jump to navigation

Τρυφερότης και Πάθος (Βασικά έφτιαξα σπανακόπιτα) by Ιδιαιτέρα 5 Οκτωβρίου, 2008

Posted by μούργος in Cooking, Μαγειρική, Οι θαμώνες δημιουργούν, Παράδοση, Συνταγές, Τι λες εσύ;, Recipes.
trackback

Κεφάλαιο Α’ – Τρυφερότης
¾ του κιλού σπανάκι
Μια χεριά μαϊντανός
Μια χεριά άνιθος
Μια χεριά σέλινο

Κεφάλαιο Β’ – Πάθος
500 γρ. Αλεύρι
250 γρ ζεστό νερό (εδώ θα μπει το σπαστικό: ή όσο πάρει)
¾ φλυτζανιού ελληνικού καφέ λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
Αλάτι

Και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Κεφάλαιο Γ’ – Νοστιμιά
3 αυγά
½ κιλό φέτα σκληρή
1 χούφτα τραχανά (βλ. μονάδα μέτρησης στη φωτό)
1 φλ. Καφέ ελληνικού λάδι
πιπέρι

Ξεκινάμε με το κεφάλαιο Β’, όπου:

Ζυμώνουμε με πάθος και δύναμη μέχρι το ζυμάρι που έχουμε στα χέρια μας να γίνει λείο και τρυφερό σαν μπουτάκι μωρού, από τα παχουλά που μας αρέσει να τσιμπάμε.
Το κλείνουμε αεροστεγώς σε δοχείο κουζίνας και το αφήνουμε στην ησυχία του.

Όσο το ζυμάρι ξεκουράζεται, εμείς:

Πλένουμε το σπανάκι,
Το μαϊντανό,
Τον άνιθο,
Το σέλινο,

Με τρυφερότητα,

(Ενώ τραβάμε εναγωνίως φωτογραφίες, γιατί δε μας φτάνει το χάλι μας, έχουμε και τη φωτογράφιση!
Επίσης, ξεχνάμε να φτιάξουμε φαγητό για τα παιδιά μας οπότε αφήνουμε τα φωτογραφημένα λαχανικά να πάρουν μια (και δύο) ανάσες, και βάζουμε σαν τις τρελλές τις μπριζόλες στο γκριλ, ενώ ταυτόχρονα τους φτιάχνουμε και σαλάτα.) (για τη σαλάτα και τις μπριζόλες, βλέπετε φωτό)).

Μετά από κάμποσες ώρες, ξαναπιάνουμε την πίτα!!!

Κόβουμε όμορφα – όμορφα τα λαχανικά, και τα ανακατεύουμε με τα υλικά του κεφαλαίου Γ’ Νοστιμιά


Μονάδα μέτρησης τραχανά

Επιλέγουμε πλάστη από το πλούσιο ρεπερτόριό μας,

Αλευρώνουμε το τραπέζι,

Ανοίγουμε και το φύλλο (με πάθος στην αρχή, με τρυφερότητα μόλις αρχίσει να απλώνει για να μην κάνει και τρύπες σαν γραβιέρα και μας πουν ανεπρόκοπες.
(βλ. σχετικό φωτορεπορτάζ).

Προσοχή στο λάδι ένα στρώσιμο με το πινέλο στο ταψί και μετά άλειμμα στο κάθε φύλλο, αρκεί.

Συναρμολόγηση πίτας:
Λάδωμα ταψιού.
Στρώσιμο μεγάλου φύλλου.
Λάδωμα φύλλου, κ.ο.κ. (όχι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, το άλλο)
Βάζω συνήθως 3 φύλλα, τη μισή γέμιση, 1 φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση, και τέλος σκεπάζω με 2 φύλλα.

Γυρίζουμε προσεκτικά με απαλές κινήσεις (να έχει αέρα μέσα) το κάτω – κάτω φύλλο που έχει περισέψει έξω από το ταψί.
Χαράζουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και κάνουμε καλές τρυπούλες με τη μύτη του μαχαιριού στον κόθρο για να ψηθεί κι αυτός ομοιόμορφα!
Λαδώνουμε όμορφα όπως στις φωτό.
Και, ραντίζουμε ελαφρά με λίγο νερό την πίτα.

Ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα και 10 λεπτά. Στο δικό μου φούρνο βάζω την επιλογή της κάτω αντίστασης με αέρα για να ψήνεται ομοιόμορφα χωρίς να χρειάζεται να τη γυρίσω.

Αντε βρε!!!!

Καλά κουράγια και καλή όρεξη!

Απειλητικό Υστερόγραφο: Όταν βγουν τα καλά τα χορτάρια (το χειμώνα), θα σας δώσω εναλλακτικό μείγμα στο Κεφάλαιο Τρυφερότητα.

Σχόλια»

1. μούργος - 5 Οκτωβρίου, 2008

αν μερικες φωτο δεν τις βλεπετε καλα, μη νομισετε οτι εχετε καταρρακτη.
η ιδιαιτερα στα κοντινα της τραβαει οπως η κροτ (σαν να εχει πει μια μπουκαλα ουισκι) 😆
υ.γ.
τοσες φωτο ουτε εγω δεν εχω ανεβασει σε ποστ!

Μου αρέσει!

2. renata - 5 Οκτωβρίου, 2008

Σλλλλλλλλλλουρππ! Μπράβο σας, ιδιαιτέρα, άξιαααα! 😀

Το σέλινο με χάλασε όμως. Εναλλακτκά: λάπατα, σέσκ(ου)λα, καυκαλήθρες( Φάρε :lol:), μυρώνια κλπ όμορφα λαχανευόμενα ( Μούργο 😛 😛 😛 ) είδη!

Μου αρέσει!

3. lifewhispers - 5 Οκτωβρίου, 2008

καλε. φτιαξιμο πιτας με τοσο λιγες παραπλευρες απωλειες (βλ. χάλια η κουζινα) δεν εχω δει ποτε!!!
ελα να δεις πως φτιαχνω εγω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ φαγητο. ανω κατω τα κανω ολα (ναι , ναι ακομη και αυγα να βρασω).
ΕΥΓΕ!

Μου αρέσει!

4. faros - 5 Οκτωβρίου, 2008

Ελπίζω να μην παραξεγηθώ, όμως, θα προτιμούσα τις … μπριζόλες !!!
Για να καταλάβεις τι εννοάω, θα έπρεπε να μπορούσα να σου δώσω δυο κομμάτια από την σπανακόπιτα – σπανκοτυρόπιτα (μισή-μισή στο ίδιο ταψί) που έφτιαξε η σύζυγος σήμερα – δες σύμπτωση !!!

Γενικά υπέροχες φωτογραφίες (όχι, δεν έχω καταράκτη), υπέροχες οι συνταγές και το … φωτορεπορτάζ απίθανο !!!

Πάω για ένα όμορφο ύπνο με όμορφα όνειρα εξ αιτίας του άρθρου σας μούργε – ιδιαιτέρα !

Την Καληνύχτα μου !

Μου αρέσει!

5. μούργος - 5 Οκτωβρίου, 2008

@2. renata , αντε ρενατα, η σειρα σου!
περιμενουμε φαγητο!
και εμεις το σελινο δεν το συνηθιζουμε στις πιτες
.
@3. lifewhispers , ε καλα ψυθιρακι μη νομιζεις.
πιστευω οτι η ιδαιτερα πριν τη φωτογραφηση θα τα εκανε ολα λαμπικο! 😆
.
τοχεις και συ ψιθιρακι (οπως λες και στο πολυ ωραιο ποστ σου-γραφεις ωραια, ε;-.
εγω να δεις, βομβαρδισμενη ειναι η κουζινα οταν φτιαχνω περιπλοκα φαγητα
.
@4. faros , φαρε, καταλαβα, τις μπριζολες θα βλεπεις στον υπνο σου, ε; 😆
καλη νυχτα φαρεεεεεεεε!
(το ποστ ανηκει 100% στην Ιδαιτερα)
εγω μονο τα δικαιωματα για την εκμεταλλευση εχω! 😛

Μου αρέσει!

6. Кроткая - 5 Οκτωβρίου, 2008

ερωτήσεις:

1. τι σημαίνει μια χεριά; σε ποιο σύστημα έχουν μονάδα μέτρησης της χεριάς; η χεριά έχει σχέση με το «καταχερίζω»?
2. η μονάδα μέτρησης τραχανά δεν είναι σταθερή ούτε βάσιμη: άλλο το δικό μου το χέρι, άλλο του Φασούλα!
3. ο τραχνάς μπαίνει σε πίτες;
4. ποιον τραχανά διαλέγουμε; εκείνον που βρομάει;
5. τι είναι κόθρος;

Με συγχωρείτε Ιδιαιτέρα, αλλά, αν δεν το είχατε καταλάβει ως τώρα, η σχέση με την κουζίνα είναι η εξής: απλά μου αρέσει να τρώω!

