jump to navigation

Σπάνιο λουλούδι; Μπα…. 4 Οκτωβρίου, 2007

Posted by μούργος in Χωρίς κατηγορία.
Tags: , , ,
trackback

bam.jpg

Είναι από τα πιο όμορφα λουλούδια.
Ανήκει σε ένα πολύ γνωστό φυτό που ο καρπός του έχει μπει σε όλες σχεδόν τις κουζίνες .

mpa1.jpg

Είναι το λουλούδι της μπάμιας.

(Ιβίσκος ο εδώδιμος, Hybiscus Esculentus).
Ναι , ανήκει στην ίδια οικογένεια που είναι οι ιβίσκοι.
Οικογένεια: Malvaceae
Το όνομα «μπάμια» είναι αραβικό.
Ευδοκιμεί ως επί το πλείστον σε τροπικές και υποτροπικές χώρες.
Αγαπητή τροφή στους άραβες.
Τα σπέρματα της καβουρντισμένα και αλευροποιημένα χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ.
Ο καρπός της είναι ελαφρά και υγιεινή τροφή και συνιστάται σε όσους έχουν προβλήματα πέψης.

Σχόλια»

1. μούργος - 4 Οκτωβρίου, 2007

σας χαιρετω.
θα βρισκομαι παλι σε υπολογιστη, την Κυριακη το βραδυ.
να περνατε καλα! 😀

Μου αρέσει!

2. renata - 4 Οκτωβρίου, 2007

Μούργε, χρόνια πολλά!
Γιατί ? Μα είναι Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ! 😆 😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

3. onionfava - 4 Οκτωβρίου, 2007

υπεροχες φωτο μουργε! Με εχεις εντυπωσιασει τελευταια!

Μου αρέσει!

4. Кроткая - 4 Οκτωβρίου, 2007

εμένα μου αρέσουν οι μπάμιες πολύ! με κόκκινη σαλτσούλα είναι μιαμ μιαμ!

και το λουλουδάκι ωραίο, άμα με δεις να κρατάς ένα άνθος μπάμιας για να σε αναγνωρίζω!

Μου αρέσει!

5. renata - 4 Οκτωβρίου, 2007

Κι εμένα μ΄αρέσουν οι μπάμιες στο φούρνο με φέτα! Σλουουρπ!

Μου αρέσει!

6. renata - 4 Οκτωβρίου, 2007

Όσο για το λουλουδάκι της μπάμιας, στην καρδιά του μπήκες! Το πιο ανέξοδο βρήκες! Κι ως γνωστόν ένας τσίπης το εκτιμάει πολύ αυτό! 😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

7. Σεφ - 4 Οκτωβρίου, 2007

Οι φωτογραφίες και το φυτό όμορφο, ο καρπός γενικά νόστιμος, οι εναλλακτικές δημιουργικές προτάσεις πολλές… κανένα πιάτο και καμιά πρόταση για τραπέζι δεν βλέπω!! 😉

Μου αρέσει!

8. Ο μικρός Νικόλας - 4 Οκτωβρίου, 2007

Σεφ, Εγώ θα βάλω το ποτό!Δεν μπορείτε να φανταστίτε τι υπέροχα aqua de jamaika κάνουμε με τον ιβίσκο!

Μου αρέσει!

9. Anna - 4 Οκτωβρίου, 2007

Αγαπημένο φαγητό οι μπάμιες, αγάπη μεγάλη τα λουλούδια! Δύο καλά σε ένα! Πολύ ωραίο ποστ:)

Μου αρέσει!

10. L’Enfant de la Haute Mer - 5 Οκτωβρίου, 2007

Πώς και δεν έγινε διαγωνισμός με αυτό το πόστ?
Πόσες ανατροπές της τάξης πιά ??
Σε καμία σταθερότητα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε ??

Μου αρέσει!

11. Кроткая - 5 Οκτωβρίου, 2007

μα ο Μούργος που βάζει τους διαγωνισμούς λείπει!!

Μου αρέσει!

