jump to navigation

Πρώτη του Μάη 1 Μαΐου, 2007

Posted by σεφ-γκρέκο in Art.
Tags: , , , , ,
trackback

Μονεμβασιά 2001
redrose-05.jpg

Η πλατεία ήταν γεμάτη
με το νόημα που ‘χει κάτι απ’ τις φωτιές
στις γωνίες και τους δρόμους
από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές

και συ έφεγγες στη μέση
όλου του κόσμου – κι ήσουν φως μου
κατακόκκινη νυφάδα σε γιορτή

σε γιορτή που δεν ξανάδα στη ζωή μου τη πεζή

_

Σχόλια»

1. σεφ-γκρέκο - 1 Μαΐου, 2007

Η πρώτη φωτογραφία είναι από τη Μονεμβασιά (Αύγουστος 2001), η δεύτερη από ένα “Παλιοπαναγίτικο” κήπο και οι στίχοι ανήκουν “στη συγκέντρωση” του Σαββόπουλου (το ξέρω ότι το ξέρετε· oφείλω, όμως, να το πω…)

Μου αρέσει!

2. μούργος - 1 Μαΐου, 2007

@σεφ, γιατι δεν αναφερεις ποιοι εφτιαξαν αυτο το υπεροχο στεφανι (εγω ειμαι μαλλον σιγουρος και νομιζω οτι ειναι συλλογικη δουλεια) 😉

bloggers σηκωθητε να βγουμε στους δρομους
γυναικες και αντρες με λαπτοπ στους ωμους
στην wordpress παντα πιστοι
στη dashboard στο πλάι που μας προσκαλει

συνθεμελα ριχτε google & windows
βαριες αλυσιδες, πορφυρες και νομους
ντροπη στον blogger στο geeky ντροπη
στο downloading αν δεν πνιξει μια τετοια ζωή.

ρε σεφ, ησουν και στο σικαγο με την πρωτη απεργια;
για τον σαββοπουλο ας μη γραψω τη γνωμη μου γιατι θα γινω πολυ κακος.
εχει γραψει μεν σπουδαια τραγουδια, αλλα………….

Μου αρέσει!

3. Σεφ - 1 Μαΐου, 2007

Δεν θα το κάνω θέμα απλά και μόνο γιατί τώρα βγαίνω έξω.
Μια λέξη μόνο θα πω για όσα είπες:

ΔΙΑΦΩΝΩ.

(χωρίς smilies και άλλες φατσούλες)

Μου αρέσει!

4. akamas - 1 Μαΐου, 2007

Μούργο θα μου επιτρέψεις να γίνω εγώ κακός. Έχει γράψει κάποια αρκετά καλά τραούδια αυτός ο άνθρωπος, αλλά όπως φάνηκε στην πορεία του δεν ήξερε γιατί τα έγραφε, κατά λάθος του βγήκαν και σίγουρα δεν μορούν τα τραγούδια του από μόνα ους να τον κάνουν σημαντική προσωπικότητα. Σας απευθύνω θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Μου αρέσει!

5. aa-duck - 1 Μαΐου, 2007

Το τραγούδι είναι λατρεμένο, γκάισ.

Όσο για την ποίηση του μούργου γιατί δεν ανεβάζετε ένα tribute στο YouTube?? Πολύ καλό και αυτό!

Για τον Σαββόπουλο, θα μου επιτρέψτε να διαφωνήσω με mourgos και akamas. Δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, αλλά άνθρωπος με τέτοιο αποτύπωμα στη μουσική και στην ιστορία… Δεν ξέρω να τα λέω και καλά, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν με νοιάζει που συντρώγει με τον Θόδωρο και τη Γιάννα. Δεν έχω παρακολουθήσει τα ολισθήματά του… δεν μπορώ να τα δω γιατί χρόνια τώρα με τυφλώνουν ο Καραγκιόζης του (μου), Τα αεροπλάνα και τα βαπόρια, ένα μικρούλι τραγουδάκι που κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και δεν θυμάμαι πώς το λένε γμτ… αλλά είναι σαν να το ακούω τώρα, «προβολείς με στραβώνουν και πάω» και δεν ξεχνάω τον δημιουργό.

Αν έβαζε, ας πούμε, ο Σπαθάρης υποψηφιότητα στον Δήμο Αμαρουσίου με κάνα συνδυασμό του ΛΑΟΣ (χονδροειδές το πχ μου ΟΚ), θα τον ακυρώναμε;

Καλό Μήνα

Μου αρέσει!

