jump to navigation

Κεφτέδες με κρεμμύδια (by Ιδιαιτέρα) 11 Σεπτεμβρίου, 2008

Posted by μούργος in Cooking, Μαγειρική, Οι θαμώνες δημιουργούν, Παράδοση, Συνταγές, Τι λες εσύ;, Recipes.
trackback

Στο ταψί (ή στο πυρέξ, ό,τι έχει στο ντουλάπι)

Για τους κεφτέδες:

  • 700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • Μισό φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φρυγανιές μουσκεμένες και στιμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 πρέζες δυόσμος ξερός (πρέζα: μονάδα μέτρησης: όσο χωράει ανάμεσα στο «μήλο» του αντίχειρα και του δείκτη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (τριμμένο επί τόπου με το μύλο)
  • 1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη (του Μούργου, όχι τη συσκευασμένη, αυτή μυρίζει άχυρο)
  • 2 αυγά μικρά
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο εκλεκτό (από τις ελιές του πεθερού)
  • Χυμός από ένα λεμόνι

Για τα κρεμμύδια:

  • 6 κρεμμύδια σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού, κομμένα ροδέλες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο εκλεκτό (τα είπαμε, μην επαναλαμβανόμαστε)

Μαγειρεύουμε:

Σε τηγάνι αντικολλητικό μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό περίπου και να μείνουν διάφανα. Προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα.
Τα στρώνουμε στο πυρέξ μαζί με όσο ζουμί έχουν.

Ζυμώνουμε τους κεφτέδες με πάθος, τους πλάθουμε στρογγυλούς (σαν κεφτέδες ένα πράγμα) και τους στρώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια με τάξη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι κεφτέδες, ανάλογα με το φούρνο.

Φτιάχνουμε κι ένα πιλάφι.

Αν θέλουμε (γιατί να μη θέλουμε, εκτός κι αν βαριόμαστε) φτιάχνουμε κι ένα αυγολέμονο με το ζουμάκι του ταψιού, και περιχύνουμε μ’ αυτό τους κεφτέδες.
Η εκδοχή με το αυγολέμονο είναι καλή όταν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως το φαγητό.

Κρασί δεν έχω να προτείνω, οι γνώστες ας λάβουν υπ’ όψιν ότι το φαγητό είναι λεμονάτο, οπότε ας πράξουν αναλόγως.

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια»

1. teokaf - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

Ξέρεις τι είπε ο Λένιν σε τέτοιες περιπτώσεις αγαπητή Ιδιαιτέρα; Τον π@ρνεις και γέρνεις.
Ξέρεις τι ώρα είναι τώρα; Είναι μια δύσκολη ώρα γιατί μόλις γύρισα απ δουλειά και έχω αυγά με αυγά να φάω ( το μόνο φαΐ που η αγαπητή μου σύζυγος πετυχαίνει που και που) και εσύ ξεδιάντροπα μας ρίχνεις κεφτεδάκια στην μάπα.
Αίσχος.
Να αποσυρθεί άμεσα το ποστ και να επανέλθει αφού έχω φάει τα αυγά.
( Η προσπάθεια να φάω το πάνω μέρος της οθόνης ήταν αποτυχημένη όπως και χθες με τον σπάρο)

Μου αρέσει!

2. μούργος - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

@1. teokaf, μπαρμπα, τα σχολια σε αυτο το ποστ εχουν διπλη χρεωση.
λογω του σπεσιαλ μεζε που εχει το καταστημα!! 😛 😆

Μου αρέσει!

3. teokaf - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

Ασε μας ρε Μούργο κ έχω βάλει σαλιάρα γέρος άνθρωπος.

Μου αρέσει!

4. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

@ Μούργο:
Είμαι βαθύτατα συγκινημένη….

και οι φωτογραφίες δεν είναι απλώς φλου, τα χάλια τους τα μαύρα είναι.

Οι κεφτέδες πάλι ήταν πεντανόστιμοι. 🙂

@teokaf:
Merci δια το κομπλιμάν.

Μου αρέσει!