@ Μούργο: δεν πίνω ποτέ ουϊσκυ, έχει απάισια γεύση!

Μου αρέσει!

7. teokaf - 5 Οκτωβρίου, 2008

Να μην ξαναβάλει ποστ η Ιδιαιτέρα στην Λάσπη και οπουδήποτε αλλού.
Τα σάλια μου τρέχουν, η κοιλιά μου παίζει το ζαμπαρακατρανέμια ελεος έλεος Ιδαιτέρα, και η οργή μου μεγαλώνει.
Βάλτε την Σαμάνθα Φοξ, την Πάμελα Αντερσον, ( έτσι κι αλλιώς είναι γεμάτο το δωμάτιό μου από δαύτες) αλλά όχι φαγητά. Τέτοια δεν υπάρχουν στο σπίτι απ την ημέρα κατασκευής του ( και έγινε το 1997).
Βάλτε κανένα αυγό πως τηγανίζεται. Η Κρότ μάλιστα, απλά πράγματα. Μόλις διάβασα την συνταγή της πήγα και σαβούρωσα 2 σαντουιτσάκια. Τώρα τι θα κάνω;
Να το πω στην σύζυγό μου να το φτιάξει; Δεν ξέρω πια θα είναι η αντίδρασή της. Στην καλύτερη περίπτωση θα γελάσει μέχρι δακρύων, στην χειρότερη θα γελάσει πάλι μέχρι δακρύων.

Φέρτε εξορκιστή στην Λάσπη και ξορκίστε την Ιδιαιτέρα.

Κροτ να δοκιμάσεις Μπέρμπον ( Το λέω επίτηδες επειδή είναι made in USA για να εκνευρίζω τον Φάρο)

Μου αρέσει!

8. Anna - 5 Οκτωβρίου, 2008

Μα αυτό δεν είναι πίτα, είναι υπερπαραγωγή. Η βέφα θα πρέπει να ντρέπεται, αλλά ένα υποκοριστικό τίπου τυράκι, ταψάκι, μπολάκι δεν θα ήταν κακό βρε παιδί μου.

Μου αρέσει!

9. aa-duck - 5 Οκτωβρίου, 2008

Καλά, teokaf, πότε προλάβατε και παντρευτήκατε;

Μου αρέσει!

10. aa-duck - 5 Οκτωβρίου, 2008

Οι μπριζολίτσες είναι μοσχαρίσιες;

+

συνολικός σχολιασμός του γκουρμέ ποστ
αααααααααχ

Μου αρέσει!

11. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2008

@ 9 Παπί: δεν είναι πότε πρόλαβα αγαπητή μου Πάπια, είναι ευτυχώς που πρόλαβα. Γιατί ο καιρός γαρ εγγύς όπως λέει και ο Λι@κόπουλος ( κάποτε οι αισχρές λέξεις πρέπει να λέγονται φόρα παρτίδα τι μ@λ@κίες είναι αυτές με τα @#$ ).
Τώρα που διανύω το λυκόφως της ζωής μου έπρεπε να κάνω κάτι για την υστεροφημία μου. Παρακάλεσα λοιπόν μια γρέα του 2ου ( παίζει στο θεατρικό του γηροκομείου) και κάναμε έναν γάμο παρωδία ( έχει παίξει στα νιάτα της αρκετό Τσέχοφ, αλλά και με τον Τσέχοφ). Το κακό ήταν πως επειδή ήταν παρωδία μοιάζει πολύ με τους συνηθισμένους γάμους. Έκτοτε κυκλοφορούμε σαν αντρόγυνο με την ελπίδα πως ερχόμενος ο Χάρος θα πάρει κάποιον άλλον ( πάντα έχουμε στην τσέπη μια επιταγή με 5000€ που στην οπισθογράφηση γράφει πάρε τον Μούργο κι όχι εμένα) μια που κρίμα θα είναι να χωρίσει ένα ζευγάρι.

Πιστεύω να σε κάλυψα ( δεν μ αρέσουν οι δημόσιες αποκαλύψεις, αλλά μετά τις προφητείες του μοναχού Π@ίσιου στις εκδόσεις του Λι@κόπουλου έπρεπε να τα πω κι εγώ όλα)

Μου αρέσει!

12. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 6 Οκτωβρίου, 2008

Καλημέρα!
@ μούργο 1.:
Όχι και ουίσκι, αλλά ένα rusty nail σε βαρύ κρυστάλλινο ποτήρι με ολίγα παγάκια…

@renata:
Ευχαριστά!
Δοκιμάστε το σέλινο (το λεπτούλι που στο μέγεθος είναι σαν το μαϊντανό) και θα δείτε τη διαφορά!
Είπαμε, όταν βγουν τα χειμωνιάτικα χορτάρια το κεφάλαιο νοστιμιά θα φτάσει χωρίς το σπανάκι τα 12 χορτάρια 🙂

@lifewhispers:
Έχω ένα θεματάκι με τις επιφάνειες εργασίας στην κουζίνα…
Τις αντιμετωπίζω σαν πιάτα.
Είναι πάντα τόσο καθαρές που μπορεί κανείς να φάει πάνω τους …. χωρίς πιάτο.
Επίσης, δεν υπάρχουν πουθενά έξω συσκευές τύπου τοστιέρα, καφετιέρα, βραστήρας και τα συναφή. Χρησιμοποιούνται και μπαίνουν κατευθείαν στο ντουλάπι.

@ faros: Καληνύχτα και καλημέρα!
Κεραστείτε από όποιο πόνημα μαγειρικής θέλετε! 😆

@ krotkaya:
Μια χεριά είναι …. να μπορείς στο χέρι να κρατας με άνεση, ένα μπουκετάκι από το κάθε μυρωδικό
Όχι, δεν καταχερίζουμε, αλλά όντως έχει σχέση. (Μπούφλες, ανάποδες κτλ).
Η μονάδα μέτρησης τραχανά είναι όντως υποκειμενική. Να σας δώσω ένα μέτρο: φοράω γάντια κουζίνας σε μέτριο μέγεθος.
Ο τραχανάς μπαίνει σε χορτόπιτες, για να τραβήξει τα υγρά των λαχανικών. Τώρα, για το είδος τι να σας πω, εγώ χρησιμοποιώ αυτόν που φτιάχνει η μαμά μου με πρόβειο γάλα και αλεύρι κίτρινο σταρένιο.
Κόθρος είναι το στρογγυλό «στεφάνι» που κάνει το κάτω φύλλο όταν το γυρίζουμε. Εμείς στα χωριά λέμε κόθρο και την κόρα της γωνίας του ψωμιού.
Και πολύ καλά κάνετε! Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να τα απομυθοποιούμε. Είναι πιο νόστιμα τα φαγητά όταν μας τα σερβίρουν, πιστέψτε με. 🙂

@teokaf: Δεν ξορκίζομαι με τίποτε.
(Το αφεντικό ξέρει. Αφού δεν τα κατάφερε το όνομα και η οικογενειακή παράδοση, δεν πρόκειται να τα καταφέρει κανείς…)

@ Anna:
Ευχαριστώ, αλλά πρέπει να πω ότι το αφεντικό έκοψε και καμιά δεκαριά φωτογραφίες 🙂
Ζαλίστηκε ο άνθρωπος
Υποκοριστικά δε βάζουμε, γιατί δεν παίζουμε με τη μαγειρική, είμαστε σοβαροί άνθρωποι εμείς (ναι, καλά)

@ παπί:
Είναι, είναι
Φτιάξε κι εσύ μια πίτα, μπορείς!

Μου αρέσει!

13. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 6 Οκτωβρίου, 2008

@renata:
Στη δική σας απάντηση βρήκα να κάνω λάθος?
Φτου μου!!!
Ορθή επανάληψη:
Ευχαριστώ!

Μου αρέσει!

14. alekaki - 6 Οκτωβρίου, 2008

καλημερα και απο μενα..ιδιαιτερα ωραια η σπανακοπιτα σου..διακρινω καποιες μικρες νευρωσουλες ομως στον οριζοντα…(τι εννοω…πολυ καθαριοτητα βρε παιδι μου και εδω εχει πολυ λασπη….)τεσπα…αυτα….καλη σας μερα

Μου αρέσει!

15. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 6 Οκτωβρίου, 2008

Καλημέρα alekaki!
Μικρές???
Ε, όχι και μικρές ….