6. μούργος - 1 Μαΐου, 2007

εκτεθηκε παρα παρα παρα πολυ την τελευταια 20ετια περιπου.
ηταν κατι σαν τη δαμανακη του καλλιτεχνικου!
και δυστυχως -χωρις να ακυρωνει καποια παλια τραγουδια του-δεν γινεται να μη σε επηρεαζει αυτο.

αν καποιος γερνωντας αναιρει την ουσια αυτων που ελεγε, τον καθιστα αναξιοπιστο , για να μη πω ηρωα του συμπαθεστατου Σπαθαρη.

ο σαββοπουλος ειναι ενας αλλος ευφυης ανθρωπος με ταλεντο που ηξερε να παιζει με την ευαισθησια του κοσμου.
εν τελει ο Παριος -που δεν μου αρεσει καθολου- ηταν πολυ πιο εντιμος καλλιτεχνης απεναντι στο κοινο του.

Ο Χατζιδακις ειναι ο τελευταιος και μοναδικος μεγαλος καλλιτεχνης που εβγαλε η Ελλαδα τον τελευταιο αιωνα.
και οχι μονο για τη μουσικη του αλλα και για τη σταση ζωης που ειχε απεναντι σε ΟΛΑ.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

γνωμη μου, ε;.

Μου αρέσει!

7. μούργος - 1 Μαΐου, 2007

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!! (δεν τα παω καλα με ευχες κ.λ.π.)

Μου αρέσει!

8. aa-duck - 1 Μαΐου, 2007

νταξ, μωρέ μούργο, μη φωνάζεις, οχου!

Εγώ σου είπα τι κρατάω από αυτόνα

(μου ‘σπασες το τύμπανο – σιγά μη μου πάει ΚΑΛΑ!)

Μου αρέσει!

9. μούργος - 1 Μαΐου, 2007

σορυ αλλα την πληρωσες εσυ μαλλον αδικα.
λειπει ο σεφ-φαινεται τον εβγαλε ο σκυλος βολτα- , συμφωνησε σε σχολιο ο akamas και περιμενα αντιθετη αποψη για να γραψω -για να ειναι πιο δικαιη η μονομαχια-.
ετσι μολις εγραψες εσυ θετικα, ορμησα!

διαβαζεις το καφε;
ξερεις τα χαρτια;
μηπως ταρο;

αν οχι, γιατι εισαι σιγουρη;
αν το πιστευεις απο πριν , μειωνεις τις πιθανοτητες να συμβει το αντιθετο.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και παλι για οσους δεν το καταλαβαν καλα!!!!!!!!!

Μου αρέσει!

10. aa-duck - 1 Μαΐου, 2007

:mrgreen:

Οχι ρε συ. Τπτ απ΄όλα αυτά. Απλώς τον Διονύσιο τον γουστάρω πολύ (χισ μούζικ) και ήθελα να το πω. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω άλλο επιχείρημα να σου πω από αυτό που σου είπα. Χεχ. Οπότε δεν γίνεται να τσακωθούμε καλά.

Γαμώτο 👿

Μου αρέσει!

11. σεφ-γκρέκο - 1 Μαΐου, 2007

Για σιγά… βρε μούργο (κυρίως) και akamas (λιγότερο).
Τα κωδικοποιώ για να τα απαντήσω, γιατί μπήκαν πολλά θέματα και κάπου έχετε παρανοήσει.

«εχει γραψει μεν σπουδαια τραγουδια» -> συμφωνώ. Ναι έχει γράψει ΣΠΟΥΔΑΙΑ (κεφαλαία γράμματα) τραγούδια.

«ναι μεν αλλά…»
«αν καποιος γερνωντας αναιρει την ουσια αυτων που ελεγε, τον καθιστα αναξιοπιστο»
-> συμφωνώ και σ’ αυτά. Το «στρίβειν δια του αρραβώνoς», η ψεύτικη γραφικότητα των τελευταίων 20 (και πλέον θα έλεγα) χρόνων, οι πέρα για πέρα ιδιοτελείς επιλογές του κάνουν τις Καλομοίρες στις τούρτες να μοιάζουν παιδική αφέλεια.

