jump to navigation

Awards (παλιά μου τέχνη κόσκινο) 29 Μαρτίου, 2007

Posted by σεφ-γκρέκο in Χωρίς κατηγορία.
Tags:
trackback

Λάσπη στ’ αστ�ρια
Προβληματίστηκα για το αν αυτό το post θα έπρεπε να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό. Τελικά, μετά από ανώριμη σκέψη 10-15 δευτερολέπτων ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει τι αποφάσισα.

Η ομάδα των τεσσάρων επιτέλους βρέθηκε στο τόπο που δώσαμε ραντεβού σχεδόν 2 μήνες πριν. Αυτή τη συγκλονιστική στιγμή νιώθω την ανάγκη να απονείμω τα 3 μεγάλα βραβεία του πρώτου εξαιρετικά μεγάααααλου αυτού κύκλου του ιστολογίου (ανέκαθεν η απονομή βραβείων ήταν ένα από τα αγαπημένα σπορ της ομάδας).

— 1.
Βραβείο παραλλαγής στον μούργο για τα περισσότερα nic που έχει ποτέ σκεφτεί και υλοποιήσει άνθρωπος επί γης μέσα σε λιγότερο από 50 μέρες (simply the best, σίμπλης, τσίμπλας, ταπεινός, so what?, είναι μερικά από τα πιο γνωστά του). Αν όλα τα nic είχαν κατοχυρωθεί, η ελληνική γλώσσα θα ήταν φτωχή ενω η αγγλική θα αγόραζε λέξεις από γάλλους και γερμανούς για να κρατηθεί ζωντανή).

–2.
Βραβείο βουβής παραγωγής στην νοσοκτόνα, sorry νοσοφθόνα, sorry … τεσπα στην mrsexcels για τη σιωπή της (η οποία δεν είναι χρυσός, εμένα με παίρνει συνεχώς τηλέφωνα). Αλλά βέβαια είναι νοσοκόμα· έχει μια πολύ υπεύθυνη* θέση. Και η εργασία στην μονάδα εντατικής απαιτεί βουβή εργασία. (*κάθε λίγο και λιγάκι κάτι κακό συμβαίνει στην εντατική… η mrsexcels είναι υπεύθυνη).

–3.
Βραβείο ταχύτητας στον άφαντο courier λόγω του απίθανα μικρού χρόνου που χρειάστηκε για να έρθει στο blog (ακόμα κι ο όρος «ντε-τε» αδυνατεί να περιγράψει τη ταχύτητα αυτή). Μετά από αυτό το βραβείο αναμένεται ότι γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών θα μετονομαστεί (αδιασταύρωτες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τον μούργο για την εξεύρεση επιτυχημένου nic και ήδη εξετάζουν τις πρώτες 2,158 εναλλακτικές προτάσεις που έλαβαν)

Βραβείο στον εαυτό μου δεν θα δώσω. Αυτό, μαζί με άλλα βραβεία ας τα δώσουν οι υπόλοιποι καθώς και … ο λαός (στα σχόλια).

Σχόλια»

1. Ο μικρός Νικόλας - 29 Μαρτίου, 2007

παραλάβετε το βραβείο σας από
ΕΔΩκύριε σεφ..
Ποίος απ’ όλους είστε?
Α! νομίζω ότι το ανακάλυψα και το εστιατόριό σας! Αυτό
ΕΔΩ.. δεν είναι -στην Ελούντα- ε;

Μου αρέσει!

2. σεφ-γκρέκο - 29 Μαρτίου, 2007

Που τη βρήκες τη ψαροταβέρνα στην Ελούντα (ναι, δική μου είναι). Από εκεί ξεκίνησα… αλλά τώρα, βέβαια, έχω περισσότερα και μεγαλύτερα μαγαζιά να φροντίζω. Μου αρέσει όπως, που και που, να γυρίζω στο πρώτο μου αυτό ταβερνάκι γιατί μαζεύει απλό κόσμο, ανθρώπους της βιοπάλης…


* βλέπω τους συνδέσμους τους εμπεδώσαμε για τα καλά

Μου αρέσει!

3. Βασιλική - 29 Μαρτίου, 2007

τι συμβαινει εδω;
α! μια απλη απονομη στους δικους μας ανθρωπους…
α! μια ακομη πιο απλη απονομη «σκουφου»…
α! και ενα ακομη απλουστερο ταβερνακι για να φας βρε παιδι…

φτου μου! αν και ελεγα οτι δεν παω καλα… μαλλον πιστευω οτι πρεπει να αναθεωρησω!

πολλες καλημερες κυριε σεφ!
😆

Μου αρέσει!

