jump to navigation

Εφιάλτης στο δρόμο με τα ψαρόνια 15 Ιανουαρίου, 2010

Posted by μούργος in birds, φύση, Περιβάλλον, Πουλιά, Φωτογραφία, nature, Photo.
trackback

Επιστρέφοντας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μου, λίγο πριν την παράκαμψη του Αγρινίου, ενώ οδηγούσα χαλαρά, βλέπω ξαφνικά ένα τεράστιο μαύρο «σύννεφο» να απλώνεται και να διπλώνεται σχεδόν μπροστά μου. Προς στιγμήν τα΄ χασα και κόβω αμέσως ταχύτητα να δω τι συμβαίνει, ενώ με το ένα χέρι οπλίζω τη φωτογραφική μου.
Αμέσως παρατηρώ ότι βλέπω μια τεράστια κινούμενη μάζα με χιλιάδες μικρά φτερά που συνοδευόταν από ένα μεγάλο θόρυβο που αποτελούνταν από κρωξίματα από εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες, πουλιά μαζί με τον ήχο που κάνανε οι φτερούγες τους. Τα πουλιά σαν μια τεράστια μάζα κάνανε απίστευτους ελιγμούς στον αέρα, κάτι σαν οχτάρια, πάνω από μια έκταση μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων, πάνω από την εθνική και δίπλα σε ένα χωράφι. Το θέαμα σου έφερνε αυτόματα στη μνήμη σκηνές από τα πουλιά του Χίτσκοκ, πολύ εντυπωσιακό αλλά και λίγο τρομακτικό. Τελικά κάνανε έφοδο όλα μαζί, πάνω σε ένα δέντρο που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο, σε μια εθνική με αρκετή κίνηση (επιστροφή των εκδρομέων), κάτι όμως, που ουδόλως ενόχλησε τα πουλιά.. Εγώ, αφού πλέον έχω κόψει αρκετή ταχύτητα, ήδη οδηγώ με το ένα χέρι ενώ με το άλλο φωτογράφιζα, (κάποια κορναρίσματα και μούντζες από διερχόμενα αυτοκίνητα τα θεώρησα μεν ως φυσιολογικές αντιδράσεις, στην εθνική είμαστε, αλλά σιγά που θα τους έδινα και σημασία. Συνεχίζω να φωτογραφίζω εν κινήσει μέσα από το αυτοκίνητο και μόλις προσπερνώ τα πουλιά κάνω δεξιά και παρκάρω.

Η επίθεση των πουλιών αυτών έγινε πάνω σε μια ελιά που είχε τους καρπούς της ακόμη στο δέντρο. Με το που πλησιάζω εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο γρήγορα εμφανίστηκαν. Βρίσκω 3 πουλιά πεσμένα από τα οποία τα 2 νεκρά και ένα ελαφρώς ζαλισμένο που σύντομα πέταξε και εξαφανίστηκε και αυτό.
Οι απώλειες του σμήνους ελάχιστες σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των πουλιών και την επικινδυνότητα της επίθεσης.

Διαβάζω ότι τα ψαρόνια [από το ψαρής ή γκριζομάλλης δηλ. έχει λευκά και μελανά στίγματα] ή Ευρωπαϊκό ψαρόνι ή Sturnus Vulgaris, [Οικογένεια Sturnidae], είναι ονομαστά για τον τρόπο που πετούν όλα μαζί, (σχηματίζουν τις πιο πολυάριθμες συγκεντρώσεις πουλιών), και για τις πολύ εντυπωσιακές μανούβρες που κάνουν στον αέρα. Τους εναέριους σχηματισμούς τους κάνουν πάντα στις μετακινήσεις τους, όταν θέλουν να αποκρούσουν κάποιο αρπακτικό ή όταν ψάχνουν για τροφή.
Φωλιάζουν σε κοιλώματα δέντρων ή και κτιρίων ακόμη και γεννάνε μια με δυο φορές τον χρόνο. Ζουν περί τα 15 χρόνια.

Είναι αποδημητικά πτηνά και από τα πιο πολυπληθή της υφηλίου.
Ενδημικό πτηνό της Ευρώπης και Ασίας, αλλά επειδή είναι και αποδημητικό έχει κατακλύσει κυριολεκτικά πολλές περιοχές του πλανήτη, βόρειο Αμερική, Αυστραλία, νότιο Αφρική και αλλού. Στην Ελλάδα εμφανίζονται σε τεράστια κοπάδια το φθινόπωρο και τον χειμώνα προφανώς για να φάνε ελιές, έντομα, φρούτα κ.α. . Είναι παμφάγα πτηνά, έξυπνα και μπορούν εύκολα να εκτοπίσουν άλλους πληθυσμούς πτηνών μια και προσαρμόζονται εύκολα στις τοπικές συνθήκες των περιοχών που θα επισκεφτούν, έτσι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την τοπική χλωρίδα και πανίδα, (η μείωση του κότσυφα στην Ελλάδα λέγεται ότι πιθανόν να οφείλεται και στα ψαρόνια). Επίσης μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές στη γεωργία, στα αεροπλάνα που πετούν, (έχουν συμβεί πολλά δυστυχήματα εξ αιτίας των ψαρονιών).
Επειδή είναι πολύ έξυπνα πουλιά, πολύ κοινωνικά, (κάνουν τα πάντα όλα μαζί), πολύ θαρραλέα, δεν φοβούνται τους ανθρώπους πόσο μάλλον τα σκιάχτρα που μάταια βάζουν οι γεωργοί, έντονα πολυγαμικά και παμφάγα, έχει σαν αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.