5. μούργος - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

@3. teokaf, σιγα το νεο ρε τεο!!
ετσι δεν κανεις καθε μερα ; 😆
.
@4. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, ιδιαιτερα, μαλλον ειστε και τυχερη.
αυτη την περιοδο κανουμε εκπτωση 50% στο ανεβασμα ποστ απο τους θαμωνες. 😀
.
τελος παντων , ετοιμαστε και τιποτα αλλο , κατα προτιμηση παραδοσιακο φαγητο, γλυκο, πιτα οτι ναναι και εμεις εδω ειμαστε
—————————————————————–
η προσκληση ΙΣΧΥΕΙ για οποιοδηποτε πελατη, θαμωνα, περαστικο της λασπης.
—————————————————————–

Μου αρέσει!

6. renata - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

Α, με ολόκληρες ροδέλες χωρίς να μαραθούν (για πιο ελαφριά) το κάνω με φιλέτα ψαριού(γλώσσα ή πέρκα) το καλοκαίρι και φρέσκια ντομάτα!

Μια χαρά φαίνονται πάντως! 🙂

Μου αρέσει!

7. lifewhispers - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

ενταξει μουργο η ωρα ειναι 12 και μιση περιπου και με εκανες να λυσσαξω!τι να σου κανω τωρα;;;

Μου αρέσει!

8. teokaf - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

Give us a break ( όπως λέει και η Άλκηστης) Ρενάτα. Αυγά do u know Αυγά; και εσείς μου έχετε φέρει τον Τζίμι Όλιβερ στην Λάσπη.

Άντε να κοιμηθώ απόψε. Καλύτερα να μιλάγατε για την Σαμπρίνα ( είδα την νέα της αφίσα στους δρόμους, καλά μιλάμε για φωνάρα) ή έστω για την Καγιά. Πιο εύκολα θα κοιμόμουν.

Άντε τώρα να φωνάζεις την χοντρή νοσοκόμα του 2ου να μου φέρει τα ταβόρ.

Μου αρέσει!

9. Кроткая - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

εγώ ξέρω να φτιάχνω τοστ, θα ανεβάσεις την συνταγή;

Μου αρέσει!

10. Ο μικρός Νικόλας - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

Кроткая, από τοστ σε τοστ υπάρχουν μεγάλες διαφορές! 😉

Μου αρέσει!

11. Anna - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

Μμμμ κρίμα που δεν δοκίμασε κανείς… Κάτι θα έκανες λάθος.
🙂

Μου αρέσει!

12. Кроткая - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

Petit Nicolas, σωστά! Αλλά αν δεν ανεβάσω την συνταγή πώς θα ξερετε περί ποίου τοστ πρόκειται?

Μου αρέσει!

13. White Filly - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

Μιαμ-μιαμ!! νοστιμότατο φαίνεται!!!

Μπράβο στην Ιδιαιτέρα!

(ΥΓ: καλώς σας βρήκα!…το πνιγμένη στη δουλειά σου λέει κάτι;;; άστα….)

Μου αρέσει!

14. μούργος - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

@6. renata , ρενατα, οχι και μια χαρα φαινονται, χαλια ειναι
.
.
.
.
.
.
.
η φωτογραφια! 😆
.
για κανε και συ κανα παραδοσιακο φαγητο-γλυκο και στειλτο.

βαζω στοιχημα οτι η κροτ θα προτεινει παραδοσιακο τοστ! 😆
.
@7. lifewhispers , ψυθιρακι, αργα ειναι για τετοιο φαγητο.
θα ξυπνας το βραδυ για σοδες!
καλυτερα να σου φερω μια ποικιλια απο εκλεκτο κρεας αργεντινης που βρηκα στο ψυγειο. συλλεκτικο κομματι του 1965! 😆
.
@8. teokaf, ρε τεο καθε μερα αυγα τρως;
τι κανουν οι ξαδερφες σου, η κακη και η καλη χοληστερινη;
τα ξαδερφια σου, τα τριγλυκεριδια;
ο μπαρμπας σου το ουρικο οξυ; 😆 😆
.
@9. Кроткая , krot, αυτο ελεγα παραπανω στη ρενατα! 😛
δεν περιμενα και τιποτα καλυτερο.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ!!
φτιαξτο , φωτογραφησε το και στειλτο.
αντε, να ανεβασουμε και λιγο την επισκεψιμοτητα στη λασπη που εχει πεσει στα πιο βαθεια νερα του ωκεανου της μπλογκοσφαιρας! 😆
.
@10. Ο μικρός Νικόλας , μικρος νικολας, ειδικευθεις στην τοστολογια. 😛
ειδα ανεβασες και τοστ στο μπλογκ σου ,ε;
.
@11. Anna, Αννα πολυ αφηρημενη εισαι τελευταια! 😛
παρα πολυ!!
μα καλα, δεν ειδες οτι δεν το εφτιαξα εγω το ποστ;
η Ιδιαιτερα το εκανε και δυστυχως μας εστειλε μονο φωτογραφιες.
κεφτεδες ακουγαμε και κεφτεδες δεν ειδαμε!! 👿
.
@12. Кроткая , στειλτο , λεμεεεεεεεε!! 😛
.
@13. White Filly, καλα, μη μου πεις φοραδιτσα οτι η μυρωδια απο τους κεφτεδες εφτασε μεχρι τον υπολογιστη του γραφειου σου;
φεραμε το web 4 και βαλε ηδη!!
.
ετσι ειναι παντα το φθινοπωρο.
εγω δεν θελω να σκεφτομαι τη δουλεια με περιμενει συντομα!

