Σπάνιο λουλούδι; Μπα…. 4 Οκτωβρίου, 2007
Posted by μούργος in Χωρίς κατηγορία.Tags: Κηπουρικη, Περιβάλλον, Φωτογραφία, Photo
trackback
Είναι από τα πιο όμορφα λουλούδια.
Ανήκει σε ένα πολύ γνωστό φυτό που ο καρπός του έχει μπει σε όλες σχεδόν τις κουζίνες .
Είναι το λουλούδι της μπάμιας.
(Ιβίσκος ο εδώδιμος, Hybiscus Esculentus).
Ναι , ανήκει στην ίδια οικογένεια που είναι οι ιβίσκοι.
Οικογένεια: Malvaceae
Το όνομα «μπάμια» είναι αραβικό.
Ευδοκιμεί ως επί το πλείστον σε τροπικές και υποτροπικές χώρες.
Αγαπητή τροφή στους άραβες.
Τα σπέρματα της καβουρντισμένα και αλευροποιημένα χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ.
Ο καρπός της είναι ελαφρά και υγιεινή τροφή και συνιστάται σε όσους έχουν προβλήματα πέψης.
σας χαιρετω.
θα βρισκομαι παλι σε υπολογιστη, την Κυριακη το βραδυ.
να περνατε καλα! 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μούργε, χρόνια πολλά!
Γιατί ? Μα είναι Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ! 😆 😆 😆 😆 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
υπεροχες φωτο μουργε! Με εχεις εντυπωσιασει τελευταια!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
εμένα μου αρέσουν οι μπάμιες πολύ! με κόκκινη σαλτσούλα είναι μιαμ μιαμ!
και το λουλουδάκι ωραίο, άμα με δεις να κρατάς ένα άνθος μπάμιας για να σε αναγνωρίζω!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Κι εμένα μ΄αρέσουν οι μπάμιες στο φούρνο με φέτα! Σλουουρπ!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Όσο για το λουλουδάκι της μπάμιας, στην καρδιά του μπήκες! Το πιο ανέξοδο βρήκες! Κι ως γνωστόν ένας τσίπης το εκτιμάει πολύ αυτό! 😆 😆 😆 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Οι φωτογραφίες και το φυτό όμορφο, ο καρπός γενικά νόστιμος, οι εναλλακτικές δημιουργικές προτάσεις πολλές… κανένα πιάτο και καμιά πρόταση για τραπέζι δεν βλέπω!! 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Σεφ, Εγώ θα βάλω το ποτό!Δεν μπορείτε να φανταστίτε τι υπέροχα aqua de jamaika κάνουμε με τον ιβίσκο!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αγαπημένο φαγητό οι μπάμιες, αγάπη μεγάλη τα λουλούδια! Δύο καλά σε ένα! Πολύ ωραίο ποστ:)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Πώς και δεν έγινε διαγωνισμός με αυτό το πόστ?
Πόσες ανατροπές της τάξης πιά ??
Σε καμία σταθερότητα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε ??
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
μα ο Μούργος που βάζει τους διαγωνισμούς λείπει!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μήπως λοιπόν μια φορά να ]βαζε ο Σεφ το διαγωνισμό μπας και θυμηθούμε πως είναι οι κανονικοί διαγωνισμοί? 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
γιατί που είναι ο Μούργος;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Δεν χρειάζεται βεβαια να πω πως η πτυχιακή μου ήταν για την Μπάμια.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@7 Σεφ, πάντως από σας περιμέναμε συνταγή! 🙂
@Τεο 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Am I in to deep?
Have I lost my mind?
I don’t care you’re here tonight
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@11. Кроткая,
Μπορούσε να βάλει το διαγώνισμα και να φύγει..
Αλλά μάλλον δεν ήθελε να χάσει το σασπένς ή/και την επιτήρηση.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@L’ enfant de la haute mer,
να χάσει τη ευκαιρία ν’ αποκλείει όποιον έχει τη λύση? 😀
Telika ta katafernei na mas kanei n’ asxoloymaste mazi toy kai sthn apoysia tou!