Στο τραγούδι είναι μεγάλοι καλλιτέχνες (τραγουδούν πολύ), αλλά κυρίως φημίζονται για τις μιμήσεις που κάνουν στους ήχους άλλων πουλιών ή και ζώων , ακόμη και του ανθρώπου, (μέχρι και ήχο κλήσης από κινητό διαπιστώθηκε να μιμούνται).

Σχόλια»

1. μούργος - 15 Ιανουαρίου, 2010

δυστυχως δεν καταφερα να τα φωτογραφησω οταν ηταν μια μαζα [οδηγουσα και ηταν λιγο δυσκολο]

Μου αρέσει!

2. αγκνιρα - 15 Ιανουαρίου, 2010

Ωραίες φωτό, Μούργε, δεν τάχω δει ποτέ από τόσο κοντά.

Μου αρέσει!

3. faros - 16 Ιανουαρίου, 2010

Μπράβο ! Εκπληκτικό ! Και μετά σου λένε ότι τα πτηνά δεν έχουν λογική !
Μωρέ έχουν και παραέχουν, απλά έχουν τη δική τους λογική !

Γεια χαρά και καλό σαββατοκύριακο !

Μου αρέσει!

4. Кроткая - 16 Ιανουαρίου, 2010

Σχετικά με το ποστ:

πολύ ενδιαφέρον το θέαμα. Πολύ αναμενόμενες οι μούντζες. Προκάλεσες ατύχημα;
Και γιατι παρακαλώ επιτέθηκαν σε μία ελιά μόνο; Άλλες δεν είχε; Είχε αυτή ημία ελιά αρκετό φαΐ για όλους;
Τρώνε τα ψαρόνια ελιές; Κάνουν και παπάρες στο λάδι?!

Σχετικά με το ζήτημα που επί της ουσίας απασχολεί όλους: το ΤΣΙΖΚΕΪΚ!
Φαγώθηκε ολόκληρο! Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Τεράστια επιτυχία.
Εννοείται πως θα στείλω ποστ! χα!

[έχω κρατήσει ένα μικρό ταψάκι για τη Ρενάτα, την Άουρα και το Φάρο. Ο Μούργος δεν θα φάει τίποτα!]

Μου αρέσει!

5. An-Lu - 16 Ιανουαρίου, 2010

Sturnus Vulgaris ε;! Και μετά μου λές ότι δεν έχεις διατελέσει φοιτητής του ΓΠΑ;!

Μου αρέσει!

6. renata - 16 Ιανουαρίου, 2010

Αναλούκα, φοίτησε όταν ακόμα ήταν ακόμα Γεωπονική Σχολή (μόλις είχε πρωτοϊδρυθεί δλδ)! 😆

Κροτούλα μου, σλουρπ! Ευχαριστούμε! 🙂

Με το να χέρι οδηγούσε ςκαι με τ’ άλλο φωτογράφιζες? Τςς, τς , τς!
Πόσοι τράκαραν εξαιτίας σου? 😛

Μου αρέσει!