«όπως φάνηκε στην πορεία του δεν ήξερε γιατί τα έγραφε, κατά λάθος του βγήκαν» -> άδικο. Άδικο στον (τότε) καλλιτέχνη αλλά ακόμα πιο άδικο σε αυτά, που τα τραγούδια ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ -γιατί τα (τότε) τραγούδια του Σαββόπουλου ΕΧΟΥΝ να πουν κάτι και αυτό το «κάτι» δεν παράγεται στη τύχη. Δεν μιλάμε για μια μαντινάδα που «έτυχε» να είναι ωραία. Για να γράψει αυτά τα σπουδαία που έγραψε κάποτε δεν είχε τύχη, δεν είχε μόνο ταλέντο αλλά και ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕ.

«δεν μπορούν τα τραγούδια του από μόνα τους να τον κάνουν σημαντική προσωπικότητα» -> συμφωνώ. Τα τραγούδια δεν μεγαλώνουν παράλληλα με τον καλλιτέχνη. Το υποθετικό (και πέραν πάσης προσδοκίας) παράδειγμα της aa-duck με το «Σπαθάρη του ΛΑΟΣ» μιλάει από μόνο του. Εν τέλει αναξιόπιστος γίνεται ο Σαββόπουλος όχι «η ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη» (αυτό είναι ο τίτλος του τραγουδιού που έψανχες aa-duck).

«ο σαββοπουλος ειναι ενας αλλος ευφυης ανθρωπος με ταλεντο που ηξερε να παιζει με την ευαισθησια του κοσμου» -> διαφωνώ. Όταν έγραφε ό,τι έγραφε -τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα (πιθανόν και μέχρι τα τέλη) της δεκαετίας του ’70 ΔΕΝ έπαιζε με την ευαισθησία του κόσμου, αλλά καλλιτεχνούσε τη δική του ευαισθησία. Μέχρι τότε υπήρξε ένας αυθεντικός καλλιτέχνης, με προσωπικό στυλ, πέρα από μουσικές φόρμες -ίσως ο μεγαλύτερος έλληνας ροκ δημιουργός (γνώμη μου, έ?). Για τη μετά-πορεία του συμφωνώ και επαυξάνω.

Εγώ απάντησα μόνο ένα «διαφωνώ» σε όσα είπε ο μούργος χωρίς πολλές εξηγήσεις γιατί δεν είχα χρόνο (κάτι σαν «δικαίωμα» που λένε στα χαρτιά). Εξηγούμαι:

Διαφωνώ στο ύφος του σχολίου του μούργου (εμπρός παλικάρια να βγούμε στους δρόμους, με ρόλεξ στα χέρια με γούνες στους ώμους – μούργο αντιγράφεις και το Χαρούλη?). Διαφωνώ με το να μην διαβάζει κάποιος τους στίχους αλλά να εστιάζει στο στιχουργό (που επειδή κι εμένα μου τη σπάει η κατάντια του τον ανέφερα ως σχόλιο και όχι μέσα στο κυρίως κείμενο).

Για να κλείσω: το post αποτελείται από δύο φωτογραφίες και λίγους στίχους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ είχαν σκοπό να πουν κάτι για την πρωτομαγιά – κάτι πέρα από τους στίχους, κάτι πέρα από το στεφάνι, κάτι πέρα από το κόκκινο τριαντάφυλλο πίσω από τα σύρματα. Αυτά δεν μίλησαν -προφανώς φταίω εγώ (ο αναγνώστης ΠΟΤέ δεν φταίει)- και αυτό με κάνει να λυπάμαι.

Καλό μήνα σε όλους.

Μου αρέσει!

12. σεφ-γκρέκο - 2 Μαΐου, 2007

Άσχετη απαντήση: Δεν έχω φτιάξει ΠΟΤΕ μόνος μου στεφάνι -προτιμώ να το φτιάχνω με παρέα. Το συγκεκριμένο στεφάνι απλά το φωτογράφισα: δεν έχω συμμετάσχει στη κατασκευή του και δεν ξέρω αν είναι ατομική ή ομαδική, ερασιτεχνική ή επαγγελματική δουλειά.

Μου αρέσει!

13. Βασιλική - 2 Μαΐου, 2007

η φωτογραφια του τριανταφυλλου…
πισω απο τα καγκελα…
ομορφη αλλα με λυπησε…

καλο σας μηνα ομως, οπως κι αν εχει!
🙂

Μου αρέσει!