12. renata - 5 Οκτωβρίου, 2007

Μήπως λοιπόν μια φορά να ]βαζε ο Σεφ το διαγωνισμό μπας και θυμηθούμε πως είναι οι κανονικοί διαγωνισμοί? 😀

Μου αρέσει!

13. teokaf - 5 Οκτωβρίου, 2007

γιατί που είναι ο Μούργος;

Μου αρέσει!

14. teokaf - 5 Οκτωβρίου, 2007

Δεν χρειάζεται βεβαια να πω πως η πτυχιακή μου ήταν για την Μπάμια.

Μου αρέσει!

15. renata - 5 Οκτωβρίου, 2007

@7 Σεφ, πάντως από σας περιμέναμε συνταγή! 🙂

@Τεο 😀

Μου αρέσει!

16. teokaf - 5 Οκτωβρίου, 2007

Am I in to deep?
Have I lost my mind?
I don’t care you’re here tonight

Μου αρέσει!

17. L’Enfant de la Haute Mer - 5 Οκτωβρίου, 2007

@11. Кроткая,
Μπορούσε να βάλει το διαγώνισμα και να φύγει..
Αλλά μάλλον δεν ήθελε να χάσει το σασπένς ή/και την επιτήρηση.

Μου αρέσει!

18. renata - 5 Οκτωβρίου, 2007

@L’ enfant de la haute mer,
να χάσει τη ευκαιρία ν’ αποκλείει όποιον έχει τη λύση? 😀
Telika ta katafernei na mas kanei n’ asxoloymaste mazi toy kai sthn apoysia tou!
Tssss! Anagkaio kako! 😛

Μου αρέσει!

19. L’Enfant de la Haute Mer - 5 Οκτωβρίου, 2007

Αυτό το έχω παθει κι εγώ.
Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, μου ζήτησε να μην απαντώ, γιατί εχω σκονάκι !

Πάντως, λίγα σχόλια βλέπω.
Μήπως ο μούργος τρέφει τα σχόλια ?

Μου αρέσει!

20. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Συνταγές… που ακούστηκε σεφ να γνωστοποιεί τις συνταγές του; Μπα και με περάσατε σαν και ‘κείνους που δείχνει η τιβι με το σμόκιν ή/και τη λευκή καπελαδούρα; 😛

Τελος πάντων… δικές μου συνταγές δεν δίνω…
αναφορές να σας δώσω αφού βαριέστε να ψάξετε… τσ! τσ! τσ!

Μου αρέσει!

21. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Μπάμιες λαδερές με ντομάτα από τη γιαγιά Νίτσα…
http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/rec.pl?recp=504

μυστικά:
στα υλικά προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι λάδι και μισή σκελίδα σκόρδο. Μόλις μείνουν οι μπάμιες με τη σάλτσα τους αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 5 λεπτά. 😉

Μου αρέσει!

22. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Συγγνώμη, Σεφ!
Ορθή η παρατήρηση! Mήπως να μας κάνατε το τραπέζι να τις δοκιμάσουμε έστω? 😀

Μου αρέσει!

23. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Μπάμιες με κριθαράκι… (άλλης γιαγιάς)
http://www.sintagigiagias.gr/recipes.asp?id=117

Εμένα δε μου άρεσε. Για καλύτερα αποτελέσματα ψήστε στους 185 βαθμούς…

Μου αρέσει!

24. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ρενάτα… πολύ καλό… 😀
το άλλο με το μούργο το ξέρεις; 😀 😀 😆

Μου αρέσει!

25. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Συνεχίζω…
Χανιώτικος μπακαλιάρος με μπάμιες στον φούρνο
http://www.sintagespareas.gr/sintages/xaniotikos-mpakaliaros-me-mpamies-ston-fourno.html

Αξιόλογη συνταγή…
προτείνω λιγότερο ξαρμύρισμα στον μπακαλίάρο και μισή σκελίδα σκόρδο.

Μου αρέσει!

26. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Kοτόπουλο με μπάμιες
http://www.yumyum.gr/apps/gr/r/lr/spag/recipe_413338.html

Γενικά ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά απουσιάζουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά…
α) η κότα να μεγαλωμένη (ηλικιακά)
β) τετραπλάσιο λάδι (1 φλιτζάνι)
γ) βάλτε τις μπάμιες με το ξύδι από το βράδυ,
δ) χρησιμοποιείστε και μαύρο και κόκκινο πιπέρι

Μου αρέσει!

27. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Σπαγκέτι με μπάμιες και τόνο
http://www.yumyum.gr/apps/gr/r/lr/spag/recipe_414745.html

Μπιάααχ!
αν θέλετε να σας εγκαταλείψει… μαγειρέψτε του αυτό! 😀

Μου αρέσει!

28. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ωχ! Δεν είχα δει την πρώτη συνταγή! 😳

Παιδί είχα δοκιμάσει πάπια με μπάμιες κι ήταν σκέτη λιχουδιά. Αλλά ο πάπιος σεργιάνιζε ελεύθερος στην αυλή και το ποτάμι δίπλα! 😉

Μου αρέσει!

29. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Τιιιι;
Τιιιιιιιιιιιι;
Τι λες Ρενάτα; πάπια με μπάμιες; πάπια; ΠΑΠΙΑ;
Θε μου! πως ήτανε; πρόλαβες να τη ρωτήσεις πως τη λέγανε;
και το άλλο το .. το … το γαιδούρι σεργάνιζε καμαρωτό στο ποτάμι! ε! πάει χάλασε ο κόσμος!!!… 😳

Μου αρέσει!

30. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ώπα, τώρα το ΄δα το λάθος! Εμ έτσι δε βγαίνει νόημα!
Τον πάπιο φάγαμε! 😦

Μου αρέσει!

31. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

…τον πάπιο. Μάααλιστα… αυτό δηλ. είναι πλιο φιλοζωικό; 😉

τεσπα… συνεχίζω τις αναφορές…
Ελληνοκινέζα κότα (πετρωτή και αλανιάρα)
http://www.tear.gr/cook/recipe.php?recipeid=50

…διαφέρει από την σχόλιο @26 σε αρκετά σημεία και ακούγεται νόστιμη. Ρενάτα, αυτή να μας φτιάξεις. Κότα θα κανονίσω να σου στείλει ο μούργος. 😀

Μου αρέσει!

32. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ροφός με κόκκινη σάλτσα και μπάμιες από το νηστικό αρκούδι:
http://www.nistikoarkoudi.gr/recipe.asp?rl=3&rc_id=154

Η συνταγή αυτή _μ_ι_λ_ά_ε_ι_ αν ο ροφός (κάνει και η στείρα -ίσως και καλύτερα) είναι φρέσκος. Τα υλικά μπαίνουν στο περίπου…

Μου αρέσει!

33. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Σεφ, αν πω έλεοοοος, θα σταματήσεις να παραθέτεις συνταγές? Όχι, τίποτ’ άλλο πείνασα! 😀

Όσο για τον πάπιο, ήμουν μόνο 8 χρονών! Μετά μου το ΄πανε πως ήτανε πάπιος, όταν είπα πως ήταν πολύ νόστιμο! Δε φταίωωωωω! 😥 😥 😥

Μου αρέσει!

34. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ψάρι με μπάμιες ? Χμ! Δεν έχω δοκιμάσει!
Ελληνοκινέζα κότα? Δεν ξέρω… Δεν έχω φάει κινέζικο!
Καλά! Μη βαράτε! Πού να τα βρω στον κ****τοπο που ήμουνα τόσα χρόνια? Πάντως αυτά τα γλυκόξινα τα βλέπω κάπως… 😕

Με τόσες συνταγές, κάνα τηλέφωνο καλού εστιατορίου που να κάνει διανομή (delivery) υπάρχει ? 😀

Μου αρέσει!

35. Кроткая - 6 Οκτωβρίου, 2007

Teo, η πρυχιακή σου στην μπάμια?!?!
μουαχαχα
από δω και πέρα λοιπόν είσαι «Μπάμιας»!!