7. μούργος - 16 Ιανουαρίου, 2010

@2. αγκνιρα, ουτε εγω αγκνιρα. και το ενα π[ου φωτογραφησα ηταν ζαλισμενο απο καποια συγκρουση με αυτοκινητο. στο λεπτο συνηλθε και εξαφανιστηκε [ειναι η τελευταια φωτο]
.
@3. faros, ρε φαρε ποιος λεει οτι τα πουλια ειναι τρελλα;
μπορει το ιδιο να λενε και τα πουλια για τους ανθρωπους [και δικιο θαχουν]
.
@4. Кроткая, οχι βεβαια[ακου ατυχημα]
παντως αν κανανε τους ελιγμους ως μαζα πανω στο δρομο τοτε μπορει να γινοταν ατυχημα [σαν μαυρο ταχυτατα κινουμενο συννεφο ηταν]
.
αυτη την απορια ειχα και εγω. δεν ξερω αν ειχε αλλες πιο μεσα στο χωραφι αλλα αυτο το ντου ολων σε μια ελια ηταν πολυ παρακινδυνευμενο [μαλλον επειδη παντα οτι κανουν το κανουν ολα μαζι]
απο οτι καταλαβα κανανε ενα ντου πανω στο δενρο για να ριξουν τις ελιες κατω και μετα προσγειωθηκαν στο εδαφος για να φανε [μονο που το εδαφος ηταν εθνικη οδος με κινηση και φαινεται αυτο δεν το ειχαν προβλεψει. χ@ σιμο που θα εφαγε ο αρχηγος της αποστολης απο τα αλλα πουλια]
.
αν τρωνε ελιες ή οχι διαβασε το ποστ, αμαν 👿
.
για την κροτ το κεηκ φαγωθηκε ολο.
η πραγματικοτητα ηταν πιο σκληρη.
ολα τα κομματια διοχετευτηκαν απο τους καλεσμενους με τροπο στις τσεπες απο τα σακακια τους και στις τσαντες του.
ωχ, θα εχουμε και ποστ [τις επιδοξες μαγειρισες λυπαμαι που θα πεσουν στη λασπη ψαχνοντας στο γουγλη συνταγη για τσιζκεηκ]
.
η αγκνιρα δεν θα φαει; 😛 [ή μηπως τη λυπασαι, εχει μικρο παιδι να μεγαλωσει 😆 ]
.
@5. An-Lu, λου , κατι εχεις με τους φοιτητες της γεωπονικης.
[θα μου πεις απο απο εκει περασε και ο μπαρμπας ]
εγω παντως νυχτα περασα [κυριολεκτικα]
.
@6. renata, ρενατα κανει λογοπαιγνιο με το ονομα του πουλιου.
στουρνος μεν το πουλι αλλα μαλλον απο τα πιο εξυπνα στον κλαδο τους , μια εχουν καταφερει να κυριαρχησουν σε ολο τον κοσμο. η αμερικη και η αυστραλια ξοδεουν πολλα κονδυλια και προσωπικο για να δουν πως θα καταφερουν να ελεγξουν τον πληθυσμο τους]
.
αμαν ρενατα τι ηθελες να φωτογραφιζω και με τα 2 χερια; [παραηταν επικινδυνο]
.
ρενατα σε φανταζομαι τι θα λες σε ριαλ συνθηκες για το γλυκο της κροτ
-αστα κροτ, ειμαι χαλια με το στομαχι μου, δεν ξερεις ποσο λυπαμαι αλλα δεν μπορω να φαω ουτε ψιχουλο 😆

Μου αρέσει!

8. teokaf - 16 Ιανουαρίου, 2010

Επιστρέφοντας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μου, λίγο πριν την παράκαμψη του Αγρινίου, ενώ οδηγούσα χαλαρά, βλέπω ξαφνικά στο βάθος ένα πορτοκαλί αυτοκίνητο να πηγαίνει όπως πήγαινε ο Ορέστης Μακρής με το μπουκάλι στο χέρι. Είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα και απ τις αντιδράσεις των διερχομένων αυτοκινήτων κατάλαβα πως προφανώς κάποιος είχε πάθει ανακοπή την ώρα που οδηγούσε και είχε χάσει τον έλεγχο. Αντί όμως ο κόσμος να δείχνει συμπάθεια για τον οδηγό με μεγάλη μου έκπληξη είδα να βγαίνουν από τα παράθυρα και να μουτζώνουν με χέρια και με πόδια. Βγήκα απ τον δρόμο και περίμενα να περάσει η οδηγική λαίλαπα γιατί τα λίγα χρόνια που μου έμεναν δεν ήθελα να τα περάσω στην εντατική.

Και δεν μπορεί να καταλάβει ο λαός της Λάσπης την απίστευτη εικόνα που είδαν τα ματάκια μου.

Μέσα από το πρεσβυωπικό ( θα έπαιρνα όρκο πως είναι τουλάχιστον 10εκ παχύ) παρμπρίζ του πορτοκαλί αυτοκινήτου βλέπω ένα τεράστιο κεφάλι ( που καταλαβαίνεται πως η μεγέθυνση του πρεσβυωπικού φακού το έδειχνε ακόμα πιο τερατώδες απ ότι ήταν ) να έχει κολλήσει τα μάτια του πάνω σε μια ( οφείλω να ομολογήσω ) χαι τεκ μηχανή και να προσπαθεί να βγάλει κάτι πουλιά στον δρόμο.
Μιλάμε πως η περιοχή είναι αυτή στο Λεσίνη που βγαίνουν τα περίφημα καρπούζια Αστακού και που είναι τίγκα στους γύφτους που περιμένουν πως και πως για να τα εμπορευθούν και όχι η οτοστράτα μεταξύ Τορίνο και Μιλάνου και παρ όλα αυτά άκουσα αυτόν τον κοσμάκι να κάνει σχόλια του τύπου:

