jump to navigation

Κέλτικη Αστρολογία! (Εσείς τι δέντρο είστε;) 7 Ιουνίου, 2007

Posted by μούργος in Χωρίς κατηγορία.
Tags:
trackback

(Με το παρακάτω ποστ προσπαθώ να γεμίσω το ομολογουμένως δυσαναπλήρωτο κενό που δημιούργησε η απουσία των ποστ του σεφ)
Σύμφωνα με την Κέλτικη αστρολογία, κάθε ημερομηνία γέννησης αντιστοιχεί σε ένα δέντρο από το οποίο έπεσε ο καθένας από εμάς. Το δέντρο της ζωής μας, λοιπόν, μας συνοδεύει σε όλη μας την πορεία και μας δίνει κάποια βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.
Βρείτε το δικό σας δέντρο και ανακαλύψτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας.
(καλά, μη τρελαίνεστε κιόλας! )
1/1 έως 11/1 & 5/7 έως 14/7: Έλατο
12/1 έως 24/1 & 15/7 έως 25/7: Πτελέα
25/1 έως 3/2 & 26/7 έως 4/8: Κυπαρίσσι
4/2 έως 8/2 & 5/8 έως 13/8: Λεύκη
9/2 έως 18/2 &14/8 έως 23/8: Κέδρος
19/2 έως 28/2 &24/8 έως 2/9: Πεύκο
1/3 έως 10/3 & 3/9 έως 12/9: Κλαίουσα Ιτιά
11/3 έως 20/3 & 13/9 έως 22/9: Λεμονιά lime
Μάρτιος 21 : Βελανιδιά Σεπτέμβριος 23 : Ελιά
22/3 έως 31/3 & 24/9 έως 3/10: Φουντουκιά
1/4 έως 10/4 & 4/10 έως 13/10: Μελία Rowan
11/4 έως 20/4 & 14/10 έως 23/10: Σφένδαμος
21/4 έως 30/4 & 24/10 έως 11/11: Φιστικιά
1/5 έως 14/5 : Λεύκη
15/5 έως 24/5 & 12/11 έως 21/11: Καστανιά
25/5 έως 3/6 & 22/11 έως 1/12: Μελία–Στακτης
3/6 έως 13/6 & 2/12 έως 11/12: Γαύρος
14/6 έως 23/6 & 12/12 έως 21/12: Συκιά
Ιούνιος 24 : Σημύδα Δεκέμβριος 22 : Οξιά
25/6 έως 4/7 & 23/12 έως 31/12 : Μηλιά
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ (Γενναίος): γενναίος, δυνατός, άκαμπτος, ανεξάρτητος, ευαίσθητος. Οι αλλαγές δεν σας αρέσουν ιδιαίτερα και πατάτε σταθερά στη γη. Είστε άνθρωπος της δράσης.
ΓΑΥΡΟΣ (Καλή γεύση): ενδιαφέρεστε για την εμφάνισή σας. Δεν είστε εγωιστής, σας αρέσει η άνετη, αλλά λογική και πειθαρχημένη ζωή, αναζητάτε την ευγένεια και την αναγνώριση σε έναν συναισθηματικό σύντροφο και ονειρεύεστε ασυνήθιστους εραστές. Δεν είστε ποτέ σίγουροι για τις αποφάσεις σας, ενώ σας διακρίνει η ευσυνειδησία, αλλά και η δυσπιστία.
ΕΛΑΤΟ (Μυστήριος): αξιοπρεπής, σοφιστικέ, αγαπάτε οτιδήποτε ωραίο. Μελαγχολικός, πεισματάρης, έχετε εγωιστικές τάσεις, αλλά νοιάζεστε για τους κοντινούς σας ανθρώπους. Είστε μετριόφρων, πολύ φιλόδοξος, ταλαντούχος, επιμελής, μοναδικός εραστής. Έχετε πολλούς φίλους, πολλούς εχθρούς και είστε πολύ αξιόπιστος.
ΕΛΙΑ (Σοφός): αγαπάτε τον ήλιο. Έχετε ζεστά και ευγενικά αισθήματα, είστε λογικός, ισορροπημένος, ανεχτικός, εύθυμος, ήρεμος. Αποφεύγετε τις επιθέσεις και την βία, έχτε πολύ καλή αίσθηση της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα είστε ευαίσθητος, ευσυγκίνητος. Αγαπάτε το διάβασμα και την παρέα των σοφιστικέ ανθρώπων.
ΚΑΣΤΑΝΙΑ (Ειλικρίνεια): ασυνήθιστης ομορφιάς, δεν θέλετε να εντυπωσιάζετε, ενώ έχετε αναπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Σας διακρίνει η ζωντάνια. Είστε γεννημένος διπλωμάτης, αλλά εκνευρίζεστε εύκολα. Είστε ο ευαίσθητος της παρέας, συχνά λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης. Μερικές φορές ενεργείτε με υπεροχή παρόλο που νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνουν. Αγαπάτε μόνο μία φορά και έχετε δυσκολίες στην εύρεση συντρόφου.
ΚΕΔΡΟΣ (Πεποίθηση): σπάνιας ομορφιάς, ξέρετε πώς να προσαρμόζεστε. Σας αρέσει η πολυτέλεια και η καλή υγεία. Δεν είστε καθόλου ντροπαλός και τείνετε να περιφρονείτε τους άλλους. Σας διακρίνει η αυτοπεποίθηση, η αποφασιστικότητα, η ανυπομονησία, τα πολλά ταλέντα. Είστε επιμελής, αισιόδοξος και ικανός να παίρνετε γρήγορες αποφάσεις. Περιμένετε τη μία και μοναδική αληθινή αγάπη.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ (Πιστότητα): δυνατός, μυώδης, προσαρμοστικός, παίρνετε ότι έχει η ζωή να δώσει, είστε ικανοποιημένος, αισιόδοξος, ποθείτε τα χρήματα και την αναγνώριση. Μισείτε τη μοναξιά, ενώ είστε παθιασμένος εραστής που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Πιστός, ευέξαπτος, απείθαρχος, σχολαστικός και αδιάφορος.
ΛΕΜΟΝΙΑ LIME (Doubt): δέχεστε αυτά που σας επιφυλάσσει η ζωή με έναν σύνθετο τρόπο, μισείτε τους τσακωμούς, το στρες και τον μόχθο, δεν σας αρέσει η τεμπελιά και η αργία. Είστε μαλακός και εύκαμπτος , κάνετε θυσίες για τους φίλους και έχετε πολλά ταλέντα. Δεν είστε, όμως, αρκετά επίμονος για να τα κάνετε να ανθίσουν. Συχνά, γκρινιάζετε και παραπονιέστε. Είστε πολύ ζηλιάρης, αλλά και πιστός.
ΛΕΥΚΗ (Αβέβαιος): δεν έχετε πολύ αυτοπεποίθηση, ενώ είστε γενναίος μόνο εάν είναι απαραίτητο! Εχετε ανάγκη την καλή διάθεση και τον ευχάριστο περίγυρο. Είστε πολύ επιλεκτικός, συχνά μοναχικός και καλλιτεχνική φύση. Η οργάνωση είναι κάτι που σας διακρίνει. Τείνετε στη φιλοσοφία, ενώ είστε αξιόπιστος σε κάθε κατάσταση και παίρνετε τη συνεργασία πολύ σοβαρά.
ΜΕΛΙΑ ROWAN (Ευαισθησία): γεμάτος από γοητεία, εύθυμος, προικισμένος χωρίς εγωισμό, σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή. Αγαπάτε τη ζωή και την κίνηση. Είστε συγχρόνως εξαρτημένος και ανεξάρτητος, καλλιτεχνικός, φλογερός, αισθηματικός, καλή παρέα, αλλά δεν συγχωρείτε.
ΜΕΛΙΑ – ΣΤΑΚΤΗΣ ASH (Φιλόδοξος): ασυνήθιστα ελκυστικός, παρορμητικός, απαιτητικός, δεν νοιάζεστε για την κριτική. Είστε φιλόδοξος, έξυπνος, ταλαντούχος, σας αρέσει να παίζετε με τη φωτιά. Μπορείτε να γίνετε εγωιστής, πολύ αξιόπιστος και αντάξιος εμπιστοσύνης, καλός συνεργάτης, πιστός και φρόνιμος εραστής. Μερικές φορές το μυαλό εξουσιάζει την καρδιά σας.
ΜΗΛΙΑ (Αγάπη): πολλή γοητεία, εμφάνιση και έλξη, ευχάριστη αύρα. Είστε περιπετειώδης, ευαίσθητος, πάντα ερωτευμένος, θέλετε να αγαπάτε και να σας αγαπούν, πιστός και τρυφερός σύντροφος, πολύ γενναιόδωρος. Ζείτε για το σήμερα. Θα μπορούσε κανείς να σας χαρακτηρίσει σαν έναν ελεύθερο από έγνοιες φιλόσοφο με φαντασία.
ΟΞΙΑ (Δημιουργός): νοιάζεστε για την εμφάνισή σας, είστε υλιστής, σας αρέσει η καλή οργάνωση της ζωής και της καριέρας σας. Είστε καλός στη διαχείριση των οικονομικών και καλός ηγέτης, καθώς δεν παίρνετε μη απαραίτητα ρίσκα. Είστε λογικός και θαυμάσια συντροφιά, ενώ σας αρέσει πολύ να κρατιέστε σε φόρμα.
ΠΕΥΚΟ (Σχολαστικός): αγαπάτε την ευχάριστη παρέα, ξέρετε πώς να κάνετε τη ζωή άνετη. Είστε πολύ δραστήριος, φυσικός, καλή παρέα, ερωτεύεστε εύκολα, αλλά το πάθος σας σβήνει γρήγορα. Απογοητεύεστε εύκολα μέχρι να βρείτε αυτό που θεωρείτε ιδανικό. Είστε άξιος εμπιστοσύνης και πρακτικός.
ΠΤΕΛΕΑ (Γενναιόφρων): ευχάριστη όψη, γουστόζικα ρούχα, δυνατές απαιτήσεις. Δεν ξεχνάτε τα λάθη, είστε εύθυμος τύπος, σας αρέσει να οδηγείτε, αλλά όχι να υπακούετε σε εντολές. Ειλικρινής και πιστός σύντροφος, σας αρέσει να παίρνετε αποφάσεις για άλλους, γενναιόδωρος, με καλή αίσθηση του χιούμορ, πρακτικός.
ΣΗΜΥΔΑ (Έμπνευση): ζωντανός, ελκυστικός, κομψός, φιλικός, απαιτητικός, μετριόφρων, δεν σας αρέσει η υπερβολή, αγαπάτε τη ζωή στη φύση και την ηρεμία. Δεν είστε πολύ παθιασμένος, αλλά έχετε πολύ φαντασία και μικρή φιλοδοξία. Σας αρέσει να δημιουργείτε μία ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
ΣΥΚΙΑ (Ευαισθησία): πολύ δυνατός, λιγάκι ισχυρογνώμων, ανεξάρτητος, δεν σας αρέσουν οι αντιφάσεις και οι διαφωνίες. Αγαπάτε τη ζωή, την οικογένειά σας, τα παιδιά και τα ζώα, ενώ έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ.
ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ (Ανεξάρτητος): ένα όχι συνηθισμένο άτομο, γεμάτος φαντασία και γνησιότητα, ντροπαλός και επιφυλακτικός, φιλόδοξος, περήφανος, με αυτοπεποίθηση. Αγαπάτε τις νέες εμπειρίες, είστε αρκετά νευρικός, έχετε καλή μνήμη, αλλά μπερδεμένη ερωτική ζωή, μαθαίνετε εύκολα και θέλετε να εντυπωσιάζετε.
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ (Ασυνήθιστος): γοητευτικός, χωρίς απαιτήσεις, ξέρετε πώς να κάνετε εντύπωση. Είστε ενεργός αγωνιστής για κοινωνικούς σκοπούς, δημοφιλής, μελαγχολικός και παράξενος εραστής, ειλικρινής, και ανεκτικός σύντροφος, με ακριβή αίσθηση δικαιοσύνης.
ΦΥΣΤΙΚΙΑ (Πάθος): άκαμπτος, περίεργος και γεμάτος αντιθέσεις, συχνά γίνεστε εγωιστής και επιθετικός. Είστε αριστοκράτης, με απρόσμενες αντιδράσεις, αυθόρμητος, ενώ η φιλοδοξία σας δεν έχει όρια. Είστε δύσκολος και ασυνήθιστος σύντροφος. Δεν αρέσετε πάντα, αλλά συχνά σας θαυμάζουν. Έχετε πολυμήχανη στρατηγική, είστε πολύ ζηλιάρης και φλογερός, χωρίς συμβιβασμούς.
ΚΛΑΙΟΥΣΑ ΙΤΙΑ (Μελαγχολία): ωραίος, αλλά μελαγχολικός, ελκυστικός, πολύ ευσυγκίνητος, αγαπάτε οτιδήποτε ωραίο και γευστικό και τα ταξίδια. Είστε ονειροπόλος, ακούραστος, ιδιότροπος, ειλικρινής, μπορεί να επηρεαστείτε αλλά δεν μπορείτε να συμβιώσετε εύκολα. Είστε απαιτητικός, έχετε διαίσθηση. Θέλετε να βρείτε έναν σύντροφο άγκυρα.