4. Ο μικρός Νικόλας - 29 Μαρτίου, 2007

@σεφ, «Οι παλιές καλές μέρες», σαν να λέμε..
@Βασιλική, καλημέρα και σε σας -είμαστε κι εμεις εδω-..


*Ό,τι μπορώ κάνω..είχα και καλή καθοδήγηση, βλέπετε..

Μου αρέσει!

5. μούργος - 29 Μαρτίου, 2007

ομελετα, ακριβως οπως το ειπες :»ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ»
τι κριμα που δεν μπορω να μεταφερω στους υπολοιπους τι εχει τραβηξει ολη η ομαδα απο τα βραβεια που καθε λιγο και λιγακι επινοουσε ο σεφ.
και δεν φτανει μονο αυτο ,αλλα επρεπε ολη η ομαδα μαζι με συγγενεις και φιλους να αποδεχομαστε τις τελετες απονομης με μεγαλο και ανυποκριτο ενθουσιασμο.
καποια αλλη φορα ισως τα περιγραψω και θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!
η αποψη μου για τα βραβεια και οι δικες μου απονομες (προβλεπω διασπαση στην ομαδα), συντομα.
μολις γυρισα απο τη δουλεια και ειμαι κουρασμενος!

Μου αρέσει!

6. σεφ-γκρέκο - 29 Μαρτίου, 2007

Αν κατάλαβα καλά επί της ουσίας δεν υπήρξε αμφισβήτηση περί της αντικειμενικότητας της κρίσης μου -πως θα μπορούσε άλλωστε…

Ο μούργος παρεβρέθη στην εκδήλωση, παρέλαβε το βραβείο του κανονικότατα, αλλά αντί για ευχαριστίες ψέλισε αόριστες κατηγορίες (όπως θα έκανε ένας «αριστερός» σκηνοθέτης στην απονομή των Oscars, όπου, φυσικά, έχει πάει με το ζιβάγκο από τον Αρμάνι και το τζιν Λιβάις παντελόνι του να παραλάβει το βραβείο)…

Μου αρέσει!

7. courier - 29 Μαρτίου, 2007

Σεφ-γκρέκο,
ακόμα δεν ήρθα στο blog και άρχισατε να μου δίνετε βραβεία;
Θα με κακομάθετε και δεν θέλω….
Τεσπα….Ευχαριστώ!!

Από πού παραλαμβάνω το βραβείο μου;

Μου αρέσει!

8. σεφ - 29 Μαρτίου, 2007

Το βραβείο (2 τέστες λάσπη και ένα παιδικό φτυάρι το παραλαμβάνετε από τα γραφεία του συλλόγου).

Μου αρέσει!

9. μούργος - 29 Μαρτίου, 2007

λιγη υπομονη σεφ, ελπιζω αυριο να εχετε την δεουσα απαντηση!
(δεν σας ειπα εγω , οτι καθε φορα νομιζει οτι αναγγελει τα οσκαρ.)

Ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου, τους υπομονετικους γονεις μου, την εξαιρετικα σοφη γιαγια μου, την τετραπερατη θεια μου, το απαραμιλο ταλεντο μου, την θειικη κριση μου, το πολυδιαστατο δασκαλο μου στην Β’ δημοτικου, την εφευρετικη ξαδερφη μου, τον αλησμονητο σκυλο μου, την αισθαντικη μηχανη μου, το φιλικο linux, την γοητευτικη κρητη, τα παρακμιακα καραβια που πλεουν στις θαλασσες του κοσμου, τις παπαρουνες που δεν ανθησαν ματαιως, το λιγο του κοσμου, το πολυ της τεχνης, το ελαχιστο της ελπιδας, το μεγιστο του ουρανου, το μπλε του κοβαλτιου, το λευκο του γιασεμιου, το τραγουδι του θρηνου, το σουβλακι του κυρ-βαγγελη, τα απροσδοκητα σημαδια της βροχης, τα χαμενα εμβατηρια της νικης, τις εκκωφαντικες σιωπες του καλοκαιρινου μεσημεριου, το μαυρο της νυχτας, τα ξυλινα πατωματα της εφηβειας, τα ατελειωτα παγωτα βανιλια-χωνακι, τα τραγανα μπισκοτα των μεταλικων κουτιων, τα σκονισμενα βιβλια του παταριου, τις υπερβολες της ανοιξης στα χρωματα, τα θλιμμενα απογευματα του φθινοπωρου, τα σπασμενα ξυλινα στρατιωτακια, τα εγωκεντρικα τριανταφυλλα, ………..