Μα τι βλάχοι είναι αυτοί που παίρνουν δίπλωμα χώνοντας στον εξεταστή ένα κεφάλι τυρί ( αν το κεφάλι τυρί βέβαια είναι σαν του οδηγού τότε ο εξεταστής ανοίγει τυροκομείο χαλαρά για την γυναίκα του)
Ρε Σκατόβλαχε που έμαθες από αυτοκίνητο να πάμε να αγοράσουμε παντόφλες;
Βρε ούστ που θέλεις και DSLR βγάλε πρώτα την φούντα που έχει πέσει μπρος στον φακό.
Ουστ γμτι πστ μ παλμκλκ μν σ γμ τν εξτμισ απ τι καρου ( λίγη βοήθεια δεν βλάπτει απ τον λαό της λάσπης μήπως και αποκωδικοποιήσουμε τα λεγόμενα του συμπαθή αθίγγανου )
και άλλα πολλά που δεν μπόρεσα να συγκρατήσω.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος του National Geographic και ακόμα πιο ερασιτέχνης οδηγός έκανε να κατέβει για να τραβήξει από κοντά κάτι πουλιά που είχαν γίνει τα κακόμοιρα μέσα σε μια στιγμή από μαύρα γκρίζα (σαν τον Καζάκο στο Κονσέρτο για πολυβόλα) απ τον πανικό τους.Βλέποντας όμως να κινούνται εναντίον του όλα τα Hilux και Ντάτσουν ( ναι εκεί υπάρχουν ακόμα) της περιοχής την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Ευχαριστώ τον κόσμο της Λάσπης που άκουσε την φοβερή εμπειρία μου και εύχομαι να μην τύχη σε κανέναν σας.

Μου αρέσει!

9. faros - 17 Ιανουαρίου, 2010

κροτ, ευχαριστώ … πολύ νόστιμο !

Καλημέρα σας !

Μου αρέσει!

10. luna - 17 Ιανουαρίου, 2010

εισαι πολυ πολυ τυχερη θεωρω, αντικρυσες υπεροχο θεαμα και σε ευχαριστω που το μοιραστικες μαζι μας, οπως και τις αλλες πληροφοριες πανω στο θεμα
καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε

Μου αρέσει!

11. renata - 17 Ιανουαρίου, 2010

Μούργο, ό,τι σου ΄ρθει, λες ! 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

12. Kanali - 18 Ιανουαρίου, 2010

1. Να αυξήσεις την ταχύτητα της έκθεσης του διαφράγματος όταν έχεις κινούμενα θέματα ή, ακόμη καλύτερα, να κρατάς την μηχανή δυνατά και σταθερά και με τα δύο σου χέρια.

2. Να επιβεβαιώσω μέχρι κεραίας ότι λέει ο teokaf. Από πολύ όμορφη οτοστοπίστρια που είχε πάρει μαζί του ο διοπτροφόρος με το πορτοκαλί αυτοκίνητο που αναφέρει και ο teokaf πριν, μάθαμε οτι ενώ ο οδηγός προέβαινε σε όλους εκείνους τους επικίνδυνους ελιγμούς, ακούγονταν από το ραδιόφωνο έκτακτη είδηση ότι ένας αλλόφρων οδηγός οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα. Αυτός συνεχίζοντας να φωτογραφίζει σχολίασε «Μόνο ένας; ΕΔΩ ΟΛΟΙ στο αντίθετο οδηγούν».

Μου αρέσει!

13. faros - 18 Ιανουαρίου, 2010

Καλημέρα, Καλή Βδομάδα !

Μου αρέσει!

14. Kanali - 18 Ιανουαρίου, 2010

3. …και σιγά μην αυτοκτόνησαν τα ψαρόνια πέφτοντας πάνω στο δέντρο!!!! Συγκοπή έπαθαν μη αντέχοντας το φρικιαστικό θέαμα του φωτογράφου που πλησίαζε!!!

Μου αρέσει!

15. renata - 18 Ιανουαρίου, 2010

Kanali, καλώς ήρθατε στη λάσπη! 😀

Επιτέλους ένας αληθινός γνώστης της φωτογραφίας, όχι σαν το Μούργο! 😛 😛

Μου αρέσει!

16. κωστής - 18 Ιανουαρίου, 2010

Θα επανέλθω να διαβάσω τα κατεβατά σας, όταν μπορέσω…

Τέλειες οι φωτογραφίες… αξίζανε τις μούτζες.

Κορίνθου-Πατρών είσαι; Δε φοβάσαι να κάνεις τέτοια σε αυτόν το δρόμο;; 😛

Να περνάτε καλά! 😀

Μου αρέσει!

17. kanali - 18 Ιανουαρίου, 2010

Renata δεν είμαι καινούργιος εδώ γι’ αυτό και το θάρρος
Kanali=Καναλιώτης

Μου αρέσει!

18. Кроткая - 18 Ιανουαρίου, 2010

Καναλιώτη ή Κανάλι, ή όπως τέλοσπάντων σας λένε (πάρτε μια απόφαση, μας μπερδεύετε κι έχουμε και υπερήλικες εδώ μέσα, καταλαβαίνετε!), επιβεβαιώνετε για μια ακόμα φορά πως είστε στο πνεύμα της Λάσπης. Εδώ απλά τη λέμε στο Μούργο!!!