Tssss! Anagkaio kako! 😛
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αυτό το έχω παθει κι εγώ.
Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, μου ζήτησε να μην απαντώ, γιατί εχω σκονάκι !
Πάντως, λίγα σχόλια βλέπω.
Μήπως ο μούργος τρέφει τα σχόλια ?
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Συνταγές… που ακούστηκε σεφ να γνωστοποιεί τις συνταγές του; Μπα και με περάσατε σαν και ‘κείνους που δείχνει η τιβι με το σμόκιν ή/και τη λευκή καπελαδούρα; 😛
Τελος πάντων… δικές μου συνταγές δεν δίνω…
αναφορές να σας δώσω αφού βαριέστε να ψάξετε… τσ! τσ! τσ!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μπάμιες λαδερές με ντομάτα από τη γιαγιά Νίτσα…
http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/rec.pl?recp=504
μυστικά:
στα υλικά προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι λάδι και μισή σκελίδα σκόρδο. Μόλις μείνουν οι μπάμιες με τη σάλτσα τους αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 5 λεπτά. 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Συγγνώμη, Σεφ!
Ορθή η παρατήρηση! Mήπως να μας κάνατε το τραπέζι να τις δοκιμάσουμε έστω? 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μπάμιες με κριθαράκι… (άλλης γιαγιάς)
http://www.sintagigiagias.gr/recipes.asp?id=117
Εμένα δε μου άρεσε. Για καλύτερα αποτελέσματα ψήστε στους 185 βαθμούς…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ρενάτα… πολύ καλό… 😀
το άλλο με το μούργο το ξέρεις; 😀 😀 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Συνεχίζω…
Χανιώτικος μπακαλιάρος με μπάμιες στον φούρνο
http://www.sintagespareas.gr/sintages/xaniotikos-mpakaliaros-me-mpamies-ston-fourno.html
Αξιόλογη συνταγή…
προτείνω λιγότερο ξαρμύρισμα στον μπακαλίάρο και μισή σκελίδα σκόρδο.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Kοτόπουλο με μπάμιες
http://www.yumyum.gr/apps/gr/r/lr/spag/recipe_413338.html
Γενικά ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά απουσιάζουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά…
α) η κότα να μεγαλωμένη (ηλικιακά)
β) τετραπλάσιο λάδι (1 φλιτζάνι)
γ) βάλτε τις μπάμιες με το ξύδι από το βράδυ,
δ) χρησιμοποιείστε και μαύρο και κόκκινο πιπέρι
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Σπαγκέτι με μπάμιες και τόνο
http://www.yumyum.gr/apps/gr/r/lr/spag/recipe_414745.html
Μπιάααχ!
αν θέλετε να σας εγκαταλείψει… μαγειρέψτε του αυτό! 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ωχ! Δεν είχα δει την πρώτη συνταγή! 😳
Παιδί είχα δοκιμάσει πάπια με μπάμιες κι ήταν σκέτη λιχουδιά. Αλλά ο πάπιος σεργιάνιζε ελεύθερος στην αυλή και το ποτάμι δίπλα! 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τιιιι;
Τιιιιιιιιιιιι;
Τι λες Ρενάτα; πάπια με μπάμιες; πάπια; ΠΑΠΙΑ;
Θε μου! πως ήτανε; πρόλαβες να τη ρωτήσεις πως τη λέγανε;
και το άλλο το .. το … το γαιδούρι σεργάνιζε καμαρωτό στο ποτάμι! ε! πάει χάλασε ο κόσμος!!!… 😳
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ώπα, τώρα το ΄δα το λάθος! Εμ έτσι δε βγαίνει νόημα!
