jump to navigation

Χελώνα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (το είδαμε ΚΑΙ αυτό)! 4 Μαΐου, 2009

Posted by μούργος in φύση, Γιά γέλια, Περιβάλλον, Φωτογραφία, ερπετά, nature, Photo, Reptiles, Video.
trackback

xx1

Τις βρήκα πλάι πλάι (λόγω διαφοράς μεγέθους δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο, πχ. ότι ετοιμαζόταν να κάνουνε τα ακατονόμαστα).
Τι πιο φυσικό 😀 να πιάσω την πιο μικρή από το καβούκι και να την σηκώσω ψηλά για να την περιεργαστώ και να τη φωτογραφήσω. Σε ντε τε χρόνο έβγαλε το κεφάλι έξω, τέντωσε τα πόδια της και τον λαιμό και άρχισε να χτυπιέται σαν τρελή.
Το έκανε τόσο ξαφνικά που προς στιγμή με τρόμαξε (δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια συμπεριφορά από ένα ερπετό που αμέσως μόλις δει κίνδυνο βάζει το κεφάλι βαθιά μέσα στο καβούκι του).

Μετά το πρώτο σάστισμα –φυσικά δεν την άφησα κάτω- άρχισα να απολαμβάνω την υστερία της. Είχε βγάλει το κεφάλι και το κουνούσε με ταχύτητα δεξιά αριστερά χτυπώντας κάθε φορά στις άκρες από το καβούκι της κάνοντας έτσι ένα δυνατό θόρυβο ενώ τα πόδια της πήγαιναν πέρα δώθε (μιλάμε για πολύ νεύρο).
Στα διαλείμματα από τα γέλια μου την έβγαλα μερικές φωτο (κρίμα, έπρεπε να βγάλω βίντεο) και αφού είδα ότι δεν είχε σκοπό να σταματήσει να χτυπιέται την άφησα κάτω . Περισσότερο φοβήθηκα μήπως τραυματιστεί στο λαιμό. Ναι, με τόσο δύναμη χτυπούσε το λαιμό στο καβούκι .
Δυστυχώς έκανα λάθος για το τι ακριβώς συνέβαινε εκείνη τη στιγμή (την αποφράδα για τις χελώνες). Τα αρσενικά έχουν κατά κανόνα μικρότερο μέγεθος από τα θηλυκά στις χελώνες του είδους Testudo graeca, οπότε ο μικρός που έπιασα ήταν ο χελώνος.
Έτσι μάλλον τα έκοψα από μια πολύ προσωπική στιγμή τους (και έτσι εξηγούνται και τα μεγάλα νεύρα του αρσενικού).
Ελπίζω να μη κατέστρεψα τελείως το κλίμα που ήδη είχε φτιαχτεί μεταξύ τους και να είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια τους για ζευγάρωμα. 😆

xx2

xx3

xx4

xx5

xx6

xx7

xx8

xx9

xx10

xx11

xx12

xx13

xx14

xx15

xx16

xx17

xx18

Οι χελώνες ανήκουν στα ερπετά. Στην Ελλάδα βρίσκουμε 3 είδη, με πιο γνωστό την Testudo graeca (δηλ. ελληνική χελώνα).
Οι χελώνες είναι ως επί το πλείστον φυτοφάγα ζώα. Δόντια δεν έχει αλλά το «ράμφος» της (οι άκρες από τις σιαγόνες τους δηλ.) είναι αρκετά σκληρό για τη μάσηση της τροφής της. Μπορεί να ζήσουν και πάνω από 100 χρόνια. Η όραση τους καλύπτει 360 μοίρες .
Το χειμώνα πέφτουν σε χειμερία νάρκη και την άνοιξη μόλις ξυπνήσουν μια από τις πρώτες προτεραιότητες είναι το ζευγάρωμα. Το οποίο σύμφωνα με τα βίντεο που θα δείτε πιο κάτω είναι πολύ εκρηκτικό έως σαδομαζοχιστικό 😆 . Το αρσενικό κάνει σκληρή πολιορκία στο θηλυκό –ακόμη και με χτυπήματα- κατά δεν την διάρκεια της πράξης το αρσενικό ανοίγει διάπλατα το στόμα του και βγάζει διάφορες κραυγές εν αντιθέσει με το θηλυκό που παραμένει σιωπηλό. Το θηλυκό θα γεννήσει περί τα 12 αυγά τα οποία θα τα τοποθετήσει σε φωλιά που θα φτιάξει κάτω από το έδαφος και θα τα εγκαταλείψει. Με τη θερμότητα του ήλιου το καλοκαίρι θα εκκολαφθούν και το φθινόπωρο, με τιςε πρωτες βροχες, θα βγουν τα μικρά χελωνάκια.
Το πώς απέκτησαν αυτό το χαρακτηριστικό καβούκι δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Πρόσφατα βρέθηκε στη νοτιοδυτική Κίνα απολίθωμα ενός πρόγονου χελώνας ηλικίας 220 εκατομμυρίων ετών και σύμφωνα με τα ευρήματα η χερσαία χελώνα κάποτε ζούσε σε θαλάσσιο περιβάλλον όπου είχε ανεπτυγμένο μόνο το κάτω μέρος από το κέλυφος της και σχεδόν καθόλου το πάνω και σκληρό μέρος που έχει σήμερα. Επιπλέον είχε δόντια και μακριά ουρά , κάτι που δεν διαθέτει σήμερα. Αλλά και πάλι είναι πολλοί οι επιστήμονες που αμφισβητούν αυτή τη θεωρία σχετικά με το εύρημα.
======================================================================
Οι χερσαίες χελώνες προστατεύονται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η αιχμαλωσία, το εμπόριο και η θανάτωσή τους τιμωρείται, (λέμε τώρα, στην Ελλάδα είμαστε).
Η νομοθεσία είναι :
Σύμβαση της Βέρνης (Convention on the Conservation of European Wildlife and Natural Habitats, 1979)
(Appendices II & III)
Κοινοτική Οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας.
Προεδρικό Διάταγμα υπ’αριθμόν 67, ΦΕΚ 23/Α/30-1-81
«Περί προστασίας της αυτοφυούς χλω ρίδας και Αγρίας Πανίδος και καθορισμού διαδικασίας συντονισμού και Ελέγχου της Ερεύνης επ΄ αυτών» (ΦΕΚ 23/τ.Α΄/30-01-81, όπως διορθώθηκε με το ΦΕΚ43/τ.Α΄/18-02-81), όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 256/1987 (ΦΕΚ114/τ.Α΄/07-07-1987).
Σύμβαση CITES, που αναφέρεται σε θέματα προστασίας και διατήρησης των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών πανίδας και χλωρίδας.
ΚΥΑ 11-12-1998: «Καθορισμός μέτρων και διαδικασιών για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων (ενδιαιτημάτων) καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας» (ΦΕΚ1289/τ.Β΄/28-12-1998).
=========================================================================
Οικογένεια: Testudinidae
Γένος: Testudo
Είδος: Testudo Graeca
=========================================================================
Απομακρύνετε τα ανήλικα από την οθόνη και απολαύστε

[youTube=http://www.youtube.com/watch?v=8OYjOmMc008]

[youTube=http://www.youtube.com/watch?v=qkKYNwYBYrs]

Σχόλια»

1. renata - 4 Μαΐου, 2009

«Μετά το πρώτο σάστισμα –φυσικά δεν την άφησα κάτω- άρχισα να απολαμβάνω την υστερία της»

ΣΑΔΙΣΤΗΗΗΗΗΗ! 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

2. αγκνιρα - 4 Μαΐου, 2009

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες – δεν μου φαίνεται να πολυκουνιέται ο δήθεν υστερικός «χελώνος» σου, αλλιώς δεν θα σούβγαιναν τόσο καθαρές οι φωτό! Μη μου πεις ότι με το ένα χέρι κρατούσες το ζώο που πάλευε να ξεφύγει και με το άλλο άλλαζες τις ρυθμίσεις τις μηχανής 😯
Πάντως πρώτη φορά ακούω χελωνήσια φωνή (νόμιζα ότι είναι βουβές). 😀
Τώρα πρόσφατα πέθανε εδώ στον ζωολογικό κήπο μια τεράστια χελώνα που είχε – λένε – γνωρίσει τον Δαρβίνο! Συναρπαστικά ζώα 🙂

Μου αρέσει!

3. Кроткая - 4 Μαΐου, 2009

καλά δεν ντρέπεσαι;
εκτός που είσαι ηδονοβλεψίας, κάνεις και χαλάστρα?
κι είναι και προστατευόμενο είδος! θα μειώσεις την παραγωγή χελωνακίων και θα χαθεί το είδος!

Να, τώρα θα σε καταγγείλω σε όλους αυτούς που προστατεύουν τις χελώνες: μπορούμε να ελπίζουμε σε μια αυστηρή ποινή!

Μου αρέσει!

4. μούργος - 4 Μαΐου, 2009

@1. renata, ε, οχι και σαδιστης ρενατα 👿
αλλωστε της το ειπα σαφεστατα στην αρχη (εχεις δικαιωμα να μη κραυγασεις αλλα οτι κραυγη βγαλεις θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου 😀 )
.
@2. αγκνιρα, τι δεν κουνιοταν βρε αγκνιρα, σαν νευροσπαστο πηγαινε
οι φωτο βγηκαν καθαρες γιατι ειχε καλο φωτισμο οποτε με μια ταχυτητα πανω απο 1/250 (το 1/ 500 ειναι ιδανικο) ηταν αρκετο για για να βγει ενα θεμα εν κινησει καθαρο (αυτες τις ταχυτητες χρησιμοποιουν και οι φωτογραφοι που βγαζουν θεματα εν κινησει π.χ. σπορ , πουλια κ.α. )
και ναι με το ενα χερι κραταγα το σπαστικο και με το αλλο φωτογραφιζα (και στη μασχαλη μου ειχα και μια γκλιτσα για τα φιδια 😆 )
.
και εγω πρωτη φορα ακουσα χελωνα να κραυγαζει
στην πραξη 😆 κραυγαζει μονο το αρσενικο
ενω οταν κανει τη φωλια για να γεννησει το θηλυκο tote κραυγαζει αυτο για να διωξει αλλα αρσενικα και να οριοθετησει το χωρο της
.
τι εχουν δει τα ματια τους (με τοσα χρονια που ζουν)
.
@3. Кроткая , ααααααααα 👿
τωρα το εμαθα αυτο που εψαχνα πληροφοριες για τις χελωνες
που να ηξερα οτι ηθελαν να βγαλουν τα ματια τους
(και οι μουργοι ειναι προστατευομενο ειδος 😀 )
υ.γ.
ενταξει το παραδεχομαι, του εκανα μεγαλο σπασιμο 😆
(το τι χελωνοσταυριδια θα ακουσα)

Μου αρέσει!

5. Aura Voluptas - 4 Μαΐου, 2009

13 + 14 : Μια φωτογραφία, χίλιες ( μπινελικο ) λέξεις ( που θα ήθελε να αρθρώσει ο δύστυχος χελώνος ) … 😆

Για άλλη μια φορά ( παρά τη θέληση μας ) γινόμαστε μάρτυρες ( εμείς οι αγνοί και καλοκάγαθοι θαμώνες ) ενός ακόμη βασανιστηρίου του Μούργου πάνω σε ένα αδύναμο ζωάκι που έτυχε να είναι μικρό σε μέγεθος και να γεννηθεί χελωνάκι και όχι φιδάκι ( βλ. οχιά αλλά και πάλι με την ανοησία του Μούργου δε γλίτωσε ούτε κι αυτή ) … Και πάντα όλα αυτά διανθισμένα με σκηνές αχαλίνωτου σεξ, για να μην ξεχνιόμαστε έτσι ? 👿

Πολύ καθαρά χέρια έχεις για Μούργος … Ήταν για τις ανάγκες τις φωτογράφισης ε ?