Μου αρέσει!

36. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Αγαπητή Κρότ για το άλλο που εμέσως κάνεις λόγο είναι Μεσαράς.

Μου αρέσει!

37. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

😆 😆 😆

Μου αρέσει!

38. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Γειά σου Ρενάτα ( ακούς εκεί να με πει Μπογιατίου η Κροτ ) Θα πρέπει να σου πω πως στην Ελλάδα προτιμόνται οι μικρές μπάμιες εν αντιθέση με όλο τον άλλο κόσμο που θέλουν μεγάλες. ( Απ τους Ευρωπαίους μόνο εμείς και οι Βούλγαροι τρώνε Μπάμιες) ΑΧΧχΧΧΧΧΧΧ τα είπα και ξεθύμανα περίμενα 20 και πλέον έτη να ανοίξει αυτός ο σημαντικός διάλογος για την μπάμια.

Μου αρέσει!

39. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Το περίμενα το σχόλιο απ΄την Κροτ ή το μούργο, αν δεν έλειπε, απ΄όταν διάβασα το σχόλιό σου! 😆

Μπογιάτι? Ούτε οι κάτοικοι δεν το θυμούνται πως λεγόταν έτσι!! Ώστε γι αυτό η τοπονυμική διευκρίνιση!! 😀 Μας επιμόρφωσες λοιπόν! 😆

Στην κρεολική κουζίνα πάντως έχει την τιμητική της η μπάμια!

Μου αρέσει!

40. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Σκέφτομαι μήπως είναι από μετανάστες γιατί δεν υπάρχει καθόλου βιβλιογραφία σε ευρωπαική χώρα ( εκτός Βουλγαρίας) Όλη η Βιβλιογραφία ήταν απο Ινδούς και Αμερικάνους. Ναι υποτίθεται πως η Μπογιατίου είναι η πιο μικρή και η πιο τρυφερή ( ακους Κροτ;) Οι Κροελοί για να μην ψάχνω από που είναι ; Γαλλοι κάτι τέτοιο ή όχι; Πως νομίζω πως έχουν σχέση με Ν Ορλεάνη; ( US) ( Ναι Κροτ ακόμα και ο φωτινός παντογνώστης Τεοkaf δεν γνωρίζει κάποια πράγματα, ή μαλλον τα γνωρίζει αλλά στο λυκόφως της ζωής του το σκοτάδι τον εμποδίζει να δει καθαρά) ( τρελλαίνομαι όταν μιλάω σαν τον Καίσαρα)

Μου αρέσει!

41. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ρενάτα τον Λαβύρινθο του Πάνα τον έχεις δει; ( από κει είναι το αβατάρ μου)

Μου αρέσει!

42. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Αν σκεφτείς πως στα Βαλκάνια είχαμε τόσοα χρόνια τουρκική κατοχή, είναι λογικό κάποια στοιχεία απ΄την αραβική κυοζίνα να έχουν περάσει!
Νια, Κρεολική είναι η κουζίνα της Νέας Ορλεάνης κι όχι μόνο. Έχει σχέση με τη μείξη γαλλικής κουλτούρας κι αφρικανικής παράδοσης (κουζίνα των σκλάβων)!

Πολύ πρόχειρη βέβαια η απάντηση! 😳

Μου αρέσει!

43. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

«Η κρεολική κουζίνα συνδυάζει τη φινέτσα της Γαλλικής κουζίνας , τον εξωτισμό των Ινδικών πιάτων και τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής. »

Όχι, δεν τον έχω δει.

Μου αρέσει!

44. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007
45. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Κοιτα Ρενάτα δεν πρόκειτε να σε σταυρώσω αν έχεις κάνει κάποιο κόμα λάθος . Αυτά τα κάνει η Κροτ καθότι Βελγα. Είδες κάτι θυμάμαι απ τον Μπλέκ και τον Ζαγκόρ που διάβαζα το 1892. Ναι οι Αμερικάνοι (ΗΠΑ) τρώνε αέρα μπάμιες. Τεράστιες όμως τις κόβουν κοματάκια και φαίνονται οι σπόροι. ( Είχα έναν μικρό οργασμό όπως θα έλεγε και η Κ Κοξ στα φιλαράκια που κάποιος έδωσε σημασία στην Μπάμια επιτέλους.)