Επίσης, «να κρατάς την μηχανή δυνατά και σταθερά και με τα δύο σου χέρια.»
Αν το είχε κάνει αυτό, αγαπητέ μου, τώρα θα ήμουν η μόνη που θα είχε κλειδιά από την κάβα και θα τρώγαμε και θα πίναμε τζάμπα. Αλλά βλέπετε, κράταγε και το τιμόνι και τη μηχανή κι έτσι: και οι φωτογραφίες βγήκαν μάπα αλλά και από το Μούργο δε γλιτώσαμε. Μισές δουλειές, τι να πεις…

Το τσιζκέικ μου πώς σας φάνηκε; 🙂 Καλά, θα ακολουθήσει και ποστ βέβαια, αλλά ως τότε, φάτε και τα ψιχουλάκια που έμειναν!!!

Τέο, λολλλλ!!!

Μου αρέσει!

19. Aura Voluptas - 18 Ιανουαρίου, 2010

Τς, τς, τς …

Δε θύμιζε Χίτσκοκ Μούργε . ΗΤΑΝ Χίτσκοκ !!

Εδώ μιλάμε για τις επιπτώσεις της τεράστιας οικολογικής καταστροφής του πλανήτη, τις συνέπειες του φαινόμενου του θερμοκηπίου, την ανεξέλεγκτες μεταπτώσεις των καιρικών συνθηκών, που έχουν τρελλάνει ζώα, πουλιά και φυτά και επηρεάζουν όλες τους τις λειτουργίες και ικανότητες με κυριότερη αυτή του προσανατολισμού !!!!

Η ιστορία το λέει ξεκάθαρα . Τα καημένα τα ψαρόνια μπέρδεψαν το αυτοκίνητο του Μούργου με την ελιά εξαιτίας των παραπάνω . Είχαν πάρει είδηση το αμάξι που κινούταν στην Εθνική και φυσικά όρμηξαν κατά πάνω του ( Χιτσκοκ ) . Την τελευταία όμως στιγμή τα ραντάρ τους τά’παιξαν και την έπεσαν στην ελιά …

Αααχχχ … Παρατρίχα και θα τον πετύχαιναν !! 😦

Σώστε τον πλανήτη – Βοηθήστε τα ψαρόνια – Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα – Πέτυχε κι εσύ τον Μούργο – Μπορείς !

Μου αρέσει!

20. faros - 19 Ιανουαρίου, 2010

Συγνώμη ρε παιδιά … Είπαμε λάσπη, εντάξει, αλλά ας μην το παρακάνετε κιόλας …

Την περίπτωση να είδαν τα ψαρόνια τον Μούργο μας, να … ζαλίστηκαν από την … ομορφιά του και να … δώσαν στο διπλανό δέντρο δεν περνάει από το … τσερβέλο σας ;;;;;;;

Αμάν, πια !

Καλημερούδια !

Μου αρέσει!

21. Μανώλης το Ψαρόνι (Manolo Sturnus Vulgaris) - 19 Ιανουαρίου, 2010

Εμείς πηγαίναμε όλοι κανονικά απο την δεξιά λωρίδα.
Μέχρι που ένα αυτοκίνητο απο το αντίθετο ρεύμα μπήκε στην λωρίδα μας, βγάζοντας ταυτόχρονα περίεργες λάμψεις σαν αστραπές απο το εσωτερικό του που τρόμαξαν και εμάς άλλα και τα αυτοκίνητα της λωρίδας μας.

Έγινε ένας χαμός!!! Αυτοκίνητα και ψαρόνια μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα, άνθρωποι μούντζωναν, ψαρόνια λιποθυμούσαν, ο Σαμαράς βγήκε αρχηγός, ο Παπανδρέου κυβερνούσε!!! Ήταν η πρώτη φορά που χάθηκε ο παραδειγματικός και ονομαστός σχηματισμός μας!!!

Τέλος, θέλω να καταγγείλω οτι ο τύπος προκάλεσε αιματηρό ατύχημα στην εθνική οδό με θύματα τουλάχιστον 2 φίλους μου ψαρόνια και ένα αιχμάλωτο!!!

Λευτεριά στο ψαρόνι Πιπίτσα

Μου αρέσει!

22. αγκνιρα - 19 Ιανουαρίου, 2010

😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

23. Кроткая - 19 Ιανουαρίου, 2010

FREE PIPITSA!

ετοιμάζω μπάνερς! Να οργανώσουμε και σιωπηηλή μαυροφορεμένη διαμαρτυρία των βλόγερς μπροστά στη Βουλή!

να επικυρηχθεί ο Δολοφονός Απαγωγέας Μούργος!!!

Η ΠΙΠΙΤΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΕΜΕ!

[Λέω να φτιάξω κι ένα τσίζκέικ αλληλεγγύης!]

Μου αρέσει!

24. αγκνιρα - 19 Ιανουαρίου, 2010

Ναι! Ναι! φρι πιπίτσα!
Γκιβ δε τσίζκεικ του δε πιπλ οφ λάσπη! 😆

Μου αρέσει!

