζι [χλωμο το βλεπω αουρα]
.
φαρε, δεν λες καλα που η φωτο που της αρεσε ηταν το ψωμι φανταζεσαι να της ειχε αρεσει καμμια φωτο απο το περσινο πασχα; με σπληναντερα και κοκορετσι θα ηταν το σαρακοστιανο ποστ [οχι οτι θα χαλαγε τους θαμωνες της λασπης αλλα λεμε τωρα]
.
μαρα σε μεγαλο μπλεξιμο μπαινεις [πολλες φυλες λεμε]
κατ’ αρχην με γεια το καινουργιο σου διαμερισμα και βεβαιως θα σου ελεγα να κανεις το τραπεζι σε μας που ειμαστε και βολικοι [και μια ελια να μας βαλεις , ευχαριστω θα σου πουμε] και τα τρωμε ολα 😀
.
εδω η ιδιαιτερα δεν θελει να βαλει πολυ νερο στα χορτα που βραζουν [ενω κανονικα θελουν πολυ νερο], προφανως για να διατηρησουν ολη την πικραδα τους , λεμονι θα ηθελε;
.
μπαλονι, αστα μονο απο φωτογραφιες θα τα βλεπουμε [πρεπει να βρουμε τη διεθυνση της και να κατσικωθουμε εξω απο το σπιτι της]
.
κροτ φυσικο ειναι να αιθσανεσαι ετσι.
εσυ ενα τσηζκεηκ εκανες και χρειαστηκες 15 μερες ταξιδι αναψυχης στη λατινικη αμερικη.
φαντασου να ειχες κανεις τα παραπανω πιατα. 2 μηνες θα ηθελες διακοπες
.
πεστα βρε ρενατα γιατι οταν τα λεω εγω με λενε τρελλο [μα ηταν πιατα αυτα; και μετα απορει που δεν βρηκε ουτε μια ζωντανη αγελαδα. ]
.
φαρε μεις οι πολυ θρησκευομενοι τη λεμε πεντακαθαρη δευτερα
.
κροτ χοχοχοχοχο την ειδα τη θολουρα στης ρενατας
ελεος!
το δικο μου ουρανιο τοξο αστραφτει
.
πλευρωτους ειναι αγκνιρα [εγω θα τα εκανα -ετσι τα κανω-στο φουρνο με λαδολεμονο , γινονται πιο ελαφια]
αγκνιρα δεν υπαρχει ποστ που να μην εχεις και 10 αποριες [σε φανταζομαι στο σχολειο, τσαταλια τα νευρα της δασκαλας καθε μερα]
.
φαρε απο οτι καταλαβα στα θρησκευτικα ολοι μεταξεταστεοι ειμαστε [γι’ αυτο φωτια θα πεσει και θα καψει τη λασπη μια μερα]
.
αμαν κροτ. καλα και τα σαντουιτς ντελιβερι στα φερνουν; [καταλαβα τι με περιμενει ]
και τι αναλυση ειναι αυτη για την παστρικια τη δευτερα; σκονακια ε, σκονακια;
.
ιδιαιτερα, δεν καταλαβα; εμεις σου ανεβαζουμε τα ποστ σου στη βελγα θα κανεις το τραπεζι;
ααααααααααααααααα! [και με λαδι τρουφας; και μεις κροκετες δηλ;]
λιγο εκκεντρικο ειναι αυτο που προτεινεις για τα χορτα [χωρις λαδι ελαχιστο νερο]
και τη συνταγη για τα πλευροτους με τις πατατες που προτεινες στη μαρα θα την κανω και γω [παντα σκετα τα φτιαχνω]
.
ωχ, τα ματια μας. η κροτ θα ανεβασει τη θολη αργεντινη [μεταξυ μας τωρα μερικες φωτο ειναι πολυ καλες. εγω το ειπα εγω το ξεχασα]

Μου αρέσει!