Τον πάπιο φάγαμε! 😦
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
…τον πάπιο. Μάααλιστα… αυτό δηλ. είναι πλιο φιλοζωικό; 😉
τεσπα… συνεχίζω τις αναφορές…
Ελληνοκινέζα κότα (πετρωτή και αλανιάρα)
http://www.tear.gr/cook/recipe.php?recipeid=50
…διαφέρει από την σχόλιο @26 σε αρκετά σημεία και ακούγεται νόστιμη. Ρενάτα, αυτή να μας φτιάξεις. Κότα θα κανονίσω να σου στείλει ο μούργος. 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ροφός με κόκκινη σάλτσα και μπάμιες από το νηστικό αρκούδι:
http://www.nistikoarkoudi.gr/recipe.asp?rl=3&rc_id=154
Η συνταγή αυτή _μ_ι_λ_ά_ε_ι_ αν ο ροφός (κάνει και η στείρα -ίσως και καλύτερα) είναι φρέσκος. Τα υλικά μπαίνουν στο περίπου…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Σεφ, αν πω έλεοοοος, θα σταματήσεις να παραθέτεις συνταγές? Όχι, τίποτ’ άλλο πείνασα! 😀
Όσο για τον πάπιο, ήμουν μόνο 8 χρονών! Μετά μου το ΄πανε πως ήτανε πάπιος, όταν είπα πως ήταν πολύ νόστιμο! Δε φταίωωωωω! 😥 😥 😥
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ψάρι με μπάμιες ? Χμ! Δεν έχω δοκιμάσει!
Ελληνοκινέζα κότα? Δεν ξέρω… Δεν έχω φάει κινέζικο!
Καλά! Μη βαράτε! Πού να τα βρω στον κ****τοπο που ήμουνα τόσα χρόνια? Πάντως αυτά τα γλυκόξινα τα βλέπω κάπως… 😕
Με τόσες συνταγές, κάνα τηλέφωνο καλού εστιατορίου που να κάνει διανομή (delivery) υπάρχει ? 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Teo, η πρυχιακή σου στην μπάμια?!?!
μουαχαχα
από δω και πέρα λοιπόν είσαι «Μπάμιας»!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αγαπητή Κρότ για το άλλο που εμέσως κάνεις λόγο είναι Μεσαράς.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
😆 😆 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Γειά σου Ρενάτα ( ακούς εκεί να με πει Μπογιατίου η Κροτ ) Θα πρέπει να σου πω πως στην Ελλάδα προτιμόνται οι μικρές μπάμιες εν αντιθέση με όλο τον άλλο κόσμο που θέλουν μεγάλες. ( Απ τους Ευρωπαίους μόνο εμείς και οι Βούλγαροι τρώνε Μπάμιες) ΑΧΧχΧΧΧΧΧΧ τα είπα και ξεθύμανα περίμενα 20 και πλέον έτη να ανοίξει αυτός ο σημαντικός διάλογος για την μπάμια.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Το περίμενα το σχόλιο απ΄την Κροτ ή το μούργο, αν δεν έλειπε, απ΄όταν διάβασα το σχόλιό σου! 😆
Μπογιάτι? Ούτε οι κάτοικοι δεν το θυμούνται πως λεγόταν έτσι!! Ώστε γι αυτό η τοπονυμική διευκρίνιση!! 😀 Μας επιμόρφωσες λοιπόν! 😆
Στην κρεολική κουζίνα πάντως έχει την τιμητική της η μπάμια!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Σκέφτομαι μήπως είναι από μετανάστες γιατί δεν υπάρχει καθόλου βιβλιογραφία σε ευρωπαική χώρα ( εκτός Βουλγαρίας) Όλη η Βιβλιογραφία ήταν απο Ινδούς και Αμερικάνους. Ναι υποτίθεται πως η Μπογιατίου είναι η πιο μικρή και η πιο τρυφερή ( ακους Κροτ;) Οι Κροελοί για να μην ψάχνω από που είναι ; Γαλλοι κάτι τέτοιο ή όχι; Πως νομίζω πως έχουν σχέση με Ν Ορλεάνη; ( US) ( Ναι Κροτ ακόμα και ο φωτινός παντογνώστης Τεοkaf δεν γνωρίζει κάποια πράγματα, ή μαλλον τα γνωρίζει αλλά στο λυκόφως της ζωής του το σκοτάδι τον εμποδίζει να δει καθαρά) ( τρελλαίνομαι όταν μιλάω σαν τον Καίσαρα)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ρενάτα τον Λαβύρινθο του Πάνα τον έχεις δει; ( από κει είναι το αβατάρ μου)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αν σκεφτείς πως στα Βαλκάνια είχαμε τόσοα χρόνια τουρκική κατοχή, είναι λογικό κάποια στοιχεία απ΄την αραβική κυοζίνα να έχουν περάσει!