Βασικά, αφού έχεις διαβάσει (όλο) το βιβλίο μαγειρικής (από το ’60 βιβλίο, με δράμια λέμε τώρα, τα γραμμάρια είναι πάντα εντός παρενθέσεως σαν αυτή εδώ καλή ώρα),
και έχεις αποστηθήσει τον τρόπο που στρώνει η οικοδέσποινα το τραπέζι, και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε,
ε,
τότε,
είναι να μη σου μείνει της μαγείρισας η παράγραφος που λέει:
Κατά τη διάρκεια της παρασκευής των φαγητών η κουζίνα θα πρέπει να είναι σε κατάσταση τέτοια που να μπορούμε να δεχθούμε επισκέψεις …..

Μου αρέσει!

16. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

Ιδιαιτέρα, σας ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις!
Όσο για την καθαριότητα και την τάξη, αντιλαμβάνομαι, την ίδια ψυχωσούλα έχουμε, εξού και προσωπικά δεν την σχολίασα.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως εγώ, φτιάχνοντας απλά τοστ και σαλάτες, έχω μεγαλύτερη ευκολία στο να «keep my post clean» όπως έλεγε και η Κολέτ στο Ρατατούιγ!

Τέο, είσαι ο πρώτος άντρας που εκτιμά τις μαγειρικές μου ικανότητες! Μπέρμπον δεν πίνω, αλλά θα πιω μια μπίρα στην υγειά σου!!! 🙂

Μου αρέσει!

17. fvasileiou - 6 Οκτωβρίου, 2008

Μούργο, θες σκότωμα!!!

Η λαχανόπιτα είναι μεγάλη αδυναμία (μαζί με την μπατσαριά, πρέπει να δώσεις συνταγή και για αυτή), αλλά εδώ δεν έχουν χόρτα -ξηρασία γαρ… Οπότε, φάτε μάτια ψάρια

Μου αρέσει!

18. faros - 6 Οκτωβρίου, 2008

Να συνεισφέρω λίγο … αν δεν σας πειράζει …

Νέα Συνταγή :
– Λίγο πράσο (στο ένα κιλό σπανάκι, ένα πράσο)
– Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
– Ένα μάτσο κρεμμυδάκια πράσινα
– Αλάτι πιπέρι

Βάλτε τα παραπάνω χωρίς να βάλετε άνιθο ή μαϊντανό και σέλινο.

όλα αυτά για να έχουμε φυσική γεύση του Σπανακίου !

υ.γ. εννοείται δεν θέλω ούτε … σεντ, πνευματικά δικαιώματα …

Την Καλημέρα μου και Καλή σας Εβδομάδα !

Μου αρέσει!

19. renata - 6 Οκτωβρίου, 2008

Μούργο, άμα περιμένεις εμένα να φτιάξω φαΐ και ν’ ανεβάσω, καλύτερα να περιμένεις τον Γκοντό. Πιο σίγουρο το βρίσκω! 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

20. aa-duck - 6 Οκτωβρίου, 2008

!Τεό, εύχομαι τα καλύτερα, παι-δί-μου!
Δηλαδή, σε λίγες μέρες μπορεί να έχουμε και Τεάκια να μπουσουλάνε εδώ μέσα, μα αυτό είναι είναι είναι μυθικό!!!!!!!!
😀

Μου αρέσει!

21. aa-duck - 6 Οκτωβρίου, 2008

Ιδιαίτερα, η συνταγή σας είναι εκπληκτική, μήπως μπορείτε να στείλετε στον Μούργο κάτι και για άγλυκη μηλόπιτα ή μπουγάτσα;
Με αρκετές φωτογραφίες βέβαια όπως εδώ.
Χωρίς πλάκα, οι φωτογραφίες είναι τα 3/4 της συνταγής 😉

Μου αρέσει!

22. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

φάρε, τι χαζεύεις εσύ εδώ μέσα? δεν έλεγες πως είχες διάβασμα?
άντε γρήγορα να διαβάσεις, γιατί θα σε εξετάσω μετά!!

Ρενάτα, 😆 😆 😆 😆 😆

Παπί, γιατί άγλυκες οι μηλόπιτες και οι μπουγάτσες??? πας καλά??? άγλυκο γλυκό?!?!?!
(άκου τεάκια! θου κύριε!)

Μου αρέσει!

23. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2008

Πάπια μας είχες λείψει.

Μου αρέσει!

24. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2008

Γιατί Κροτ γιατί παρακαλώ τι σε χαλάνε δηλαδή τα Τεάκια.
Αν έχεις δει την ταινία τα παιδιά απ την Βραζιλία ο Μέγγελε έφτιαξε Αδολφάκια ενώ ο Μεγάλος ηγέτης είχε γίνει φλαμπέ στην Καγκελαρία 30 χρόνια πριν.
Κροτ σ ευχαριστώ για την μπίρα. Μπορεί τουλάχιστον η Μπίρα να είναι Λούσιφερ ( είναι η μόνη απ τις αηδίες με μαγιά που φτιάχνουν οι Βέλγοι που ανέχομαι) Αν και επειδή οσονούπω θα τον συναντήσω ας τον καλοπιάσω μπας και δεν με βάλει πρώτο καζάνι πίστα.

Μου αρέσει!

25. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

προτιμώ τις γερμανικές μπίρες, αλλά ας είναι. Για χατήρι σου Λούσιφερ! Μήπως θες και ντελίριουμ τρέμενς?

αυτό ακριβώς με φοβίζει με τα τεάκια!!!

Μου αρέσει!

26. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2008

Και εγώ τις γερμανικές προτιμώ φυσικά: Μιά HB στο τέσσερα παρακαλώ

Μου αρέσει!

27. μούργος - 6 Οκτωβρίου, 2008

βρε δεν ντρεπεστε ολοι σας! 👿
μου ειδατε φαγητο και στρογγυλοκαθησατε στη λασπη.
και να τα σχολια (και τι σχολια , νααααααα με το συμπαθειο)
.
οι τιμες στη λασπη, για οσο καιρο θα ειναι ανεβασμενη η σπανακοπιτα +75%.
.
και καντε και λιγο ησυχια! 👿
ελεος!!
εχετε ξεσηκωσει το μπλογκ.
δεν βλεπετε το φαρο που μελετα! 😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

28. renata - 6 Οκτωβρίου, 2008

Μούργο, πολύ λιγόλογα απαντάς! έπεσες μέσα στο ταψί με τα μούτρα, ε?

Μου αρέσει!

29. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

Τέο, προτιμώ την Kölsch, αλλά ας είναι, ό,τι πεις εσύ! Στην υγειά μας! Να’ναι καλά η Ιδιαιτέρα, τρικούβερτο γλέντι κάναμε με τη σπανακοτραχανόπιτά της!!

Μούργε, καλά λέει η Ρενάτα, κοντεύεις να φας όλο το ταψί! Κάνε πέρα να φάει και κανένας άλλος!!

Μου αρέσει!