Μου αρέσει!

46. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Mplek? Diavazan ta ksaderfia mou kai Gaour Tarzan!

1892? 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

47. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

οκ μην με δώσεις τώρα και συ (1885 ήταν)

Μου αρέσει!

48. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

😆 😆 😆 😆

To teleio xlaarwtiko einai to na parakoloytheis ti laspi telika!

Μου αρέσει!

49. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Ναι αλλά όταν απουσιάζει ο Μούργος πρέπει να αφήνει στο πόδι του την Κροτ για να έχουμε κάτι να ξεσπάμε. Θα κάνω παράπονα στην διεύθυνση. Δεν μπορούν να πέρνουν άδεια όλοι. Δημόσιο το κάναμε δηλαδή;

Μου αρέσει!

50. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Κοιτα να δεις πως θα σκάσει μύτη η Κροτ ( τα μυρίζεται από μακριά κάτι τέτοια)
Αγαπητή μου Κροτ θέλω να σου πω πως είμαι απόλυτος Φαν της Αμερικάνικης κουλτούρας. Κινηματογράφο, λογοτεχνία, σπορ, φαγητά, πόλεις, εκπαίδευσης, σύγχρονου θεάτρου, χωρού.

Μου αρέσει!

51. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Τι διάολο, ρενάτα για πάρε κανένα τηλέφωνο δεν πρέπει να είναι καλά άργησε τα γ@μοστ@υρίδια 15 δεύτερα.

Μου αρέσει!

52. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Καλησπέρααα!

Μου αρέσει!

53. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Θα γυρίσει κάποια στιγμή κaι θα συεχίσετε! 😀

Μου αρέσει!

54. aaduck - 6 Οκτωβρίου, 2007

στη μεσαρά επίσης έχει τις πιο γιάμι πατάτες – από κοκκινόχωμα

Μου αρέσει!

55. aaduck - 6 Οκτωβρίου, 2007

μπάμνιασ (ακου μπάμνιασ χοχοχοχοοχοχοχχοοχοχο χουχουχουχουχουχουχουχου χαχαχαχαχαχαχαχα)
😆

Μου αρέσει!

56. aaduck - 6 Οκτωβρίου, 2007

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

57. aaduck - 6 Οκτωβρίου, 2007

😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

58. Σεφ - 6 Οκτωβρίου, 2007

Τελευταία συνταγή που θα πω είναι για το Aqua de Jamaica που ανέφερε ο μικρός Νικόλας:

2 φλιτζάνια ιβίσκους
3/4 φλιτζ. ζάχαρη

Βράζετε 6 φλιτζ. νερό. Ρϊχνεται μέσα τους ιβίσκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ενώ βράζει το μίγμα για 1 λεπτό. Το τοποθετείτε σε μπόλ/δοχείο και το αφήνετε για 2 ώρες.
Μετά φιλτράρετε το μίγμα με σχετική πίεση ώστε να πάρετε όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Δοκιμάζετε κι αν είναι πολύ δυνατό προσθέτετε νερό, ενώ αν είναι ξινό μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.

Στη συνέχεια βάζετε το ποτό σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο. Σερβίρετε με πάγο.

Μου αρέσει!

59. renata - 6 Οκτωβρίου, 2007

Παπί μου , χαίρομαι που γελάς! Πρόσεχε όμως με τόσο γέλιο, μη μας πάθεις τίποτα! ! 😉

Σεφ, ουάουουου!

Μου αρέσει!

60. teokaf - 6 Οκτωβρίου, 2007

Το παπί ξέρω γιατί γελάει. Μπάμιες με Παπι στο φούρνο. Για να σε δω τώρα να γελάς. ( Ο Μπάμιας ξαναχτυπά)

Μου αρέσει!