14. lifewhispers - 2 Μαΐου, 2007

Έλα τώρα..30 μαργαρίτες (ή ότι άλλο λουλουδικό προτιμάς, εκτός από γαρύφαλλο) λίγα κλαδία, κλωστή και βελόνα, τον έπιασες το Μάη!!! Καλά είναι δυνατόν αν ξέρετε τόσα και τόσα και όχι πως να φτιάχνεςι ένα στεφανάκι (ερασιτεχνικά τελείως)??? Τς Τς Τς 🙂 🙂

Μου αρέσει!

15. μούργος - 2 Μαΐου, 2007

@σεφ, δεν με διαβαζεις προσεκτικα και με λυπει πολυ αυτο 😦

ολη η απαντηση μου (σχολιο 2) ηταν η γνωμη μου για ολο το πακετο (φωτο πλας στιχοι), εκτος την τελευταια φραση που ηταν για τον σαββοπουλο.

το πιασαμε το ζητουμενο που εβαλες-τρομαρα σου-!
το στεφανι για την γιορτη της ανοιξης μπλα μπλα μπλα….

το φυλακισμενο ΚΟΚΚΙΝΟ τριανταφυλλο για την ματαιωμενη πλεον γιορτη της εργατικης ταξης (δεν ειναι αργια … ειναι απεργια ..) μπλα μπλα μπλα…

και ο σαββοπουλος για την χαμενη νιοτη σου μπλα μπλα μπλα…

κατι τρεχει στα γυφτικα δηλ. (γνωμη μου ε;)

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ , ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΧΕΔΟΝ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΕΦ!!!!!!!!!

απαντηση για τον σαββοπουλο αγροτερα ….

Μου αρέσει!

16. σεφ-γκρέκο - 2 Μαΐου, 2007

@βασιλική:
δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω (το τριαντάφυλλο πάντως δεν ήταν φυλακισμένο. Φυλακισμένοι είναι αυτοί που μόνο σεργιάνι στη φύση έχουν μια τρανταφυλλιά άντε και μια γαρδένια στη βεράντα).

@lifewhispers:
πως μας τη λές έτσι τώρα; δεν είπα ότι δεν ξέρω να φτιάχνω στεφάνι, αλλά ότι το συγκεκριμένο στεφάνι το βρήκα (Αύγουστο μήνα) ανάμεσα σε δύο πόρτες στη Μονεμβασιά και το φωτογράφησα.

@μουργος:
Ο Σαββόπουλος πλησιάζει μάλλον στην ηλικία σου (λίγο μικρότερός σου -αυτά περί χαμένης νιότης). Για τα υπόλοιπα μπερδεύεις τα ζητούμενα με τα δεδομένα. Ατ λίιστ γράφεις ένα μπλα μπλα που αν και δε με εκφράζει, τουλάχιστον δείχνει ότι επεξεργάστηκες -νοητικά !? τρομάρα σου!- τα στοιχεία του ποστ 😉
(έβαλα και φατσούλα για να σου φύγει η λύπη)

Μου αρέσει!

17. aa-duck - 2 Μαΐου, 2007

Σεφμας!!!!
Εμάς (στο aa και στο duck) μας άρεσε πολύ η εγγραφή σου και οι φωτογραφίες γιατί κάπως έτσι νιώθουμε κι εμείς.

Καταλαβαίνω την αντίδρασή σου γιατί όταν πάω σινεμά πχ και νιώθω πως έχω δει Το αριστούργημα κι έχω δίπλα τσι κολλητοί και λένε πφφφ μαλακία, τα παίρνω ώς εκεί που δεν παίρνει. «Γαμώτο γαμώτο κανένας δεν μπορεί να καταλάβει και να νιώσει!!! Αναίσθητοι!!!!» λέω.

Ο αναγνώστης χθες φχαριστήθηκε τα μάλλα. Αυτό θέλω να σου πω και να ζητήσω συγγνώμη γιατί μπορεί να φταίω εγώ που πέταξα ένα χαλίκι αλαφρύ (0,000000005cm) στον πάπι και αυτός έκανε κύκλους να πιάσει την ουρά του!

ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στην ουσία συμφωνείτε (συμφωνούμε) σε πάρα πολλά, απλώς κάποιοι αναλύουν λίγο πιο κυνικά, άλλοι πιο από καρδιάς και άλλοι είναι κάπου στη μέση.

