jump to navigation

Ο ταχυδρόμος 12 Απριλίου, 2007

Posted by σεφ-γκρέκο in Art.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Τέχνη δεν είναι το να χειρίζεσαι περίτεχνα το λόγο, τις λέξεις, να είσαι δεξιοτέχνης στο βιολί, το πιάνο, να ζωγραφίζεις με κάθε λεπτομέρεια ό,τι βλέπεις ή να χειρίζεσαι με άρτιο τρόπο τη φωτογραφική μηχανή. Τέχνη είναι να μιλάς την αλήθεια σου ντόμπρα, να σέβεσαι τον ήχο του οργάνου, να ζωγραφίζεις τις γραμμές της ψυχής και να βλέπεις μέσα από το φακό τη ζωή· τη χαρά, το μόχθο, τη λύπη, τον αγώνα, την ελπίδα (τη δική σου, του συνανθρώπου σου, της φύσης).

Kαι αυτή τη τέχνη την έχουν υπηρετήσει αμέτρητοι, κυρίως άγνωστοι, ανώνυμοι. Η λαϊκή αυτή τέχνη, η υποκειμενική αλλά και η γνήσια, είναι προσφορά προς το συν-άνθρωπο, αντάξια αν όχι μεγαλύτερη από αυτή που μας δώσανε δεκάδες επώνυμοι (των οποίων την τέχνη -πραγματικά- δεν υποτιμώ).

Σχόλια»

1. duck-up - 12 Απριλίου, 2007

Ξέρεις κάτι σεφ,
πολλές φορές όταν διαβάζω κάτι γενικώς και ενθουσιάζομαι (σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες) θέλω να γυρίσω και να πω σε κάποιον πωωω ρεεεε τι λέει τώρα. Βέβαια δεν γίνεται κάθε φορά να το κάνεις αυτό και ο ανυποψίαστος διπλανός σου ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ να μοιραστεί τη χαρά σου ή την έκπληξή σου.
Από την άλλη, εδώ στα μπλογκσ, έχεις τη δύναμη να επικοινωνήσεις με το διαδραστικό, με το comment. Τρελαίνομαι μερικές φορές, αλλά δεν θέλω να καταντήσω γραφική του τύπου σου γράφω κάθε μέρα κάτι καλό για να γεφυρώσω το πιαριλίκι μου. Όμως όμως όμως…
Ο Μ Ω Σ!!!
Οταν γράφετε εδώ τόσο ωραία πράγματα, να όπως σε αυτό το ποστ, και που ψυχανεμίζομαι ότι όλοι οι συντελεστές τα πιστεύετε και όχι μόνο ο υπογράφων, τότε θέλω να φωνάξω ξανά: πωωωωωωωωωωωωωωωωω!
Ναι, έτσι είναι, όπως τα λες!
Και επειδή ό,τι και να προσθέσω επί της ουσίας του ποστ αυτού θα είναι πολύ α-λιτλ, σας στέλνω ιντερνετικές αγκαλιές σε όλη την ομάδα πολλές πολλές.
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{λασπη στ αστερια}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}

Μου αρέσει!

2. Σεφ - 13 Απριλίου, 2007

Σε ευχαριστούμε

κ α λ η μ έ ρ α
(grande)

Μου αρέσει!

3. akamas - 13 Απριλίου, 2007

Τέχνη είναι ακόμη και η καθημερινή ζωή και η φύση που έχετε την ευκαιρία να βιώνεται εσείς οι τυχεροί στην Λακωνία. Το απλό χρώμα που έχει κάθε λουλούδι σου δίνει χαρά και σε ανεβάζει συναισθηματικά και πνευματικά, πράγματα που εμείς οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων έχουμε χάσει.

Μου αρέσει!

4. Σεφ - 13 Απριλίου, 2007

Νομίζω πως, γενικά, έχεις δικο akamas. Και αισθάνομαι υπέροχα που εδώ και 17 χρόνια δεν ζω στη πρωτεύουσα.

Μου αρέσει!

5. μούργος - 14 Απριλίου, 2007

αν και το ξερω οτι κινδυνευω να ανεβασω 40 πυρετο, θα συμφωνησω με τον σεφ.
αλλα θα το προχωρησω και αλλο.
πολλοι την υψηλη τεχνη την οριζουν με τη ΖΩΗ τους και μονο.
χωρις ποτε να εχουν διαβασει βιβλιο, να εχουν γραψει κατι κ.λ.π.
Ειχα την τυχη να δουλεψω σε παραμεθοριο περιοχη (συνορα αλβανιας) για 13 χρονια.
Οποιος εχει καταφερει να επικοινωνησει με παπουδες και γιαγιαδες -κυριως-, σε ορεινα χωρια θα καταλαβει.

ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ «ΕΥΤΕΛΗ» ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Μου αρέσει!

6. Σεφ - 17 Απριλίου, 2007

Βρε μούργο, ειλικρινά, δεν περίμενα να ενθουσιαστείς τόσο πολύ με την ομελέτα… Ενταξει,… καταλαβαίνω,… έμαθες και πράγματα που δεν ήξερες,… το ομολόγησες εξάλλου πολλές φορές,… αλλά πολιτιστικό σοκ! αυτό… δεν το είχες αφήσει να εννοηθεί!

Σε ευχαριστώ πάντως… 😉

Μου αρέσει!

7. imikrimarika - 29 Απριλίου, 2007

Απλά όμορφο!

Μου αρέσει!


Σχολιάστε