Νια, Κρεολική είναι η κουζίνα της Νέας Ορλεάνης κι όχι μόνο. Έχει σχέση με τη μείξη γαλλικής κουλτούρας κι αφρικανικής παράδοσης (κουζίνα των σκλάβων)!
Πολύ πρόχειρη βέβαια η απάντηση! 😳
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
«Η κρεολική κουζίνα συνδυάζει τη φινέτσα της Γαλλικής κουζίνας , τον εξωτισμό των Ινδικών πιάτων και τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής. »
Όχι, δεν τον έχω δει.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
http://en.wikipedia.org/wiki/Creole_peoples
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Κοιτα Ρενάτα δεν πρόκειτε να σε σταυρώσω αν έχεις κάνει κάποιο κόμα λάθος . Αυτά τα κάνει η Κροτ καθότι Βελγα. Είδες κάτι θυμάμαι απ τον Μπλέκ και τον Ζαγκόρ που διάβαζα το 1892. Ναι οι Αμερικάνοι (ΗΠΑ) τρώνε αέρα μπάμιες. Τεράστιες όμως τις κόβουν κοματάκια και φαίνονται οι σπόροι. ( Είχα έναν μικρό οργασμό όπως θα έλεγε και η Κ Κοξ στα φιλαράκια που κάποιος έδωσε σημασία στην Μπάμια επιτέλους.)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Mplek? Diavazan ta ksaderfia mou kai Gaour Tarzan!
1892? 😆 😆 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
οκ μην με δώσεις τώρα και συ (1885 ήταν)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
😆 😆 😆 😆
To teleio xlaarwtiko einai to na parakoloytheis ti laspi telika!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ναι αλλά όταν απουσιάζει ο Μούργος πρέπει να αφήνει στο πόδι του την Κροτ για να έχουμε κάτι να ξεσπάμε. Θα κάνω παράπονα στην διεύθυνση. Δεν μπορούν να πέρνουν άδεια όλοι. Δημόσιο το κάναμε δηλαδή;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Κοιτα να δεις πως θα σκάσει μύτη η Κροτ ( τα μυρίζεται από μακριά κάτι τέτοια)
Αγαπητή μου Κροτ θέλω να σου πω πως είμαι απόλυτος Φαν της Αμερικάνικης κουλτούρας. Κινηματογράφο, λογοτεχνία, σπορ, φαγητά, πόλεις, εκπαίδευσης, σύγχρονου θεάτρου, χωρού.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τι διάολο, ρενάτα για πάρε κανένα τηλέφωνο δεν πρέπει να είναι καλά άργησε τα γ@μοστ@υρίδια 15 δεύτερα.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλησπέρααα!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Θα γυρίσει κάποια στιγμή κaι θα συεχίσετε! 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
στη μεσαρά επίσης έχει τις πιο γιάμι πατάτες – από κοκκινόχωμα
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
μπάμνιασ (ακου μπάμνιασ χοχοχοχοοχοχοχχοοχοχο χουχουχουχουχουχουχουχου χαχαχαχαχαχαχαχα)
😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τελευταία συνταγή που θα πω είναι για το Aqua de Jamaica που ανέφερε ο μικρός Νικόλας:
2 φλιτζάνια ιβίσκους
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
Βράζετε 6 φλιτζ. νερό. Ρϊχνεται μέσα τους ιβίσκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ενώ βράζει το μίγμα για 1 λεπτό. Το τοποθετείτε σε μπόλ/δοχείο και το αφήνετε για 2 ώρες.