και ολα οσα εμμεσα ή αμεσα διαμορφωσαν την ατελη προσωπικοτητα μου και με εφεραν εδω να απονειμω και να ΠΑΡΑΛΑΒΩ τα τριακοστα τεταρτα βραβεια απο την αρχη του ετους.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
δεν μπορω να συνεχισω αλλο, ειμαι πολυ συγκινημενος!!!!!!!!
GOD SAVE THE SEF!

Μου αρέσει!

10. σεφ-γκρέκο - 29 Μαρτίου, 2007

Πες μου ένα ΝΑΙ και το δεύτερο βιβλίο σου είναι έτοιμο και διανέμεται σε PDF αύριο κιόλας (και δώρο σε όλους τους αναγνώστες το ΠΡΩΤΟ σου έργο που επιμελήθηκα για χάρη των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης -τι σύμπτωση κι αυτή!!)

Μου αρέσει!

11. μούργος - 29 Μαρτίου, 2007

δεν καταλαβα ;
ειναι απειλη αυτο;
επεσαν οι λευκες σημαιες, τελικα;
θα κοκκινησει παλι η πλατεια της μοσχας;

η απαντηση μου ειναι απλη και συντομη:
ΧΑ!

Μου αρέσει!

12. σεφ-γκρέκο - 30 Μαρτίου, 2007

Δεν είναι απειλή· απλά πρόταση για να τα ‘κονομήσουμε. Θα σου φτιάξω ένα βιβλίο μούρλια:

Εξώφυλλο η σαγηνευτική ξαδέλφη, artistic nude, με λευκές γιασεμιού πινελιές σε μπλε κοβαλτίου σαγρέ χαρτί (το μπλε βιολέτας είναι φθηνότερο, για σκέψου το… -τα μπλε ουρανού και θάλασσας πάλι δεν έχουν σταθερή απόδοση, είναι ή του ύψους ή του βάθους).

Το κείμενο θα γραφεί με τυρφόχρωμο γκρί του λιγνίτη σε κίτρινο του καδμίου -ανακυκλωμένο και καλά- χαρτί. Θα προλογίζουν ο τετραδιάστατος δάσκαλος της Β΄ δημοτικού και ο τρισδιάστατος κυρ-Βαγγέλης ο σουβλατζής λαϊκός φιλόσοφος από το Πέραμα Ιωαννίνων** επίτιμος διδάκτωρ στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης.

Τα μοιραία αποτελέσματα της πέψης, τη φρίκη της κλονοποιημένης ομορφιάς, την διαφορετικότητα των σύγνεφων, το ωχρό του φεγγαριού, τα πράσινα κόρης οφθαλμού, τα πορφυρά νωπού θρυμματισμένου ρόδου, τα γκρίζα της πείρας, την ματαιότητα του αδιαφιλονίκητου, την ηλιθιότητα του ορθολογικού, το απέραντο της μειωμένης αγροτικής σύνταξης, τη λοιδορία του πεινασμένου ουρανίσκου, το ανυπόμονο της υπομονής σου, την ηδονή των δακτύλων στο άγγιγμα της λασπωμένης μαύρης (ωσάν το κατράμι) ταυ-εννέα, τα στενόμακρα σοκολατάκια με τα καραβάκια στο λεπτό χαρτονένιο κουτί, το Καραγκιόζη φούρνιαρη, το αναγνωστικό με τα «λα-λα όλα», τα ατελείωτα «νταν… νταν…» και πάλι «νταν…» της Μεγάλης Παρασκευής, την κρουστότητα της θερινής τομάτας στο κατακόκκινο-αίματος τεμαχισμένο σώμα της, τα πρακτικά μιας σύναξης εφηβικών ονειρώξεων Αυγουστιάτικης νύκτας, τη δυναμική του ελαχίστου, το ελάχιστο πολλαπλάσιο, το μέγιστο κοινό διαιρέτη και τις υπόλοιπες εικόνες κράτησέ τις για την επόμενη απονομή (και σου ‘πα μην τα γράφεις δημόσια, πάλι τα ίδια θα λες και μεθαύριο).

Αν το βιβλίο δεν κάνει 5 εκδόσεις την πρώτη βδομάδα θα κάνουμε λίγο πιο πιπεράτη την πόζα της εξαδέλφης -εφευρετική είναι, κάτι θα σκεφτεί- θα φτιάξουμε κι ένα δήθεν σκάνδαλο με τη θείτσα*** (την ατάκα με τις λευκές σημαίες θα την έλεγες στη Δρούζα…) και χτυπήσαμε κορυφή!