Το ζητούμενο είναι ότι όλοι θέλουμε να βουτηχτούμε στη Λάσπη Στ’ Αστέρια.

Αυτά είναι….

Αγαπημένοι

Καλημέρα

Μου αρέσει!

18. Σεφ - 2 Μαΐου, 2007

Άσε με να τον πατήσω κάτω το μούργο! 😉
νο-μέρσι…

😆 😆 😆 😆 😆

Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ο e-καυγάς είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ως τέτοιο τον καταλαβαίνω και με αυτό το σκεπτικό συμμετέχω (πότε σοβαρός, πότε ψιλοαστείος, άλλες φορές χαζός, σαρκαστικός κλπ που επιτρέπει, ωστόσο, να παρουσιάζονται με γλαφυρό τρόπο οι διαφορετικές απόψεις). Αυτό, νομίζω, κάνουμε όλοι μας -αυτό κάνει κι ο μούργος. Αλλά δεν πρόκειται να το παραδεχθει ποτέ δημόσια γιατί του αρέσει να διαφωνεί… (δεν μπορεί να ζήσει με συμφωνίες και σύμφωνα· μόνο με φωνές και φωνήεντα

Μου αρέσει!

19. taxwmataxanw - 2 Μαΐου, 2007

Καλό είναι το e-kavga, κάι κάι κάι κάιιιιιιιιιιιιι

Λετ’σ εξπέριμεντ μίστερ Γουάτσον

Μου αρέσει!

20. μούργος - 2 Μαΐου, 2007

@aa-duck, την επιταγη του σεφ -για τα «καλα» σου λογια την εξαργυρωσες;
γιατι το συνηθιζει να δινει ακαλυπτες.

σε ευχαριστω παντως για το καλο λογο και σε μενα-εγω δεν δινω επιταγες, ομως, ε;-
εννοω το «…..καποιοι αναλυουν απο καρδιας…»
σε μενα δεν αναφερεσε; 🙂

@σεφ, με το «Άσε με να τον πατήσω κάτω το μούργο!» μου θυμιζεις τον χατζηχρηστο μπακαλογατο.
δεν σε κραταει κανενας σεφ, κανενας! 😆

και σιγουρα τα φωνηεντα ειναι πιο ενδιαφεροντα γραμματα απο τα συμφωνα 😉

Μου αρέσει!

21. σεφ-γκρέκο - 2 Μαΐου, 2007

Μόνο και μόνο επειδή σου θύμισα το Ζήκο, δεν σου ανταπαντώ… (να σκάσεις κι απ’ το κακό σου που δεν θα ‘χεις να με κατηγορήσεις) 😉

Μου αρέσει!

22. aa-duck - 2 Μαΐου, 2007

(τραβάω γιακά μου) απαπαπαπαααα αυτός ο άνθρωπος!!!!

αναφέρομαι σε ό,τι διαβάζω γενικώς,
καλά λόγια στο συγκεκριμένο δεν κατάλαβα ποια ήταν 😛

[Και δεν μου έδωσε επιταγή μου έδωσε μια Gold Mastercard]

😈

και άμα συμφωνώ και χαίρομαι και γουστάρω να μην το πω; γιατίιιιιιιιι;;;;;;;;;;;;;;;;

Μου αρέσει!

23. μούργος - 2 Μαΐου, 2007

@aa-duck, εγω παω να σε προστατευσω και θα τα ακουσω και απο πανω!!!!!

αυτο που λεω ειναι δοκιμασμενο
2 ή 3 φορες που χρειαστηκε αναγκαστικα να συμφωνησω με τον σεφ, με το που ανεβασα το σχολιο, ανεβασα πυρετο 39 και φυσικα επεσε μολις αρχισα να διαφωνω!

τελος παντων, εγω τα ειπα και συ κανε οτι θες!!!!!!!!!

Μου αρέσει!

24. aa-duck - 2 Μαΐου, 2007

😆 😆 😆 😆

Μου αρέσει!

25. μούργος - 2 Μαΐου, 2007

ρε σεφ εχεις ακομη απο τις Gold Mastercard αλβανικης κοπης;
τετοια εδωκες στο παπι;

Μου αρέσει!

26. σεφ-γκρέκο - 2 Μαΐου, 2007

Αφού μου είπες ότι «δεν έχουν λήξει»… 😛

Μου αρέσει!


Σχολιάστε