61. Кроткая - 7 Οκτωβρίου, 2007

Τέο, λέτε ό,τι θέτε.
Το θέμα είναι πως είστε Μπάμιας, κατά κοινή ομολογία πλέον. Τα άλλα περί κουλτούρας είναι απλά πταίσματα.

(κι είχα βγει, είχα πάει θέατρο νταξ?)

Μου αρέσει!

62. renata - 7 Οκτωβρίου, 2007

Τεο , σ’ έχει πίκα που δε σχολιάζεις στο μπλογκ της! 😉 Αυτή είναι η αιτία!! 😀

Μου αρέσει!

63. teokaf - 7 Οκτωβρίου, 2007

Αχ Ρενάτα μου θα σχολίαζα αλλά φοβάμαι πως δεν είναι τόσο χαλαρή όσο ο Μούργος ( που μπορεί να είναι, βαριέμαι να γράψω ένα κατεβατό από ελαττώματα, αλλά δεν κρατάει κακία σε κανένα, αυτό εγγυημένο) και όταν έρθει στην Ελλάδα θα με καθαρίσει με κανένα Ουζι (εκεί στην Αμβέρσα τα πουλάνε σαν τα γλειφιτζούρια). Εδώ ο μαύρος ο Αδάμ σχολίασε τα πέδιλά της και από τότε αγνοείτε η τύχη του.
Αγαπητή Κροτ το όνομά μου είναι για σένα τουλάχιστον Μπάμιας μην με μπερδεύεις με τον άλλο μου εαυτό τον Τεο ( αυτός είναι βάρδα μην σκύψεις)

Μου αρέσει!

64. renata - 7 Οκτωβρίου, 2007

Aaaaa, gi auto agnoeitai o Adam? Kala tou ekane! Afou htan yperoxa ta pedila! 😀

Μου αρέσει!

65. μούργος - 7 Οκτωβρίου, 2007

@2. renata, ευχαριστω θερμα-με συγκινησες-για τις ευχες σου. 👿
.
@3. onionfava , φαβα μου, ευχαριστω πολυ, αλλα παντα ημουν εντυπωσιακος.

.
.
.απλα αργησες να με προσεξεις!! 😆
.
@4. Кроткая, συνηθως με ενα λουλουδι μπαμιας (στο αυτι) γυρναω ολη μερα.
θα με καταλαβεις σιγουρα!!! 😀
.
@6. renata, αρχισαμε τις εξυπναδες; 👿
.
@7. Σεφ , εσυ ρε, που εισαι και σεφ, δεν ακουω να λες τιποτα!
.
@8. Ο μικρός Νικόλας, χαζε μικρε νικολα δεν κανουν ολοι οι ιβισκοι την ιδια δουλεια.
αυτος κοκτειλ μονο με κοκκινη σαλτσα γινεται!!
.
@9. Anna 😀
.
@10. L’Enfant de la Haute Mer , εκανα εξαιρεση και γιατι θα ελειπα και δευτερον καταλαβαινω τον πονο σας γιατι δεν το εκανα διαγωνισμο.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
για να εχετε την χαρα στο 4ο ή 5ο το πολυ σχολιο να μου το αποκαλυψετε.
ετσι και αλλιως οι υπολοιποι , αναθεμα και αν καταλαβαν οτι ειναι λουλουδι.!!! 😆
.
@13. teokaf , τρια πουλακια καθονταν!!
ουτε face-control και να διαλεγαμε τους πιο ηλιθιους δεν θα ειχαμε τοση επιτυχια στους θαμωνες της λασπης 😆
.
.
μετα βλεπω οτι ακολουθησε ενας κατιαγισμος συνταγων απο τον ασχετο σεφ-τις παρεθεσε απο το ιντερνετ μαζι με καποιες ανοησιες δικες του , για να δειξει οτι κατεχει το θεμα-
αφου στο τελος παραθετει την συνταγη του καρκαντε
και βεβαια καταλαβα τα σχολια περι μπαμιας, μια και παρακολουθησα την μικρη επιστημονικη ομαδα εργασιας που δημιουργηθηκε οπου αναπτυχθηκε διεξοδικοτατα , θα ελεγα, το θεμα «μπαμια»
ελειπα και η βλακεια αναπτυχθηκε ανεξελεκτα!!!!!
τι να πω; 😆

Μου αρέσει!