αγκνιρα, τώρα πλέον θα υπάρχουν τρεις διάσημες χελώνες . Το χελωνονιντζάκι, η χελώνα που γνώρισε το Δαρβίνο ( και ο Δαρβίνος εκείνη ) και ο χελώνος που γνώρισε το Μούργο και δεν ξαναπ***ξε ποτέ ! 😆

Άσχετο . Μούργε, καμάρωσες την κουτσουπιά σου στη LIFO ???? Πάλι τα τσέπωσες και σ’εμάς ούτε μια μείωση τιμών εεεεε ?? 👿

Καλό πάντως ! Μπράβο ! ( έστω και με πειραγμένο χρώμα as always χι, χι, χι ! )

Μου αρέσει!

6. aa-duck - 5 Μαΐου, 2009

prwta ap ola edw
http://www.lifo.gr/content/x6/1986
😉

Μου αρέσει!

7. aa-duck - 5 Μαΐου, 2009

δεύτερον, χελώνες suck! No wonder μερικές από αυτές τις λένε και μονάχους-μονάχους. Ε, ναι, με τέτοια συμπεριφορά, με τόσο ξύλο, θένε και παρέα από πάνω;

τρίτον, έχω μια απορία (μη λες «ωχ», αφού την έχω να μην την πω;): πού βάζει το μοριάκι του ο χελωνίτσοσ; Αφού το βλέπω καθαρά ακουμπάει καύκαλο. Άρα, πώς εγχύεται το γενετικό υλικό, πού στέκεται, στα τετραγωνάκια; Και, τέλος, πώς προχωράει η διαδικασία της αναπαραγωγής; Πώς μένει έγκυος το θηλυκό και πώς κάνει τα μωρά της;

Μου αρέσει!

8. Yoryia - 5 Μαΐου, 2009

Ωραίο ξενέρωμα τους έκανες!
Επι τ-ευκαιρία (κάπως αλλιώς γράφεται αυτό αλλά δε γαμιέται τώρα), οι χελώνες αν τρομάξουν παίζει να σε κατουρήσουν – η μπόχα μένει στο ρούχο δε πα να το βάλεις 90 πλυντήρια στη σειρά.

Μου αρέσει!

9. αγκνιρα - 5 Μαΐου, 2009

Μουργο, προσπαθώ να σε φανταστώ να κρατάς τον μαινόμενο χελώνο με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι την μηχανή, να σκέφτεσαι («τι πρέπει να κάνω για να μου βγει καλή αυτή η φωτό;»), να αποφασίζεις, να ψάχνεις στις ρυθμίσεις, να αλλάζεις την ταχύτητα της μηχανής – όλα με ένα χέρι – να κοιτάς στην οθόνη της μηχανής ψάχνοντας την χελώνα (γιατί δεν φοράς γιαλιά, τα έχεις δυστυχώς στην τσέπη σου και πώς να τα βγάλεις τώρα;), να προσπαθείς να κρατήσεις την χελώνα στ’ αριστερό σου χέρι κάπως σταθερή, να πατάς με το άλλο το κουμπί της μηχανής, κλικ, και να βγαίνουν αυτές οι πεντακάθαρες φωτό;;! Ομολογώ ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ! 😛

Μου αρέσει!

10. αγκνιρα - 5 Μαΐου, 2009

@5: Άουρα, καλό! 😀 Μόνο που υπάρχουν μόνο δύο διάσημες χελώνες πλέον: Η μία του Δαρβίνου πήγε να τον βρει, εκεί όπου βρίσκεται τώρα. Αυτή του Μούργου έχει πάθει ψυχικό κλονισμό και ψάχνει για ψυχίατρο (κρίμα, τον Φρόιντ δεν τον πρόλαβε…).

Μου αρέσει!

11. Кроткая - 5 Μαΐου, 2009

Ωχ, τώρα που μας έγραψε η Lifo θα πλακώσει πελατεία, όλο το τουριστομάνι, και θα αρπάξει την ευκαιρία ο Μούργος να βγάλει τρελά φράγκα, θα ανεβάσει τις τιμές 200% και, έτσι, αναγκαστικά:
-ή που θα φέρνουμε τα ποτά μας από το σπίτι
-ή που θα κοινωνκοποιήσουμε την κάβα (δλδ θα την οικειοποιηθούμε είναι το σωστότερο, αλλά μου αρέσει να τα λέω έτσι επιστημονικά!).

Παπί, όχι που θέλω να σε διορθώσω, αλλά οι μονάχους είναι φώκιες! Οι καρέττα είναι χελώνες και μάλιστα θαλάσσιες! Αλλά δεν πειράζει Παπί, μην θυμώσεις και φύγεις, τώρα που επέστρεψες, και τι θα κάνουμε χωρίς εσένα;

Μούργε, από που κι ως πού προστατευόμενο είδος εσύ; Σαν το σπουργίτι του Αρκά κρέμασες πάνω πολύχρωμα φτερά και βάφτηκες ροζ και νομίζεις πως έγινες φλαμίνγκο ή παραδείσιο πουλί; πφφφφ!!!

Τα χελωνοσταυρίδια με τι μοιάζουν? «Γ@μώ το χελωνοθεό μου μέσα, Που να τον πάρει ο χελωνοδιάβολος τον χελωνομούργο και να τον σηκώσει», κάτι τέτοιο;

Μου αρέσει!

12. Кроткая - 5 Μαΐου, 2009

Α, εννοείται πως το «μας έγραψε η Lifo» δεν μου ξέφυγε και δεν είναι παραδρομή.
ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΛΑΣΠΗ χωρίς εμάς? εεε???

Μου αρέσει!

13. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 5 Μαΐου, 2009

Εμένα πάλι μου άρεσε η τεκμηρίωση της νομοθεσίας (βίτσια είναι αυτά).

Αφεντικό έχεις μήνυμα συλλεκτικό από τη σελίδα της λίφο. 🙂

(Γειά σου παπί τεράστιο!!!)

Έχει πάνω της τρία αγαπημένα:
1. Κουτσουπιά (αν και τσουρούτικη η φωτό)
2. Την Άρτα (και τα Γιάννενα)
3. Στο δεξί μέρος, τον Τζο Ντασσέν 😉

Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιπες λασπίτισσες είναι θεές, λέμε!

Μου αρέσει!

14. teokaf - 5 Μαΐου, 2009

Μερικές παρατηρήσεις για το κατάπτυστο αυτό Ποστ.
1 Γελοίε των γελοίων και άρρωστε των άρρωστων δεν ντρέπεσαι που κάθεσαι και χαλβαδιάζεις , φωτογραφίζεις ( εγώ γνωρίζω πως βιντεοσκόπησες κι όλας) και κοινοποιείς υλικό άκρως σεξουαλικού περιεχομένου; Εγώ όταν σου ζήτησα να ποστάρεις φωτό δικές μου με την άγρια και μοχθηρή νοσοκόμα την ώρα που με έχει στα πόδια της και με δέρνει γιατί μου είπες πως δεν γίνεται γιατί είναι ΧΧΧ;
2) Αθώα και άδολη Αγκινάρα μου η μηχανή ήταν στημένη σε τρίποδο γι αυτό και οι φωτογραφίες είναι καθαρές ( οι αηδίες που λέει ο αστειότατος Μούργος δεν ευσταθούν για ένα και μόνο λόγο γιατί αν κουνιέται η χελώνα και με το Πάρκινσον που έχει ο Μούργος ούτε με ταχύτητα 1/5000 δεν θα έβγαιναν καθαρές). Μην ρωτάς που ήταν και τι έκανε το άλλο χέρι δεν μπορώ να μιλήσω θα μου το κόψει η λογοκρισία.
Δίνω απάντηση όμως ταυτόχρονα και στην άλλη αφελή την Άουρα που έψαχνε γιατί είναι καθαρά τα χέρια του Μούργου που πλένεται κάθε δίσεκτο έτος ή όταν έχει επισκέψεις σπίτι από πεταλούδες ( ή να τις λέμε τώρα χελώνες ) τις νύχτας.
3) Το παπί Κροτ έχει δίκιο υπάρχουν οι χελώνες μονάχους μονάχους και είναι χερσαίες ( αν μας φύγει πάλι να δω πως θα την ξαναφέρουμε πίσω, που σημαίνει πως σε λεπτομέρειες τέτοιου είδους δεν ασχολούμαστε καν, άλλο αν έλεγε καμιά κουβέντα κακιά για τον Τεό ή τον Μπέρκμαν ).
4) Η Γεωργία βάζει ένα ζήτημα για την χελώνα και το κατούρημα που της το απαντώ αμέσως επιστημονικά:
Φάκα αντίντας μου ’πιασε τη φτέρνα,
μπερδεύω το τζουκ-μποξ με τη λατέρνα.
Πάνω απ’ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα μ’ έχει κατουρήσει.

Μου αρέσει!

15. renata - 5 Μαΐου, 2009

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ! 😀

Μου αρέσει!

16. aa-duck - 5 Μαΐου, 2009

😆 😆 😆
g@motooooooo
πάνω που νόμιζα ότι είπα κάτι σούπερντούπερπανέξυπνο ύστερα από 35,5 χρόνιαααα.
Τις μπέρδεψα με τις καρέτα-καρέτα!!!
Πάντως, ύστερα από όσα είδα προτείνω να αλλάξουμε ονομασία!!!

ΥΓ.: ο μούργος θα με πετάξει από την τάξη;;;;
(φυσικήσ ιστορίασ;;; 😥 )

Μου αρέσει!