30. μούργος - 6 Οκτωβρίου, 2008

@6. Кроткая , βρε κροτ τοσα ρωτησες για το ζυμαρι που το αφηνουμε να ξεκουραστει , πως και δεν ρωτησες τιποτα (εγω αυτο περιμενα)
.
φαντασου και ναπινες ουισκι τι φωτο θα εβγαζες! 😛
.
@7. teokaf, τι λε ρε χαμενε;
η λασπη με τη σπανακοπιτα ξεχρεωσε τον πετρελαιά που φερνει τις μπομπες ποτα 😀
.
αν θες αυγα τηγανητα, στειλε το αναλογο υλικο να ανεβει!
αιντεεεεεεεε, στειλτε κανα ποστ λεμεεεεεεεε!!
.
@8. Anna, αστα αννα, εγω την πληρωσα.
ηταν να βγαλω τα αποτελεσματα και να ανεβασω το κανονικο ποστ , βαριομουνα και λεω -που να μην ελεγα- δεν ανεβαζω της ιδιαιτερας -θα βρωμησει τοσες μερες η σπανακοπιτα και μετα θα λεω οτι γινεται με τυρι ροκφορ-.
ετσι εφαγα πανω απο μια ωρα με τις φωτο!!
.
@9. aa-duck , βρε παπι, 300 χρονων ειναι και τον ρωτας ποτε προλαβε;
.
@10. aa-duck, καταλαβα και συ με το φαρο παρεα, ε; 😆
.
@11. teokaf, ρε τεο, δεν ηθελα ν ασου το πω ακομη αλλα με αναγκαζεις.
ο κολλητος σου ο μπαμπης που κανετε παρεα τελευταια-αυτος του τριτου με τα 67 μπαι μπαι μπας – δεν ειναι ο μπαμπης.
ο χαρος ειναι και θελει να σου το φερει σιγα σιγα.
καποια μερα θα στο ξεφουρνησει! 😆
.
@12. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, ti ειναι το rusty nail; 😯
πολυ γκουρμε εχει γινει η λασπη και δεν αισθανομαι και πολυ καλα.
2 χρονια μονο σαπια λουκανικα διναμε ,
φοβαμαι οτι οι θαμωνες θα αρχισουν πλεον να εχουν απαιτησεις! 👿
.
μα καλα ΟΛΕΣ τις φωτο ηθελες να ανεβουν;
ελεοςςςςςςςςς!
.
@13. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, ε, βεβαια, αν το ειχα κανει εγω , τωρα θα ακουγα τα εξ αμαξης 👿
.
@14. alekaki, αλεκακι και μενα με ενοχλει αυτο με την καθαριοτητα αλλα τι να κανω.
κανω πως δεν βλεπω (βλέπεις , ειναι τακτικη πελατης της λασπης) 😛
.
@15. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, μια χαρα τα λες ιδιαιτερα στο αλεκακι (μη κοιτας τι λεω εγω, για παραλλαγη) 😆
.
@16. Кроткая , βρε κροτ, πες την αληθεια γιατι θα τρελλαθω!
.
.
.
.
.
.
δηλ, μετα απο αυτα που ειπε η ιδιαιτερα , εσυ πλεον καταλαβες;
😆 😆 😆
.
@17. fvasileiou, ρε φωτη , δεν την εκανα εγω, πελατης της εφερε και ειπα να τη σπρωξω και στο μπλογκ μπας και βγαλουμε κανα φραγκο
.
και γω τρελλαινομαι για μπατσαρια (οποια-ος ξερει αν κανει το μεγαλο βημα).
εσυ κροτ τι γυριζεις το κεφαλι;
δεν ειπαμε για σαντουιτς 😆 )
.
@18. faros , φαρε, ασε τις παραλλαγες και βαλε τη γυναικα σου ν αφτιαξει κατι, εσυ επιμελησου την εργασια , φωτογραφησε το και στειλτο να το ανεβασουμε.
κατι απο θρακη!
αντεεεεεεεεε!
.
@19. renata , αμαν ρενατα, τοσοοοοο ανεπροκοπη; 😆
.
@20. aa-duck , παπι, θα μας κανεις να βλεπουμε εφιαλτες , ε;
ενας μας φτανει και περισσευει (μαλλον περισσευει αλλα τι να κανουμε 👿 )
.
@21. aa-duck , αρμυρη εννοεις ή με λιγη ζαχαρη;
(ολοι οι ασχετοι περι μαγειρικης εδω μαζευτηκαν; 👿 )
υ.γ.
παπι, πας για ρεκορ σχολιων.
χρονια ειχες να το κανεις αυτο! 😀
.
@22. Кроткая , κροτ, τον φαρο να τον αφησεις ησυχο!
μπορει ανετα και να μελετα και να ξοδευει και τη συνταξη του στη λασπη! 😀
.
@23. teokaf , μπαρμπα, το παπι εννοεις ή παπια στο φουρνο με πορτοκαλι (με το φαγητο που τρως σπιτι για ολα σε εχω ικανο) 😆
.
@24. teokaf , τεο και η πλακα εχει τα ορια της, αααααα!
.
@25. Кроткая , δεν αφηνετε αυτες τις αηδιες με τις μαρκες μπυρες .
η λασπη εχει εκλεκτη βαρελισια (και μπυρα κια φετα)
.
@ 26. teokaf , ρε χουφταλο καλα να την πιεις τη μπυρα, την τουαλετα θα την προλαβεις; 😆
.
@28. renata , ρενατα, μετραγα τα κομματια και εγραφα το τεφτερι (καποιοι πηραν διπλη μεριδα)

Μου αρέσει!

31. μούργος - 6 Οκτωβρίου, 2008

@29. Кроткая, γιατι παντα ξεχνατε το λογαριασμο;
(με αυτη την ερωτηση καυμο θα παω) 👿

Μου αρέσει!

32. renata - 6 Οκτωβρίου, 2008

Κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και λάσπη! 😆 😆 😆 😆
Mούργο, εγώ την τεμπελιά μου την έχω απενοχοποιήσει! Αλλά έφαγα πάστα φλώρα σπιτική(από φιλικό χέρι) την Παρασκευή και δε σκέφτηκα γμτ να τη βγάλω φωτό, να σου ΄κλεινα το στόμα! 😛 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

33. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

ποιο λογαριασμό;
εμένα με κέρασε η ιδιατέρα!!

η μπατσαρία τι είναι;
το άσπρο αυτοκίνητο με το μπλε φωτάκι που κάνει ιουουουου ιουουουου ιουουουου?
αυτό που κυνηγάει κλέφτες (και καλά)?

Μου αρέσει!

34. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

α, και το πού την αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, δεν χρειαζόταν να το ρωτήσω. το ξέρω!

στη σεζ-λονγκ! ή έστω στην αιώρα! την κουνάμε κιόλα για να νανουριστεί πιο καλά! 🙂

Μου αρέσει!

35. renata - 6 Οκτωβρίου, 2008

33 Κροτ, you ruuuuuuuuuuuuuuuuule! 😉

Μου αρέσει!

36. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 6 Οκτωβρίου, 2008

Καλησπέρα Λάσπη!
@μούργο:
Ουίσκι με drambuie είναι το σκουριασμένο καρφί …
Αυτό είναι ένα ποστ φούζιον.
Βλ. Κρότ / 34: από τη μαγειρική περάσαμε στα σκληρά ποτά και μετά στο ιντέριορ ντιζάιν με τις σεζ-λονγκ 🙂
Καλά δεν ήθελα να ανέβουν κι όλες οι φωτογραφίες.
Μετά το δέκατο κοντινό του τρίτου πλάστη, μάλλον μερικές πλεονάζουν 😆

Μου αρέσει!

37. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2008

Ιδιαιτέρα, εσείς βάζετε την τέχνη στη μαγειρική κι εμείς στα υπόλοιπα!!

εγώ πάντως θέλω να δω και τις άλλες φωτογραφίες!

κατω η λογοκρισία του Μούργου!!!!!

Μου αρέσει!

38. faros - 7 Οκτωβρίου, 2008

Καλημέρα σας !

Μου αρέσει!

39. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 7 Οκτωβρίου, 2008

Καλημέρα σας Φάρε!
@ krot: κάτω, κάτω!

Μου αρέσει!

40. museum - 8 Οκτωβρίου, 2008

Γεια σου Μούργο!

Σήμερα μόλις έφαγα ένα τοστ ολικής με τυρί ελαφρύ, ας τα, μιζέρια και κακοπέραση. Με το που σε συνάντησα εδώ, με χόρτασες. Άπαιχτος. Τι Μαμαλάκης μου λέτε και Τζέϊμι Όλιβερ;

Ένας καινούργιος blogger
http://museum23.blogspot.com

ΥΓ: Να σου δώσω τη διεύθυνσή μου για το delivery 🙂

Μου αρέσει!

41. faros - 8 Οκτωβρίου, 2008

Μόλις επέστρεψα … τι «βλέπω» όλοι έχουν πέσει με τα … μούτρα στην σπανακο(τυρο)πιτα και … χάθηκαν ;;;

Τους χαιρετισμούς μου σε όλους σας.

Δώστην museum, και γρήγορα μάλιστα γιατί ο μούργος μας έχει … ρέψει τώρα τελευταία ! 😆

Μου αρέσει!

42. ελένη - 8 Οκτωβρίου, 2008

Τις τελευταίες μέρες πέρασα
μια μεγάλη περιπέτεια
έναν πραγματικό εφιάλτη
Ευτυχώς, έτσι για να σκάσουν οι εχθροί μας, όλα
πήγαν καλά
Επανέρχομαι λοιπόν δριμύτατη!
…-Καλά φίλοι να σου πετύχουν-ούτε ένα κομμάτι
σπανακόπιτα δεν μου αφήσατε;
Ας το προσπεράσω…
Αγαπητή ιδιαιτέρα συγχαρητήρια θα περιμένω την επόμενη με τα χειμωνιάτικα χόρτα, ήσουν άψογη
Πας για χρυσό σκούφο!

Πειναλέοι

Μου αρέσει!