Μετά φιλτράρετε το μίγμα με σχετική πίεση ώστε να πάρετε όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Δοκιμάζετε κι αν είναι πολύ δυνατό προσθέτετε νερό, ενώ αν είναι ξινό μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.
Στη συνέχεια βάζετε το ποτό σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο. Σερβίρετε με πάγο.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Παπί μου , χαίρομαι που γελάς! Πρόσεχε όμως με τόσο γέλιο, μη μας πάθεις τίποτα! ! 😉
Σεφ, ουάουουου!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Το παπί ξέρω γιατί γελάει. Μπάμιες με Παπι στο φούρνο. Για να σε δω τώρα να γελάς. ( Ο Μπάμιας ξαναχτυπά)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τέο, λέτε ό,τι θέτε.
Το θέμα είναι πως είστε Μπάμιας, κατά κοινή ομολογία πλέον. Τα άλλα περί κουλτούρας είναι απλά πταίσματα.
(κι είχα βγει, είχα πάει θέατρο νταξ?)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τεο , σ’ έχει πίκα που δε σχολιάζεις στο μπλογκ της! 😉 Αυτή είναι η αιτία!! 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αχ Ρενάτα μου θα σχολίαζα αλλά φοβάμαι πως δεν είναι τόσο χαλαρή όσο ο Μούργος ( που μπορεί να είναι, βαριέμαι να γράψω ένα κατεβατό από ελαττώματα, αλλά δεν κρατάει κακία σε κανένα, αυτό εγγυημένο) και όταν έρθει στην Ελλάδα θα με καθαρίσει με κανένα Ουζι (εκεί στην Αμβέρσα τα πουλάνε σαν τα γλειφιτζούρια). Εδώ ο μαύρος ο Αδάμ σχολίασε τα πέδιλά της και από τότε αγνοείτε η τύχη του.
Αγαπητή Κροτ το όνομά μου είναι για σένα τουλάχιστον Μπάμιας μην με μπερδεύεις με τον άλλο μου εαυτό τον Τεο ( αυτός είναι βάρδα μην σκύψεις)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Aaaaa, gi auto agnoeitai o Adam? Kala tou ekane! Afou htan yperoxa ta pedila! 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@2. renata, ευχαριστω θερμα-με συγκινησες-για τις ευχες σου. 👿
.
@3. onionfava , φαβα μου, ευχαριστω πολυ, αλλα παντα ημουν εντυπωσιακος.
.
.
.απλα αργησες να με προσεξεις!! 😆
.
@4. Кроткая, συνηθως με ενα λουλουδι μπαμιας (στο αυτι) γυρναω ολη μερα.
θα με καταλαβεις σιγουρα!!! 😀
.
@6. renata, αρχισαμε τις εξυπναδες; 👿
.
@7. Σεφ , εσυ ρε, που εισαι και σεφ, δεν ακουω να λες τιποτα!
.
@8. Ο μικρός Νικόλας, χαζε μικρε νικολα δεν κανουν ολοι οι ιβισκοι την ιδια δουλεια.
αυτος κοκτειλ μονο με κοκκινη σαλτσα γινεται!!
.
@9. Anna 😀
.
@10. L’Enfant de la Haute Mer , εκανα εξαιρεση και γιατι θα ελειπα και δευτερον καταλαβαινω τον πονο σας γιατι δεν το εκανα διαγωνισμο.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
για να εχετε την χαρα στο 4ο ή 5ο το πολυ σχολιο να μου το αποκαλυψετε.
ετσι και αλλιως οι υπολοιποι , αναθεμα και αν καταλαβαν οτι ειναι λουλουδι.!!! 😆
.