17. μούργος - 5 Μαΐου, 2009

@5. Aura Voluptas , ααααααα, με φαγατε ολοι!
ας προσεχε και αυτος (ας πηγαιναν καπου απομερα, κυκλοφορουν αδεσποτα 😀 )
.
ε, οχι και βασανιστηρια 👿
λιγο ακομη να το τραβηξετε και θα ανεβασω συνταγες για χελωνες 😆
(δεν φτανει που τον εκανα φιρμα, ειδε το πουλι του ολη η ανθρωποτητα 😆 )
.
βρε εγω εχω πιο καθαρα χερια και απο τον πιλατο (τον γιωρικα) 😆
.
σιγα που του δημιουργησα και ψυχολογικα προβληματα.
ετσι και αλλιως κανει βιαιο σεχ οποτε μαλλον θα ξεσπασει πανω στη χελωνα (που δεν βγαζει κιχ) 😆
.
σιγα τη δημοσιευση
ναταν πρωτοσελιδο κατι θα ελεγε 😛
(θενκς για την ενημερωση 🙂 , ηδη ο δικηγορος της λασπης τρεχει για τα πνευματικα δικαιωματα)
.
@6. aa-duck , παπι μου καταστρεψε το εργο μου η λιφο. 😛
.
@7. aa-duck , παπι βαζεις παπισια κριτηρια .
δεν νομιζω να υποφερει και πολυ το θηλυκο (ασε που πισδτευω οτι λεει: βαρα βαρβαρε μου βαρα 😆 )
.
το μοναχους-μοναχους δεν λεω, ωραιο λογοπαιγνιο αλλα να ηταν και χελωνα τι καλα που θα ητανε 😆
.
οσο για τις αποριες σου τις ιδιες ειχα (και εχω ακομη) και εγω.
το εψαξα αλλα ακρη δεν εβγαλα
παντως αυτη η κερατοειδης αποφυση που εχει πισω ειναι χαρακτηριστικο του αρσενικου (τα θηλυκα δεν εχουν)
μπορει να βγαινει απο εκει το πουλι του 😆
.
@8. Yoryia, γιωργια σε εχει κατουρησει χελωνα; 😯 😯
(μηπως καποτε θα επρεπε να μας στειλεις τιποτα να ανεβασουμε σε ποστ. ενδιαφερουσες εμπειριες εχεις 😆 )
.
@9. αγκνιρα , αγκνιρα δεν ηταν και πολυ δυσκολο να τον κρατησω ακινητο.
το καβουκι ειναι πολυ ισχυρο για το λαιμο του και το σωμα του.
(χτυπιοταν στα χαμενα δηλ.)
και σε τετοιες εκτατες περιπτωσεις συνηθως η μηχανη μπαινει στον αυτοματο
υ.γ.
με τη στραβομαρα που με δερνει αν δεν φοραγα γυαλια οχι χελωνα δεν θα εβλεπα αλλα ουτε τη μυτη μου (τα γυαλια ειναι δευτερα ματια μου)
.
@10. αγκνιρα, βρε πατε καλα;
σιγα που θα του κανουμε και ψυχαναλυση (αντε θα με δει 2-3 μερες στον υπνο του, εκει που παει να πηδ@ξει τη χελωνα ενα χερι τον αρπαζει και αρχιζει να πεταει ψηλα . και αυτο θα επαναλαμβανεται μεχρι να ξυπνησει καθιδρος 😆 )
.
@11. Кроткая, κροτ οι τιμες στη λασπη ειναι σταθερες 2 χρονια!
ελεος , μια αυξησουλα 299% ειναι απολυτως λογικη και θεμιτη.
(αντε αν πανε ολα καλα και προκυψουν τιποτα χαμενοι στη λασπη ολοι θα παρετε το κατις σας αν βοηθησετε 😀 )
.
τωρα που ειδες διαφημιση και λοιπα εγινε ΜΑΣ η λασπη ε; 👿
(το ΜΑΣ θα ισχυσει οταν κανω αυξηση μετοχικου κεφαλαιου στη λασπη και πουλησω ενα ποσοστο της σε μικρομετοχους.
εννοειται οτι οι θαμωνες θα εχουν προταιρεοτητα στην αγορα μετοχων.
με ενα περιορισμο μονο: τα λεφτα στο χερι (ξερω καλα τι μπαταχτσηδες κυκλοφορουν εδω μεσα.)
εννοειται οτι μπορειτε να ξεκινησετε απο τωρα να στελνετε προκαταβολες για να κατοχυρωσετε δικαιωμα αγορας 😀
.
οι μουργοι ειναι το πιο ντελικατο και ευαισθητο ειδος που υπαρχει στη μπογκοσφαιρα (και εκτος)
τους αρεσουν τα πλουσια δωρα (π.χ. η καινουργια canon 500D 😀 )
.
τετοια και χειροτερα πρεπει να ελεγε το σπαστικο 😆
.
@12. Кроткая, ισαξια του lonely planet, του nature και κ.λ.π. 😀
(με τετοιους θαμωνες σκυλαδικο στην εθνικη οδο ειναι μονο 👿 )
.
@13. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, ααααααα, μα καλα η λασπη τελικα εχει τους ιδιους αναγνωστες με τη λιφο.
ολοι το ειδατε εκτος απο μενα τελικα
και η πλακα ειναι οτι οι φιλοξενουμενοι που ειχα μου ειχαν φερει το τευχος αυτο της λιφο (το οποιο δεν ειχα ανοιξει καν)
.
να σας ενημερωσω παντως οτι φωτο της λασπης (ορχιδεα 😛 )
κοσμει και μια σελιδα ενος οδηγου του υπουργειου γεωργιας για τα απειλουμενα ειδη
εδω:
http://www.minagric.gr/greek/data/Ophrys%20argolica.doc
.
αυτη τη σημειολογια που κανεις ιδιαιτερα ε τις 3 αναφορες δεν την πιανω 😕
τι σημαινει; να παρω λαχειο; 😆
.
@14. teokaf, ρε μπαρμπα ειχα αρχισει να ανησυχω με την εξαφανιση σου (με τοσο ξυλο που τρως τελευταια απο τις νοσοκομες, λεω παει τον φαγανε τον μπαρμπα, πανω στο ανθος της ηλικιας του 😆 )
.
βρε σκατογερε αν ανεβασω φωτο σου το μπλογκ θα κατεβει την ιδια στιγμη (εχει και η διαστροφη τα ορια της)
μα να σε δερνει με τον μπλαστη; 😆
.
α ρε μπαρμπα παει αποχαζεψες
ακου αθωες και αδολες οι αουρα και η αγκνιρα
οσο οι μοναχους μοναχους ειναι χελωνες (παπι μη το διαβασεις αυτο 😆 )
.
@15. renata ρενατα σε ευχαριστουμε που διεκοψες την εργασια σου (το ανεβασμα του 842ου ποστ για τις ομορφιες της πραγας) για να γραψεις σχολιο στη λασπη 😆
.
@16. aa-duck, παπι ετσι και αλλιως κομμενη εισαι απο απουσιες αλλα τελος παντων .
βρε αν ηταν να κοβω για τετοια λαθη η κροτ με τις βλακεις που εχει πει ολο αυτο τον καιρο σε θεματα που εχουν ανεβει στη λασπη, θα ειχε γινει σπαμ απο καιρο 😛

Μου αρέσει!

18. renata - 5 Μαΐου, 2009

Ζήλεια, ψώρααααααααα! 😛 😛

Εγώ γιατί δεν το ΄δα γμτ το σχόλιο! Παρακαλώ την Ιδιαιτέρα να κάνει ένα κόπι-πέιστ!

Μου αρέσει!

19. κόκκινο μπαλόνι - 5 Μαΐου, 2009

Μπαίνω λοιπόν στη λάσπη (ακόμα απορώ με τον εαυτό μου που επιμένει να μαζοχίζεται έτσι) και τι να δω; 😯
Έναν σαδιστή και βασανιστή Μούργο να ταλαιπωρεί μέχρι εξάντλησης ένα χελώνο που απλά ήθελε να χαρεί την Άνοιξη!
Μα πού είναι το WWF; Δεν υπάρχει κράτος!!!!!
Και δεν φτάναν όλα αυτά, ο Μούργος τα παίρνει από Lifo και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και σε μας πουλάει προπέρσινα στραγάλια και ξινισμένα κρασιά! Χώρια που θέλει να προπληρώσουμε (μα δεν έχει ιερό και όσιο) μετοχές (άκουσον-άκουσον, που θα αγόραζα ποτέ μετοχές της Λάσπης). Και κάνει και αυξήσεις!
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!
Κορίτσια και Τεό…πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, άμεσα!!!
Κροτ, υπογράφω και εγώ την καταγγελία!

Μου αρέσει!

20. Кроткая - 5 Μαΐου, 2009

Παπί και να σε κόψει ο Μούργος, ποιος τον υπολογίζει?
Το θέμα είναι να μη φύγεις επειδή εθίγης.
Αλλά εντάξει, Παπί, τώρα που μας παίζουν και τα μέσα, είναι μαλακία να φύγεις!
Θα γίνεις διάσημη κι εσύ, έστω και ως «αυτή που μπέρδεψε τις χελώνες με τις φώκιες»!
Εδώ άλλοι έγιναν διάσημοι τραγουδώντας στην Πάνια! 🙂

Α, Μούργε, με ευαίσθητα και τρυφερά πλάσματα δεν ασχολούμαι!

Μου αρέσει!

21. Кроткая - 5 Μαΐου, 2009

Σκουμπαλούν, καλέ, αφού είναι ευαίσθητος και τρυφερός ο Μούργος!
Με τρυφερότητα βασανίζει χελώνες.
Από ευαισθησία μας πουλάει τις μετοχές (για να βγάλουμε κάνα φράγκο εν μέσω κρίσης).
Από αγάπη μας τα μασάει (τι, να μας τα φάνε οι άσχετοι?).
Κι από συμπόνια μας δίνει μουχλιασμένα στραγάλια και ταγγοσμένα φυστίκια (μην καλομάθουμε, κι είναι και η κρίση!).

Μία είναι η λύση παιδιά και το έχω ξαναπεί: ΦΟΛΑ!

Μου αρέσει!

22. faros - 5 Μαΐου, 2009

μούργος – μούργος και λοιπή Λασποπαρέα γεια σας από την όμορφη Σαμοθράκη όπου κάνω ένα είδος διακοπών !!!

Εσείς, από ό,τι βλέπω, ασχολείστε με κάτι «νευρικές κρίσεις» και λοιπά ακατανόητα για μένα θέματα …

Χάνεται … αμολυθείτε στας εξοχάς … καλοκαίριασε !!!

υ.γ. Καλημερο-καλησπερο-καληνύχτα σας και καλά … κρασιά !!!

Γεια σας … γεια σας …

Μου αρέσει!

23. Кроткая - 5 Μαΐου, 2009

Φάρε, κρασιά πάνω από όλα!
Έχω το κλειδι της κάβας!
Αλλά μας χρωστάς και κάτι σαμοθρακιώτικα, ελπίζω να μην τα ξεχάσεις και αυτή τη φορά! 🙂

Μου αρέσει!

24. Kwlogria - 5 Μαΐου, 2009

Καλά, έχω μείνει άφωνη! Θεά η χελώνα στις φωτογραφίες, θαύμασα πληροφορίες και έπεσα κάτω με τα βίντεο! Και ειδικά με τα σχόλια των θεατών! «Κλείσ’το!» «Σςςς..» «Το κάνουν;» «Ναι!» Καλά δεν άκουσα; Χαχαχαχαχα!! Και λένε κι άλλα μετά χαχαχαχα!! «Έχει βγάλει το πουλί του!»
Σόρι αλλά ο χελώνος κάνει πολύ σεξοαλικούς ήχους κι όσο για τις φάπες, μιλάνε κι αυτά στη γλώσσα τους. Η χελώνα του στέλνει σεξουαλικά μυνήματα που εμείς δεν τα ακούμε κι αυτός τη βαράει λέγοντας «πάρτα πάρτα» και τέτοια. Και γαμώ τα ντοκιμαντέρ, μπράβο σκυλάκο μου!!!!! 🙂

Μου αρέσει!

25. vanity duck - 5 Μαΐου, 2009

@μούργο, παιδί μου, δεν έλειπα, είχα πάει στη γωνία να κάνω ένα τσιγάρο*, άρα δεν συντρέχει λόγος αποβολής :mrgreen:

@krooot, μααα, εμ είπα τη βλλλακεία μου, εμ θα θιγώ; Για την ακρίβεια δεν ξέρω πού να κρυφτώ!
Και φυσικά δεν αναχωρώ με τους προβολείς της δημοσιότητας να μου χαϊδεύουν σαν δροσερό αεράκι, Ιούλιο μήνα, στη Σίφνο, το πρόσωπο!!!

@κ. Στ@θi Τσ@γκ, με παίρνει;

Μου αρέσει!