Μου αρέσει!

15. Anna - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

Καλά μη θυμώνεις, δεν διαβασα όλο το κείμενο σου με προσοχή. Συγνώμη πολυαγαπημένε!!!!

Μου αρέσει!

16. Ο μικρός Νικόλας - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

mourgo, haha, kai oxi ena oti ki oti tost! 🙂

Μου αρέσει!

17. renata - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

Μούργο, χτες έφτιαξε αυτή την φοβερή κολοκυθόπιτα η μάνα μου, αλλά δε σκέφτηκα να τη φωτογραφήσω. Αλλά βράδυ δεν ξανaτρώώ! 😉

Έχω τη φωτογραφία όμως απ΄τ’ άδεια πιάτα στο κινέζικο και των απομειναριών σουπιάς ψητής στο μελάνι της. Πιάνονται? 😛 😆 😛

Μου αρέσει!

18. silia - 12 Σεπτεμβρίου, 2008

‘Οταν λέτε «Ζυμώνουμε τους κεφτέδες με πάθος» , τί ακριβώς εννοείτε ;…
Και κάτι , παντελώς άσχετο :
Τίνος «Ιδιαιτέρα Γραμματεύς» είστε ;
———————-
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις .
===========================
Η … σπεσιαλιτέ μου είναι , αρνάκι ψητό στη γάστρα , τυλιγμένο σε «πέτσα» (Όπου «πέτσα» = ενα είδος ζελατίνας φτιαγμένης από γλυκόξινα φρούτα όπως δαμάσκηνα , βερύκοκκα , πορτοκάλι , λεμόνι κλπ , που πουλιέται στα μαγαζιά ξηρών καρπών του τόπου που μένω) . Φαγητό πανεύκολο , πεντανόστιμο , παχυντικό και χοληστερινούχο , που θα το φωτογραφήσω όταν το φτιάξω , αν και η σκέτη φωτο , δεν θα σας πει και πολλά … Πρέπει να βρεθείτε … μπροστά του και να …. αμαρτήσετε .
Το μονο ίσως δύσκολο , είναι να βρείτε την «πέτσα» .(ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ «ΠΕΤΣΑ» ΛΕΜΕ !… ).
Χαίρεσθαι .

Μου αρέσει!

19. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 13 Σεπτεμβρίου, 2008

Καλημέρα Λάσπη! (06:12)

@ silia: εννοούμε με πάθος.
Πολύ πάθος.
Να μην μείνει κανένα κομμάτι φρυγανιάς και μας χαλάσει την εικόνα του μίγματος.

Πέρα από την πλάκα, εγώ το διασκεδάζω. Μ’ αρέσει να κόβω τα κρεμμύδια σε ομοιόμορφες ροδέλλες, να «στρώνω» όμορφα τον κιμά στο μπολ αφού τον ζυμώσω κ.ο.κ.
Είμαι καλά γιατρέ μου???
(Μην απαντήσετε στην παραπάνω ερώτηση. Και βέβαια δεν είμαι καλά, αλλά το διασκεδάζω).

Εξάλλου, το φαγητό θέλει να «αισθάνεται» ότι υπάρχει πάθος από τη μεριά του μάγειρα. Γίνεται πιο νόστιμο έτσι.

Η Λάουρα Εσκιβέλ (Σαν νερό σε ζεστή σοκολάτα) και η Ιζαμπέλ Αλιέντε (Αφροδίτη: Ιστορίες, Συνταγές και άλλα Αφροδισιακά), το υποστηρίζουν.
Με πάθος.