43. Кроткая - 8 Οκτωβρίου, 2008

museum, είσαι καινούριος εδώ και δεν ξέρεις, παιδί μου!
Εδώ που λες, άλλοι δουλεύουν κι άλλοι βγάζουν (χοντρά) λεφτά, δουλεύοντας τον κόσμο. Εν προκειμένω πχ, η Ιδιαιτέρα έκατσε και ξεπατώθηκε να ανοίγει φύλλο, αλλά ο Μούργος χρεώνει αστρονομικά ποσά για κάθε μπουκιά σπανακόπιτας! Πρόσεχε το πορτοφόλι σου, μπαίνοντας εδώ μέσα!
Έχε επίσης υπόψη σου πως τα ποτά είναι μπόμπα: αν τυχόν σε κεράσει ο Μούργος, μην μασήσεις: θα το κάνει για να σε μεθύσει, θα σου χρεώσει το κέρασμα και θα φύγεις χρεωμένος!
Ρώτα κι εμάς που είμαστε δυο χρόνια σχεδόν θαμώνες εδώ!!!

Ελένη, μα, καλά δεν έχετε πάρει είδηση την τσιφουτιά του Μούργου? Τη μισή σπανακόπιτα, την έβαλε στην κατάψυξη για να μας την σερβίρει και καλά για φρέσκια το χειμώνα!
Από όση έμεινε, τα 3/4 , τα έφαγε μόνος του.

όλοι οι άλλοι κάτι ψιχουλάκια προλάβαμε να δοκιμάσουμε!
Δεν βλέπετε το Φάρο που κοντεύει να λιποθυμήσει από τις μυρωδιές? Κι έχει και διάβασμα!

Μου αρέσει!

44. faros - 8 Οκτωβρίου, 2008

krot είμαι και σε δίαιτα αυστηρή !!!!!!!!!!

Μου αρέσει!

45. renata - 8 Οκτωβρίου, 2008

Φάρε, καλύτερα.μένει περισσότερη- λέμε τώρα με την τσιφουτιά του μούργου- για τους υπόλοιπους. 😉

Mούργο, ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ. (πλην Φάρου) 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

46. teokaf - 8 Οκτωβρίου, 2008

Συνυπογράφοντας το σχόλιο της Κροτ θα ήθελα να προσθέσω πως το μουσείο εύχομαι να είναι μουσείο αιγυπτιολογίας και μάλιστα το τμήμα με τις Μούμιες. Έτσι δεν θα πάθει σοκ βλέποντας τον Μούργο ( κακέκτυπο της Μούμιας του Ραμσή του Β ) αλλά και θα έχει συνηθίσει την μυρωδιά της σήψης ( η κλασική εσάνς απ το βρακί του Μούργου).

Μου αρέσει!

47. faros - 8 Οκτωβρίου, 2008

renata: χαίρεσαι με την … δυστυχία των άλλων ;;;;;;;; :mrgreen:

Μου αρέσει!

48. Кроткая - 8 Οκτωβρίου, 2008

Φάρε, αυτά μην τα λες μπροστά στο Μούργο, θα την εξαφανίσει ολόκληρη την πίτα!

Τέο, τα μουσεία όλο και κάτι ξέρουν από φορμόλη, ε?

Μου αρέσει!

49. μούργος - 8 Οκτωβρίου, 2008

δεν μου φτανει το τρεξιμο μου
δεν μου φτανει ο ιος που με τριγυρνα και δεν λεει να φυγει οριστικα
δεν..
δεν….
.
μπαινω στη λασπη και τι να δω;
οι αθλιοι θαμωνες να μεγαλουργουν.
λαδεμποροι και ρουφιανοι της συμφορας.
μου θυμιζετε εργα και ημερες του ασκεριου της εξουσιας
και γω αισθανομαι μονος και απειλουμενος απο παντου.
δεν ξερω νοιωθω λιγο σαν τον αγιο @φραιμ που του πηραν τα αγια οικοπεδα.
ναι αυτο ειναι πλεον η λασπη.
το αγιον ορος της μπλογκοσφαιρας ή καλυτερα το βατοπεδι (μη τους παρει ολους η μπαλα).
μπορει να βαλλεται πανταχοθεν ο οσιος μουργος αλλα δεν πεφτω ευκολα.
κουγκι θα το κανω
αυριο σχολια αναλυτικα (οι δικηγοροι μου γραφουν πυρετωδως τις απαντησεις στα καταπτυστα σχολια σας)
βγαλτε τις οικονομιες απο τις τραπεζες για να εχετε να πληρωνετε τις αποζημιωσεις που θαβγαλουν τα δικαστηρια (μη γινει κανα κραχ και τελικα μαζεψω πληθωριστικα λεφτα, σε λιρες θα ζητησω να πληρωθω, κανουν και ωραιο ηχο)
.
υ.γ.
1.το επομενο ποστ μαγειρικης να εχει πολλα σκορδα.
(ματιαζεται ευκολα η λασπη)
2. οι μερες της αφθονιας σας (των σχολιων) ειναι μετρημενες
[συνθημα στον τοιχο της λασπης)
3. ες αυριον τα σπουδαια -πρωτα ο παναγαθος (εγω δηλ.)-

Μου αρέσει!

50. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

Διαβάζοντας το σχόλιο του Μούργου εντελώς τυχαία μου πέρασε το σύνθημα που λέγαμε παλιά στις πορείες:

ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ

Μου αρέσει!

51. faros - 9 Οκτωβρίου, 2008

Καλημέρα σας !

μούργε, κούγκι τί θα πει ;;;

Μου αρέσει!

52. alekaki - 9 Οκτωβρίου, 2008

να πω εγω που ξερω κυριε……κουγκι θα πει……ε εδω το ειχα….το ξεχασα……(το γνωστο κουγκι η αλλο;;)

Μου αρέσει!

53. renata - 9 Οκτωβρίου, 2008

@ 47, Φάρε, δε χαίρομαι με τη δυστυχία σου. αλλά όλο το καλοκαίρι που τσάκιζες τα κατσικάκια κι εμείς ούτε κοκαλάκι καλά ήτανε? Εμ οι καταχρήσεις πληρώνονται.

@ Τεο, αυτό με τα μπουζούκια ποιοι ακριβώς το λέγατε? Γιατί αλλιώς το θυμάμαι εγώ! 😛 😛

@ «Μούργος, ο πανάγαθος»
😆 😆 😆 😆

Α, ρε Μούργο, γελάσαμε και σήμερα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? 😛 😛 😛

Μου αρέσει!

54. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

‘δεν μου φτανει ο ιος που με τριγυρνα και δεν λεει να φυγει οριστικα’

Διαβάζοντας το σχόλιο του Μούργου εντελώς τυχαία μου πέρασε το σύνθημα που λέγαμε παλιά στις πορείες:

ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ

Το σχόλιό μου αυτό ήταν αλλά ο δαίμων της Λάσπης το έσβησε.
Ρενάτα μου δεν θυμάμαι ακριβώς πότε ήταν και σε ποια πορεία.
Ξέρεις μπορεί και να μην ήταν πορεία αλλά ξέφρενο πάρτι με πολλά ποτά.

Μου αρέσει!

55. faros - 9 Οκτωβρίου, 2008

κακιά renata, φυλαγμένη μου την είχες … 😛
εντάξει, καλά να πάθω, που νόμιζα ότι είχα να κάνω με καλούς φίλους … με … κατανόηση !!! 😆 😆 😆

teo: Αυτό το σύνθημα πολύ … αντιδραστικό μου ακούγεται και ολίγον απαράδεκτο … οπότε αποκλείεται να ακούγονταν σε πορείες εκτός αν ήταν της ΧΑ … να με συγχωρείς κιόλας …

Την καλησπέρα μου !

Μου αρέσει!

56. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

Τι εννοείς Φάρε αντιδραστικό και μάλιστα πολύ;
Δηλαδή απαγορεύονται οι πορείες που έχουν αντιδραστικά συνθήματα;
Μπα σε καλό σου.
Μάλλον έχεις καιρό να πας σε πορείες ή τουλάχιστον δεν πας στις σωστές.
Δηλαδή το σύνθημα Εδώ και τώρα Κατέλη ήρθε η ώρα που το εντάσεις για να ξέρω αν είμαι πολίτικαλ κορέκτ. ( εκτός και αν βγάλεις και την Πάνια στην παρανομία).

Μου αρέσει!