Σχόλια»

1. lifewhispers - 7 Ιουνίου, 2007

«είστε πολύ ζηλιάρης και φλογερός»….Ε ναι λοιπόν , είμαι μια ΦΥΣΤΙΚΙΑ, μουργάκι!!!!!!!!!!
Να σου πω:πάιζει αυτό το ποστάκι να το ανέβασες στο κοντινό παρελθόν και να το κατέβασες μέσα σε λίγα λεπτά; Γιατί είχα ένα dejavu περίεργο μόλις το έιδα!!! Και είναι η πρώτη φορά που αφήνω πρώτη σχόλιο στα ποστ της λάσπης! (τι κερδίζω;)

Μου αρέσει!

2. lifewhispers - 7 Ιουνίου, 2007

A δεν πιστευω να σε έκαψα και να ημουν η μόνη που το έιδα; Εκτός βέβαια αν στον ελέυθερο μου χρόνο έχω την ικανότητα να ονειρεύομαι το επόμενο ποστ της λάσπης, οπότε μάλλον πρέπει να παω στο γιατρό.

Μου αρέσει!

3. lifewhispers - 7 Ιουνίου, 2007

Ει !’Αφησα κι αλλο σχόλιο και δεν το βλέπω!

Μου αρέσει!

4. lifewhispers - 7 Ιουνίου, 2007

α.νταξ.το ειδα

Μου αρέσει!