26. vanity duck - 5 Μαΐου, 2009

*πλατύφυλλο, ΟΚ.

Μου αρέσει!

27. Кроткая - 5 Μαΐου, 2009

Παπί ζούμε στη Lifo να σε δούμε!!!

Μου αρέσει!

28. Anna - 5 Μαΐου, 2009

Ε δεν ντρέπεσαι τελείως;
Ακούς εκεί πορνογραφικό υλικό με ζώα. Θα σε πάνε μέσα. Αλλα το ερώτημα είναι που να σε πάνε. Στο ζωολογικό κήπο;
ΤΟ σίγουρο είναι ότι αν σε βλέπει από εδώ και πέρα χελώνα θα λέει μέσα της…. Παμε να φύγουμε πάλι ο τρελός. Η θα αντέξω, θα αντέξω, ανάλογα πόσες φωτογραφίες θα βγάλει…

Μου αρέσει!

29. μούργος - 5 Μαΐου, 2009

@18. renata , ρενατα ποιο σχολιο λες; 😕
ολοκληρο λινκ εχει βαλει το παπι (αν εννοεις αυτο)
χμμ…. εμ τοσες φωτο απο την πραγα ζαλιστηκες 😛 😆
.
@19. κόκκινο μπαλόνι, μπαλονι το οτι ερχεσαι με αδειες τσεπες στη λασπη και φευγεις με φουσκωμενες (με ξηρους καρπους) , μαζοχισμος λεγεται; 👿
.
βρε ηρεμηστε λεμεεεεεεεε
(σε λιγο θα μου πειτε οτι προσπαθησα και να τον βιασω 😆 )
.ti καταγγελια και κακο ειναι αυτο στη λασπη.
ααααααααααααααααααααα!! 👿
.
@20. Кроткая, κροτ εσυ εισαι κομμενη απο καιρο (ως ακροατρια και πολυ σου ειναι, παρακολουθεςις τα μαθηματα της λασπης). ετσι θα εχει παρεα και το παπι -στα πισω πισω καθισματα- 😛
.
@21. Кроткая, αντε βρε να ερθει το WWF για να δει ποιος προαγει τη μισαλλοδοξια σε ντελικατα πλασματα της φυσης (εμεις οι μουργοι ειμαστε 😛 )
.
ακου φολα! 👿
.
@22. faros, φαρε, ποσα ειδη διακοπων κανεις στη σαμοθρακη ;
(και με ποιο τροπο τα εχεις ταξινομησει; 😆 )
υ.γ.
απο το καλα κρασια να υποθεσω οτι ολημερης μπεκρουλιαζεις; 😆
.
@23. Кроткая , κροτ ο φαρος οσο ειναι πιωμενος υποσχεται οτι θελεις
οταν ξεμεθαει τα ξεχναει ολα 😆
.
@24. Kwlogria, πεστα βρε κωλογριουλα γιατι με εχουν βγαλει τρελλο εδω μεσα οι αχαρακτηριστοι.
αυτο ειπα και εγω για τα «βια» του χελωνου.
εστι φαινεται αναβει το θηλυκο 😆
εχουν τους κωδικες τους
.
παντως το περιεργο ειναι οτι ενα ζωο που ειναι τελειως ακακο και αθορυβο, εχει τοσο επεισοδιακη συνευρεση
.
@25. vanity duck , ελπιζω πλατυφυλλο παπι ε; 😆
.
(καλα οταν η λασπη θα γινει πρωτοσελιδο στο νασιοναλ τζεογκραφικ-ειναι θεμα χρονου φανταζομαι- τι θα κανετε ; 😕 )
.
μας διαβαζει και ο σταθης; 😯 😯
.
@26. vanity duck , ουφ ησυχασα! 😆
.
@27. Кроткая , αν θελει το παπι εγω μπορω να τους εκβιασω με τα δικαιωματα απο τη φωτο

Μου αρέσει!

30. μούργος - 5 Μαΐου, 2009

@28. Anna , ο μουργος σε ζωολογικο κηπο; 😯 😯
(δεν πατε καλα ολοι λεμεεεεεεεεεε)

Μου αρέσει!

31. aa-duck - 6 Μαΐου, 2009

@ krot, όχι, γιατί μαθαίνω ότι δεν πληρώνει! Κάλλιο στους
«Утка новые времена»

@ μούργο, πιστεύω πως ναι. Ο Στ@θ. Τσ. είναι ανάμεσά μας.
Τώρα όσον αφορά τις απορίες που είχαμε και οι δυο μας, με μπέρδεψες ακόμη περισσότερο.
Λες: »παντως αυτη η κερατοειδης αποφυση που εχει πισω ειναι χαρακτηριστικο του αρσενικου (τα θηλυκα δεν εχουν)
μπορει να βγαινει απο εκει το πουλι του»
Εγώ λέω: αν συνέβαινε αυτό, τότε θα έτριβαν καύκαλο με καύκαλο, ούτως ώστε… xxxxxxxxxxxx (όπου x=λογοκρισία για διάφορες λέξεις και διάφορα γράμματα)
Αφού λοιπόν με τη στάση που xxxxxxxx δεν επετεύχθη το xxxxxxxx, δεν καταλαβαίνω xxxxxxxxxxx. Xxxxώτο!

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα, ας την πει, βρε παιδιά!

Μου αρέσει!

32. aa-Утка - 6 Μαΐου, 2009

Μούργο μου, όχι, μην εκβιάσεις ακόμα. Θα σου πω πότε. θενκσ 😀

Μου αρέσει!

33. aa-Утка - 6 Μαΐου, 2009

επίσης, άμα καθόμαστε στα θρανία-γαλαρία με την κροτ, μπορούμε να πετάμε κιμωλίες στον πίνακα; Τώρα βγαίνουν και με γεύση φρίσκισ! Φανταστικό?!?!?!?!

Μου αρέσει!

34. Кроткая - 6 Μαΐου, 2009

Μούργε, χα! άμα είναι να κάνω γαλαρία με το Βάνιτι Ντακ, τότε, οκ, ας κόβομαι κάθε χρόνο, σκασίλα μου!
Τι μέσον έχεις για να σε παίξει το νάσιοναλ γεογράφικ? ε?
Ή μήπως τους έταξες αποκλειστικές φωτο του Βάνιτυ Ντακ?

Παπί, σούπερ, πιάσε ένα πλατύφυλλο και για μένα! Έφερα κι ένα ολοκαίνουριο κουτί γεμάτο με κιμωλίες.
Και φύλλα χαρτί για να κάνουμε σαΐτες! χο!

Εντάξει, όχι στη LiFO. To Βάνιτυ Ντακ θα παίξει μόνο στο Madame Figaro και στη Frankfurter Allgemeine! α, και στους Утка новые времена εννοείται! 😛

Μου αρέσει!

35. aa-Утка - 6 Μαΐου, 2009

😆
καλημέρα

Μου αρέσει!

36. Кроткая - 6 Μαΐου, 2009

Βάνιτυ Ούτκα, την ψώνισες ήδη, έγινε μπλαζέ και λες απλά μια σκέτη «καλημέρα».

Σου θυμίζω πως εδώ μέσα, ειδικά οι καλημέρες χρεώνεται με αστρονόμικ ποσά! Πρόσεχε το πορτοφόλι σου, βλέπω το ευαίσθητο χέρι του τρυφερού Μούργου να το χουφτώνει!

Μου αρέσει!

37. μούργος - 6 Μαΐου, 2009

@31. aa-duck , παπι τι λες τωρα; 😯
ο σταθ. ειναι αναμεσα μας;
κανε γουστο να ειναι ο μπαρμπας!
ρε σκατογερε για λεγε, βγαζεις καμμια φριπρες;
(λιγο δυσκολο μου φαινεται αυτο για τον μπαρμπα.
σε αυτον δυσκολευεται να βγει η ψυχη του, περιοδικο θα βγαλει; 😆 )
.
παπι εχεις παρει τον κακο δρομο (εμ με την ακατανομαστη που κανεις παρεα-την βελγα εννοω-)
και εν πασει περιπτωσει δεν το πιστευω οτι καθομαι και κανω διαλογο για το απο που κανει κουκου ο χελωνος 👿
.
@32. aa-Утка, λεγε και αν ζορισουν τα πραγματα θα στειλω τον μπαρμπα να καθαρισει.
μια κλ@νια του φτανει να διαλυσει ενα οικοδομικο τετραγωνο (ποσο μαλλον μια φριπρες) 😆
.
@33. aa-Утка, ενταξει παπι, στα πισω θρασια εσυ και η βελγα θα καθεστε (αλλα σε αλλο μπλογκ, του βατοπεδιου σκεφτομαι 😆 )
.
@34. Кроткая, το ειπα και παραπανω.
ειναι θεμα χρονου να παρετε ποδι απο τη λασπη.
δεν θα μου καταστρεψετε εσεις την μεγαλη επιτυχια που ερχεται για τη λασπη 👿
.
για δεν πατε στο μπλογκ του βατοπεδιου να πεταξετε σαιτες και κιμωλιες ε; εε; 😛
.
@35. aa-Утка, παπι ο φαρος σε εβαλε στο ποδι του για την καλημερα ; (κανει ΕΝΑ -το πολυ δυο- ειδος διακοπων, λεει 😆 )
.
@36. Кроткая, κροτ , το παπι την εχει κλεισει φαινεται τη θεση στους Утка новые времена , πρεπει να πηρε και προκαταβολη , οποτε σκορπαει τα λεφτα δεξια και αριστερα σε καλημερες 😆

Μου αρέσει!

38. silia - 6 Μαΐου, 2009

Μου είπαν (λόγω ηλικίας , είμαι και ψιλοάσχετη με τα ηλεκτρονικά) , ότι αν παρακολουθω , τσόντες από το Ιντερνετ , μπορεί να … κολλήσω ιούς …
Θα ήθελα να σας ρωτήσω καλέ μου Μούργε αν …. Α… αααα….. ααααααα…..ψούουουουου!!!
Μπα στην ευχή … Τί μ’ έπιασε ξαφνικά ;

Μου αρέσει!

39. Yoryia - 6 Μαΐου, 2009

Ναι, μ’έχει κατουρήσει χελωνα, εκτός των άλλων (που να εξηγώ τώρα :P)

Μου αρέσει!

40. faros - 7 Μαΐου, 2009

Σιγά μην σας πω … (για τα είδη διακοπών, λέμε), πολύ μεγάλη (και κακώς) ιδέα έχεις γι αυτους τους ξε … άντε να μην το πω της wwf) …

Άσε που είσαι (εντελώς όμως) … οφσάνιντ !
Πρώτον δεν είμαι αυτό που εντελώς αυθαίρετα, κακοπροαίρετα, λιγδιάρικα, συκοφαντικά, γραφικά, παθιάρικα, κακολογικά, κακογουστικά, οπορτουνιστικά, ρεβιζιονιστικά, ρεφορμιστικά, σκαπουλαριστικά, ζηλευτικά … μου αποδίδεις … το μπεκρούλιακας !!! :mrgreen:
Εγώ ο καημένος, άντε ένα ποτηράκι κρασάκι στην καθισιά να πίνω …
Όμως, όμως, προσφέρω … νεροκαντήλες !!! 😀 😀 😀
Όποιος αμφιβάλλει … ας κοπιάσει …

υ.γ. τελικά θα τις έχεις πολύ καιρό αυτές τις … σαύρες ;;;

Καλημέρα σας (υπογραμμισμένο – δεν ξέρω πως) !!!