Ήμουν Ιδιαιτέρα του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου μιας εταιρείας με απίστευτο κύκλο εργασιών, τεράστιο τζίρο και βεβαίως αστρονομικά κέρδη.

Απόδειξη ότι έκλεισε σε δέκα χρόνια με συνοπτικές διαδικασίες.

Κοινώς, πήγαμε άπατοι.

Αύτανδρο βυθίστηκε το σκάφος.

Κι όπως έλεγε και μια συνάδελφος την τελευταία εβδομάδα πριν πάρουμε τα απολυτήρια, «Παιδιά, θα μας φλιτάρουν ομαδικώς. Τις ταυτότητες στα δόντια!!!»

Τώρα πια δεν είμαι Ιδιαιτέρα, παραμένω όμως Γραμματεύς.

Απορία:
Την «πέτσα» γίνεται να τη φτιάξουμε μόνοι μας???

Μου αρέσει!

20. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 13 Σεπτεμβρίου, 2008

@ renata: Merci renata!!!!

Μου αρέσει!

21. Кроткая - 13 Σεπτεμβρίου, 2008

επειδή μου τελείωσε το ψωμί και ο φούρνος έχει κλείσει πια, δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες.

η συνταγή πάντως έχει ως εξής:

Υλικά:
-δύο φέτες ψωμί του τοστ (ή και άλλου ψωμιού, δεν πειράζει). αν σας τελείωσε το ψωμί, και οι φρυγανιές κάνουν, αρκεί να είναι πιο μεγάλες από τις ελίτ.
-ζαμπόν (ή σαλάμι), ό,τι είδος προτιμάτε και όσες φέτες θέλετε, ανάλογα με το πόσο πεινάτε
-τυρί (ομοίως όπως και για το ζαμπόν όσο και όποιο σας αρέσει. κι αν δεν είναι φέτες, αλλά κομμάτια, πάλι μας κάνει)
-λίγη ντομάτα (κατά προτίμηση από την γλάστρα σας και όχι Βελγίου, αλλά πάλι περί ορέξεως…)
-βουτυράκι ή μαργαρίνη ή μπεσέλ (όσο και όποιο θέλετε, μην τα ξαναλέμε!)
-κατά βούλησιν: ραδικάκι, αγγουράκι, πίκλες, μαρούλι, ‘η όποιο άλλο ζαρζανατικό θέλετε, αν θέλετε -εγώ δεν βάζω κανένα από αυτά, γιατί
α. δεν μου αρέσουν στο τοστ
β. χάνω χρόνο με το να τα ψάχνω και να τα τοποθετώ στο τοστ και αργεί το φαΐ!

_____________
Εκτέλεση:

μπορείτε να ψήσετε το ψωμί με ή χωρίς τα άλλα υλικά. Αν το ψήσετε χωρίς τα υλικά, μπορείτε να το βάλετε και στη φρυγανιέρα.

τοποθετείτε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πιάτο, δίπλα δίπλα.
τις αλείφετε με το βουτυράκι (ή μαργαρίνη ή μπεσέλ)
τοποθετείτε και τα άλλα υλικά με όποια σειρά σας αρέσει.

αν δεν είχατε ψήσει το ψωμί, τοποθετείτε τη μία φέτα πάνω στην άλλη (με τα υλικά αναμεσά τους, όχι ανάποδα) και το βάζετε στην τοστιέρα. Ψήνετε για όσο σας αρέσει.

Παίρνετε το τοστακι, το βάζετε στο πιάτο, παίρνετε μια χαρτοπετσέτα, σερβίρετε ότι ποτό σας κάνει κέφι και κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Τρώτε ενώ παρακολουθείτε / σερφάερετε.

Επαναλαμβάνετε μέχρι να σκάσετε!

Καλή σας όρεξη!

Μου αρέσει!