57. μούργος - 9 Οκτωβρίου, 2008

απο που ν αρχισω και που να τελειωσω;
(καλα, θα αρχισω απο την αρχη) 😀
.
@32. renata , ρενατα, δεν θελουμε φωτο, θελουμε και τη συνταγη και τη διαδικασια.
η ιδιαιτερα εβαλε ψηλα στανταρ στην παρουσιαση.
ετσι κοπηκε και το σαντουιτς της κροτ.
αλλα αντ’ αλλων παρουσιαση εκανε και φυσικα κοπηκε! 😛
.
@33. Кроткая , σε κερασε στη λασπη, ε; 👿
.
για τις κρυαδες σιου μερι μπατσαριάς, δες εδω:
Μπατσαριά
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Άγρια Χόρτα (καθαρισμένα και πλυμένα)
5 φρέσκα Κρεμμυδάκια
2 Πράσα
3 Αυγά
400γρ. Φέτα
100γρ. Κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
50γρ. Βούτυρο
1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
2 ½ φλιτζ. Αλεύρι
½ φλιτζ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. Γάλα
2 φλιτζ. Νερό
200γρ.Ελαιόλαδο
Μαύρο & Πράσινο Πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη συγκεκριμένη πίτα χρησιμοποιήσαμε τα εξής άγρια χόρτα: Μαϊντανό, Άνηθο, Πράσο, φρέσκο Κρεμμυδάκι, Παπαρούνα, Σουρλίνα, Ζοχιά, Τα Γένια του Παπά, Ψαρούλια, Άγριο Καρότο, Κτενάκι, Τσουκνίδα, Βρούβα ή Λάψανα, Αγιάγκαθο, Μοσκολάχανα ή Καυκαλήθρα, Σέσκουλα ή Παζά, Σπανάκι, Άγρια Λάπατα και ήμερα Λάπατα. Γενικότερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής τοπικά και εποχικά χόρτα. Τα μόνα που πρέπει να αποφύγουμε είναι τα πικρά (π.χ. πικρά Ραδίκια), γιατί δεν δένουν γευστικά με τα υπόλοιπα υλικά της πίτας.
Για μια πιο απλή εκδοχή της μπατσαριάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω μη δυσεύρετα χορταρικά: Σπανάκι, Μαϊντανό, Άνηθο, Δυόσμο και ήμερα Λάπατα.
Ξεκινάμε καθαρίζοντας και πλένοντας τα χόρτα σε πολλά νερά. Μετά τα τρίβουμε καλά με αλάτι. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ μπολ. Ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε επίσης τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Τα αναμιγνύουμε μαζί τα υπόλοιπα χορταρικά. Προσθέτουμε στο μίγμα λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο και πράσινο πιπέρι, ελαιόλαδο (περίπου150γραμμάρια) και τη φέτα τριμμένη. Καθώς τα ανακατεύουμε όλα μαζί, προσέχουμε να τα τρίψουμε γερά με τα δάχτυλα για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μετά ο χυλός:Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το χυλό, το κουρκούτι:
Βάζουμε λίγο αλεύρι και σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και περίπου 1 σφηνάκι ελαιόλαδο. Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύοντας με μεγάλο κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα σχετικά αραιό χυλό, αρκετά ρευστό (να ανακατεύεται δηλαδή με ευκολία).
Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με λίγο βούτυρο γάλακτος και ελαιόλαδο, σε όλη την επιφάνειά του. Ρίχνουμε τα 2/3 του χυλού μέσα στο ταψί με μια κουτάλα. Το στρώνουμε με το πίσω μέρος της κουτάλας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα χόρτα, πιέζοντας απαλά με τα δάχτυλα. Περιχύνουμε τη γέμιση με τον υπόλοιπο χυλό. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε προηγουμένως λίγο νεράκι στο χυλό). Πασπαλίζουμε από πάνω με κεφαλοτύρι (προαιρετικά), λίγο ελαιόλαδο και 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σταυρώνουμε και κάνουμε μια ευχή: «Κυρά να μπεις, κυρά να βγεις, αρχόντοι να σε φάνει» Ψήνουμε την πίτα μας στους 175ο C για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ανθότυρο και γιαούρτι.
απο το:
http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp?rid=663&mid=18&sid=68&sid2=null

Μου αρέσει!

58. μούργος - 9 Οκτωβρίου, 2008

@34. Кроткая , εσυ καποια μερα θα γινεις μεγαλη μαγειρισα.
θα χουν να το λενε! 😛
.
@36. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, τι να πω;
τετοια ποστ δεν γραφονται πλεον , συλλεκτικο κομματι ειναι πλεον. 😛

@37. Кроткая , κροτ, για να καταλαβω, τι τεχνη βαζεις εσυ;
στο φαγητο;
θα τρελλαθουμε τελειως! 👿
.
τι να τι κανεις τις υπολοιπες φωτο;
εγω που τις ειδα ειχα ζαλαδα για 2 ωρες (οσες εκανα και με τη ντοματα σου) 😆
.
@38. faros , καλημερα φαρεεεεεε! 😆 😆
.
@39. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, καλα, δεν λυπασαι τα ματια τωνν θαμωνων;
οι μονοι που δεν θα τους πειραξει , ειναι η κροτ (ολο τετοιες βγαζει) και ο τεο (δεν βλεπει καθολου, εχει το νιαγαρα στα ματια του) 😆
.
@40. museum , μουσειο καλως ηρθες στη λασπη 🙂 , αλλα διαλεξες λαθος ωρα.
ελειπα εγω και ηταν ΟΛΟΙ (γυρω απο τη σπανακοπιτα) οι χαμερπεις και αθλιοι θαμωνες.
φανταζομαι τι σχολια θα σου κανουν παρακατω.
μη πιστεψεις τιποτα.
.(η πιτα δεν ειναι δικη μου, θαμωνας της λασπης την εκανε, η ιδιαιτερα)
εεεε, με το ντελιβερι μου εδωσες και ιδεα. 💡
θα κοστιζει λιγο παραπανω αλλα η λασπη περναει δυσκολες εποχες
εννοεειτε: «αμεση παραδοση στο μπλογκ σας χωρις χρεωση» 😀
Υ.Γ.
καλη διαδρομη στη μπλογκοσφαιρα

Μου αρέσει!

59. renata - 9 Οκτωβρίου, 2008

Αφού υπήρχε συνταγή για μπατσαριά(πόθεν το όνομα? ) τι μας ζαλίζεις, μούργο? Χυλοχορτόπιτα δλδ. Μπλιαααχ.

Σήμερα πάλι κολοκυθόπιτα έφτιαξε η μάνα μου. Ορεκτικότατηηη!

Μου αρέσει!

60. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

Θα ήθελα να συνεχίσω διακόπτοντας τον οίστρο του Μούργου ( παρ ότι δεν είναι σωστό στην κατάσταση που βρίσκετε, θα μου πεις τα τελευταία 56 χρόνια στην ίδια κατάσταση βρίσκετε αλλά ο βαρκάρης δεν του κάνει την χάρη) και να πω στον Φάρο πως κάνει μεγάλο λάθος για τα συνθήματα που λέγονται στις πορείες που διοργανώνει το ΧΑ.
Θυμάμαι πως εκείνες τις αποφράδες μέρες που μας φάγανε τις περιουσίες μας τα λαμόγια παραβρέθηκα σ όλες τις πορείες που κατέληγαν στην Σοφοκλέους. Τέτοιο σύνθημα δεν άκουσα.
Τα μόνα που θυμάμαι είναι :
Πάρτε πίσω το παπί, θέλω τo Audi ΤΤ
Σωκράτη, Λάτση αδερφοί μας.
Σήκω Μποδοσάκη, να μας δεις.
Όχι σπίτι στη Δραπετσώνα θέλω βίλα στην Ριτσώνα.
Και άλλα πολλά που η ασθενής μου μνήμη δεν με βοηθάει.

Μου αρέσει!