Μου αρέσει!

41. Кроткая - 7 Μαΐου, 2009

Μούργε, σιγά μην πάρουμε πόδι ρε!
Καταρχάς νομίζεις πως αν δεν είμασταν εμείς, θα είχε σουξέ η Λάσπη; Τι θα ήταν η Λάσπη χωρίς εμάς; Ένα κουτούκι σε υπόγειο της κακιάς ώρας!
Ενώ με μας (εννοώ βέβαια το Βάνιτυ Ντακ, το Μπαλόνι, την Ρενάτα, την Άουρα και φυσικά ΕΜΕΝΑ!) εχει άλλη αίγλη, άλλον αερα.
Κι αν φύγεις εσύ, θα γίνει σούπερ λουξ! Ως κι ο Πούτιν θα έρθει στη Λάσπη!

Αλλά και έτσι να μην ήταν, εγώ δεν το κουνάω ρούπι. Κάνω κατάληψη κι έχω και τα κλειδιά της κάβας!

Μου αρέσει!

42. aa-Утка - 7 Μαΐου, 2009

μούργο, καλά σου, πρώτα να σπέρνεις το σπόρο της λαχτάρας για γνώση και μετά να κόβεις το διάλογο 😕

κροτκι μου, να παγώσουμε μια αμπσολουτ για το βράδυ, όλη σε σφηνάκια να την πιούμε!

καλημέρα σύυυυντροφοι και συντρόφισσες

φάρε, αν θες να υπογραμμίζεις τις πολύ πολύ ωραίες καλημέρες σου (χι χι) ή οτιδήποτε άλλο γράφεις κολλητά στις λέξεις που θέλεις να υπογραμμίσεις τη λέξη που θες και μετα κλείνεις με . Χωρίς κενά, ξαναλέω.

Μην πτοείστε, συνάδελφοι, οι κρ@ί$οι να πληρώσουνε την κρι$η!

Μου αρέσει!

43. aa-Утка - 7 Μαΐου, 2009

ιιιι
πιάνει και χωρίς κενά
λοιπόν, κάλε μου φάρε, τα σύμβολα είναι τα εξής
γράφεις τις λέξεις που θες π.χ. καλημέρα και μετά – Μεταξύ < και b και όλων των άλλων συμβόλων μην αφήνεις κενά,
Ελπίζω να το πάρει τώρα, 😐

Μου αρέσει!

44. aa-Утка - 7 Μαΐου, 2009

ααααααα δεν το πιστεύω!
πάμε από την αρχή,
καλέ μου φάρε, αν θες να υπογραμμίσεις ή να boldάρεις μια λεξούλα γράφεις το σύμβολο

γράφεις την καλημέρα σου και μετά προσθέτεις ένα

Αν δεν τα κατάφερα και τώρα… 😐

Μου αρέσει!

45. renata - 7 Μαΐου, 2009

Φάρε, πότε θα πάρουμε σοβαρά τις προσκλήσεις και θα σου αριβάρει η Λάσπη (χωρίς Μούργο κατά προτίμηση 😛 ) να μα ξεναγήσεις στη Σαμοθράκη!! Να δω τότε τι θα μας κάνεις όλους! 😀

Μου αρέσει!

46. aa-Утка - 7 Μαΐου, 2009

😥
😥
😥
😐
τέλος πάντων, φάρε, κάλε μου φάρε, στην ανάγκη, θα με παίρνεις τηλέφωνο και θα γράφω εγώ τα σχόλια σου. Sixtir, πια, πόσο πειραγμένο είναι αυτό το site?!?!?!?!

Μου αρέσει!

47. aa-Утка - 7 Μαΐου, 2009

Σαμοθράκη; Σαμοθράκη;
Και μένα με αρέσει! Έχει και καλά καπνά!

Μου αρέσει!

48. και οι #@$@#$διορθωτές κάνουν (πολλά) λάθη όταν γράφουν γρήγορα - 7 Μαΐου, 2009

Μην πτοήστε είναι το σωστό. 😕

Μου αρέσει!

49. renata - 7 Μαΐου, 2009

Η Λάσπη είναι πολύ πειραγμένο σάιτ, παπί! 😆

καλημέρα

Χωρίς κενά για να βγει καλημέρα.

Μου αρέσει!

50. renata - 7 Μαΐου, 2009

κουκυορουκουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ! Gkrrr

Μου αρέσει!

51. Кроткая - 7 Μαΐου, 2009

Ρενάτα και Βάνιτυ Ούτκα, ΤΙ ΣΑΣ ΠΟΤΙΣΕ Ο ΣΥΦΟΡΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΟΥΡΓΟΣ και πάθατε τέτοια παράκρουση?!

Πάω να παγώσω την Άβσολουτ! 🙂
Έχει και μια Σταλίσναγια από όσο είδα στην κάβα, την βάζω κι αυτή, χαμένη δεν θα πάει! χικ ήδη!

Φάρε, ναι, ναι, θα έρθουμε στη Σαμοθράκη (εννοείται χωρίς το κοπρόσκυλο!)

Μου αρέσει!

52. renata - 7 Μαΐου, 2009

Ρίξε και σε μας! 😉 Αλλιώς πως ν ‘ αντέξει κανείς την παράνοια? 😛

Μου αρέσει!

53. μούργος - 7 Μαΐου, 2009

@38. silia , φιλτατη Σιλια, χωρις παρεξηγηση, μη φταρνιζεστε μεσα στη λασπη.
εργαζεστε και σε μερος που εχει εναν αλφα κινδυνο παραπανω να γινει μεξικο η λασπη (οχι τιποτα αλλο , τα βερεσεδια απο τους θαμωνες ειναι πλεον βουνο και δεν θελω να παραγραφουν για τους ευνοητους λογους)
υ.γ.
αν ηταν να κολλησει καποιος ιους απο τετοιες δραστηριοτητες, ο μπαρμπας θα εψαχνε για βοβλους-και θα εβρισκε γιατι θα τους ειχε ακριβως διπλα του- εδω και πολυ καιρο 😆
.
@39. Yoryia, εχε χαρη που δεν ειμαστε αδιακριτοι και δεν ρωταμε τι εννοεις (τελικα και η διακριτικοτητα εχει τα αρνητικα της) 👿
.
@40. faros, φαρε-και με συγχωρεις που γινομαι κακοπιστος- αλλα λες ενα ποτηρακι στην καθησια σου.
αν εσυ ομως μετα απο καθε ποτηρι σηκωνεσαι και λες εβιβα και ξανακαθεσαι, τοτε ξεκινα καινουργιο ποτηρι; 😆
.
φαρε, μην υποσχεσαι νεροκαντηλες γιατι ξαφνικα θα ρθει μια εντονη επιθυμια να επισκεφτουν τη σαμοθρακη οι γνωστοι φραγκοφονιαδες 😆
.
@41. Кроткая, βρε μπαινουν απο το time, το nature και αλλα και παθαινουν ταραχη οι ανθρωποι
(μουργο, μου λενε σε μειλ, πως το επιτρεπεις αυτο, να σου καταστεφουν αυτο το διαμαντι της μπλογκοσφαιρας -τη λασπη εννοουν- αυτες οι τυχαρπαστες
μαλιστα μου το παραλληλιζουν-πολυ ευστοχα- με τον οικο του θεου που εγινε οικος εμποριου
αντε μη τα ανεβασω καμμια μερα ολα αυτα τα μειλ 👿
.
@42. 43, 44, 47, 48 aa-Утка, παπι ποιον δουλευεις τωρα;
ακου λαχταρα για γνωση! 👿
(αν δεν ηταν η κροτ, θα ησουν μακραν η χειροτερη που περασε και δεν ακουμπησε εστω λιγο απο τη γνωση που μεταλαμπαδευει η λασπη στην ανθρωποτητα. )
.
παπι σιγουρα ηταν πλατυφυλλο το τσιγαρο;
(ζαλαδα με επιασε ξαφνικα απο τα σχολια. οχι τιποτα αλλο τον φαρο σκεφτομαι που δεν θα καταλαβει τιποτα απο αυτα π[ο γραφεις και θα νομιζει οτι παλι το παρακανε με τα κρασι 😆 )
.
@45. renata , 49, 50 και σου ειπα ρενατα, ειναι πολλες οι φωτο απο την πραγα. εγω ζαλιστηκα μονο απο αυτες που ανεβασες (φανταζομαι εσυ που επρεπε να διαλεξεις αναμεσα απο 43.598 φωτο που τραβηξες) 😆
.
@51. Кроткая , καλα πιστευεις σοβαρα οτι χρειαζεται να ποτισει κανεις την ρενατα ή το παπι ή εσενα κ.λ.π. κ.λ.π. για ν αρχισουν τα ακατανοητα;
αμα τοχει κανεις τοχει απο μονος του 😆
.
καλα αν ειναι να πατε ολοι εσεις στη σαμοθρακη , ας ειδοποιησει καποιος τους κλεφτοκοταδες να δουλεψουν σε αλλη περιοχη της ελλλαδας.
στη σαμοθρακη φετος δεν εχει μεροκαματο γι’ αυτους 😆

Μου αρέσει!

54. renata - 7 Μαΐου, 2009

Μούργο, αφού συνεχίζεις, τότε εντός ολίγου θα σου στείλω τις αδιάθετες φωτο μου(κρατώντας το κοπιράιτ) μπας ν’ ανεβάσεις κάνα ποστ της προκοπής ! 😛 😛 😛 😆 😆

Μου αρέσει!

55. κόκκινο μπαλόνι - 7 Μαΐου, 2009

Α πα πα!!!!
Τέτοια σου γράφουν όλοι αυτοί οι κολοσσοί των εκδοσεων και σύ συνεχίζεις και γράφεις τζάμπα στη WordPress;
Ρε, ποιόν δουλεύεις;;;;;
Κροτάκι κάπου είδα και μια Grasovka ή Żubrówka (για να μαθαίνει και τίποτα ο Μούργος) που μας τη χρεώνει 23 ευρώ το σφηνάκι. Δε τη βάζεις και αυτή στην κατάψυξη! Φέρνω λάιμ και δυόσμο για μοχίτα! Κάπου είδα στο υπόγειο και κάτι φράουλες, να φτιάξουμε και ντάκιρι! χικ χικ χικ

Μου αρέσει!

56. μούργος - 7 Μαΐου, 2009

@54. renata, ρενατα ο μειλ σερβερ εχει χωρητικοτητα καποια γιγαμπαιτ (θα χωρεσουν; ) 😛
.
@55. κόκκινο μπαλόνι, μπαλονι , επειδη ειμαι σεμνος μουργος , αυτα που εγραψα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα που βρισκονται στα μειλ μου 😛
.
παραμενω στη wordpress γιατι ειμαι χαμηλων τονων 😛
.
παντως φαινεσαι οτι εισαι απο μεγαλη οικογενεια (κατσικοκλεφτων) 😛
.
τετοιο πλιατσικο ουτε στα δεκεμβριανα (τα προσφατα) δεν εγιναν.
ας ειναι καλα οι κρυφες καμερες για τις αναλογες χρεωσεις 😀

Μου αρέσει!

57. Кроткая - 7 Μαΐου, 2009

Αχ, αυτή η Ζουμπρόφκα… Ντέφι είχα γίνει τότε που είχα κατεβάσει 3/4 του μπουκαλιού μόνη μου!
Μπράβο Μπαλόνι, βάζω τρία μπουκάλια στην κατάψυξη!