@13. teokaf , τρια πουλακια καθονταν!!
ουτε face-control και να διαλεγαμε τους πιο ηλιθιους δεν θα ειχαμε τοση επιτυχια στους θαμωνες της λασπης 😆
.
.
μετα βλεπω οτι ακολουθησε ενας κατιαγισμος συνταγων απο τον ασχετο σεφ-τις παρεθεσε απο το ιντερνετ μαζι με καποιες ανοησιες δικες του , για να δειξει οτι κατεχει το θεμα-
αφου στο τελος παραθετει την συνταγη του καρκαντε
και βεβαια καταλαβα τα σχολια περι μπαμιας, μια και παρακολουθησα την μικρη επιστημονικη ομαδα εργασιας που δημιουργηθηκε οπου αναπτυχθηκε διεξοδικοτατα , θα ελεγα, το θεμα «μπαμια»
ελειπα και η βλακεια αναπτυχθηκε ανεξελεκτα!!!!!
τι να πω; 😆
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μου αρεσουν οι μπαμιες πολυ!!!Ειμαι 11 χρονων.Παντα μετα το σχολειο ρωταω την μαμα μου τι φαγειτο θα φαμε! Οταν μου λεει μπαμιες αφεινω την τσαντα μου χαμο βγαζω τα παπουτσια μου και καθομαι στο τραπεζι!!!
ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΜΙΕΣ!!!!!
Το λουλουδι ομως δεν παει πισω!!! ……πολυ ομορφο!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@66. MARTHA, Μαρθουλα, πολυ ομορφο λουλουδι.
ειναι παρομοιο με αυτο που κανουν οι υβισκοι (ειναι στη ιδια οικογενεια)
υ.γ.
και μενα μου αρεσουν οι μπαμιες! 🙂
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@68. maroyla , γεια σου maroyla!!
(βρηκες τζαμπα θαυμαστικα και τα κοπανησες ε; 😀 )
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Παιδιά είστε απόλαυση!!!! Ελάτε να σας κάνουμε το τραπέζι όποτε θέλετε. Θα βρούμε και μια ώριμη κότα, γιαγιά κότα :).
Γιώργος,
http://www.yumyum.gr
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@70. YumYum, δεν εχεις και αδικο γιωργο!
βεβαια ο πληθυντικος δεν χρειαζεται (λεγε με: μουργο 😀 )
.
τραπεζι; 😯 😯
που;
ποτε;
για λεγε, για λεγε! 😀
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Paidia helpppp……..i ptuxiaki mou einai stin mpamia…..mipws kserei kaneis pou mporw na brw plirofories sxetika me to kladema tis?????Kyriws gia tis amerikanikes poikilies(Clemson),kala k gia tin Mpogiatiou na mou peite tha sas eimai upoxreh!!!!Thanks……
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
@72. despoina , δεσποινα, κλαδεμα μπαμιας δεν το ειχα ξανακουσει.
δεν ξερω αν αυτο γινεται στις ξενες πιοκιλιες (clemson και αλλες).
δεν ξερω αν αυτο γινεται με κοψιμο των του φυτου οπου εχει σχηματισει μπαμιες ωστε να κανει καινουργιους βλαστους με νεα ανθη.
.
κοιταζοντας πολυ προχειρα στο ιντερνετ βρηκα αυτα:
http://www.urbanext.uiuc.edu/veggies/okra1.html
Q. Should I remove the old okra pods?
A. Yes. Maturing, older, tough pods sap strength that could go to keeping the plant producing new pods daily. Unless you desire ripe pods for dried arrangements or seed saving, overmature pods should be removed and composted.
.
Click to access C627.pdf
.
ειμαι πολυ κουρασμενος να δω τωρα κατι αλλο.
για οτι θες και ξερω ξαναγραψε!
καλη επιτυχια!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
χαλια
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
den mou eresei katolou auto to fito …..
Μου αρέσει!Μου αρέσει!