22. silia - 13 Σεπτεμβρίου, 2008

@ Ιδιαιτέρα Γραμματεύς
Η ηλικία μου , μου δίνει το δικαίωμα αλλά και το θράσος να παρακούσω μια νεαρή Ιδιαιτέρα Γραμματέα και να απαντήσω στην ερώτησή της :
– Όχι μόνο είστε καλά αγαπητή μου , αλλά ίσως είστε από τους πολύ λίγους εναπομείναντες της γενιάς σας , που … είστε καλά . Από τους πολύ λίγους , που δεν τρώνε για να γεμίσουν το στομάχι τους , αλλά που … φαντασιώνονται , δημιουργούν , ονειρεύονται και …. βάζουν την «Μαγεία» , εκεί που της ανήκει : στην καθημερινότητα τους (και στην μαγειρική τους επομένως) .
Δεν πίστευα , πως μπορούσα να συναντήσω κάποιον τέτοιο νεαρό άνθρωπο … Αμφέβαλα … δυσπιστούσα και γι αυτό ρώτησα για το … «Πάθος» …. Εύγε … Σου εύχομαι να καταφέρεις να μείνεις σε όλη σου τη ζωή έτσι … και το λέω αυτό , γιατί οι άνθρωποι καμιά φορά κουράζονται και απογοητεύονται στην πορεία τους ,τόσο πολύ , που μπορεί να χάσουν ή να ξεχάσουν ή να παραμελήσουν κάποιες από τις Αρετές τους .
Για το «Ιδιαιτέρα Γραμματεύς» ρώτησα στα πλαίσια του χιούμορ . Μου φάνηκε τόσο , μα τόσο αστείο το nick σου (και κάπως … kinky ,… δεν το κρύβω) .
Την «πέτσα» την συγκεκριμένη τουλάχιστον , δεν νομίζω πως μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου … Είναι σαν αφυδατωμένη μαρμελάδα (σαν κυδωνόπαστο, ένα πράγμα) και πολύ λεπτή (την πουλάνε μέσα σε δυο φύλλα μεμβράνης) … Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να «ανεβάσω» την φωτογραφία της … αν θα καταλάβεις περί τίνος μιλάω .

—————————————-
Ξέρω πολύ καλά , πως ο κύριος Μούργος , θα με χρεώσει τα … άντερά του για όλο αυτό το «σεντόνι» , τις φωτο , και το chating με τους θαμώνες της «Λάσπης» , αλλά ούτε που με νοιάζει … Τα λεφτά μου τα σκορπάω , για να κάνω το … κέφι μου .
—————————-
Για μιά φορά ακόμη μπράβο …

Μου αρέσει!

23. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

@ laspi: Καλημέρα!
@ silia: Καλημέρα!
Με κάνετε και κοκκινίζω…
Το πάθος δεν (πρέπει να ) έχει ηλικία.

«Μετανοιώνω για τις δίαιτες, τα νόστιμα φαγητά που έκανα πέρα από φιλαρέσκεια, τόσο όσο λυπάμαι για τις ευκαιρίες να κάνω έρωτα που άφησα να περάσουν, απασχολημένη από εκκρεμότητες ή από πουριτανισμό.»
__Ιζαμπέλ Αλιέντε – Αφροδίτη – Ιστορίες, συνταγές και άλλα αφροδισιακά__

Αυτό το βιβλίο το διάβασα δέκα χρόνια πριν. Η εισαγωγή του από τότε με οδηγεί στις μαγειρικές μου τρέλλες, αν και δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο να φτιάξω ορτύκια με ροδοπέταλα….
Τώρα, εγώ φταίω που το ρίχνω στη λογοτεχνία πάλι και θα γρυλίζει απειλητικά ο Μούργος?

Χτες ο οπτικός μου τοποθέτησε δυο ωραιότατους πολυεστιακούς φακούς στο σκελετό των γυαλιών μου.
Δεν είμαι (και τόσο) νέα ηλικιακά μιλώντας, αλλά αν πιστέψει κανείς το οικογενειακό μου περιβάλλον, δεν έχω ωριμάσει, ούτε σοβαρέψει ακόμη.
Και απαντώ: ούτε και πρόκειται. Χα!!!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για την»πέτσα».
Θα την ψάξω.

Μου αρέσει!

24. teokaf - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

Αγαπητή Γραματεύ αν απ το απόσπασμα που ανέφερες σου έμεινε πως πρέπει να κάνεις καλύτερα φαγητά νομίζω πως πρέπει να το ξαναδιαβάσεις, και μετά να πας στο διπλανό Lingerie και να αγοράσεις τις φούξια ζαρτιέρες που σου άρεσαν πέρσι τα Χριστούγεννα.

Μου αρέσει!

25. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

@teokaf
Αγαπητέ teokaf
επίτηδες έβαλα ολόκληρη την πρόταση… 👿
Τις φούξια με το κέντημα με τις μαύρες πούλιες, ή τις μονόχρωμες με τα φτερά στρουθοκαμήλου ???
Σε τι δίλημμα με βάλατε τώρα.