61. μούργος - 9 Οκτωβρίου, 2008

@41. faros, τι να δωσει το μουσειο ρε φαρε;
μυριστηκε πιτα και ηρθε.
να φαει θελει!
.
@42. ελένη , 😯 😯
δεν ρωταω ελενη, τελος καλο, ολα καλα , ε; 😀
περαστικα να ειναι.
.
η ιδιαιτερα θα παρει τον χρυσο σκουφο και εγω το χρυσο φεσι (για αλλη μια φορα) 👿
ολοι φαγανε-καποιοι και διπλη μεριδα- και μια δεν αφησαν!
.
@43. Кроткая , βρε πας καλα;
ποτε θα βαλετε μυαλο.
ολοι καινουργιοι εχουν ερθει στη λασπη , τους εχετε διωξει ολους.
ελεοςςςςςςς.
λιγο μυαλο δεν εχετε;
θα μπορουσαμε καθε νεο πελατη να τον κλεβουμε και οι παλιοι και να τα μοιραζομαστε.
οταν παλιωσει και αυτος , θα μπει στο μεριδιο και αυτος για τον καινουργιο νεο θαμωνα.
τωρα θα ειμασταν με μια οφ σιορ εταιρεια ο καθενας και σεις βγαλατε ολη την βλακεια σας και μου τα χαλασατε ολα.
ειστε ΟΛΟΙ απεριγραπτοι και λουζερς! 👿
.
@45. renata, ρενατα , εδω συζηταμε για μεγαλες μπιζνες και συ το νου σου στην πιτα!
τι να πω; 👿
.
@46. teokaf, α ρε μπαρμπα, εχε χαρη που σε σιχαινεται και ο χαρος αλλιως θα σουλεγα εγω τι θα ησουνα τωρα:
πατσας χοντροκομμενος σε κανα καζανι της κολασης
θα λενε: βρε τον σκατογερο, 3 μερες τον βραζουμε και ακομη δεν λεει να μαλακωσει.
.,
@47. faros, δυστυχως φαρε, ετσι ειναι!
αθλιοι ακομη και στη χαρα τους!
.
@48. Кроткая, κροτ, ευτυχως οι κρυφες καμερες της λασπης τα ειδαν ολα (οπως τις κλωτσιες και τις αγκωνιες που εριξες στον ανημπορο τεο για να παρεις τη σειρα του για την πιτα)
.
@49. μούργος , επιτελους και ενα ωραιο σχολιο.
ουπςςςςςςςςς, το δικο μου ειναι, σορυ! 😳
.
@50. teokaf , ρε μπαρμπα, με αυτο τον εφιαλτη θα πας:
γιατι εγω και οχι ο μουργος
γιατι
γιατι
ειμαι τοσο νεος και ομορφος…..
.
@51. faros , φαρε, κουγκι ειναι αυτο που κανει η κυβερνηση τωρα.
εχουν κλειστει στο μοναστηρι του βατοπεδιου και δεν λεν να βγουν εξω
.
@52. alekaki, βρε αλεκακι , οχι το γνωστο, το αλλο! 😛

.
@53. renata , α, φαρε, ολα και ολα , η ρενατα εχει δικιο σε αυτο.
ολο το καλοκαιρι ειχες τσακισει τα κατσικακια της θασου!
.
@54. teokaf , μπαρμπα, ειναι τωρα ορτιστικο το σχολιο σου ή να περιμενω λιγο ακομη μπας και κανεις κανενα απντειτ 😆
.
@55. faros, ποια ειναι η ΧΑ ρε φαρε; 😕
.
@56. teokaf, ρε ηλιθιε σταματα να βλεπεις πανια.
εχει καιρο που τα εχει κοψει τα προξενια!

Μου αρέσει!

62. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

Δώστε έναν λογαριασμό πριμιουμ γιουζερ στο Ρααααπιντ σέιρ.

Τώρα μου ήρθε στο νου κι αυτό το σύνθημα τι να κάνω;

Μου αρέσει!

63. μούργος - 9 Οκτωβρίου, 2008

@59. renata , και σπανακοπιτα υπαρχει συνταγη στο ινρενετ.
τι θα πει αυτο;
μπλιαχ και στη μουρη σου που θα πεις ετσι για την πιτα των θεων!
.
@60. teokaf , ρε νταλαρα, δεν πιστευω να επενδυσες στην τεχνοδομη; 😆 😆
.
@62. teokaf, τι να το κανεις ρε κακομοιρη τον πρεμιουμ λογαριασμο;
τι νομιζεις οτι ειναι;
εξετασεις για ουρα και αιμα;
δεν ειναι για τα δοντια σου (σχημα λογου, δεν υπαρχουν δοντια) αυτα τεο 😆

Μου αρέσει!

64. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

Τεχνοδομή ρε τι μου θύμησες τώρα ( να πάω να γ@μήσ# τον Τάκη που μου την είχε πως θα έκανε και μεγάλη κούρσα)

Μου αρέσει!

65. renata - 9 Οκτωβρίου, 2008

Στα δικά σου!! (τρις)! 😛 😛 😛

Της ιδιαιτέρας πάλι κολάζειιιι! 🙂

Μου αρέσει!

66. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 9 Οκτωβρίου, 2008

Καλησπέρα Λάσπη,

Merci δια τα κομπλιμάν, αλλά…….
η μπατσαριά δεν είναι παραλλαγή του original και δοξασμένου πλαστού ο οποίος γίνεται παραδοσιακά (και ουχί ξενέρωτα) με αλεύρι κίτρινο καλαμποκίσιο?
(Για όποιον δεν κατάλαβε αυτό είναι απειλή)

Δίκιο έχετε Μούργε, μόνο το χέρι που δε μου δάγκωσαν όπως έπεσαν πάνω στην πίτα.
(Μόνο η Κροτ κράτησε μια αξιοπρέπεια)

@teokaf/62: Εγώ έχω, θέτε ένα κομματάκι?

Μου αρέσει!

67. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 9 Οκτωβρίου, 2008

Υ.Γ.
Καλά μόνο εγώ βρήκα την τεραστίων διαστάσεων ανακολουθία ανάμεσα στις φωτογραφίες και τα υλικά-εκτέλεση?

Και τώρα θα το παίξω «Μούργος»:
Βρείτε το λάθος και κερδίστε πλούσια δώρα! 😆

Μου αρέσει!

68. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

@66 Ιδιαιτέρα Τι ερώτηση είναι αυτή φυσικά και θέλω ( αφού δεν μπορούμε να φάμε σπανακόπιτα ).

Μου αρέσει!

69. μούργος - 9 Οκτωβρίου, 2008

@64. teokaf , αμα τελειωσεις με τον τακη, περνα απο μενα να σου πω δυο λογακια (κανε ντουζ) 👿
.
@65. renata , ρενατα δεν εχεις φαει οριτζιναλ μπλατσαριά ή μπλατσάρα.
(μπλατσαρια θα σερβιρουν σιγουρα στον παραδεισο)
.
@66. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, μαλλον, δεν ξερω, να ανεβει στη λασπη γρηγορα (ηδη τα χορτα στη λακωνια εχουν βγει δειλα δειλα)
.
δεν χρειαζεται να εκτιθεσται για την κροτ. (κλωτσαγε κατω απο το τραπεζι, για να μη φαινεται 😆 )
.
@67. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, δεν ηθελα να το πω για να μη στεναχωρηθητε, αλλα τα κρεμμυδακια δεν τα ανεφερετε καθολου στα υλικα.
.
επιτελουςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!! 😀
εκανα και γω σπασιμο με τις απαντησεις
(ε μα πια, μια ζωη εγω να την παθαινω)

Μου αρέσει!

70. teokaf - 9 Οκτωβρίου, 2008

@69 Δεν με βοηθάει η μνήμη μου Μούργο ξέρεις αυτό το πρόβλημα είναι κληρονομικο ( Ρε αν κάνω ντουζ θα σου μυρίζω άσχημα)

Μου αρέσει!

71. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 9 Οκτωβρίου, 2008

Μάλιστα αφεντικό!

Απόψε δεν προλαβαίνω, γιατί φτιάχνω κολοκυθοτυρόπιτα και μοσχάρι κοκκινιστό, έχω και κάτι επαναλήψεις στην προστακτική β’ συζυγίας….

Αλλά το Σαββατοκύριακο,
θα δούμε.
Έχω στο πρόγραμμα κι ένα κέικ με μήλο 🙂

Μπα, δε στενοχωρήθηκα, απλά μου έκανε εντύπωση, οι θαμώνες, που τα ξεψαχνίζουν όλα, αυτό το τρελλά οφθαλμοφανές λάθος, να το προσπεράσουν έτσι… 😦
Ούτε ένα σχόλιο, τίποτε.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Κερδίσατε!
Ω, ναι!
Το βραβείο είναι μια επίσκεψη της Ιδιαιτέρας στα μέρη σας για ένα Σαββατοκύριακο Τρόμου (δικού σας) 🙂

Μου αρέσει!

72. renata - 9 Οκτωβρίου, 2008

Ιδιαιτέρα, συγχωρήστε το λάθος μας. αλλά μετά την πρώτη τόσο ορεκτική εικόνα αποπροσανατολιστήκαμε εντελώς, λόγω λιγούρας. 😀

Μου αρέσει!

73. Кроткая - 9 Οκτωβρίου, 2008

α, αυτός ο Μούργος δεν ψόφησε ακόμα;
να θυμήθω να βάλω διπλή δόση χλωροφόρμιο στην πίτα του την επόμενη φορά…

Φάρε, τι χαζεύεις στη Λάσπη; Δεν έχεις διάβασμα;

Μου αρέσει!