18. αγκνιρα - 19 Φεβρουαρίου, 2010

Μούργε, λάθος κάνεις, συνήθως εγώ είμαι αυτή που πρέπει να απαντώ ερωτήσεις (γιαυτό βγάζω το άχτι μου εδώ μέσα 😛 ). Εξάλλου ρώτα και τη Ρενάτα: Πολλές ερωτήσεις = έξυπνος μαθητής (ως γνωστόν η χαρά του κάθε δάσκαλου) :mrgreen:

Ιδιαιτέρα μου, τί να πω; Το μόνο ρύζι που μου γίνεται λαπάς (και γιαυτό το αποφεύγω) είναι το μπασμάτι! Κάποτε θα στείλω και γω μια συνταγούλα στο Μούργο (πχ για κανένα καφτερό κάρι, τι θα έλεγες;) και θα σου εκμυστηρευτώ ευχαρίστως το μυστικό του σπυρωτού ρυζιού (μου τόπε κάποτε ένας Ιρανός).

Μου αρέσει!

19. Кроткая - 19 Φεβρουαρίου, 2010

Βλάκα Μούργε, έχεις δει καταρράκτη από κοντά; Όχι της Έδεσσας, κανονικό! Είναι θολός από μόνος του: 1800 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο ρίχνει, τι θες?!

Τα σάντουιτς τα φτιάχνω μόνη μου: τα κέητερινγκ είναι για όταν έχεις κόσμο. Όταν πάλι έχεις το Μούργο και το μουχλιασμένο ψωμί καλό είναι!

Μου αρέσει!

20. kanali - 20 Φεβρουαρίου, 2010

Απ’ ότι βλέπω από τις φωτός : Γαρίδες με πατσά και χριστόψωμο για βούτες.
Καταπληκτική σκέψη!!! lol

Μου αρέσει!

21. renata - 20 Φεβρουαρίου, 2010

Κροτ, μα δεν μπορεί να δει τον καταρράχτη παρά μόνο να πέσει μέσα! Μην περιμένουμε και θαύματα! 😛 :mrgreen:

Μου αρέσει!

22. renata - 20 Φεβρουαρίου, 2010

το ορθό: …παρά μόνο ανπέσει μέσα

Μου αρέσει!

23. Yoryia - 20 Φεβρουαρίου, 2010

Είχα μια ελπίδα ότι θα έπαιζε συνταγή για χαλβά.

Καλή φάση τα μανιτάρια στη σκάρα, πάντως.

Μου αρέσει!

24. faros - 20 Φεβρουαρίου, 2010

Το «καθαρά» βγήκε από τη χούντα … τώρα, όποιος θέλει … καλά κάνει … ό,τι πείτε … 😛 😛 😛

Μούργε, είσαι σίγουρος από ποιας … χρονιάς Χριστουγεννιάτικο είναι ;;;;;;;;; 😀 😀 😀

Πολύ Καλημέρα σας και Καλό Σαββατοκύριακο !

Μου αρέσει!

25. μούργος - 20 Φεβρουαρίου, 2010

@18. αγκνιρα , αν εισαι δασκαλα αγκνιρα τα παιδια θα εινηαι τα μοναδικα στον κοσμο που γυριζοντας σπιτι δεν ασχολουνται με τα μαθηματα τους αλλα ψαχνουν να λυσουν τις αποριες της δασκαλας τους
.
@19. Кроткая , απο κοντα εχω δει τον καταρρακτη του μπαρμπα [και στα δυο ματια] και ειναι διαυγεστατος 😆
.
ενταξει το καταλαβαμε! [θα ειμαι ο μοναδικος ταξιδιωτης που δεν θα εχω ρουχα στις αποσκευες αλλα τροφιμα και κονσερβες]
.
@20. kanali , καναλιωτη παλι καλα που ειδες μονο παντα και δεν ειδες και ποδαρακια 😆
.
@21. renata , ρενατα βαλτε μου τα εξοδα και κανω βουτια στους καταρρακτες λεμεεεεεε
.
@22. renata , παλι διορθωσεις σχολιων εχουμε; 😛
.
@23. Yoryia , απο πιατο που δεν τρως γιωργια τι σε νοιαζει τι εχει μεσα;
.
@24. faros , φαρε το λεω και στη γεωργια. αφου δεν θα δοκιμασουμε δεν πανα ειναι ξυλινο

Μου αρέσει!


Σχολιάστε