Τώρα που είπα στρουθοκαμήλου, νά ‘χαμε κανένα αυγουλάκι (στρουθοκαμήλου να φτιάχναμε ομελέτα με χαβιάρι και μαύρη τρούφα… σερβιρισμένη με φρέσκια κρέμα γάλακτος και φρυγανισμένο ψωμάκι… ε? τι λέτε?)

Υ.Γ. Θα μπει το αφεντικό στο μαγαζί με το καλό όταν ξεκολλήσει από την παραλία της ημέρας και θα αναφωνήσει:
Ωιμέ !!! Σόδομα και Γόμορρα μου το κατάντησαν το μαγαζίιιιιιιιι!!!!
(Άρα κάτι κάνουμε καλά οι θαμώνες)

Μου αρέσει!

26. teokaf - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

Δυστυχώς εσύ όπως και εγώ ξέρουμε τον Μούργο οπότε σωστά κατάλαβες πως το σχόλιό μου είχε σαν βασικό αποδέκτη τον Μούργο. Ελπίζω πως διαβάζοντας κάτι τέτοια μπορεί αυτό το ρημάδι το 8πλό μπαι πας που έχει κάνει να δεχτεί ισχυρό σοκ και έτσι να μου μείνει η Canon του.

Τις μονόχρωμες με τα φτερά μια και το ανέφερες.

Μου αρέσει!

27. μούργος - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

@ολους, 😯 😯
καλα, οτι οι κεφτεδες (και μαλιστα με κρεμμυδια), θα εβγαζαν τετοια παθη , ουτε που το φανταζομουν! 😆
αργοτερα σχολια, ειμαι πτωμα!

Μου αρέσει!

28. μούργος - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

@15. Anna, α, αννα, μου φαινεται θα κανω ξαφνικες ερωτησεις επι των κειμενων και τοτε θα δουμε πιος διαβαζει τα κειμενα και ποιος οχι, γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν εισαι η μοναδικη! 👿
.
@16. Ο μικρός Νικόλας, μη το συζητας μικρε!
το καλυτεροτερο! 😛
.
@17. renata , ρενατα, ασε τις εξυπναδες και στρωσου και φτιαξε ενα παραδοσιακο γλυκο η φαγητο , φωτογραφησετο και στειλτο!!
.
@18. silia , Σιλια αν επιθυμεις στειλτο να το ανεβασουμε στη λασπη!!
απο μπλογκ υψηλης αισθητικης, χασαποταβερνα θα το καταντησουμε!! 😆
α ρε τι κανουμε για την επισκεψιμοτητα 👿
.
@19. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, Ιδιαιτερα, οπως ξερετε καλα ολες οι μεγαλες επιχειρησεις κατα πολυ στηριζονται σε μια αξια γραμματεα και λεω εγω τωρα, μηπως οταν ο διευθυνοντας συμβουλος της μεγαλης αυτης εταιρειας ετρεχε με χιλια για κλεισει τις δουλειεςς της εταιρειας και ολοι οι υπολοιποι τρεχαν και αυτοι σαν τρελλοι , μηπως εσεις ειχατε μονιμως κατεβασμενο το ακουστικο του τηλεφωνου και πισω απο τη κλειστη πορτα του γραφειου σας απλωνατε φυλλο για πιτα ή πλαθατε με παθος κεφτεδακια; 😆
μα τετοια ξαφνικη πτωση δεν εξηγειται αλλιως! 😆
.
@21. Кроткая , κροτ 😯 😯 😯
κροτ, ελεος.
γραψατε ολο αυτο το κατεβατο για ενα ψωρο-τοστ;
δηλ. αν φτιαχνατε παστιτσιο τι θα γραφατε;
διτομο βιβλιο (το 2ο θα ηταν για τη μπεσαμελ) ; 😆
και θες να το κανω ποστ αυτο;
τι να πω;
θα το κανω αρκει να στειλεις και φωτο!!
.
@22. silia, Σιλια, εχουμε τετοιες αναδουλειες στη λασπη που δεν σας χρεωνω τιποτα! (Λειπει και ο φαρος που εκανε ενα καποιο τζιρο, μεθαγε και του τα διπλοχρεωνα τα ποτα ) 😆
ισως αυτο με τα φαγητα μας ξελασπωσει κιολας.
ηδη ανεβασα τις τιμες στις μπομπες 300% 😀
.
@23. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, προσεχετ ιδιαιτερα τι γραφετε.
στη λασπη ισχυει αυτο που λεει η πολίς στην αμερικη: εχεις δικαιωμα να μη μιλησεις αλλα οτι πεις μπορει-ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ 😆 – θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου.
να σας περιλαβει κανας τεο τωρα και θα δειτε!
.
@24. teokaf , τι σας ελεγα ιδιαιτερα;
.
να τον ακουτε τον τεο.
απο περυσι τα χριστουγεννα τις φοραει και οπως καταλαβενετε, στο γηροκομειο, εκτοτε, καθε νε αμερα ειναι και μια γιορτη! 😆
.
@25. Ιδιαιτέρα Γραμματεύς, μη του δινετε θαρρος λεμεεεεεε!
ολη μερα αυγα τρωει! 😆
.
@26. teokaf, ρε τεο προτεινεις τις μονοχρωμες με τα φτερα για να ξεχωριζετε , ε; (φανταζομαι εχεις τις φουξια, ε; ) 😆