25. μούργος - 19 Ιανουαρίου, 2010

εγραψα και γω ενα ψεμματακι για να γινει πιο εντυπωσιακο το ποστ και φυσικα σαν καλα ποντικακια τσιμπησατε ολοι 😛
οχι μονο δεν ειχε κορναρισματα, οχι μονο δεν ειχε μουτζες αλλα ολοι σχεδον απο τα διερχομενα αυτοκινητα με χειροκροτουσαν για το απαραμιλλο θαρρος μου να χειριζομαι τοσο επιδεξια το τιμονι με τα δοντια και συγχρονως να αλλαζω με εντυπωσιακη ταχυτητα φακους στη μηχανη. [τα λεω τωρα και ανατριχιαζω απο συγκινηση]
.
[πιο αναλυτικα σχολια στη λασπη που επεσε με το κιλο πανω σε αυτο το ποστ σε λιγο]

Μου αρέσει!

26. renata - 19 Ιανουαρίου, 2010

Αγκνίρα, μαζί σου!!!Φριιιιι Πιπίτσα!
Δώστε τσιζ κέικ στο λαό (πλην Μούργου)! 😉

Καναλιώτη, τα σπάς! 😀 😀 😀

Μούργο, σε πιστέψαμε ΄τωρα! 😛 😛 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

27. krotkaya - 19 Ιανουαρίου, 2010

Μούργε, δεν έχει σημασία τι έγραψες.
Σημασία έχει πως υπάρχουν μάρτυρες.

Μου αρέσει!

28. μούργος - 19 Ιανουαρίου, 2010

@8. teokaf ,
Επιστρέφοντας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μου, λίγο πριν την παράκαμψη του Αγρινίου, ενώ οδηγούσα χαλαρά, βλέπω ξαφνικά στο βάθος ένα αναπηρικο καροτσακι να πηγαίνει όπως πήγαινε ο Ορέστης Μακρής με το μπουκάλι στο χέρι. Ετρεχε με διαολεμενη ταχυτητα, είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα και απο τις αντιδράσεις των νοσοκομων που ετρεχαν ουρλιαζοντας πισω του, αλλα και των διερχομένων αυτοκινήτων κατάλαβα πως προφανώς ο μπαρμπας που οδηγουσε το ( οφείλω να ομολογήσω ) χαι τεκ καροτσακι είχε πάθει [επιτελους] ανακοπή την ώρα που οδηγούσε και είχε χάσει τον έλεγχο. Αντί όμως ο κόσμος να δείχνει συμπάθεια για τον ημιθανη μπαρμπα με μεγάλη μου έκπληξη είδα να βγαίνουν από τα παράθυρα και να μουτζώνουν με χέρια και με πόδια. Βγήκα απ τον δρόμο και περίμενα να περάσει η οδηγική λαίλαπα γιατί τοσο νεος που ειμαι, ειναι κριμα να περάσω τα υπολοιπα χρονια μου στην εντατική.
αλλωστε ειχα και αλλη δουλεια να κανω [να φωτογραφησω τα ψαρονια που εκαναν επιθεση σε μια ελια].

απο περιπολικο που σταματησα πιο κατω να ρωτησω [αφου τελειωσα τη φωτογραφιση], εμαθα πως το ανεξελεκτο καροτσακι σε μια κλειστη στροφη απογειωθηκε και κατεληξκε στη θαλασσα. για καλη τυχη του σκατογερου επεσε μεσα σε μια ιχθυοκαλλιεργεια τσιπουρας, ετσι τα διχτυα του γλυτωσαν την ελαχιστη ζωη που του εχει μεινει ακομη και εκτοτε παρα τα παρακαλια των νοσοκομων [σε ποιον θα κανουν κλυσμα τωρα], αρνειται να βγει απο την ιχθυοκαλλιεργεια και φυσικα περνα την ωρα του ψαρευοντας.
.
@9. faros, αμαν ρε φαρε με τα διπλωματικα σου.
ποσο νοστιμο μπορει να ειναι ενα κεηκ που εκανε η κροτ [ειναι σαν να λες: επιτυχημενος προθυπουργος ο γιωργακης ή τι γλυκεια γυναικα η διαμαντοπουλου ή οτι ο καραμανλης σιχαινεται τα κοψιδια]
.
@10. luna , χμμμμ , τυχερΟΣ θα ελεγα [αν δεν εχεις αντιρρηση λουνα]
.
@11. renata , ενω εσεις τα μελετατε τα σχολια ρενατα ε; [και βεβαια οτι μου’ρχεται λεω]
.
@12. Kanali, χμμμ καναλι, το γνωριζω αλλα ηθελα να πιασω λιγο απο τη αισθηση της κινησης των πουλιων 😛
εννοειται οτι συντομα την κρατουσα και με τα δυο χερια [το εγραψα και πιο πανω, εχω γερα δοντια για το τιμονι]
.
παλιοοοοοοοοοο! 😛
.
@13. faros, μπα φαρε, ακομη δεν σε πειραξε το κεηκ της κροτ;
.
@14. Kanali , οπως εξηγησα πιο πανω στον μπαρμπα το θεαμα ενος γερο παραλυμενου πανω στο ταχυτατο χαι τεκ καροτσακι με τους ορούς, τον καθετηρα και τις νοσοκομες να σερνονται απο πισω του πιο φρικιαστικο θεαμα ηταν.
.
@15. renata, ρενατα αυτο που ειπε ο καναλιωτης αντιστοιχει στην αποκαλυψη του ιωαννη [εγω επαθα σοκ που τοσο ευκολα μας αποκαλυψε ενα απο τα πιο επτασφραγιστα μυστικα της φωτογραφιας]
.
@16. κωστής, κωστη δεν καταλαβα καλα;
οι φωτογραφιες μου αξιζουν για μουτζες; 👿
.
οχι βεβαια , στο δρομο πανω απο το αυλακι [ειναι πιο επικινδυνα εκει]
.
@17. kanali , καναλιωτη το χοντραινεις με τα πολλα σου σχολια [μια περιουσια θα χρειαστεις για ν ατα ξεχρεωσεις]
.
@18. Кроткая , βρε κροτ ελεος!
δηθεν ταχαμου απαντας στον καναλιωτη για το ποστ με απωτερο σκοπο να το πας εκει που διακαως θελεις
που αλλου;
στο τσιζκεηκ
να σου θυμισω μια παλια κινεζικη παροιμια:
Η κότα μας ένα αυγό γέννησε , σε εφτά μαχαλάδες ακούστηκε. Του γείτονα η φοράδα μαύρο πουλάρι γέννησε, μιλιά κανείς δεν έβγαλε. 😛