74. faros - 9 Οκτωβρίου, 2008

Είπαμε, μούργε, να μην … πολιτικολογούμε στη Λάσπη (δεν θα την χαλάσουμε κι αυτήν :D) … η Χ.Α. είναι μια εθνικιστική οργάνωση κι αν κατάλαβες κατάλαβες …

Δεν κατάλαβα τι θα πει κούγκι, εκτός αν σημαίνει κάτι σαν έναν … θρησκευτικό γυάλινο πύργο που νομίζουν κάποιοι ότι είναι μέσα το … γκουβέρνο (αν ήταν εκεί μέσα πως γίνεται και τρώει ο λαός το πήδημα της … αρκούδας !!! ) 😛

Έχει δίκιο η renata, έχεις δίκιο εσύ … εντάξει βαράτε όλοι μαζί … καλά και να πάθω …

Λοιπόν να σας πω μια ιστορία που έγινε στη δουλειά.
Είμασταν στο γραφείο 7 άτομα. Κάποια στιγμή περνάει ένας πεπονάς (που πουλούσε δηλαδή πεπόνια) και ένας συνάδελφος αγοράζει 5 (ήταν μικρά πεπόνια).
Του λέει ένας από την παρέα … κόψε ρε φίλε ένα να φάμε !
Λέει αυτός … εγώ τα πήρα για το σπίτι … δεν θέλω … κλπ.
Στο τέλος πείθεται άντε να μας δώσει το ένα …
Όμως είχε δουλειά και ανέλαβε ο πρώτος της ιστορίας μας (μετά τον … αγοραστή) συνάδελφος να το κόψει … ο οποίος φυσικά έκοψε και τα πέντε και μας τα μοίρασε.
Λέει ο … αγοραστής : Ρε παιδιά πως έγινε και χορτάσαμε 7 άτομα με ένα πεπονάκι ;;;
Φαντάζεστε τι έγινε όταν πήγε να πάρει την σακούλα …

Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται και με την σαπανακόπιτα της Ιδιαιτέρας που την … μοιράζε ο μούργος.
Τρώτε τρώτε και τελειωμό δεν έχει !!!
Μούργε ακούούούούούςςςςςςςςςς ;;;;;;;;;

κροτ: ναι, φχαριστώ για την συμπαράσταση !!!!!!!!

Την καλησπέρα μου !

Μου αρέσει!

75. faros - 10 Οκτωβρίου, 2008

Άντε και την πιο όμορφη Καλημέρα μου σε όλη την Λάσπη !

Μου αρέσει!

76. Anna - 10 Οκτωβρίου, 2008

Καλό θα ήταν ή να την δοκιμάσει κανείς, ή να την βάλεις στο ψυγείο, γιατί βλέπω κάτι μύγες που τριγυρνάνε. Αυτήν ψάχνουν;;;
Και το βασικό ερώτημα είναι… Μα γιατί δεν την δοκίμασε κανείς;;; Αναρωτιέμαι;;;

Μου αρέσει!

77. Кроткая - 10 Οκτωβρίου, 2008

Φάρε, η διαφορά με την σπανακόπιτά μας εδώ, είναι πως ο Μούργος έχει κρύψει (ή φάει) τα τρία τέταρτα και δε μας δίνει τίποτα!!!

Μου αρέσει!

78. faros - 10 Οκτωβρίου, 2008

Ε, είναι , αυτό που λένε : » Και την πίτα ολάκερη και τον … μούργο χορτάτο !!!!!!!!!! » … άθικτη την βλέπω … και τον Αρχηγό της Λάσπης μας … χορτάτο ! 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

79. Кроткая - 10 Οκτωβρίου, 2008

Φάρε, όχι και αρχηγός ο Μούργος… μην τρελαθούμε κιόλας
ένας απλός ταβερνιάρης είναι που κλεβει -και δεν δίνει βερεσέ!

Μου αρέσει!

80. μούργος - 10 Οκτωβρίου, 2008

@70. teokaf , την να σου κανει και η μνημη-η ποια;- σου ρε τεο (μνημα χρειαζεσαι εσυ , οχι μνημη ) 😆
.
@71. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς , με το πασο σου ιδιαιτερα, οποτε ευκαιρησεις!
.
οι θαμωνες ξεπναχνιζουν;
ανεκδοτο ειναι αυτο ε;
ολοι ασχετοι ειναι απο μαγειρικη (στα φαγητα που τρωνε αναθεμα και αν μπορουν να περιγραψουν τα συστατικα του)
.
σπαρτη; 😯 😯
ποτε; (για να φυγω) 😆
πλακα κανω, στειλε μειλ
.
@72. renata σιγα που θα το προσεχες ρενατα 😛
.
@73. Кроткая, ρε κροτ, μου θυμιζεις αυτους τους περιεργους τυπους που πανε διπλα στους ψαραδες και τους ρωτανε συνεχεια : τσιμπαει, τσιμπαει;
.ΑΣΤΟΝ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ. διαβαζει και απο οτι φαινεται θα ειναι πανετοιμος την καταλληλη ωρα!
.
@74. faros, για το χα, καταλαβα φαρε!
.(ο τεο γραφτηκε ενα διαστημα γιατι νομιζε οτι ηταν κλαμπ για γνωριμιες με πρωην μελη του ανατολικου μπλογκ.
γρηγορα καταλαβε το λαθος του και την εκανε 😆 )
.
η ιστορια φοβερη 😆
.
@76. Anna , παπαλα η πιτα αννα.
οι φωτο εμειναν -τοσοι λιγουρηδες στη λασπη μεχρι και οι φωτο κινδυνευσαν-
.
@77. Кроткая, τι αναγκη εχεις εσυ κροτ.
κανεις τοσο υπεροχα σαντουιτς 😆 😛
.
@78. faros, φαρε, μαλλον πρεπει να ανεβασω τιποτα καινουργιο.
παει την εξαντλησαμε τη πιτα!

Μου αρέσει!

81. μούργος - 10 Οκτωβρίου, 2008

@79. Кроткая , ταβερνα η λασπη; 😯
ο ναος της τεχνης;
το πολιτιστικο ιδρυμα της μπλογκοσφαιρας;
το ΜΙΤ της wordpress;
το βαρουλκο του κυβερνοχωρου;
.
(μηπως, λεωωωωω, εχουμε χασει το μετρο; 👿 )

Μου αρέσει!

82. Кроткая - 10 Οκτωβρίου, 2008

μήπως;;;; μπααα….

Μου αρέσει!

83. μούργος - 10 Οκτωβρίου, 2008

@82. Кроткая , ααα, ησυχασα! (ειπα και γω , χασαμε το μετρο ακι δεν το πηρα πρεφα; 😆 )

Μου αρέσει!

84. liakada - 15 Οκτωβρίου, 2008

Moyrgo να εισαι καλα! Χαιρομαι που ξαναβρηκα το νινκ σου!
Μ εσωσες με τη συνταγουλα σου! εβγαλα το μεσημεριανο συμπληρωμα! Πολυ καλη .. Γευστικοτατη! Να ελπισουμε και σε καμμια χορτοπιτα της περιοχης σου?

Μου αρέσει!

85. μούργος - 15 Οκτωβρίου, 2008

@84. liakada , εγω λιακαδα ναμαι καλα, αλλα η πιτα δεν μου ανηκει.
η Ιδιαιτερα την εκανε, τακτικη πελατισσα της λασπης.
εμεις απλα την ανεβασαμε
ειπε οτι αργοτερα θα κανει και χορτοπιτα με αγρια χορτα
.
που χαθηκε το λινκ;
επιτελους εφυγες και απο το εξοχικο της λασπης.
ειναι κλειστο εδω και πολυ καιρο και οσο ναναι εχει μια ερημια! 😀

Μου αρέσει!

86. liakada - 17 Οκτωβρίου, 2008

συγχαρητηρια στην ιδιαιτερα τοτε! Γεια στα χερακια της! και στα διακ σου που την ανεβασες εδς.. τοσο αναλυτικα. Αλλα βρε παλιο Μουργε μην κοροιδευεις την Κροτου΄λα ( που δεν ξερει τιειναι να ξεκουραστειτο ζυμαρι!) μην την δεις καμμια ωρα chef και τριβεις τα ματια σου!
Το λινκ σου εχει χαθει σε καποια μετακομιση που εκανα ( μια απο τις δυο) λολ και σε πετυχα προσφατα παλι τυχαια στης Ρενατας η της Κροτουλας.
Το βΑρουλκο του κυβερνοχωρου! λολ Κροτουλα!
Να ειστε ολοι καλα!
φιλια και καληνυχτα!
Τα λεμε

Μου αρέσει!

87. Thalassenia - 23 Νοεμβρίου, 2016

Εξαιρετική παρουσίαση διότι το συναίσθημα κάνει τα παντα πιο νόστιμα!!!!!!!

Μου αρέσει!


Σχολιάστε