Ρενάτα, πάρε παιδί μου ένα νεροπότηρο άβσολουτ κι έρχεται κι η Ζουμπρόφκα!

Έφερε και φυστίκια -καλά, όχι τα δηλητηριασμένα που σερβίρει ο τυχάρπαστος!

Μούργε, κατέβα από το καλάμι, μην βρεθεί ξαφνικά σε κάθετη θέση και πάρει την εκδίκησή του ο χελώνος!

Μου αρέσει!

58. renata - 7 Μαΐου, 2009

Μούργο, τώρα ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙΣ, ε??? Τα χρειάστηκες ή μου φαίνεται? Χεχεχε… 😈 😛 😛

Μου αρέσει!

59. μούργος - 7 Μαΐου, 2009

@57. Кроткая, οταν ελεγα εγω οτι ολοι οι αλκοολικοι εδω μαζευτηκαν, μου φωναζατε!!
ενα μπουκαλι βοτκα μονη σου;
(ουτε ο φαρος δεν πινει ετσι 😆 )
.
@58. renata, σου φαινεται ρενατα! σου φαινεται! 😛

Μου αρέσει!

60. bb-udck - 7 Μαΐου, 2009

πχιον ιεπε λκαοολικο βρε απιδια ο ουμγρςο;
😯

Μου αρέσει!

61. Aura Voluptas - 7 Μαΐου, 2009

Good Morning ! 😀

Κορίτσιαααα !!

Ήρθα με τους καφέδες και τα ντεπόν !!

Ο αγώνας συνεχίζεται, νον-στοπ ! 😈

Μου αρέσει!

62. Кроткая - 8 Μαΐου, 2009

Ούτκα, έλια μου ντιε!!!! χικ!

Άουρα, και βέβαια! Λάσπη ενωμένη, ποτέ νικημένη!

Μου αρέσει!

63. renata - 8 Μαΐου, 2009

ΑΜ ΔΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ! 😈

Καλώς την Άουρα! 😀 Όλος ο καλός ο κόσμος εδώ και δυστυχώς κι ο μούργος! 😛

Μου αρέσει!

64. αγκνιρα - 8 Μαΐου, 2009

πηγαδάκι έχετε κάνει, εε;; και γω μαζί! 😆

Μου αρέσει!

65. Кроткая - 8 Μαΐου, 2009

Έλα, Αγκνίρα, εσένα σε θέμε, ελβετάκι! 🙂

Μου αρέσει!

66. κόκκινο μπαλόνι - 8 Μαΐου, 2009

αρχίζω από νωρίς σήμερα να πίνω…καθαρά για λόγους αναλγητικής ισχύος! Έφερα από το σπίτι ντάκιρι ανανά! Είστε;
ας φέρει όμως κάποια ξηροκάρπια, μη το πάμε ξεροσφύρι, και ως γνωστόν στη Λάσπη τα ξηροκάρπια είναι μόνο για να τα πετάμε στον Μούργο! 😈

Μου αρέσει!

67. αγκνιρα - 8 Μαΐου, 2009

Τι θα έλεγες για ελίτσες, μπαλόνι; Από τις δικές μου όμως, όχι του Μούργου (τις προσφέρω τζάμπα εγώ!). Είναι λίγο πικρούτσικες αλλά πολύ τραγανές! Μπορούμε να φτύνουμε τα κουκούτσια ξέρετε που 😆

Μου αρέσει!

68. renata - 8 Μαΐου, 2009

Κι εγώ έφερα μοχίτο για μένα και παγωτίνια για όλους. 30άρι σήμερα κι αποτρελαθήκαμε όλοι στο σχολείο! 😉

Μου αρέσει!

69. αγκνιρα - 8 Μαΐου, 2009

Ρενάτα, τι εστί μοχίτο; 😳

Μου αρέσει!

70. κόκκινο μπαλόνι - 8 Μαΐου, 2009

Τέλειες οι ελίτσες άγνιρα, και ακόμα πιο τέλεια τα κουκούτσια τους 😉 😆
Ρενάτα, κουβαδάκι μοχίτο; γιατί το ντάκιρι είναι κουβαδάκι και ευχαρίστως ανταλλάσω αν θες! Το έχω διπλό! 😆

Μου αρέσει!

71. renata - 8 Μαΐου, 2009

Mojito! http://en.wikipedia.org/wiki/Mojito

Balloon rojo, πάντα κουβαδάκι! 😉

Μου αρέσει!

72. αγκνιρα - 8 Μαΐου, 2009

Gracias, Renata! Ακούγεται μούρλια! Μούργο, πιάσε ένα μοχίτο όταν θάρχεσαι σε παρακαλώ! 😛

Μου αρέσει!

73. μούργος - 8 Μαΐου, 2009

@60-72 (σιγα μη κατσω και απαντησω και μεμονωμενα)
ας μου πει καποιος καλος ανθρωπος (καλος και να ειναι στη λασπη , λιγο δυσκολο αλλα τελος παντων) , οτι ολα αυτα που διαβαζω δεν ειναι αληθεια. οτι ειναι ενας απλος εφιαλτης και οταν κανω ριφρες τη σελιδα δεν θα υπαρχουν.
μνημες λαχαναγορας και καλοκαιριου του 2007 μου θυμισε
(οι παλιοι στη λασπη θα καταλαβουν)
.
τελος παντων, να θεωρησω τα παραπανω σχολια Casus belli;
εγω δεν εχω προβλημα 😛
υ.γ.
1. κροτ και παπι σας θεωρω ηθικους αυτουργους για οτι συμβει απο εδω και περα στη λασπη
(βρε μεχρι και την αγκνιρα χαλασατε ) 👿
2. θα σας παρακαλουσα , τουλαχιστον, να μαζευεστε να λετε τις ανοησιες σε κανα ποστ της κροτ (για δεν πατε στα ετοιματζηδικα της ή μηπως σας πιανει ζαλαδα απο τις φωτο της κροτ; 😛 ). και οχι στα δικα μου! 👿

Μου αρέσει!

74. Kωστής - 2 Ιουνίου, 2009

Καλημέρα μούργε, καλημέρα σε όλους! Είναι η δεύτερη φορά που πετυχαίνω μπροστά μου το site σου από ψάξιμο στο google και λέω να σου γίνω μόνιμος γιατί με έχεις εντυπωσιάσει. Η πρώτη φορά ήταν πριν λίγους μήνες που είχα ξεθάψει ένα post με άγρια χόρτα (με φωτογραφίες από ένα ραδίκι που μάζευες).

Και να μπω στο ψητό: Η χερσαία χελώνα είναι το αγαπημένο μου ζώο (από παιδικής ηλικίας). Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται η αιχμαλωσία της χερσαίας χελώνας από νόμο (γεγονός που με κάνει «παράνομο»). Τυχαίνει να έχω στο χωριό μου τρεις χελώνες στο κήπο. Την μια εκ των οποίων την βρήκα πριν οκτώ περίπου χρόνια μικρή και την πήρα γιατί στη περιοχή έχει πάρα πολλά σαΐνια (γεράκια), κουκουβάγιες και άλλα αρπακτικά που κόβουν βόλτες για έναν μεζέ σαν κι αυτόν. Έχω σκοπό να την ελευθερώσω φέτος περίπου δύο μήνες πριν τις πρώτες βροχές σε μέρος που έχω δει κι άλλες και αρκετά θαμνώδες.

Την άλλη την βρήκα στην Αθήνα (Αγία Παρασκευή) και δεν έχω καμία τύψη που την πήρα γιατί έχω δει μετρημένες τέσσερις πατημένες χελώνες στην Αγία Παρασκευή μάλιστα η μια είχε μέγεθος ενός κέρματος των 2 €. Η τελευταία πρέπει να είναι θηλυκιά και λέω «πρέπει» γιατί υπάρχει μια θεωρία (την οποία δεν πολυπιστεύω) που λέει ότι οι χελώνες αλλάζουν φύλλο αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής τους. Τα γεγονότα πάντως (δεν είσαι ο μόνος που φωτογραφίζει πονηρά πράγματα μούργε) δείχνουν ότι είναι θηλυκιά, και μάλιστα δύσκολη! 😀

Άφησα δε για το τέλος την αδυναμία μου: Τον «Κίκο» όπως τον έχω ονομάσει ο οποίος είναι αχώριστο φιλαράκι από το 1992 (όταν ήμουν δηλαδή 8 χρονών)! Δεν θα πω ότι τρώει από το χέρι μου γιατί το κάνουν όλες οι χελώνες που έχω. Αν πρέπει να αναφέρω κάτι από αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό για μένα είναι η σχέση που έχω με το πλάσμα αυτό. Δεν πιστεύω ότι βλέπεις συχνά χελώνα πεινασμένη να της βάζεις φαγητό* (αστερίσκος εδώ), και να το παρατάει ενώ έχει αρχίσει να τρώει και να σε παίρνει από πίσω «τρέχοντας» (καλά διαβάσατε… τρέχοντας έγραψα) για να μη φύγεις! Το καλό είναι ότι τα πάνε περίφημα με τη δεύτερη χελώνα που ανέφερα (την «Ευλαμπία» όπως την ονόμασε η κοπέλα μου) και ίσως να έχουμε κ παρέα κάποια στιγμή.

Δε θέλω να απολογηθώ αλλά μου είναι απίστευτα δύσκολο να αποχωριστώ τον «Κίκο», κατά συνέπεια και την κολλητή του, την «Ευλαμπία». Θεωρώ ότι μετά από τόσο καιρό σε φιλικό περιβάλλον οι αυτοάμυνες του έχουν μειωθεί πολύ – δε φοβάται στη κυριολεξία τίποτα. Έχει τύχει να τον μυρίζει σκύλος και γάτα και να μην χώνεται μέσα στο καβούκι του. Και για να μην κρύβομαι έχω και κάποια αισθήματα γι αυτόν (μετά από 17 χρόνια παρέας)!

*ΦΑΓΗΤΟ:

Απαγορεύεται:
1. Μαρούλι (α. δημιουργεί τοξίνες στον οργανισμό οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγουν από τα ερπετά, και β. γιατί εθίζεται στο μαρούλι που είναι εύκολο στο φαγητό και νόστιμο με αποτέλεσμα να αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο με συνέπεια την αβιταμίνωση).
2. Λάχανο
3. Σπανάκι
4. Πατζαρόφυλλα
5. Λεμόνι
6. Ψωμί
7. Τομάτα (όταν είναι ακόμη ανήλικη)
8. Πατάτα
9. Μακριά από: Γιασεμί, σκυλάκια, δάφνη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χελώνα μπορεί να δείξει ιδιαίτερη όρεξη για κάποιο από τα παραπάνω, δε σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι η βρώση αυτών είναι επιτρεπόμενη για τον οργανισμό της!

Συνιστάται:
1. Άγρια χόρτα (ραδίκια, ζοχοί, αντίδια κ.λπ.)
2. Κολοκυθάκια (και τους ανθούς αυτών)
3. Τομάτα (μόνο στις ενήλικες)
4. Καρπούζι
5. Πεπόνι
6. Πορτοκάλι (μικρή ποσότητα)
7. Αγγούρι (μικρή ποσότητα)
8. Μήλο
9. Καρότο (ψιλοκομμένο)
10. Βερίκοκο
κ.α.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χελώνα πίνει νερό (ο μύθος ότι δε πίνει νερό είναι μεγάλο ψέμα – και τι κάνει το γεννάει;) και μάλιστα όταν πιει θα πιει σημαντικές ποσότητες. Προτιμάει καθαρό νερό και όχι στάσιμο ή λιμνάζον. Επίσης η χελώνα χρειάζεται ήλιο για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός της και να συνθέσει βιταμίνη d3 για το μεταβολισμό του ασβεστίου. Στη περίπτωση αιχμαλωσίας σε κλειστό χώρο (= φυλάκιση) πρέπει να έχετε μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας (UVB) μεταξύ 5% με 10%. Η λάμπα πρέπει να είναι σε απόσταση περίπου 20 εκατοστά και πάνω από τις χελώνες.