ενταξει τουρκικη ειναι
.
@19. Aura Voluptas ,
αουρα αν διαβασες παραπανω η αληθεια ειναι αλλου.
τερμα ο τεο που ηξερες
τωρα ειναι ο καπετανιος με το τσιμπουκι
.
@20. faros , αμαν ρε φαρε, τωρα τα γραφεις αυτα και σε εθαψα στα προηγουμενα σχολια
στην αρχη τα γραφουμε αυτα , στην αρχη 👿
.
@21. Μανώλης το Ψαρόνι (Manolo Sturnus Vulgaris) , τζαμπα αλλαζεις νικ καναλιωτη [σε σενα θα χρεωθει και αυτο το σχολιο]
.
και βεβαια δεν γελαω καθολου με το σχολιο σου για να μη παρεις θαρρος [θα γελασω μολις ανεβασω τα σχολια]
.
@22. αγκνιρα, υποθετω γελας απο ευγενεια αγκνιρα ε;
.
@23. Кроткая, αυτο να δω και τι στον κοσμο
μα καλα μπορει να γινει πορεια διαμαρτυριας για μια που τη λενε πιπιτσα; [λιγο ρεντικολους δεν ειναι;]
.
αντε παλι με το τσιζκεηκ 👿
παιδια οπως καταλαβατε η κροτ εχει βαλθει να μας σπασει τα νευρα. και αν υπολογισουμε οτι μαθαινει νεα συνταγη καθε δυο χρονια , φανταστειτε τι θα τραβηξουμε
.
@24. αγκνιρα, αγκνιρα ψυχωση εχεις παθει με το τζικεηκ [να δω τι θα κανεις οταν το δεις μπροστα σου, προφανως θα σφυριζεις κλεφτικα]
.
@26. renata , ρενατα αυτο που εγινε με προηγουμενο ποστ μαγειρικης της κροτ στη λασπη , δεν θα επιτρεψω με τιποτα να ξαναγινει.
[μεχρι και μεσα στα πανακριβα μαξιλαρια των καναπεδων της λασπης βρηκα κομματια σαντουιτσ. τοσο καλα τα ειχατε κρυψει γαι να μη τα φατε. πλεον τα μαξιλαρια ειναι ραμμενα οποτε να δω που θα καταχωνιασετε το τσιζκεηκ]

Μου αρέσει!

29. teokaf - 20 Ιανουαρίου, 2010

Ρε γελοίε σταμάτα να βγάζεις επιτέλους πράγματα απ το μυαλό σου, εδώ υπάρχουν μάρτυρες, υπάρχουν αποδείξεις. Και σταμάτα να καθαρίζεις την οθόνη του υπολογιστή μου και πιάσε και λίγο το σπίτι σου που έχει πιάσει βρύα και λειχήνες: http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf

Μου αρέσει!

30. αγκνιρα - 20 Ιανουαρίου, 2010

λολλλ!
(Καλά, πάχυνε λιγάκι ο Μούργος ή μου φαίνεται;)

Μου αρέσει!