5. μια αντανάκλαση - 7 Ιουνίου, 2007

διαμαρτύρομαι!
όλοι είστε δέντρα κι εγώ είμαι ψάρι;
μα, υπάρχει δέντρο που το λένε «γαύρο»;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μου αρέσει!

6. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

είμαι Μελία-Στακτης
να με χαίρομαι

Μου αρέσει!

7. Ο μικρός Νικόλας - 7 Ιουνίου, 2007

ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ (Ανεξάρτητος): ένα όχι συνηθισμένο άτομο, γεμάτος φαντασία και γνησιότητα, ντροπαλός και επιφυλακτικός, φιλόδοξος, περήφανος, με αυτοπεποίθηση. Αγαπάτε τις νέες εμπειρίες, είστε αρκετά νευρικός, έχετε καλή μνήμη, αλλά μπερδεμένη ερωτική ζωή, μαθαίνετε εύκολα και θέλετε να εντυπωσιάζετε.

Μου αρέσει!

8. Ο μικρός Νικόλας - 7 Ιουνίου, 2007

Μαμά ακούς;! 😆

Μου αρέσει!

9. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

lifewhispers, πηγαινε αμεσα να αγορασεις λαχειο!!!!!! 🙂
ναι, το ανεβασα για λιγα λεπτα και το κατεβασα.
ηταν η μερα που εμαθα για τον θανατο της αμαλιας.
οποτε κατεβηκε τρεχωντας!!!!!!!!!!

Αυτο ειναι και το δωρο της λασπης που αφησες σχολιο πρωτη.
Μας τιμα παντως και ευχαριστουμε.

Μου αρέσει!

10. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

@ μια αντανάκλαση, μη ρωτας και πολλα γιατι δεν ξερω, καποτε καποιος μου το ειχε στειλει με μειλ. δεν πρεπει να ειναι ψαρι αλλα κανενα περιεργο δεντρο που πιθανον να μη μεταφραστηκε σωστα.
@dirty, αν δεν σ’ αρεσει αυτο το δεντρο, το διορθωνουμε. πες ποιο θες και κανω update αμεσα.

Μου αρέσει!

11. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

@μικρε νικολα, δεν λεει πουθενα οτι αγαπατε το διαβασμα και τα μαθηματα σας.

Μου αρέσει!

12. Σεφ - 7 Ιουνίου, 2007

ζε σουί αν ΠΤΕΛΕΑ τουτέστιν (Γενναιόφρων):

ευχάριστη όψη, γουστόζικα ρούχα, δυνατές απαιτήσεις. Δεν ξεχνάτε τα λάθη, είστε εύθυμος τύπος, σας αρέσει να οδηγείτε, αλλά όχι να υπακούετε σε εντολές. Ειλικρινής και πιστός σύντροφος, σας αρέσει να παίρνετε αποφάσεις για άλλους, γενναιόδωρος, με καλή αίσθηση του χιούμορ, πρακτικός.

(κοίτα να δεις που με βρήκε!) 😛

Μου αρέσει!

13. Ο μικρός Νικόλας - 7 Ιουνίου, 2007

@μούργος, το ξέρω.Δε σας καταλαβαίνω..

Μου αρέσει!

14. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

οτι σας βρηκε, σας βρηκε σεφ, δεν το συζητω!!!!!!
$ευχάριστη όψη
$γουστόζικα ρούχα
$γενναιόδωρος
.
ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΡΕ ΣΕΦ!!!
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

15. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

μικρε νικολα, τι να καταλαβεις μικρο και αθωο παιδι!
αυτο του σεφ με τη βγεγμενη σανιδα πολυ το χαρηκα!!!!!! 😉

Μου αρέσει!

16. teokaf - 7 Ιουνίου, 2007

ΜΕΛΙΑ ROWAN (Ευαισθησία): γεμάτος από γοητεία, εύθυμος, προικισμένος χωρίς εγωισμό, σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή. Αγαπάτε τη ζωή και την κίνηση. Είστε συγχρόνως εξαρτημένος και ανεξάρτητος, 😯 😯 😯 ❓ (Τι πίνουν εκεί πάνω και δεν μας δίνουν μου λέτε;) καλλιτεχνικός, φλογερός, αισθηματικός, καλή παρέα, αλλά δεν συγχωρείτε.

Μου αρέσει!

17. teokaf - 7 Ιουνίου, 2007

😯

Μου αρέσει!

18. teokaf - 7 Ιουνίου, 2007

θα τα βρω τα γαまずは右までνα τα smilies που θα παει

Μου αρέσει!

19. Μαριλένα - 7 Ιουνίου, 2007

Πονόματο έχω ή καταρράκτη λόγω γήρατος;
Τη δική μου ημερομηνία γιατί δεν τη βρίσκω;
1/11 βρε παιδιά, που είναι;
Μούργο με παρέλειψες;;
Τι αδικία είναι πάλι ετούτη; 😦

Μου αρέσει!

20. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

@teokaf, ενταξει με smilies; ειστε καλυτερα τωρα;
πρεπει να αφηνετε 1-2 κενα μεταξυ των για να φαινονται.
σας παρακαλω μην αμφισβητητε το ωροσκοπιο μου.
αν νομιζετε οτι δεν σας ταιριαζουν, πειτε μου τι δεντρο θελετε και το διορθωνουμε.
ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!! 🙂
.
@Μαριλένα, χιλια συγγνωμη. μια χαρα εισαι, εγω την εκανα την πατατα και πλεον ειναι διορθωμενο.
Φυστικια εισαι, αλλα το λεω και σε σενα.
αν δεν σου αρεσει και θες αλλο δεντρο, εδω ειμαστε! 🙂

Μου αρέσει!

21. Σεφ - 7 Ιουνίου, 2007

Μαριλένα μου δεν φταις εσύ αλλά ο ακατάληπτος τρόπος που τα έγραψε ο μούργος ….
24/10 έως 11/11: Φιστικιά

ΦΥΣΤΙΚΙΑ (Πάθος): άκαμπτος, περίεργος και γεμάτος αντιθέσεις, συχνά γίνεστε εγωιστής και επιθετικός. Είστε αριστοκράτης, με απρόσμενες αντιδράσεις, αυθόρμητος, ενώ η φιλοδοξία σας δεν έχει όρια. Είστε δύσκολος και ασυνήθιστος σύντροφος. Δεν αρέσετε πάντα, αλλά συχνά σας θαυμάζουν. Έχετε πολυμήχανη στρατηγική, είστε πολύ ζηλιάρης και φλογερός, χωρίς συμβιβασμούς.

άσχετο? αν είσαι από την Αίγινα, να δηλώσω ότι μου αρέσουν τα φυστίκια Αιγίνης, ενώ αν είσαι από την Αραπιά … σε λατρεύω 😉

Μου αρέσει!

22. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

η μαριλένα είναι κάσιους αγράμματοι

Μου αρέσει!

23. Σεφ - 7 Ιουνίου, 2007

με το μπαρδόν κύριε (συγνώμη αν σε προσβάλω) dirty…
αλλά η Μαρινέλα είναι μια μια μητέρα τεφαρίκι, σαν αράπικο φιστίκι…

…και πειράσομαι τον λόγω τούτον επιδείξαι
(Λυσίας, Υπερ Αδυνάτου – ακούς εκεί αγράμματοι!) 😉

τσ!

Μου αρέσει!

24. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

βρε ανοητε σεφ, το 11/11 το ειχα γραψει 11/10.
γι’ αυτο δεν το εβρισκε η μαριλενα.
το διορθωσα και συ το διαβασες διορθωμενο
βρηκες ευκαιρια να ριξεις τη χολη σου!!!!!!!!!!!!!!!

@dirtyjazz, και αυτο σωστο!!! 🙂

Μου αρέσει!

25. Σεφ - 7 Ιουνίου, 2007

μουργο @#14

ζηλεύεις και έχεις σαν σύμμαχο την προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων… αλλά τα $αστεία σου δεν με αγγίζουν…

Γιατί και ευχάριστη όψη έχω και γεναιόδωρος είμαι κι όταν καμιά φορά ντύνομαι, ντύνομαι γουστόζικα* 😯


* τον Σεφ ντύνουν οι γυναίκες της ζωής του.

Μου αρέσει!

26. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

….κι όταν καμιά φορά ντύνομαι, ντύνομαι γουστόζικα………
.
καλα ρε σεφ, ξεβρακωτος γυρνας ολη μερα; 😆
μα ποιος εισαι;
ο προεδρος του συλλογου γυμνιστων; 😆

Μου αρέσει!

27. natassaki - 7 Ιουνίου, 2007

Εγώ που είμαι φιστικιά, έχω μια απορία: Αράπικη ή Αιγίνης;
Καλησπέρα. 😉

Μου αρέσει!

28. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

καλησπερα natassaki.
τι κακο ειναι αυτο, πολλες φιστικιες μαζευτηκαν.
διαλεγεις και παιρνεις.
παιζουν και τα κασιους.
και παιζει βεβαια οτι αν δεν σου αρεσει αυτο το δεντρο , διαλεγεις αλλο και κανουμε απντειτ ,με τις καταλληλες ημερομηνιες.
ειμαστε μπροστα στα ωροσκοπια.
τα κανουμε κατα παραγγελια! 😆

Μου αρέσει!

29. Μαριλένα - 7 Ιουνίου, 2007

Aχα! Φυστικιά! Εις την μακρινήν και εξωτικήν Αίγινα πηγαίνω τα τελευταία 45 χρόνια της ζωής μου. Τα προηγούμενα τέσσερα, πήγαινα (μάλλον με πήγαιναν :p)στην Επίδαυρο.
Οπότε μία σχέση, δεν μπορώ να πω την έχω. Αν και στο σπιτι μας πευκα και λεμονιές έχουμε 🙂

Oπότε dirty, κάσιους, δεν είμαι. Ούτε αράπικο φυστίκι Σεφ, αλλά μάνα τεφαρίκι , δε μπορώ να πω, εκεί έπεσες διάνα!
Ο,τι θέλουν με κάνουν τα κορίτσια μου! Ομολογώ με μεγάλη μου ντροπή.

Μούργο, ευχαριστώ για την έγκαιρη διόρθωση, αν περάσεις από Αίγινα καλοκαίρι, να σε κεράσουμε και φιστικάκι γλυκό.
🙂

Μου αρέσει!

30. Μαριλένα - 7 Ιουνίου, 2007

Καλησπέρα Νατασάκι, τώρα σε είδα.
Φυστικιά κι εσύ;
Εγώ Αιγίνης πάντως 😀

Μου αρέσει!

31. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

τι μου λες τωρα μαριλενα; 🙂
τα γλυκα του κουταλιου ειναι η αδυναμια μου!!
και σενα ειναι τα κοριτσια σου 😉
ομορφη νησι η αιγινα!!!!!!
ευχαριστω για την προσκληση! 🙂

Μου αρέσει!

32. natassaki - 7 Ιουνίου, 2007

Μια χαρά είναι η φιστικιά, απλά είχα την απορία! Επίσης με ενδιαφέρει το κεφάλαιο:»ποιό δέντρο ταιριάζει με ποιό» -να ξέρω να τον κρατήσω τον άντρα μου( μετά από 14 χρόνια γάμου) ή μα του ΄δωσω πόδι; Ευχαριστώ εκ τω προτέρων. 😉

Μου αρέσει!

33. σεφ-γκρέκο - 7 Ιουνίου, 2007

Εμένα αρέσεις, αλλά το μούργο καλείς στην Αίγινα! 😦

… και δεν απαντάς και στα σχόλια στο blog σου! 😥

Μου αρέσει!

34. natassaki - 7 Ιουνίου, 2007

Κι εγώ θέλω πρόσκληση για Αίγινα – παίζει;

Μου αρέσει!

35. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

natassaki, δεν ειπα κατι κακο για τις φιστικιες.
απλα διαπιστωσα πως μας διαβαζουν τελικα πολλες φιστικιες.

τωρα για το αλλο, σε επομενο ποστ.
αλλα πρωτα θα μας απαντησεις σε μερικιες κρισιμες ερωτησεις, οπως π.χ. αν θελεις να του δωσεις ποδι (γιατι του χριστιανου;) ή οχι, ωστε να διαμορφωσουμε και την προβλεψη αναλογα.

ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!
ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΕΓΙΝΑ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ!!! 😆 😆 😆 😆
(μηπως να βαλω και γραμμη 090… στο μπλογκ;)

Μου αρέσει!

36. Μαριλένα - 7 Ιουνίου, 2007

Αν παίζει λέει Νατασάκι! Φυσικά, δεν το συζητάμε.

Σεφ, εννοείται πως είσαι επίτιμος καλεσμένος, μόλις στο γραψα και στο μπλογκ μου.
Σε πρόλαβα :p

Μου αρέσει!

37. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

μούργο αμόλα μια στου μακμάνους για το τελευταίο φονικό μου σχόλιο

Μου αρέσει!

38. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

μολις γυρισα dirty.
το ειδα και ακουμπησα και γω απο κατω το κατιτις μου
μαριλενα, οπως καταλαβες ειμαστε πολλοι αυτοι που θα ερθουμε αιγινα.
βγαλε απο τωρα αντικλειδια για να μη σε ενοχλουμε συνεχεια 😆

Μου αρέσει!

39. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

μούργος=ο γιος του ανέμου
ποτε το είδε
ποτε πήγε
ποτε το σχολίασε
ανάσα δεν πήρα

στο παραμάγαζο πάντως περιμένω μιάν άλλη απάντηση σε ερώτημα που σου έχω αφήσει δις

Μου αρέσει!

40. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

για αντικλείδια μη χολοσκάτε
ΕΙΔΙΚΟΤΗΣ ΜΟΥ!!!

Μου αρέσει!

41. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

τρεχω dirty, πολλα μετωπα εχω ανοιξει , τι να πρωτοπρολαβω;
εχω και την εννοια μην εμφανισθει το παπι;

Μου αρέσει!

42. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

έλα και σώσε με
ο σεφ έχει πάθει κάποια παράξενη κρίση
με κυνηγάει στους διαδρόμους του παραμάγαζου απαγγέλοντας Τηλέμαχο Χυτήρη

ΒΟΗΗΗΗΘΕΙΑ

Μου αρέσει!

43. Μαριλένα - 7 Ιουνίου, 2007

Μουργο 😀 και αντικλείδια κι ό,τι θέλετε.

dirty, τι απίστευτη περιγραφή!