@μούργος: Έχω κάποια ενδιαφέροντα βίντεο (δυστυχώς από κινητό). Μπορώ να τα ανεβάσω με κάποιον τρόπο ή να στα στείλω;

ΥΓ: Ελπίζω να μη σας κούρασα. Καλώς σας βρήκα. 🙂
ΥΓ2: Υπάρχει κάποιος άλλος με το όνομα «Κωστής» ή μπορώ να το χρησιμοποιώ;

Μου αρέσει!

75. Кроткая - 2 Ιουνίου, 2009

Κωστή είναι φοβερά ενδιαφέροντα όσα γράφεις! καλώς όρισες στη λάσπη, ο Μούργος είναι λίγο απασχολημένος και με έχρισε αντικαταστάτριά του.
Θα πρέπει να σου πω ότι, αν στείλεις τα βιδεάκια στο Μούργο, θα τα ανεβάσει μεν, αλλά θα αρχίσει να κάνει κριτική για όλα, είναι πολύ μεμψίμοιρος!
Επίσης, προϋπόθεση για να περνάς καλά στη Λάπση είναι να βρίζεις το Μούργο, αλλά αυτά θα τα μάθεις εν καιρώ!

Κατά τα άλλα, νομίζω για τις χελώνες, πως αν έχουν ζήσει τόσα χρόνια κοντά σου και σε «εξαρτημένη» κατασταση, όπως όλα τα άγρια ζώα, έχουν μάθει πια έτσι και δύσκολα θα επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον πια.
Την άλλη που μάζεψες από την Αγ. Παρασκευή, εννοείται πως καλά έκανες! Δεν είναι μέρος πια η ΑΘήνα για τέτοια πλάσματα!

Μου αρέσει!

76. Κωστής - 2 Ιουνίου, 2009

@75. Кроткая:
Χαχα! Το παρατήρησα αυτό με τον μούργο! Τι έχει κάνει; 🙂

Ξέχασα κάτι για τις χελώνες. Υπάρχει περίπτωση να έχουν τσιμπούρια τα οποία κολλάνε στο δέρμα, κοντά στη βάση του ποδιού. Είναι καλό να αφαιρούνται (πολύ προσεκτικά) με τσιμπιδάκι, και να απολυμαίνεται η περιοχή με Betadin αραιωμένο με νερό (50% betadin, 50% νερό). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μπατονέτα για την απολύμανση. Είναι σημαντικό να πάει στη χειμέρια νάρκη χωρίς τσιμπούρια (και χωρίς πληγές, το οποίο σημαίνει ότι τα τσιμπούρια πρέπει να αφαιρεθούν γύρω στα τέλη Αυγούστου) καθώς το ανασκοπητικό σύστημα της πέφτει στη διάρκεια αυτή.

Να υποθέσω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το «Κωστής», έτσι; 😀

Μου αρέσει!

77. κόκκινο μπαλόνι - 2 Ιουνίου, 2009

@Κωστή
χιλιάδες πράγματα έχει κάνει Κωστή μου…αλλά κυρίως απλά υπάρχει!! Και μας κατακλέβει σε κάθε ευκαιρία!
Εξαιρετικά λεπτομερής παρουσίαση.Εντυπωσιακόν!!!!
Καλωσήρθες και…το νου σου!
υ.γ. Δε νομίζω να χρησιμοποιεί κανείς το Κωστής, άρα feel free!

@Krotkaya
Είδες Κροτ τι παγίδες στήνει ο Μούργος και μπαίνει και σοβαρός κόσμος στο μαγαζί; (εκτός αν έχει πληρώσει τον Κωστή για να πει ότι και καλά μπήκε από το Google-να δεις ότι θα έρθουν και άλλοι που θα πουν ότι βρέθηκαν στον Μούργο μέσω του National Geographic…μα τι ψωνάρα αυτός ο Μούργος).

Μου αρέσει!

78. Κωστής - 2 Ιουνίου, 2009

@77 Krotkaya:
Χαχαχα όχι έψαχνα να βρω αν υπάρχει οργανωμένος όμιλος για ψάρεμα σε γλυκό νερό (τεχνικής fly fishing – δείτε στο youtube σχετικά βίντεο, είναι απίστευτα ενδιαφέρον), και έπεσα σε ένα post του μούργου που είχε μια φωτογραφία πέστροφας στον Βοϊδομάτη! Και είπα να σκαλίσω (και πάλι) λίγο το site! 😀

Μου αρέσει!

79. Кроткая - 2 Ιουνίου, 2009

Κωστή, σκάλισε με την ησυχία σου, αλλά πρόσεξε γιατί καραδωκούν κρυφοί λογαριασμοί, κρυφές χρεώσεις κ.λπ. Ο Μούργος είναι χειρότερος κι από αμοιβαίο κεφάλαιο ή από τη Φόρθνετ: είναι υπεύθυνος για τις πυραμίδες στην Αλβανία (αυτός τις έστησε!) και για την χρεωκοπία στην ισλανδία (πήρε τα λεφτά και έτρεξε μακριά!). Ασφαλή ποστ είναι οι συνταγές της Ιδιαιτέρας αλλά και τα δικά μου! Α, κι ένα του Φάρου επίσης!

Η Λάσπη είναι ένα στέκι που ανήκει στους θαμώνες του, αλλά ο Μούργος επιμένει να βάζει εισοδο, να χρεώνει απίστευτα ποσά για κάτι ποτά μπόμπες και για κάτι χαλασμένα φυστίκια, που δεν είχε καταφέρει να πουλήσει στη μαύρη αγορά της κατοχής και του ξέμειναν! Πρόσεξε μη φας, ο Τέο έφαγε κι έχει καταντήσει ημιθανής στο γηροκομείο!
Καλύτερα να φέρνεις τον καφέ και το κολατσιό σου από το σπίτι! 🙂

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά για τις χελώνες, γιατί δεν κάνεις ένα ποστ? Αλλά πρόσεξε μη σου ζητήσει λεφτά για να το ανεβάσει! 🙂

Ναι, φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιείς το κωστής, δεν ξέρω κανέναν άλλο να το έχει!

Σκουμπαλούν, καλά τώρα θα παρει τα πάνω του ο παραδόπιστος, θα πουλάει μούρη, θα λέει πως και καλά το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ τσακώνεται με το Γέω για το ποιος θα τον πρωτοπάρει για ανταποκριτή στη Λακωνία (λες και χεστήκανε αυτά τα σοβαρά έντυπα για τα αποκαϊδια της Λακωνίας!) και θα ανεβάσει τις τιμές 300%!
Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες!!!

Μου αρέσει!

80. Κωστής - 2 Ιουνίου, 2009

Χαχαχα! Όταν αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή της προκοπής θα κάνω post για τις χελώνες μου! Αν και έχω ήδη σκεφτεί το πρώτο θέμα για post αφού βλέπω ότι έχετε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στη φύση και τα φυτά / λουλούδια! Θα έχει θέμα τα μανιτάρια, με παραδείγματα από κάποια μανιτάρια (με επιστημονική και τοπική ονομασία) που μαζεύω στο χωριό μου (φαγώσιμα και μη). Θα υπάρχουν πολλές φωτογραφίες εννοείται! Απλά πρέπει να περιμένετε να έρθει το φθινόπωρο.

Πάντως όλο και κάτι θα βρω να ανεβάσω τώρα το καλοκαίρι… και ας ζητάει ο μούργος λαγούς με πετραχήλια! 😉 Στο κάτω-κάτω «μούργος» είναι! 🙂

Μου αρέσει!

81. Кроткая - 2 Ιουνίου, 2009

Ακριβώς, Μούργος είναι! Πρόσεξε, μπορεί να σου ζητήσει να πληρώσεις σε είδος: πχ με παραισθησιογόνα μανιτάρια!!!

Μου αρέσει!

82. μούργος - 2 Ιουνίου, 2009

@74. Kωστής, κωστη καλως ηρθες στη φιλοξενη (και εξαιρετικα οικονομικη 😀 ) λασπη.
αυτο δεν ειναι σχολιο αλλα ποστ.
και επιτελους καλυψες ενα τεραστιο κενο που υπηρχε στη λασπη
ποιο ειναι;
.
.
.
.
.
.
..
μα, οι συνταγες μαγειρικης για χελωνες 😆
.
φοβερο και πολυ κατατοπιστικο το σχολιο σου (σκεφτομαι μονο αν δεν σε πειραζει να σβησω τις οδηγιες σου για το φωτισμο στις χελωνες που ζουν σε αιχμαλωσια. ας μη γινει η λασπη πηγη γνωσης για κατι παρανομο).
.
απορια:
χελωνα μεγεθους ενος κερματος; (αυτο σε μπερλοκ μου κανει, μα τα αυγα που κανει δεν ειναι μεγαλυτερα; 😕 )
.
πηρα και τα μειλ σου και επαθα την πλακα μου. πολυ κριμα που ειναι απο κινητο. η αναλυση ειναι απαγορευτικη για να τα ανεβασω στο γιουτουμπη
παρε κατεπειγοντως καμερα και στειλε υλικο.
.το βιντεο που την χαιδευεις -και τα ποδια- ενω τρωει ή το αλλο που κανουν σεξ και το θυληκο τρωει αλλα το καταπληκτικοτερο με τη χελωνα να ερχεται τρεχωντας σε σενα .
εμεινα με αυτο το βιντεο (ειναι σχεδον συγκινητικο, αληθεια λεω)
.
σας παραθετω απλα τους τιτλους των καταπληκτικων βιντεο που μου εστειλε ο κωστης:
==========================================
Σου στέλνω πέντε βιντεάκια (δυστυχώς τραβηγμένα από το κινητό) με τις χελώνες μου.