Μου αρέσει!

29. Anna - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

Απο δω και πέρα σου υπόσχομαι να σε διαβάζω από άκρη σ’ άκρη!

Μου αρέσει!

30. renata - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

Φτου, γμτ! 😛 Έφτιαξα μπριάμ σήμερα, αλλά ξέχασα να το φωτογραφήσω! 😆 😛 😛 😆

Μου αρέσει!

31. Kwlogria - 14 Σεπτεμβρίου, 2008

Όχι μόνο φανταστικές φωτογραφίες αλλά και φανταστικό φαί;; Εσύ είσαι άρχοντας!!!! Άρχοντας!!! Εύγε σου παιδάκι μου, υγεία να έχεις!!! 🙂

Μου αρέσει!

32. teokaf - 15 Σεπτεμβρίου, 2008

@31 Kwlogria : Αγαπητή κωλόγρια συγνώμη αλλά όσα αναφέρεις είναι όλα λάθος.
1) Οι φωτογραφίες δεν είναι του Μούργου.
2) Το φαΐ επίσης δεν είναι δικό του ( σιγά ο αρκουδόγυφτος μην δώσει λεφτά για κρέας )
3) Άρχοντας; Ο Μούργος; Γρήγορα την συνταγή απ αυτό που παίρνεις. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο έπαιρνε και ο Λένον όταν έγραψε το lousy in the sky with diamonds )
4) Την υγεία του να έχει; Πόσα δεν γνωρίζεις; Είναι σαν να εύχεσαι στον Μητσοτάκη να έρθει στο σπίτι σου για ποδαρικό. Μετά από τα 68 που το χτύπησε η στηθάγχη και η ποδάγρα δεν έχει πάρει τα πάνω του.

Μου αρέσει!

33. faros - 15 Σεπτεμβρίου, 2008

Εγώ είμαι στην δίαιτα ακόμα, οπότε …

Σε ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου μούργε μου, σε ευχαριστώ θερμά.

Την Καλησπέρα μου !

Μου αρέσει!

34. μούργος - 15 Σεπτεμβρίου, 2008

@29. Anna , ετσι μπραβο, αννα! ετσι μπραβο!! 😛
.
@30. renata , ρενατα, μη παιζεις με τη λασπη!
αυτο μονο σου λεω! 😛
.
@31. Kwlogria ,κωλογριουλα, ειμαι ο αρχοντας των κεφτεδων; 😯 😆
.
οπως πολυ ευγενικα και προθυμα σου εξηγει ο τεο στο παρακατω σχολιο , δεν ειναι δικες μου οι φωτο, ουτε οι κεφτεδες!
(τεο, εμεις θα τα πουμε παρακατω 👿 )
.
@32. teokaf , εδω θα τα πουμε μπαρμπα! 👿 👿
αστο, τωρα μου περασε! 😆 😆
.
@33. faros, φαρε! σιδερενιος! 😀
.
ρε φαρε, ηταν να μη σου δωσω ευχες εγω; 😕
το μισο τζιρο στο μαγαζι εσυ τον κανεις!!! 😆
.
αντε και η καλησπερα σου , δωρο σημερα (δεν στην χρεωνω) 😆

Μου αρέσει!


Σχολιάστε