——
1* ο δάσκαλος της Β’ δημοτικού είναι ο ΓΝΩΣΤΟΣ δάσκαλος;
2** το στέκι βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο Κατσιμήτρου (όχι το πρώτο, αναφέρομαι στο σουβλατζίδικο που βρίσκεται κοντά στην δεύτερη πύλη -έχει καλύτερα σουβλάκια και τα Χριστούγεννα έχει και καλό κρασί)
3*** αν η θεία είναι η μητέρα της ξαδέρφης, μη μπω στο κόπο να φτιάξω το βιβλίο σου… θα ετοιμάσω κατευθείαν φωτογραφικό λεύκωμα…

Μου αρέσει!

13. μούργος - 30 Μαρτίου, 2007

σεφ, με το 12 σχολιο σου , βελτιωνεσαι επικινδυνα!!!!!
τα 1,3 ερωτηματα σου, μαλλον ρητορικα ειναι , φανταζομαι.
δεν μου αρεσει πλεον να εκδιδομαι (σαν παλια πουτανα μιλαω,ε;)
πιο λεπτομερη ανταποκριση απο το δυτικο μετωπο της λακωνιας ,αυριο. ειμαι πτωμα! (ειμαι που ειμαι με το ενα ποδι στον ταφο, τωρα κινδυνευω να τα βαλω και τα δυο)

Μου αρέσει!

14. σεφ - 31 Μαρτίου, 2007

Δεν βελτιώνομαι…
Εγώ ψαράς γεννήθηκα και σεφ θε να πεθάνω…

Μου αρέσει!

15. μούργος - 1 Απριλίου, 2007

σεφ, μηπως ψαρευεις σε θολα νερα;

Μου αρέσει!

16. σεφ-γκρέκο - 3 Απριλίου, 2007

Γιατί, τσίμπισες;

Μου αρέσει!

17. μούργος - 3 Απριλίου, 2007

τα πιο νοστιμα ψαρια εκει συχναζουν ή κανω λαθος;

Μου αρέσει!

18. σεφ-γκρέκο - 4 Απριλίου, 2007

❗ ➡ κυρα-Ντάκενα:
Ήντα λες μπρε μούργο; Τα πιο νόστιμα ‘ναι τω πετρών, μα ‘ναι και τα πλια δύσκολα να τα πιάσεις για με τη καθετή για με τα διχτόπουλα -όμπου ανε κάμει ρέμα σκίζουνται τσε μένουν κάτω, κι ωσε να τ’ εμαζώξεις τρώνε τα οι σκουλοπετρίδες.

Μου αρέσει!

19. σεφ-γκρέκο - 4 Απριλίου, 2007

Καλά τα λές γιαγιά,
αλλά ο μούργος είναι από τα Γιάννενα και ίσως αυτό να ισχύει για τα ποταμόψαρα ή για τα ψάρια των λιμνών (κι εγώ το ‘χω ακούσει σαν παροιμία).

Πάντως κι εγώ είμαι της άποψης ότι τα πιο νόστιμα ψάρια της θάλασσας είναι τα πετρόψαρα και τα ψάρια των λιμνιών (τι είναι η λιμνιά σε μελλοντικό post). Ενώ -κατά τη προσωπική μου, πάντα, άποψη, τα ψάρια του γλυκού νερού είναι αρκετά εντυπωσιακά -χρώμα, κίνηση- αλλά υπολείπονται σε νοστιμιά.

Μου αρέσει!

20. μούργος - 5 Απριλίου, 2007

τι να πω τωρα ;
βλεπουμε μια πολυ αγαπημενη οικογενεια που συμφωνει σε ολα.
δεν πρεπει να μπω αναμεσα τους.
κανεις δεν ειπε οτι τα λιμνισια ψαρια ειναι νοστιμα.
το αθλημα του ψαρεματος δεν το κατεχω-δεν τα τρωω τα ψαρια-, αλλα νομιζω οτι λεγεται για καποια ψαρια που συχναζουν σε βρομικα νερα και ειναι πολυ νοστιμα -δεν θυμαμαι ποια-.
για την θαλασσα μιλω!

Μου αρέσει!

21. Σεφ - 5 Απριλίου, 2007

Λάθος τα λένε. Τα ψάρια που συχνάζουν στα βρώμικα νερά είναι οι κέφαλοι και μόνο νόστιμα δεν είναι (μέσα είναι κατάμαυρα), αλλά ψαρεύονται εύκολα με διάφορους τρόπους (προσωπικά τους ψάρευμα μόνο για δόλωμα για μεγαλύτερα κυνηγόψαρα)…

Εξαιρούνται οι πελαγίσοι κέφαλοι (από τα εντυπωσιακότερα και νοστιμότερα ψάρια -αλλά και εξαιρετικά δύσκολα αλιεύσιμοι)

Μου αρέσει!


Σχολιάστε