1. Ο Κίκο και η Ευλαμπία τρώνε τομάτα

2. Ο Κίκο πίνει νερό

3. Sex (η Ευλαμπία τρώει κατά τη διάρκεια του sex) ενώ η τρίτη χελώνα απολαμβάνει το φρούτο της. Σουρεαλισμός (τα μαρούλια όπως είδες είναι μαντρωμένα) για να μη τα πλησιάζουν)

4. Μεσημεριανό με άγρια χόρτα (ραδίκια, αντίδια, ζοχούς, φύλλα από βρυές και ακόμη ένα χόρτο που στο χωριό μου το λέμε λαγόψωμο) – ο κακομοίρης ο τρίτος δεν έχει όνομα! :/

5. 100άρι (που ακόμη κ ο Κεντέρης θα ζήλευε) για να έρθει σε μένα.
===========================================
.
@75. Кроткая, αυτο κροτ θα παει στη γενικη συνελευση της λασπης 👿 (οπου μονο ο διεθυνων συμβουλος της λασπης, δηλ. εγω, εχει δικαιωμα ψηφου 😀 )
ακου σε ορισα αντιπροσωπο-απο που και ως που;-
.
(τα βιντεο δεν παιζονται , φοβερα, αλλα απο αναλυση αστα…)
.
@76. Κωστής, κωστη απλα η λασπη εχει καταντησει απο κατι τετοιους θαμωνες τυπου κροτ και λοιπα σημειο συγκεντρωσης χολης . αφες αυτοις λεω αλλα μεχρι ενος σημειου. 👿
(μαλλον ζηλευουν την τρομακτικη επιτυχια της λασπης 😀 )
και μαλλον φταιει που χαλαρωσα στις εισπραξεις των συνδρομων στη λασπη. (αλλα εσυ φαινεσαι ενταξει τυπος οποτε θα πληρωνεις κανονικα την συμβολικη συνδρομη ε; 😀 )
.
οι σιαγονες της χελωνας δεν θελουν καθαρισμα με οδοντοβουρτσα πριν την χειμερια ναρκη; (μη μας αφηνεις σε αγωνια) 😆
.
@77. κόκκινο μπαλόνι, νατη και η αλλη εγκαθετη 👿
ελεοςςςςςςςς λεμεεεεεε
(αμαν καινουργιο θυμα ηρθε στη λασπη , αφηστε με να κανω τη δουλεια μου 😀 )
.
@78. Κωστής, αααα, εδω τα χαλαμε κωστη (εγω ειμαι με τα ψαρια)
.
@79. Кроткая σε καλο σου γελασαμε
ακου ασφαλη ποστ τα δικα σου.( οταν το 90% των επισκεπτων στα ποστ σου ακομη τρεχουν στις οφθαλμιατρικες κλινικες ολου του κοσμου )
.
τελικα τοσο μισος εχει την εξηγηση του . προφανως ακομη πληρωνω την μη αποδοση του ποσοστου σου απο εσοδα απο προηγουμενο αφελη πελατη της λασπης (επιμενω και τωρα οτι ηταν παραλογη η απιτηση σου να παρεις εσυ το 75% και εγω το 25% ) 😈
.
@80. Κωστής, στο ειπα και αλλου: γνωσεις εχεις, τα θεματα ταιριαζουν στη λασπη, οποτε μονο μια καλη φωτογραφικη μηχανη θελεις και περιμενουμε (μην ακους την κροτ , το πρωτο ποστ θα ειναι προσφορα γνωριμιας, δηλ δωρεαν 😀 )
.
@81. Кроткая, ε, λοιπον το πηρα αποφαση, εχω αρκετα θεματα με φυτα δηλητηριωδη .
ολα -μα ολα- θα ειναι αφιερωμερνα εξαιρετικα 😈

Μου αρέσει!

83. Κωστής - 2 Ιουνίου, 2009

@82 μούργος: Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω συνδρομή αν υπάρχει όντως. Ίσως αλλάξεις γνώμη για το συγκεκριμένο ψάρεμα όταν δεις το βίντεο (τα αφήνουμε ελεύθερα αμέσως αφότου τα πιάσουν). Κορυφαία ατάκα (νομίζω στο βίντεο 4/6 είναι) που λέει στην πέστροφα “Go home baby”… Που και που βέβαια, ακόμη και αυτοί, κρατάνε κάποια ψάρια για να φάνε.

Σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=uvSDjHgo0UY

ΥΓ: Επιτρέπεται να link-άρω sites σε replies (όπως παραπάνω);
ΥΓ2: Σβήσε ό,τι θεωρείς ότι πρέπει να σβηστεί!

Μου αρέσει!

84. Κωστής - 2 Ιουνίου, 2009

ΥΓ3: Έχεις ένα δίκιο για το μέγεθος. Αν δεν ήταν κέρμα 2 ευρώ, θα ήταν παλιό πενηντάδραχμο (το παλιό παλιό… το ασημί εννοώ, με τον Σόλωνα). Πάντως χελωνάκι εβδομάδων (αν όχι ημερών)…

Μου αρέσει!

85. Κωστής - 2 Ιουνίου, 2009

Συγνώμη δε θέλω να γίνομαι spammer, αλλά μιλάμε για χελώνες και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος!

@μούργος «Σε ντε τε χρόνο έβγαλε το κεφάλι έξω, τέντωσε τα πόδια της και τον λαιμό και άρχισε να χτυπιέται σαν τρελή»:
Πιθανότατα το κάνει γιατί ένας απ’ τους μεγαλύτερους κινδύνους για τις χελώνες είναι τα γεράκια, αετοί κ.λπ. που τις σηκώνουν και τις αμολάνε από πολύ ψηλά ώστε να σπάσει το καβούκι τους και να τις φάνε. Κάνοντας αυτή την κίνηση μπορεί να αποτρέψει από το αρπακτικό να την κρατήσει με τα νύχια του. Οι δικές μου για παράδειγμα δε το κάνουν αυτό γιατί με ξέρουν και γνωρίζουν ότι δε κινδυνεύουν από εμένα.

Δείτε αυτά τα βίντεο:
1. http://www.youtube.com/watch?v=Ul0gfCyeiyM
2. http://www.youtube.com/watch?v=fJr2evLANsE

(η χελώνα του δεύτερου βίντεο είναι χελώνα του νερού)

Enjoy…

Μου αρέσει!

86. Кроткая - 3 Ιουνίου, 2009

Κωστή, δεν υπάρχει συνδρομή βέβαια, και πρόσεξε μη σε βάλει να πληρώσεις ο Σκρουτζ Μακ Μουργ!
Η Λάσπη είναι μπάτε σκύλοι (γάτες, χελώνες, πέστροφες κλπ) αλέστε!
Αν καταφέρετε να εκνευρίσετε το Μούργο, ακόμα καλύτερα!

Μούργε, μουαχαχαχα! Βλέπω τον κωστή να γίνεται μέλος του κλαμπ σε χρόνο ρεκόρ!
Οι διαβολές σου δεν βρίσκουν έδαφος, ΣΙΓΑ να μην ψαρώσω λέμε!

Μου αρέσει!

87. μούργος - 3 Ιουνίου, 2009

@83. Κωστής, μου αρεσει κωστη που εισαι χουβαρδας (γιατι εδω ολοι οι φραγκοφονιαδες εχουν μαζευτει)
με μειλ θα σου στειλω το λογαριασμο γιατι καιροφυλακτουν ρουφιανοι και δοσιλογοι
.
α, τωρα καταλαβα τι ψαρεμα εννοεις .
το εχω ξαναδει σε γιουτουμπι.
αν και μου φαινεται λιγο ακατανοητο (αυτοι που ψαρευουν δεν ειναι βιολογοι ωστε να θελουν να εξετασουν τα ψαρια. οποτε γιατι ολο αυτο το σοκ για το ερμο το ψαρι;
μεχρι να απελευθερωθει θα εχει χασει τη μιση ζωη του απο την αγωνια).
λινκ δεν υπαρχει προβλημα απο τη λασπη να βαζεις αλλα αν αφηνεις πανω απο 2 σε καθε σχολιο η wordpress τα θεωρει σπαμ και τα κραταει τα σχολια -μεχρι να τα απελευθερωσω-
.
@84. Κωστής 😆
(αυτο που αρεσει ειναι η ακριβεια της περιγραφης του νομισματος)
.
@85. Κωστής, τελικα το θεμα χελωνες το ξεσκισαμε 😆
για δεν κρατας και καμμια πληροφορια ωστε οταν εχεις και τις καταλληλες φωτο ή βιντεο να γινει ποστ στη λασπη
(το πρωτο βιντεο απαιχτο , την τρελλανε τη γατα. μονο σε μια γατα θα ειχε προβλημα. του μπαρμπα τον κοιμηση τον γατο 😆 )
.
@86. Кроткая , τελικα κροτ εχεις σοβαροτατο προβλημα 👿
δεν εξηγειται αλλιως .
μη δεις καποιον να κανει προκοπη (αφου τον βλεπεις οτι ειναι προθυμος γιατι του χαλας αυτη τη χαρα;) αμεσως να τον φας.
τι να πω;
κριμα!
κριμα (δις)
.
ο κωστης αν θελει να παραμεινει στη λασπη και να μη φαει ποδι θα πρεπει -πρωτιστως για το δικο του καλο- να παραμεινει μακρυα απο εσας
.
@

Μου αρέσει!

88. Κίκο « Hourglass Sand - 29 Σεπτεμβρίου, 2009
89. κωστής - 10 Απριλίου, 2010

@82. μουργος:
«…αλλα το καταπληκτικοτερο με τη χελωνα να ερχεται τρεχωντας σε σενα .
εμεινα με αυτο το βιντεο (ειναι σχεδον συγκινητικο, αληθεια λεω)»

***

Μου αρέσει!

90. κωστής - 10 Απριλίου, 2010

ΥΓ. το είχα υποσχεθεί ότι θα το γράψω σε καλύτερη ποιότητα από κινητού τηλεφώνου… (παρεμπιπτόντως δε τρέχει πολύ εδώ, δε ξέρω τι τον έπιασε! 😛 )

Μου αρέσει!

91. μούργος - 12 Απριλίου, 2010

α ρε κωστη οτι θυμασαι χαιρεσαι!
φοβερο το βιντεο αλλα εδω που το εβαλες δεν θα το δουν και πολλοι
[εχεις μια μανια εσυ και ο καναλιωτης να γραφετε σε παλια ποστ]
.
την αλλη φορα να της δωσει redbull ! 😆

Μου αρέσει!

92. αγκνιρα - 12 Απριλίου, 2010

Να σου πω τι την έπιασε, Κωστή: Σ’ αγαπά και σε λατρεύει και θέλει χάδια 😆

Μου αρέσει!

93. Кроткая - 12 Απριλίου, 2010

καλέ τι τέλειος ο χελώνος!!!
μιλάμε για τρελό έρωτα, αφού κάθεται να τον χαϊδέψεις κιόλας!

Μου αρέσει!

94. μούργος - 12 Απριλίου, 2010

αμαν αυτα τα περα δωθε στα ποστ με εχουν τσακισει 👿

Μου αρέσει!

95. Μαρθα - 10 Αυγούστου, 2010

Μούργο: από τις φωτογραφίες και τα μάτια της χελώνας, είναι ολοφάνερο ότι σε μισεί (ελαφρό κλείσιμο ματιών και φάτσα λεμονιού, αλά Τζόι Τριμπιάνι θυμωμένος).

Κωστή: εσύ και η χελώνα συ φαίνεται να ζείτε στον παράδεισο! αχ, ζήλεια

Μου αρέσει!

96. κωστής - 14 Αυγούστου, 2010

Ώπα, Μάρθα! Joey Tribiany! 😀 Αγαπάμε Friends!!! ++

ΥΓ. Αγαπιόμαστε πολύ εγώ και ο Κίκο … είναι η αλήθεια! 😉

Μου αρέσει!

97. μούργος - 29 Αυγούστου, 2010

@95. Μαρθα, φατσα λεμονιου ε; 😆 [με το δικιο της ομως ε;]
.
@96. κωστής, χμμμμ τι ευες και αδαμ και κουραφεξαλα κωστη ε; 😆

Μου αρέσει!

98. Τὰ ζῶα… | Φιλονόη καὶ φίλοι... - 25 Ιουλίου, 2013

[…] φωτο απο εδώ […]

Μου αρέσει!

99. Τὰ ζῶα… | Φιλονόη καὶ Φίλοι... - 9 Σεπτεμβρίου, 2013

[…] φωτο απο εδώ […]

Μου αρέσει!


Σχολιάστε