31. faros - 20 Ιανουαρίου, 2010

Μούργε, αλήθεια, μήπως τελικά ένα (ή και περισσότερα, δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί) ψαρόνι έπεσε στην … κεφάλα σου ;;;

Να το ψάξεις αυτό …
(δες στον καθρέφτη, αν … διαθέτεις καρούμπαλο)
Δεν μπορεί ρε … λασποαδερφέ να κατηγορείς ΚΑΙ την ευγένεια !!!
Νισάφι πια !

Και … σκασίλα μου στην τελική !

Καλημέρα σας !

Μου αρέσει!

32. luna - 20 Ιανουαρίου, 2010

sugnomhhhhhhhhhhhhh :))

Μου αρέσει!

33. Aura Voluptas - 20 Ιανουαρίου, 2010

αγκνιρα@
Ναι, και σα να ομόρφυνε λίγο … 😆 😆

Καλημέρα !

Μου αρέσει!

34. Kanali - 20 Ιανουαρίου, 2010

Μου αρέσει!

35. μούργος - 20 Ιανουαρίου, 2010

@29. teokaf , ρε αθεοφοβε, πας καλα;
αυτο ειναι το σκυλι του γηροκομειου.
ο καναγιας [ο μπαρμπας] εβαλε τζαμι στο καροτσακι του [ολη τη συνταξη σου στο καροτσακι την εριξες ε; ] για να μην τον φτυνουν οι αλλοι τροφιμοι του γηροκομειου [αυτος λεει οτι το κανουν για να μη τον ματιασουν, αλλα δεν μας εξηγει γιατι του ριχνουν ροχαλες [αλλιως θα εκαναν ενα συμβολικο : φτου σου ρε μπαρμπα]
.
και φυσικα αντι να βαλει υαλοκαθαριστηρες χρησιμοποιει το αθωο σκυλακι του γηροκομειου που κραταει πολλαπλη συντροφια στις γεροντισες και τα γεροντια [καταλαβατε τι εννοω ε; 😆 ]
.
@30. αγκνιρα , αγνκιρα τωρα τελευταια πολυ χαζογελας.
ποτε με τον ακναλιωτη , ποτε με τον μπαρμπα [να το κοιταξεις ε;]
.
@31. faros , να με συγχωρεις πολυ φαρε αλλα σε αυτα δεν χωρανε ευγενειες.
βρε δεν το καταλαβαινεις οτι η κροτ σαν γνησια βελγα που ειναι το πιστευει και ετσι ποτε δεν θα καταλαβει οτι η μαγειρικη γι’ αυτη ειναι η χαμενη ατλαντιδα.
ενω με τη στερεα τακτικη μου τη βοηθω να καταλαβει μια ωρα νωριτερα οτι η κουζινα ειναι η ζωνη του λυκοφωτος γι’ αυτην και καλον ειναι να αποφευγει να την πλησιασει
.
@32. luna, χμμμ, τα λαθη στη λασπη πληρωνονται ακριβα λουνα αλλα δεν πειραζει [εισαι νεα στο μαγαζι και δεν ξερεις]
.
@33. Aura Voluptas , αουρα προσπαθω να καταλαβω τι δουλεια εχει ο λυσσασμενος μουργος [εγω δηλ. για οσους δεν το προσεξαν] με αυτο το μικροσωμο τερατακι
.
@34. Kanali , καναλιωτη αν νομιζεις οτι θα ξεχαστω και θα γελασω εισαι γελασμενος [ξερω να κραταω χαρακτηρα]
ετσι και αλλιωςε θα ξεκαρδιστει η αγκνιρα μολις φανει
.
ααααα, και μια και λεει ο μπαρμπας οτι εχει ντοκουμεντα , κυταξτε να δειτε τι ανεβηκε ηδη στο γιουτουμπι απο καποιον διερχομενο σχετικα με τηην ανεξελεκτηξ πορεια του μαπρμπα και του καροτσιου του [αν σας φανει μεγαλο το οχημα για καροτσακι κανετε λαθος. που να χωρεσουν τοσα φαρμακα, καθετηρες, οροι, οξυγονα και φυσικα οι δεκαδες ασπλαχνες νοσοκομες του γηροκομειου]
δειτε και ελπιζω ο μπαρμπας να σωπασει πλεον για παντα [καιρος του ειναι απο πολυ καιρο]

Μου αρέσει!

36. αγκνιρα - 20 Ιανουαρίου, 2010

kanalioti, 😆 😆 😆
(πόσα παίρνω Μούργε που σου φτιάχνω κέφι στο μαγαζί; 😛 )

Μου αρέσει!

37. αγκνιρα - 20 Ιανουαρίου, 2010

mourgos 😯 ποιος καθόταν άραγε στο μπροστινό αυτοκίνητο; Η Έφ@η Θ. ; :mrgreen:

Μου αρέσει!

38. μούργος - 20 Ιανουαρίου, 2010

@36. αγκνιρα , τι σουλεγα καναλιωτη! 😆
τιποτα δεν παιρνεις αγκνιρα [το κεφι του καναλιωτη και του μπαρμπα κανεις] 😛
.
@37. αγκνιρα , καλοοοο 😆

Μου αρέσει!


Σχολιάστε