Να σας πω, δε σταματάτε λεω ‘γω;
Με κάνετε και γελάω και πρεπει εδώ και κανα μισάωρο να σηκωθώ να κανω καποια δουλειά που έχω κι όλο την αναβάλλω.
Διάλειμμα βρε, να βάλω στον άντρα μου να φάει! 😀

Μου αρέσει!

44. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

ευχαριστουμε μαριλενα για τα αντικλειδια.
τα βαζα με τα γλυκα να ειναι σε εμφανες σημειο στην κουζινα , για να μη χρειαστει να την κανουμε ανω-κατω 😉

Μου αρέσει!

45. Μαριλένα - 7 Ιουνίου, 2007

Οπωσδήποτε. Κι έχω μία εκλεκτή συλλογή και από το Αιάκειον και απο αλλαχού 😀
Καληνύχτα 🙂

Μου αρέσει!

46. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

ολες οι συλλογες δεκτες!
καληνυχτα 🙂

Μου αρέσει!

47. dirtyjazz - 7 Ιουνίου, 2007

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ??

Μου αρέσει!

48. μούργος - 7 Ιουνίου, 2007

παντως να ξερεις τον χτυπησες στο ευαισθητο σημειο του!!!!
αυτο ειναι απο ταααααααα αγαπημενα του.
οταν εκανα και γω αυτο το ερωτημα (δεν θελει και πολλη σκεψη για να καταλαβει καποιος οτι ομιλουμε περι καθαρας περιπτωσης πορνογερου) μου κραταγε μουτρα μια βδομαδα!!!!!!!!

Μου αρέσει!

49. σεφ-γκρέκο - 7 Ιουνίου, 2007

βρε μούργο… λες… λες… λες… αμελώντας επιμελώς τo σχόλιο αυτό:

Η ομάδα της Λάσπης

Μου αρέσει!

50. aa-duck - 8 Ιουνίου, 2007

Τι σου είναι αυτοί οι Κέλτες…

ΚΕΔΡΟΣ αλλά μπα 😐

Μου αρέσει!

51. alagrecque - 8 Ιουνίου, 2007

ΣΤΑΚΤΗΣ ASH ? σε ποια φυτωρια το εχουν αυτο να το δω για να καταλαβω ποιος ειμαι απο που ερχομαι και που παω ?

Μου αρέσει!

52. alagrecque - 8 Ιουνίου, 2007

O ΣΤΑΚΤΗΣ τελικα ειναι ο Φράξος 😉 , και ναι ειμαι ολα αυτα και μερικα ακομη που παραλειψατε.

Μου αρέσει!

53. alagrecque - 8 Ιουνίου, 2007

κι επι τη ευκαιρια , εχω ενα κλεροδεντρο (που δεν γνωριζω την επιστημονικη του ονομασια) το οποιο εχει κολλησει κατι μαυρα εντομα σαν χελωνακια με σκληρο σχετικα καβουκι, τα οποια δεν καταφερα να καταπολεμησω. Μηπως εχετε ω αγαπητε μουργε γνωση του ονοματος των εντομων αυτων (εχουν εποικησει και 2 ελαιοδεντρα επισης) ωστε να βρω το αντιστοιχο εντομοκτονο τους?

Μου αρέσει!

54. μούργος - 8 Ιουνίου, 2007

48. @σεφ, μολις γυρισα απο χοντρη δουλεια στον κηπο μου και ειμαι πτωμα.
επιφυλάσσομαι , να απαντησω στις συνηθεις ανοησιες σου το σαββατοκυριακο!!!!!!

@alagrecque, που χαθηκατε αγαπητε μας σεφ;
τα ωροσκοπια της λασπης ειναι παντα ακριβη.
(και οποτε δεν ειναι τα κανουμε να ειναι! 😉 )
για το ερωτημα σου
το πιο πιθανον ειναι να ειναι λεκανιο.
ειναι εντομο, στην οικογενεια των κοκκοειδων (αλλιως ψωρα)
αν ειναι μεγαλος ο πληθυσμος τοτε εχουν προβλημα τα δεντρα σου.
το πιο καταλληλο και σχετικα αποτελεσματικο φαρμακο ειναι ο θερινος πολτος.
ειναι ακινδυνο για τον ανθρωπο και αποτελεσματικο.
αλλα θελει την καταλληλη εποχη-οταν βγαινουν οι νυμφες απο τα καβουκια-
μη ριξεις χημικο εντομοκτονο, ειναι και δυνατα και δεν ειναι πολυ αποτελεσματικα.
σε ενα σημειωμα δεν μπορω να σου πω αναλυτικα καποια πραγματα. αν θες στειλε μειλ με φωτογραφιες των δεντρων-κοντινες-.
ακομη να ξερεις οτι το λεκανιο ευνοοειται απο την υψηλη σχετικα υγρασια. πραγμα που συμβαινει οταν το φυλλωμα ειναι πυκνο και δεν αεριζεται.
αρα θελει καταλληλο κλαδεμα και να αποφυγεις το υπερβολικο ποτισμα και αν ριχνεις λιπασμα να το ριχνεις με πολυ μετρο
(το αζωτο δημιουργει υπερβολικη βλαστηση)
δεν ξερω αν σε βοηθησα
πες μου αν θες κατι αλλο;

Μου αρέσει!

55. Erisabetsu - 9 Ιουνίου, 2007

Λεμονιά γράφεις.. αλλά μετά γράφεις lime το lime δεν ειναι λεμονιά.

Μου αρέσει!

56. σεφ-γκρέκο - 9 Ιουνίου, 2007

Αγαπητή Erisabetsu, νομίζω ότι έχετε δίκιο. Αν δεν σας ικανόποιεί τουλάχιστον το «κάτι σαν λεμονιά» ή το γενικότερο «εσπεριδοειδή» ζητήστε μας να αλλάξουμε τις ημερομηνίες…

Και συγχωρέστε το μούργο, ο οποίος πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν ένας από τους καλύτερους γεοπόνους που πέρασαν (και δεν ακούμπησαν) 😉 😛

Μου αρέσει!

57. beniamin - 9 Ιουνίου, 2007

το ειχα δει παλιότερα..
Κέδρος γαρ :Ρ
Πάντως μου κάνει εντύπωση που κανένας μπλόγκερ δεν τα είχε αναφέρει ποτε!!Ευγε μουργο!!!!!

Μου αρέσει!

58. μούργος - 9 Ιουνίου, 2007

55 @Erisabetsu, η λεμονια με το εσπεριδοειδες lime ανηκουν στην ιδια ταξη και μαλιστα εχουν παρα πολλα κοινα χαρακτηριστικα.
προφανως εχει γραφτει ετσι γιατι lime στη αγγλια λενε το δεντρο φλαμουρια (το ωραιο δεντρο που μας δινει το αφεψημα τιλιο).

ρε σεφ, σε ολα μεσα εισαι!
λες και κανεις αγωνα με τον ευατο σου σε πιο ποστ θα αυτογελοιοποιηθείς περισσοτερο!
δεν παιρνεις κανα τηλιο να ηρεμησεις λιγο (ειναι ελαφρα ηρεμιστικο) 🙂

@beniamin, χμμ ..κεδρος, καλα σας τα λεει.
σπανιας ομορφιας;
αν μετανοιωσετε με αυτο το δεντρο , το αλλαζουμε.
το εχω ξαναγραψει, αλλα το ξαναλεω!!
σε αυτο το μπλογκ ο πελατης εχει παντα δικιο 🙂
τα ευγε ηταν περιττα!!!!
συντομα και αλλες αστρολογιες!
γαλατικη, ρωαμικη, συριακη, μποτσουανικη, περουβιανη και παει λεγοντας!!! 🙂

Μου αρέσει!