66. MARTHA - 18 Απριλίου, 2008

Μου αρεσουν οι μπαμιες πολυ!!!Ειμαι 11 χρονων.Παντα μετα το σχολειο ρωταω την μαμα μου τι φαγειτο θα φαμε! Οταν μου λεει μπαμιες αφεινω την τσαντα μου χαμο βγαζω τα παπουτσια μου και καθομαι στο τραπεζι!!!
ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΜΙΕΣ!!!!!
Το λουλουδι ομως δεν παει πισω!!! ……πολυ ομορφο!!!

Μου αρέσει!

67. μούργος - 18 Απριλίου, 2008

@66. MARTHA, Μαρθουλα, πολυ ομορφο λουλουδι.
ειναι παρομοιο με αυτο που κανουν οι υβισκοι (ειναι στη ιδια οικογενεια)
υ.γ.
και μενα μου αρεσουν οι μπαμιες! 🙂

Μου αρέσει!

68. maroyla - 22 Απριλίου, 2008

hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου αρέσει!

69. μούργος - 22 Απριλίου, 2008

@68. maroyla , γεια σου maroyla!!
(βρηκες τζαμπα θαυμαστικα και τα κοπανησες ε; 😀 )

Μου αρέσει!

70. YumYum - 18 Ιουλίου, 2008

Παιδιά είστε απόλαυση!!!! Ελάτε να σας κάνουμε το τραπέζι όποτε θέλετε. Θα βρούμε και μια ώριμη κότα, γιαγιά κότα :).

Γιώργος,
http://www.yumyum.gr

Μου αρέσει!

71. μουργος - 21 Ιουλίου, 2008

@70. YumYum, δεν εχεις και αδικο γιωργο!
βεβαια ο πληθυντικος δεν χρειαζεται (λεγε με: μουργο 😀 )
.
τραπεζι; 😯 😯
που;
ποτε;
για λεγε, για λεγε! 😀

Μου αρέσει!

72. despoina - 28 Ιουλίου, 2008

Paidia helpppp……..i ptuxiaki mou einai stin mpamia…..mipws kserei kaneis pou mporw na brw plirofories sxetika me to kladema tis?????Kyriws gia tis amerikanikes poikilies(Clemson),kala k gia tin Mpogiatiou na mou peite tha sas eimai upoxreh!!!!Thanks……

Μου αρέσει!

73. μούργος - 29 Ιουλίου, 2008

@72. despoina , δεσποινα, κλαδεμα μπαμιας δεν το ειχα ξανακουσει.
δεν ξερω αν αυτο γινεται στις ξενες πιοκιλιες (clemson και αλλες).
δεν ξερω αν αυτο γινεται με κοψιμο των του φυτου οπου εχει σχηματισει μπαμιες ωστε να κανει καινουργιους βλαστους με νεα ανθη.
.
κοιταζοντας πολυ προχειρα στο ιντερνετ βρηκα αυτα:
http://www.urbanext.uiuc.edu/veggies/okra1.html
Q. Should I remove the old okra pods?

A. Yes. Maturing, older, tough pods sap strength that could go to keeping the plant producing new pods daily. Unless you desire ripe pods for dried arrangements or seed saving, overmature pods should be removed and composted.
.

Click to access C627.pdf

.
ειμαι πολυ κουρασμενος να δω τωρα κατι αλλο.
για οτι θες και ξερω ξαναγραψε!
καλη επιτυχια!

Μου αρέσει!

74. δεσποινα - 21 Νοεμβρίου, 2010

χαλια

Μου αρέσει!

75. δεσποινα - 21 Νοεμβρίου, 2010

den mou eresei katolou auto to fito …..

Μου αρέσει!


Σχολιάστε