59. Σεφ - 9 Ιουνίου, 2007

Ρε μούργο, παραδέξου τουλάχιστον τα λάθη σου.

Και δε φτάνει που δεν τα παραδέχεσαι, αλλά δεν δέχεσαι και την επιστημονικά ορθή άποψή μου (την οποία στη συνέχεια επαναλαμβάνεις – τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ άποψη επαναλαμβάνεις !!)…

Πιο συγκεκριμένα εγώ είπα:
{ Αν δεν σας ικανόποιεί τουλάχιστον το “κάτι σαν λεμονιά” ή το γενικότερο “εσπεριδοειδή” ζητήστε μας να αλλάξουμε τις ημερομηνίες…}

κι εσύ ΜΕΤΑ έγραψες:
{η λεμονια με το εσπεριδοειδες lime ανηκουν στην ιδια ταξη και μαλιστα εχουν παρα πολλα κοινα χαρακτηριστικα.
προφανως εχει γραφτει ετσι γιατι lime στη αγγλια λενε το … κλπ}

…? !! …

Και τέλος αραδιάζεις και τις συνήθεις κρυότητες… τις οποίες θα αφήσω ασχολίαστες. 😛

Μου αρέσει!

60. Μαριλένα - 10 Ιουνίου, 2007

Μουργο, να σου στείλω μειλ με φωτο από το νυχτολουλούδο μου που αργοπεθαίνει εδώ και κάτι χρόνια κι έχω κάνει τα παντα, αλλά μπα; 🙂

Μου αρέσει!

61. μούργος - 10 Ιουνίου, 2007

@σεφ, αλλαντα της παρασκευης το γαλα!!!!! 🙂
@μαριλενα, ευχαριστως να στειλεις αν και οι γνωσεις μου στα καλλωπιστικα φυτα ειναι πολυ λιγοτερες.
ασχολουμαι κυριως-και με ενδιαφερουν- τα παραγωγικα φυτα!
παντως να ξερεις κατι, ολα αυτα τα φυτα , στη συντριπτικη τους πλειοψηφια- ειναι τροπικα ή ημι-τροπικα. που σημαινει οτι εχουν συγκεκριμενες αναγκες σε χωμα, φως, υγρασια. θερμοκρασια.
το νυχτολουλουδο, επι τη ευκαιρια να σου πω πως ανηκει στην ιδια οικογενεια με τη πατατα και την ντοματα, πραγμα που σημαινει οτι ειναι δηλητηριωδες φυτο και περισσοτερο οι καρποι που βγαζει.
το νυχτολουλουδο δεν εχει ιδιαιτερους εχθρους.
θελει πολυ φως, πολυ νερο ΑΛΛΑ θελει χωμα που να στραγγιζει ευκολα αλλιως θα υποφερει. (αρα θελει χωμα που να εχει αμμο μεσα-οχι θαλασσινη βεβαια- ή και χαλικια ή περλιτη.
πες μου σχετικα με το χωμα και στειλε και φωτο και βλεπουμε.
ακομη επειδη αναπτυσεται γρηγορα κανονικα θελει φυτεμα στο εδαφος-αλλιως σε γλαστρα θελει κλαδεμα-

Μου αρέσει!

62. Μαριλένα - 11 Ιουνίου, 2007

To έχω σε σημείο του μπαλκονιού που το βλέπει ο ήλιος.
Το κλαδεύω κανονικά κάθε Μάρτιο και γινεται τεράστιο μετά.
Το χώμα του στραγγίζει γιατί είναι σε γλάστρα που την έχω τρυπήσει από κάτω. Και η γλάστρα στέκεται, σ’ αυτά τα ειδικά ξέρεις, που δεν εφάπτεται με το έδαφος.
Το χώμα μου το έχει δώσει ο γεωπόνος του φυτωρίου.
Επισης του πήγα και φύλλο και μου είπε να δοκιμάσω σίδηρο και ένα φυτοφάρμακο.
Τον σίδηρο τον έβαλα, το φυτοφάρμακο όχι, γιατί η Ραφαηλία η εφτάχρονη όλο το καλοκαίρι στο μπαλκόνι τη βγάζει και φυτοφάρμακα απαγορεύονται δια ροπάλου.
Το σκάλισα για σκουλήκια, δεν έχει.
Ελεγα μήπως ξέρεις κάτι πρακτικό (οπως πχ το πρασινο σαπούνι διαλυμένο σε νερό, διώχνει άμεσα τη μελλίγκρα) και μου πεις.
Θα σου στείλω και φωτογραφία στο μειλ, κάποια στιγμή σήμερα, γιατί πολυ με στεναχωρεί το κακομοιρο.
Ααα και το ποτίζω τακτικά, καθότι ξέρω πως το θέλει το νεράκι.
Καλή βδομάδα να ‘χουμε και ευχαριστώ που ασχολείσαι με το φυτοπαίδι μου 🙂

Μου αρέσει!

63. Βασιλική - 11 Ιουνίου, 2007

λευκη!
χμ!
μαλιστα…
😉

Μου αρέσει!

64. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

@Μαριλένα,
λες στο τελευταιο σημειωμα
……Το κλαδεύω κανονικά κάθε Μάρτιο και γινεται τεράστιο μετά.

λες σε προηγουμενο σημειωμα
…….το νυχτολουλούδο μου αργοπεθαίνει εδώ και κάτι χρόνια κι έχω κάνει τα παντα

μαριλενα μου, το καταλαβαινεις και συ οτι αυτα τα δυο δεν συμβαδιζουν και πολυ!
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΣΟΥ; 😕

Μου αρέσει!

65. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

@Βασιλική, αβεβαιη η απαντηση.
οπως και η ΛΕΥΚΗ
μαλλον σε βρηκε!!! 😉

Μου αρέσει!

66. Μαριλένα - 12 Ιουνίου, 2007

Μούργο, μόλις σου έστειλα μειλ με φωτογραφίες του.

Το κλαδεύω κανονικά, αφήνω πολύ λίγο κορμό.
Μέχρι το καλοκαίρι, έχει εκτοξευτεί, πάνω από μέτρο.
Κι ομως τα φύλλα του είναι χάλια.
Ποια φύλλα του δηλαδή, όσα του έχουν απομείνει.
Με πιανει η ψυχή μου να το βλέπω.

δες και τις φωτογραφίες και πες μου.

Μου αρέσει!

67. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

Μαριλένα μολις τις ειδα τις φωτο.
προβλημα απο σιδηρο δεν βλεπω καθολου!!!
(γεωπονος στο ειπε; εντυπωση μου κανει!!!)
ειναι πολυ δυσκολο απο μια φωτο να πεις κατι με βεβαιοτητα.
εκτος απο καποιες πολυ χαρακτηριστικες αρρωστιες.
η κοντινη του φυλλου δεν ειναι καθαρη-κριμα-
αν μπορουσες να βγαλεις μια καθαρη του αρρωστου φυλλου και απο τις 2 πλευρες-εχει μεγαλη σημασια- ισως μπορεσω να βοηθησω
σκεφτομαι κατι ,αλλα δεν ειμαι σιγουρος!!!!!

Μου αρέσει!

68. teokaf - 12 Ιουνίου, 2007

@ marilena σχολ 66: Είναι σε γλάστρα ή στο χώμα;

Μου αρέσει!

69. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

σε γλαστρα το εχει!

Μου αρέσει!

70. Σεφ - 12 Ιουνίου, 2007

@τεοκαφ:
σε χώμα που βρίκεται μέσα σε γλάστρα 😉

Μου αρέσει!

71. Σεφ - 12 Ιουνίου, 2007

Αρε μούργο, μαζί το είπαμε…

Μου αρέσει!

72. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

η χορωδια λακωνιας «λασπη στα αστερια»
σε νεα της τραγουδια!

Μου αρέσει!

73. Βασιλική - 12 Ιουνίου, 2007

δηλαδη κε μουργο;
τι εννοειτε;

Μου αρέσει!

74. teokaf - 12 Ιουνίου, 2007

Αλλαγή γλάστρας και καλύτερη στράγγιση στην νέα, που πρέπει να είναι μεγαλύτερη κατά 2 νούμερα. 1/3 περλίτη και 2/3 γερμανικό χώμα. Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα. Αν πάλι είναι κάποια ασθένεια που πιάνει τα φύλλα και το αγαπάει πάρα πολύ τότε. Signum μαζί με Talstar. Για κάθε νόσο και κάθε μα初夏の候. Ο συνδυασμός είναι χαμηλότατης τοξικότητας για τον άνθρωπο και πιάνει το 90% από εχθρούς και αρρώστιες. Πρέπει να το αγαπάει πολύ όμως γιατί κοστίζει αρκετά.

Μου αρέσει!

75. Σεφ - 12 Ιουνίου, 2007

Αυτό δεν είναι μπλογκ!
ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ!

Τι ζητήσατε στη Λάσπη και δεν το βρήκατε ?
…εεε? ΤΙ ?

😉

thanx bro…

Μου αρέσει!

76. Μαριλένα - 12 Ιουνίου, 2007

Ολα τα βρήκαμε 🙂 Ευχαριστώ πολύ μούργο και teokaf.
Παλεύω τόσα χρόνια με αυτό το κακόμοιρο το φυτό, αλλά φέτος ειναι χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Το χώμα είναι αυτό που μου δίνουν για τη χαμεντόρια, ένα μαύρο, μαλακό, αφράτο..
Θα πάω αύριο να ρωτήσω πόσο έχουν τα φάρμακα που αναφέρεις teokaf, να δω αν μπορώ να τα πάρω.

Δεν μπαίνει θέμα αν το αγαπάω ή όχι (κι εγώ η ίδια δεν ξέρω) αλλα αφ ης στιγμής ειναι κάτι ζωντανό, θα πρέπει να το παλέψω. Ασε, έχω καεί με τετοιου είδους συναισθηματισμούς, αλλά είμαί πολύ μεγάλη για να αλλαξω 😀

Ευχαριστώ και πάλι, όλους 🙂

Μου αρέσει!

77. Σεφ - 12 Ιουνίου, 2007

Δεν είναι η ηλικία μεγάλη, αλλά η καρδιά.

… πάντως αν τα φάρμακα είναι πολύ ακριβά, θα το κάνουμε θέμα και στα blogs και στη λάσπη… και μπάνερ θα φτιάξουμε αν χρειαστεί … αν χρειαστεί βεβαίως βεβαίως !! 😉

Μου αρέσει!

78. Μαριλένα - 12 Ιουνίου, 2007

Σεφ σ’ ευχαριστώ πολύ 🙂 🙂

Μου αρέσει!

79. teokaf - 12 Ιουνίου, 2007

Για τα φάρμακα καθαρίζει ο Μούργος φαντάζομαι μια και χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα από αυτά. Μιλάμε για γραμμάρια. Αν και ξέρω πως είναι μαχαιριά στην καρδιά του μια και είναι ορκισμένος εχθρός των χημικών. (και όχι άδικα)

Μου αρέσει!

80. Μαριλένα - 12 Ιουνίου, 2007

Ki εγώ δεν τα θέλω καθόλου. Και που να δεις πως τα φυλάω στην αποθήκη! Λες και είναι ραδιενεργά!

Μου αρέσει!

81. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

@Μαριλένα, επαναλαμβανω τη δικη μου αποψη και εμμενω σε αυτη.
επειδη εχουν κατι τα φυλλα που εστειλες , στειλε αλλη μια φωτο κοντινη του φυλλου και απο τις δυο πλευρες.
η λογικη του teokaf με βρισκει αντιθετο, γιατι περα απο την τοξικοτητα , μπορει και να μη χρειαζονται.
ειναι σαν καποιος να παει στο γιατρο , ο γιατρος να μη βρισκει τι εχεις και να σου λεει παρε 3-4 φαρμακα -για να πιασει μια μεγαλη γκαμα ασθενειων-.
θα συμφωνησω ομως στον περλιτη-στο ειχα πει και γω-.
δεν αρκει αυτο που λες για τη στραγγιση.
το νυχτολουλουδο θελει αφρατο χωμα και πολυ νερο.
ο περλιτης ειναι ενα πολυ καλο φυσικο προιον και παμφτηνο.
και στο πατο της γλαστρας βαλε χαλικια.

φορουμ γεωπονικο το καναμε τελικα!!!! 🙂

Μου αρέσει!

82. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

teokaf λες
…..Για τα φάρμακα καθαρίζει ο Μούργος φαντάζομαι….
δηλαδη; 😕

Μου αρέσει!

83. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

73. @Βασιλική, τιποτα ιδιαιτερο!
χιουμορακι για το δικο σας «χμμ….» 🙂

Μου αρέσει!

84. teokaf - 12 Ιουνίου, 2007

Νόμιζα πως θα ήταν εύκολο για σένα να βρείς από κάποιον αγρότη μιά μικρή ποσότητα ώστε να μην αγοράζει ολόκληρες συσκευασίες. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι εφικτό να της το δώσεις.

Μου αρέσει!

85. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

teokaf, δεν ειναι καθολου ευκολο!
ουτως ή αλλως δεν κανω τετοια πραγματα για φυτοφαρμακα, αλλα και δεν γνωριζω προσωπικα τη Μαριλενα.
εδω στα μπλογκοτσατ γνωριστικαμε! 🙂
βεβαια , τωρα που το σκεφτομαι, παιζει μια προσκληση για αιγινα για γλυκο του κουταλιου 🙂

Μου αρέσει!

86. teokaf - 12 Ιουνίου, 2007

@ Μαριλένα: Μπορείς να δοκιμάσεις και λίπασμα μια και αντιδρά πολύ καλά στις λιπάνσεις. Nutrient express 18-18-18 ή Σουλτς 20-30-20. Τα καλύτερα λιπάσματα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Μου αρέσει!

87. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

ρε πρακτορα των χημικων το αγνον και τιμιον αυτο μπλογκ βρηκες να διαφημισεις την χημεια;

Μου αρέσει!

88. teokaf - 12 Ιουνίου, 2007

Δεν τα πιάνεις όλα αγόρι μου, μόλις έμαθα πως σκέφτεσαι να πας για γλυκό του κουταλιού είπα να δηλητηριάσω το περιβάλλον με σωρεία χημικών. Α και Μαριλένα υπάρχει και το αέριο Ζ35 που χρησιμοποιούσε ο Μέγγελε στα πειράματά του στους Εβραίους για δοκίμασέ το στο νεραντζάκι

Μου αρέσει!

89. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

καλα νομιζεις οτι τυχαια ηρθε απο το πτωχικο μας η Μαριλενα;
νομιζεις οτι την ενδιαφερουν τα πρεζονια-φυτα;
λαθος πορτα χτυπησες!!!!!!!

Μου αρέσει!

90. Μαριλένα - 12 Ιουνίου, 2007

Βρε, με μπερδέψατε!
Λοιπον, αύριο το μεσημερι, θα στείλω στον μούργο φωτογραφία καθαρότατη με το πάσχον φύλλο.

Δεύτερον, τα χημικά τα φοβούμαι πολύ και τα αντιπαθώ. Θα τα χρησιμοποιήσω όμως ως έσχατη λύση, τι να κάνω;

Αφου το χώμα πρέπει να είναι αφράτο, το χαμεντοριανό, μια χαρά το βρίσκω.

Μένει να του αλλαξω γλάστρα, η οποία όμως βρε παιδιά έιναι αρκετά μεγάλη. Μούργο, φαινεται και στη φωτογραφία.

Τρίτον η τέταρτον, βεβαίως και παίζει το αιγινήτικο γλυκό. Ιούλιο πάμε διακοπές εμείς, ευχαρίστως να περάσετε να σας κεράσουμε 🙂

Μου αρέσει!

91. μούργος - 12 Ιουνίου, 2007

η γλαστρα ειναι αρκετη για το συγκεκριμενο νυχτολουλουδο.
απλα βρες απο καμμια μαντρα οικοδομων λιγο περλιτη και προσθεσε το στο χωμα.
φωτο πανω-κατω,ε;

αντε, Μαριλενα μας τρελλανε το νυχτολουλουδο σου.
ωρες ειναι να οργανωσουμε κανα συνεδριο για το θεμα. 😆

Μου αρέσει!

92. Μαριλένα - 13 Ιουνίου, 2007

Ναι, ναι να το κάνουμε καλά!
Θα ψάξω για περλίτη πάραυτα.
Το μεσημέρι θα βάλω τη μικρή να τραβήξει κανονική φωτογραφία και θα στη στείλω.

Καλημερα 🙂

Μου αρέσει!

93. Μαριλένα - 13 Ιουνίου, 2007

Μούργο, το στειλα το μειλ :))

Οποτε βρεις χρονο, ρίξε μια ματιά.

Καλό απόγευμα.

Μου αρέσει!

94. μούργος - 13 Ιουνίου, 2007

αχ βρε Μαριλενα, αχ βρε Μαριλενα!!!!!! (δις)
δεν ειναι καθαρες!!
δεν ξερω ποια ειναι η ελαχιστη αποσταση που μπορει να εστιασει καθαρα η μηχανη σου.
θα επρεπε -αφου ξερεις την αποσταση- να την τηρησεις αυστηρα και μετα εγω θα την μεγενθυνα με καποιο προγραμμα φωτογραφιας.

τελος παντων . να σου πω τι ηθελα να δω.
τετοιου ειδους συμπτωματα προκαλουν τα ακαρεα και κανουν καποια χαρακτηριστικα στην κατω πλευρα των φυλλων.
αναπτυσουν τον πληθυσμο τους και σε μεγαλη προσβολη σχηματιζεται κατι σαν ιστος αραχνης.
αν εχεις τετοιο πραγμα, τοτε ειναι σιγουρα ακαρεα.
εκτος απο χημικα δουλεια κανει και το θειαφι.
εκτος το κιτρινο θειαφι που χρησιμοποιητε για σκονισμα υπαρχει το βρεξιμο θειαφι (σκονη ποου διαλυεται σε νερο) και ακομη υγρο θειαφι.

τωρα, ειδα και κατι μαυρα στιγματα.-δεν μπορω να διακρινω καλα ομως-.
ετρεχα σημερα Μαριλενα και τα ειδα βιαστικα τωρα
αν βρω κατι αλλο θα σου πω.
αν μπορεις να δωσεις καμμια παραπανω πληροφορια πες μου!

α, επειδη ειμαι και καποια ηλικιας, και δεν εχω και πολυ μυαλο μη συνεχισεις εδω, απαντησε στο πιο προσφατο σχολιο μου.
τα εχω χασει με τα πολλα σχολια σε διαφορα ποστ!!!!!!!

Μου αρέσει!

95. Μαριλένα - 14 Ιουνίου, 2007

Κι εγώ, κι εγώ το ίδιο (το λέω με ενθουσιασμό!!)
Εψαχνα μια ώρα χτες να βρω τα του νυχτολουλουδίου.
Αν έχω νεώτερα θα σου απαντήσω στο πιο πρόσφατο .

Μου αρέσει!

96. μούργος - 14 Ιουνίου, 2007

οκ.
(αυτοι που σχολιαζουν σε παρα παρα πολλα μπλογκ , δεν μπορει ,
θα κρατανε σημειωσεις! 😆 )

Μου αρέσει!

97. Σάσα - 7 Ιανουαρίου, 2010

Εγώ είμαι απο την Αίγινα και γεννήθηκα 21/4 οπότε είμαι Φυστικιά….σε πολλα πέφτει μέσα.Πολύ καλό…συνεχίστε έτσι!
Ευχαριστώ πολύ!!

Μου αρέσει!

98. μούργος - 8 Ιανουαρίου, 2010

@97. Σάσα, το φυστικι αιγινης ειναι το καλυτερο
μας δινεται κουραγιο να συνεχιζουμε και με αλλα ζωδια 😆

Μου αρέσει!

99. χιόνι στη λάσπη - 7 Οκτωβρίου, 2010

αραχίδα (!!) λέει λέγεται το φυστίκι αιγίνης…
α ρε παιδιά ωραία τα λέτε εδώ, αλλά σας ανακάλυψα αργά αν κρίνω από το τελευταίο σχόλιο (8/1) anyway κάλιο αργά παρά αγότερα ε 🙂 Εγώ είμαι συκιά λέει, αν και εκ φύσεως αψιλή και λυγερόκορμη… :))

Μου αρέσει!

100. Кроткая - 7 Οκτωβρίου, 2010

χιόνι στη Λάσπη, είμαστε στη frontpage και μερικά ποστ αργότερα, αλλά ακόμα εδώ είμαστε!

Μου αρέσει!

101. κωστής - 8 Οκτωβρίου, 2010

Είμαι συκιά! 😯

Μου αρέσει!

102. μούργος - 8 Οκτωβρίου, 2010

@99. χιόνι στη λάσπη , ωραια τα λεμε και σε αλλα ποστ [και με αστεια χρεωση]
[για ψαξε λιγο το μαγαζι]
λυγεροκορμη συκια ε; [το ακουσαμε και αυτο] 😛
.
@100. Кроткая, τη μπερδεψες τη λυγεροκορμη κροτ.
θα ψαχνει να βρει και αλλες προβλεψεις στα ποστ της λασπης
[λυγεροκορμη, μονο εδω εχει τετοια]
.
@101. κωστής , δεν βαριεσαι κωστη, κανεις δεν ειναι τελειος 😆

Μου αρέσει!

103. Кроткая - 9 Οκτωβρίου, 2010

α, ξέχασα να πω πως είμαι κυπαρίσσι!

Μου αρέσει!

104. μούργος - 10 Οκτωβρίου, 2010

@103. Кроткая , χμμμ γεμισαμε λυγεροκορμες εδω μεσα 😛

Μου αρέσει!


Σχολιάστε